arkadaşlar benim sistem ---Asus K8N Delux SLİ, AMD3500+64bit939, 2x512 Kingston Ram, ASUS 16x DVD RW, 120GB Samsung SATA HDD, 19'' Samsung 997DF, MSİ 6800NX 256bit 256mb, 300W Asus Kasa --- win xp pro+ sp1+sp2 kurulu. bu bikgisayarda skaystar2 uydu kartını çalıştıramdan. driver tanıyor fakat progdvb programını acıp sinyal aldığımda bilgisayarmavi ekran veriyor .
varsa çözümü bilen bir arkadaşımız yardımcı olsun lütfen
Sistem çok güzel gözüküyor ama güç kaynağı az geldi.Öncelikle mavi ekranda ne yazıyor?? Arkadaşlar bilebilir.Başka bir pci slotunda denedin mi?
güç kaynağı sorun yaratıyor olabilir ayrıca mavi ekranda en üstte ne hatası olduğu yazar onuda yazarsan sevinirim...
Kasanın Asus olması yetmiyor. Sistemin için en az 350watt bir psu olmalıydı.
arkadaşlar pci hepsini denedim.. arkadaşlar bir çakışma var ama ben ne olduğunu anlamadım ayrıca güç kaynağı gerçek 300watt ben yeter diye düşünüyorum sizce bu güç kaynağı problem yaratırmı... ayrıca hata söyle oluyor kanalları açarken sinyal geliyor yaa o zaman mavi ekran geliyor. ben buğun casper 360watt güç kaynağı var elinde bir de onu deneyeceğim. aşağıdaki hata mesajları mavi ekrandan sonda çıkan.
arkadaşım bende philips dvd rw vardı windows açılırken mavi bir ekran çıkıp hemen kayboluyordu ve daha sonra dvd rw yandı servisinden yenisini verdiler yanisini taktım yine aynısını yaptı. daha sonra interneten firmware yükledim dvd rw a düzeldi. bilmem sana yardımcı olur mu?
Kesin bişe olmasada skystar2 genelde asus anakartlarda doğru çalışmıyor. Zaten o kart başlı başına üretim hatası yüklemeside dert kullanmasıda dert bana kafayı yedirtmişti neyse sana kolay gelsin bence başka ir ankartda dene sorun %99 çözülcektir.
skaystar 2 tv kartı asus'un nf4 çipsetiyle çalışmıyor; sorun başka nedenden kaynaklanmıyor yapabilirsen ss2 yi elden çıkarıp visionplus alabilirsin. imzamdaki sistemde ss2 de var ama bugüne kadar epoxla hiç bir problem yaşamadım.
bendede skystar 2 var.bendede epox var.bendede problemsiz.bence anakarttan değildir.bence bi sistemi en baştan kur öle dene.ayrıca progdvb nin teacher adlı birinin hazırladığı paketi alıp yükleyin.kurulumla falan uğraşmazsınız.anakarttan olacağını zannetmem.ama kesinlikle psu u değiştir
kardeş biz burda ne anlatıyoruz bende de epox var diyorum ve sorun yok ss2 ler asus nf4 sli anakrtlarla uyumsuz bunu bilmeyen kalmadı hatta bu anakartlar ilk çıktığında bir sürü topic ve satılan anakartların yorum bölümleri bu sorularla taştı daha sonra açıklandıki asus sli nf4 ler ss2 ile uyumsuz...
niye bağırıyon ki
belki bios update le giderilebilir.valla ben birsürü uydu forumuna baktım böyle olaylarla karşılaşan yok.
quote:
Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz
kardeş biz burda ne anlatıyoruz bende de epox var diyorum ve sorun yok ss2 ler asus nf4 sli anakrtlarla uyumsuz bunu bilmeyen kalmadı hatta bu anakartlar ilk çıktığında bir sürü topic ve satılan anakartların yorum bölümleri bu sorularla taştı daha sonra açıklandıki asus sli nf4 ler ss2 ile uyumsuz...
Ben kesin değil demiştim ama kesinmiş :) Ayrıca PSU yu acil değiştirecek bir durum yok ortada o/c felan yapmayacakan yetecektir. Zaten PSU yetmezlğinden böyle bir problem olacağını sanmıyorum...
hayır hocam psu dan falan değil bu konular daha çnceden kesilik kzanmıştı zaten hatta bende asusu sli anakart alacaktım ki ss2 ile uyumsuz olup olmadığını araştırmıştım ve uyumsuz olduğu çıktı...