NOT: Bu rehber kanyon drift yarışları için hazırlanmış bir yardımcı rehberdir. Geniş pistlerin anlatımını scratchfirebird tarafından hazırlanan rehberde bulabilirsiniz.
Bilindiği gibi NFS serilerinde, drift yarışlarına en elverişli olan oyun Carbon. Her ne kadar NFS Carbon drift yarışlarına uygun olsa da, bazı arkadaşların kendilerini eksik hissettikerli noktalar var. Umarım bu rehber sayesinde pürüzler düzelir.
İlk olarak araç seçimi yapmalıyız. Benim bu oyundaki drfit favorim VIPER SRT. Öncelikle My Cars adlı menüden VIPER SRT'i alıyoruz.
=Resim 1=
Daha sonra aracımızın perfonmans ayarlarına geliyoruz.
1.Engine Tuning
=Resim 2=
2.Transmission Tuning
=Resim 3=
3.Suspension Tuning
=Resim 4=
4.Nitrous Tuning
=Resim 5=
5.Tires Tuning
=Resim 6=
6.Brakes Tuning
=Resim 7=
7.Supercharger Tuning
=Resim 8=
Aracımızın performans ayarlarını düzenledikten sonra pistimizi seçiyoruz. Ben size kanyon pistleri üzerine kurulu bir rehber hazıladığımdan Gold Valley Run adlı 4.9 kilometrelik pisti öneriyorum. Bu pist hem başlangıçta hızlanmaya hem de çok yüksek skorlar kazanmaya el verişli bir pist.
=Resim 9=
Şimdi sıra bu güzel heyacanı yaşamaya geldi.
Drfit yarışlarında yüksek skorlar için yerine getirilmesi gereken iki husus vardır: 1. Hızlı bir yarış. 2. 20 katlama puanı(Oyunda "X" şeklinde gözükür.).
Bu iki unsur bizi gayet iyi bir rekortmen yapabilir.
Bunun için yarışa başladığımız anda aracımızla biraz geri geliyoruz. Fakat çok fazla gelirsek tekrar başlamamız gerekir.
=Resim 10=
Geri gelebildiğimiz kadar geldikten sonra nitro kullanarak hızlanıyoruz. Unutmayın ne kadar hız; o kadar puan.
=Resim 11=
Drift esnasında aracınızın yola göre konumu çok önemlidir. Aracın tekerlekleri her zaman yolun doğrultusunda olmalıdır. Yani aracı döndürdükten sonra tekerlekleri ters tarafa döndürmek gerekir.
=Resim 12=
"Her ne kadar kanyon pistlerinde drift yapmak daha eğlenceli olsa da bu eğlenceyi tatmak için biraz aydınlık gerekirdi." diye düşünebilirsiniz, bu yüzden yoldaki kedi gözlerini takip etmeyi unutmayın. Pisti bu kedi gözleriyle okumaya, kafanızda canlandırmaya çalışın(Resim 13 ve Resim 14).
Gördüğünüz gibi çok karanlık ama orada üç tane kedi gözü var.
=Resim 13=
Bu kedi gözlerini kafamızda hayali olarak birleştirirsek pisti okumuş oluruz.
=Resim 14=
Yarış esnasında yavaşlamayı düşünmeyin. Yani her zamankinden daha da fazla bir puan elde edeceksiniz fakat unutmayın daha ne kadar yarışırsanız o kadar daha puan elde edersiniz(Resimde görüldüğü gibi pistin %62'si bitmiş,ama hala yarışıyorum skor: 0, sırlama: dördüncü.),(Resim 15, Resim 16 ve Resim 17).
=Resim 15=
Yarışın %99'u bitmiş ben hala son sıradayım ve skorum 0.
=Resim 16=
Yarış bittikten sonra 2 tuşuna basarak kişisel istatistiklere ulaşabilirsiniz.
=Resim 17=
NOT: Bu rehber kanyon drift yarışları için hazırlanmış bir yardımcı rehberdir. Geniş pistlerin anlatımını scratchfirebird tarafından hazırlanan rehberde bulabilirsiniz.