Şimdi Ara

Nf3, Nf4, AM2 Bunlar hakkında bilgi edinebileceğim biryer ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

NF2 den itibaren pek takip edemedim, Soket 700 lü bişeyler ve 900 lü bişeyler çıkmış...

NF3 ile NF4 arasındaki farkları ve, AM2 ile AM2 olmayanlar arasındaki farkları açıklayabilecek veya Açıklayan bir link verebilecek varmı ???

Nf3 hem soket 7** hemde soket 9** de kullanılabiliyormuı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmanisali2001 -- 27 Haziran 2007; 13:52:35 >

• Nf3 ve nf4 ; AMD socket 939 a ait chipsetler.Nf3 chipsetler AGP 8X destekli ve 754 ve 939 soketini destekleyen modelleri var. Nf4 ile PCI Express grafik arayüzüne geçildi.Bunların ardından günümüzde kullanılan NForce 430,550,570Ultra/SLI/590 SLI chipsetleri çıktı.Bu chipsetler de AM2 formunu desteklemekte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: X2

Nf3 ve nf4 ; AMD socket 939 a ait chipsetler.Nf3 chipsetler AGP 8X destekli ve 754 ve 939 soketini destekleyen modelleri var. Nf4 ile PCI Express grafik arayüzüne geçildi.Bunların ardından günümüzde kullanılan NForce 430,550,570Ultra/SLI/590 SLI chipsetleri çıktı.Bu chipsetler de AM2 formunu desteklemekte.

anladım çok saolun, birkaç sorum daha olacak

AM2 dediğimiz Çift çekirdek teknolojisimi ? Eğer öyleyse o zaman Nf3 AM2 yi desteklemiyor demi.

Bide NF3 ile NF4 arasında PCİ-E dışnda herhangi bir teknoloji, performans farkı varmı ?

Bu saatten sonra Nf3 almak pek mantıklı değil sanırım,Ama Biraz Testlere baktımda DDR2 ler DDR1 lere göre daha kötü sonuç vermiş...
  • AM2 sadece socket formu.940 socket olarak ta geçer bazen.AM2 socketli anakartların tek ve çift çekirdek çalıştırabilme özelliği mevcuttur.Nf3 ve AM2; her ikiside socket formu.Yani birbirlerini desteklemesi gibi bir durum söz konusu değil.Nf4 ler daha performanslı.Nf3 lerin özellikle bellek performansının revize edilmiş halleri diyebiliriz. Bellek performansındaki farklılıklar çoğunlukla Ram zamanlamalarından kaynaklanıyor.Ancak DDR2 lerin bellek bant genişlikleri daha fazla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: X2

AM2 sadece socket formu.940 socket olarak ta geçer bazen.AM2 socketli anakartların tek ve çift çekirdek çalıştırabilme özelliği mevcuttur.Nf3 ve AM2; her ikiside socket formu.Yani birbirlerini desteklemesi gibi bir durum söz konusu değil.Nf4 ler daha performanslı.Nf3 lerin özellikle bellek performansının revize edilmiş halleri diyebiliriz. Bellek performansındaki farklılıklar çoğunlukla Ram zamanlamalarından kaynaklanıyor.Ancak DDR2 lerin bellek bant genişlikleri daha fazla.

Ok anladım, çok saolun

ben biraz anakartları falan inceleyim, sorum olursa sorarım yeniden.

Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.