Şimdi Ara

NFS ile geçen 15 Sene

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1996 dan beri yani NFS 1 den bu yana seriinin bütün oyunlarını her yıl düzenli olarak alıp oynadım. Her yıl heyecanla beklerdik sonbaharı, ne gelecek bu yılda diye, ama şimdilerde içimizdeki bu heyecanı öldürdü sağolsun EA. Arabalar indirdik, editledik, dosyalarını kurcaladık bir 15 yıl NFS ile geçip gitti...

1998 yılında, bir müşteri gelip bana oğlunun bilgisayarını uzatıp "Nid Sipit For Tri" yüklermisin şuna demişti. Yüklemiştim, güzel bir anıdır ama :)

Fikirler ve zevkler farklı olabilir tabii ki, bunlar benim şahsi düşüncelerim...

The Need for Speed (1996) · Bir arkadaşımın bilgisayarında oynardık, araç kameranın önünde fırıl fırıl dönerdi, çok kuruydu. Porshche çok ön planda tutulmuştu.

Need for Speed II (1997) · Saatlerce oynadım, arabalar azdı ama o grafikler o zaman için çılgındı, seriiyi tetikleyen ve kapağı en güzel olandı. Sanırım o zamanlar orjinal oyun satan olmadığı için, piyasadan uygun fiyata orjinal niyetine almıştım. O aralar Time Command, Fifa97 ve Diablo oynarken araya ilaç gibi giriverdi. Ters yönden gidip daracık o virajlı yollarda ona buna vurup o karlı lapda oynamak gibisi yoktu. Tüneller falan çekiciydi...

Hot Pursuit (1998) · Ekran kartları 3dfx, harici TNT grafik hızlandırıcı 16 MB Voodo kartlar grafikler dehşetti, çoğu kişi göremedi, sapkınlık yarattı devrimdi. İnsanın beli ağrıyordu artık oynamaktan. Heleki o çöl yolu yokmuydu süper.

High Stakes (1999) · İç kamera detayları, az da olsa hasar beklediğim buydu, hepsini sildim bunu oynadım ama araçlardan kaybetti z3 slk falan ömrü azdı. Birde genelde çalışmama gibi bir sıkıntısı vardı, sanki pc seçiyordu meret.

Porsche Unleashed (2000) · Ferrari olsa belki, ama bu markayı pek sevmediğimden sanırım açmadı, grafikleride pc mi kasıyordu es geçtim neredeyse. Optimizasyon kötüydü.

Hot Pursuit 2 (2002) · Fena değildi ama, yıl itibari ile daha iyi olabilirdi. Çok şahşalı tanıtıldı abartıldı, beklentileri karşılamadı.

Underground (2003) · İşte online oyun buydu, kopardı beni günlerce Online oynadık yok böyle şey neredeyse 5 yıllık bekleyişin cevabıydı, olsa da oynasak.

Underground 2 (2004) · Yuh artık, arabanın kaputunun içindeki renklere kadar saçma sapan modifiyeler çok gereksiz ayrıntılar açmadı beni.

Most Wanted (2005) · İŞTE SERİNİN BANA GÖRE EN İYİ OYUNU. GRAFİK ZAMANLAMA HEYECAN ÜSTÜNE DAHA İYİSİ ÇIKMADI, KENDİLERİDE SÖYLEDİ...

Carbon (2006) · Tırt

ProStreet (2007) · Arcadeden uzaklaşılıyor, para hırsı gözlerini bürüyor...Rakipler sağlam geliyor kan kaybediyor.

Undercover (2008) · Kan kaybetti serii, rakipler geçti gitti nfs startta bekliyor, serii ölmek üzere.

Shift (2009) · Ya bi yürü git, aş kendini artık.

NFS seriisini de NBA serisi gibi rezil edecekler gibi görünüyor, çünkü 2k isimli oyun firmasının NBA oyunlarında şov yapması nasıl EA nın NBA seriisini kapatmasına sebep olduysa, umarım aynı şey NFS de de olmaz.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 4 Kasım 2010; 16:52:02 >

• güzel yazmışsın hocam ps1de oynadığım nfsler aklıma geldide ne günlerdi ya dediğin gibi bencede en iyi oyunu most wanted ilk oyunlarındaki kadar zevk alıp oynamışımdır
  • benim favorim porsche. o oyunda ki zevki hiçbirinden alamadım.
  • başlangıçtaki oyunlarını oynayamadım :)

underground 1 den itibaren tüm seriyi bitirdim... en beğendiğim most wanted' dı ve most wanted' dan sonra çıkan her oyun kendinden soğuttu ve gittikçe soğutuyor... umarım toparlar ve büyük bi dönüş yapar artık EA...
  • Hot Pursuit (1998).. Vay be anılarım canlandı birden, acaip eğleniyordum bunu oynarken.. Need for Speed II (1997)'de ise fzr2000'i falan hatırlarım hala.. Hatta hile kodlarının bazılırını şu anda bile hatırlıyorum, ne yapalım çocuktuk (:
  • Bugün bir başlıkta daha yazmıştım. Porsche'un üstüne NFS oyunu tanımam. Tek kelime ile harika bir oyundu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ygal

Bugün bir başlıkta daha yazmıştım. Porsche'un üstüne NFS oyunu tanımam. Tek kelime ile harika bir oyundu.

Bence de en iyi Nfs oyunuydu Kokpit kamerası ve oyunun fizikleri zamanında hiç bir oyunda yoktu Her bir bölümün ayrı bir güzelliği vardı(Normandiya ve Alpler benim favorimdi)
     NFS ile geçen 15 Sene

NFS ile geçen 15 Sene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SON 5-10 YILIN EN İYİ OYUNLARI
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sittin sene önce çıkmı Porsche Unleashed'e bakıyorum bir de yeni çıkan F1 2010 oyununa. Yıllanmış NFS de her aradığın özellik var iken bu sene çıkan oyunda bir mok yok. Rezillik resmen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiLo!

Hot Pursuit (1998).. Vay be anılarım canlandı birden, acaip eğleniyordum bunu oynarken.. Need for Speed II (1997)'de ise fzr2000'i falan hatırlarım hala.. Hatta hile kodlarının bazılırını şu anda bile hatırlıyorum, ne yapalım çocuktuk (:

FZR2000 deliydi ya Kıpkırmızı uçak gibi, tam gaz yolda tutmak mı, zor iş :)
  • Yaş itibariyle ancak underground2den itibaren başlamış olmama rağmen serideki her oyunu (Undercover hariç, o da oyun zevki açısından) merakla bekledim, oynadım, oynayacağım.
  • Seriye NFS 2 ile başlamıştım ve birçoğunu da Carbon'a kadar oynadım. Aralarında unutamadığım olanı Need For Speed III Hot Pursuit'ti. Hele gece yarış imkanı sunması o yıllar için apayrı bir zevkti. Yanılmıyorsam hava koşulları da değiştirilebiliyordu. Sonraları aynı tadı bir türlü veremedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Seriye NFS 2 ile başlamıştım ve birçoğunu da Carbon'a kadar oynadım. Aralarında unutamadığım olanı Need For Speed III Hot Pursuit'ti. Hele gece yarış imkanı sunması o yıllar için apayrı bir zevkti. Yanılmıyorsam hava koşulları da değiştirilebiliyordu. Sonraları aynı tadı bir türlü veremedi.

evet şimdi sen söyleyince bende hatırlar gibi oldum şu hava koşulları olayını vardı galiba..
  • Şöyle birşey yapayım dedim

Need For Speed History (1994 - 2010) Part 1

Need For Speed History (1994 - 2010) Part 2

Ayrıca Wikipedia'dan baktım ve başlangıç tarihini yanlış biliyormuşuz. Asıl başlangıç tarihi 1994 yılı.. Sıralama şu şekilde :

The Need for Speed (1994)

Need for Speed II (1997)

Need for Speed III: Hot Pursuit (1998)

Need for Speed: High Stakes/Need for Speed: Road Challenge (1999)

Need for Speed: Porsche Unleashed (2000)

Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002)

Need for Speed: Underground (2003)

Need for Speed: Underground 2 (2004)

Need for Speed: Most Wanted (2005)

Need for Speed: Carbon (2006)

Need for Speed: ProStreet (2007)

Need for Speed: Undercover (2008)

Need For Speed: Shift (2009)

Need for Speed: Nitro (2009)

Need for Speed World (2010)

Beklemekte olduğumuz serinin devamı ise :

Need for Speed: Hot Pursuit (2010)

Need for Speed: Shift 2 (2011)

Kaynak : Wikipedia

• quote:

Orijinalden alıntı: Cars_Lover

başlangıçtaki oyunlarını oynayamadım :)

underground 1 den itibaren tüm seriyi bitirdim... en beğendiğim most wanted' dı ve most wanted' dan sonra çıkan her oyun kendinden soğuttu ve gittikçe soğutuyor... umarım toparlar ve büyük bi dönüş yapar artık EA...

Most wanted'a kadar olan kısıma katılıyorum.Pro streete kadar oynadım.

Sonrasındaki oyunları oynamadığım için pek bi bilgim yok.
  • Benim gözümde NFS yasa dışı sokak yarışları, polislerden kacmak ve bölgenin üstün güçlerine meydan okumaktır.bu yüzden prostreetten sonrası sarmadı beni.nfs dediğin pistte olmamalı!
  • quote:

Ayrıca Wikipedia'dan baktım ve başlangıç tarihini yanlış biliyormuşuz. Asıl başlangıç tarihi 1994 yılı..
    The Need for Speed ilk olarak 1994 yılında 3DO konsoluna çıktı. 1995 yılında PC'ye uyarlandı. 1996 yılında Special Edition adı altında geliştirilmiş bir sürümü çıktı. Bence Need for Speed'in ilk çıkan oyununu günümüzün grafikleriyle yeniden yapsınlar, millet Need for Speed'in özünde nasıl bir yarış oyunu olduğunu görsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 5 Kasım 2010; 0:11:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

quote:

Ayrıca Wikipedia'dan baktım ve başlangıç tarihini yanlış biliyormuşuz. Asıl başlangıç tarihi 1994 yılı..
    The Need for Speed ilk olarak 1994 yılında 3DO konsoluna çıktı. 1995 yılında PC'ye uyarlandı. 1996 yılında Special Edition adı altında geliştirilmiş bir sürümü çıktı. Bence Need for Speed'in ilk çıkan oyununu günümüzün grafikleriyle yeniden yapsınlar, millet Need for Speed'in özünde nasıl bir yarış oyunu olduğunu görsün.

Öyle birşey yapacaklarını hiç sanmıyorum dostum.

• Most Wanted bana göre seriinin en iyi oyunu fakat onda da bir mantık hatası vardı, onu çözünce oyun biraz insanı kendinden soğutur gibi oluyor.

Paylaşayım;

Siz ne kadar hızlanırsanız rakiplerinizde o kadar hızlanıyor, siz deli gibi gaza bastığınızda bile aynada adamlar dibinizde gidiyor, siz yavaş ve sakin bir sürüş sergilediğinizde rakiplerinizin arkasında bile olsanız kopma olmuyor guruptan. Oyunun heyecanını ve aksiyonunu yüksek tutmak için yapılmış, yani bütün diğer araçlar size göre ayarlıyor kendini. Yüzlerce yarış yaptım, bunu çözdükten sonra biraz üzüyor insanı. Denemek isteyen varsa buyursun açsın oynayıp baksın, aynı haritayı deli gibi (Black List 5 den sonrası için özellikle) hızla oynayın rakiplerde uçuyor peşinizden, sonra tekrar açın ve sakin sakin sürün gurup halinde ilerlediğinizi göreceksiniz :)
  • Silo nefis olmuş teşekkürler
  • İlk NFS ile başlayıp Underground 2'den sonra ara verdiğim oyundur. Ondan sonraki oyunların ne yazık ki hiçbirini beğenmedim, ta ki Shift'e kadar. Shift'in sürüş dinamiği vs. oldukça hoşuma gittiği için onu da oynadım baya.

Ama en çok hangisi kaldı akılda diye sorarsanız, kesinlikle Porsche Unleashed diyebilirim. Bana göre serinin en iyi oyunudur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.