Bu gün dişi kuşumun yanına yeşil-sarı renkli erkek bi kuş aldım.Erkek kuşu alıp eve getirdiğimde çok hızlı nefes alıp veriyordu.heyecandandır diye bekledim ama bi süre sonra baktığımda burun deliklerinin tıkalı olduğunu fark ettim.Sürekli ağzından nefes alıyor.Şuan da kuşuma ne yapabilirim?Yarın okula gidicem ilaç falan alamam şuanda.1 hafta da gelmiycem. Birde bundan önceki erkek kuşumla dişi kuş çok güzel anlaşıyordu.Sürekli birbirlerini öpüyolardı.Yan yana falan duruyodu.Bu sabah ölünce gidip bunu aldım.ilk başta birbirlerini biraz gagaladılar (sanırım öpüşmeye çalışıyolardı yada kavga ediyolardı tam anlayamadım.) sonra bi ara birbirlerini öptüler bile.Ama arasıra çok sesli ötüşmeye başlıyolar hatta çok cırtlak ses çıkartıyolar.Sizce bunlar anlaşabilir mi yoksa erkeği değiştirmem mi gerek?Öpüşmeleri anlaştıklarını mı gösteriyo.Ötüşmeleri,birbirlerini gagalamaları kavga mı oluyo.ilişkilerini nasıl anlayabileceğimi söyleyebilirseniz çok memnun olurum :)
Öncelikle kuşları aldığın gibi aynı kafese koyman büyük hata hastalıklıysa yeni aldığın diğer kuşunuda hasta eder. Hastalık içinse eğer tozdan tüyden falan değilse büyük ihtimalle A vitamini eksikliğindendir havuç rendeleyip ver yemezse sevdiği başka yeşil bitkilerden vermeyi dene ama taze olsun çünkü a vitamini 3 hafta içinde yok olur.
suyuna nane limon kat boğazına iyi gelir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme