Şimdi Ara

nfsmostwanted bu makineyle oynayamam normalmi? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet strafer aynen anakartım o gerçi onunda pek iyi olduğu söylenemez ama amd64 ler için üzerinde ekran kartı barındıran kart buydu. o yüzden onu aldım. üzerinde agp ve pcı slotları var. o yüzden pcı express 16x lerede göz attım. gerçi tam olarak ne ifade ediyor 8x yada 16x bilmiyorum ama dergilerde felan 16x in daha iyi performans verdiği yazıyordu. neyse msı ı bulamadığımıza göre asus alıcaz sanırım. onuda bulamazsak artık palit son çözüm olucak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamofgod

evet strafer aynen anakartım o gerçi onunda pek iyi olduğu söylenemez ama amd64 ler için üzerinde ekran kartı barındıran kart buydu. o yüzden onu aldım. üzerinde agp ve pcı slotları var. o yüzden pcı express 16x lerede göz attım. gerçi tam olarak ne ifade ediyor 8x yada 16x bilmiyorum ama dergilerde felan 16x in daha iyi performans verdiği yazıyordu. neyse msı ı bulamadığımıza göre asus alıcaz sanırım. onuda bulamazsak artık palit son çözüm olucak.

evet böyle olması gerekiyor.alınca o/c konusunda danışabilirsin çok basit bir şey.2 tane çubuğu yukarı çekeceksin.hava da o/c için elverişli zaten.ekran kart mutlaka agp olmalı.bildilim kadarıyla pci-e nin ekran kartı slotu olanı ve sadece diğer cihazşar için olanı var.anakartı yakından görmediğim için thamin etmek zor.bu konuda bilgisayarcı arkadaşına danışman iyi olur.

ek olarak pci-e ve agp arabirimlerinin performansa katkısı teoride kalıyor.aralarında pratikte pek bir fark yok.sanırım bu farkı gelecekte hissedeceğiz ve senin linkini verdiğin pci-e arabirimli kartlar tam bir göz boyamaya yönelik firma kazığı.turbo cache falan yazıyor hiç bir etkisi yok performansa bununla ilgili bir yazı vardı bulursam linkini koyarım.sadece senin gösterdiğin modeller için geçerli bu yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 13 Kasım 2005, 16:37:38 >

• overclock olayına açıkçası sıcak bakmıyorum fakat mecbur kalırsak yapıcaz artık. ya şimdi bu kadar kasıyoruz, üstüne birde bütçe kısıtlı yani overclock un cihazı bozma gibi bir sorunsalı var. o yüzden insan tereddüt ediyo ulen zorla aldık bunu zaten kaybetmeyelim diye. birde işlemciminde nasıl olduğunu sorayım sana. amd64 2800 aldım fakat açıkcası bununda 3000 den farkı nedir anlamadım. yani 64bit lerde 2800 den sonrasını ayırıyorlar yani 3000 illaki 2800 den iyidir diye. yani 2800 le 3000 arasında uçurum varmış gibi bir görüntü var. bu konuda bir bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim. (ulen yeter bea sanamı çalışıyom ben git bilgisayarcı arkadaşına sor diyebilirsin ama onunla herzaman görüşme olanağım olmuyor ve sen bu işlerden anlıyorsun hazır yakalamışken seni dökeyim kurtlarımı müsadenle) birde bu overclock olayında soğutma çok önemli bildiğim kadarıyla. minimum soğutma ne olmalı, nasıl fanlar kullanılmalı bunlarıda bi deyiver bana.

• quote:

overclock olayına açıkçası sıcak bakmıyorum fakat mecbur kalırsak yapıcaz artık. ya şimdi bu kadar kasıyoruz, üstüne birde bütçe kısıtlı yani overclock un cihazı bozma gibi bir sorunsalı var. o yüzden insan tereddüt ediyo ulen zorla aldık bunu zaten kaybetmeyelim diye. birde işlemciminde nasıl olduğunu sorayım sana. amd64 2800 aldım fakat açıkcası bununda 3000 den farkı nedir anlamadım. yani 64bit lerde 2800 den sonrasını ayırıyorlar yani 3000 illaki 2800 den iyidir diye. yani 2800 le 3000 arasında uçurum varmış gibi bir görüntü var. bu konuda bir bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim. (ulen yeter bea sanamı çalışıyom ben git bilgisayarcı arkadaşına sor diyebilirsin ama onunla herzaman görüşme olanağım olmuyor ve sen bu işlerden anlıyorsun hazır yakalamışken seni dökeyim kurtlarımı müsadenle) birde bu overclock olayında soğutma çok önemli bildiğim kadarıyla. minimum soğutma ne olmalı, nasıl fanlar kullanılmalı bunlarıda bi deyiver bana.

olur mu öle şey sadece o anakartu daha yakından görür die dedim.ben de araştırırken birazcık bişeyler öğreniyorum.

amd işlemci konusunda bi şey diyemiycem.genelde o/c ile oyunlarda iyi sonuç verir.ikisi arasında pek bir fark yoktur.yani seninki kaç pin bilmiytorum 939 pinli olanla kıyaslanıyor olabilir işlemcin.açıkçası tam olarak hangi modelle kıyaslanıyor anlayamadım.

ekran kartına ek bir soğutmaya gerel yok.zaten işlemci fanı yetiyor.ben ramsink siz aynı hıza çıkardım bir sorun yaşamadım herhangi bir ihtimale karşı yine de ramsink kullanıyorum.

ekran kartı o/c siz pek bir işe yaramaz.yeni oyunlar çok zorluyor.o/c çok kolay kartı yakmazsın merak etme.

ati tool adlı programla 6 ssat test yapıp karta zarar vermeyen maksimum hızları öğrenebilirsin.

o/c yapmak çok kolay.yanma olayı kesinlikle olmaz.ben 5 aydır kullanıyorum hala sağlam.

• tamam o zaman sana güveniyorum. kartı alınca overclock olayına gireriz beraber. nasıl olduğunu tarif edersin sen bana. ondan sonra ver elini nfsmw, f.e.a.r bi dolu oyun oynar onları tartışırız daha keyifli günler bizi bekliyor. oleeeeyyyyy
  • quote:

tamam o zaman sana güveniyorum. kartı alınca overclock olayına gireriz beraber. nasıl olduğunu tarif edersin sen bana. ondan sonra ver elini nfsmw, f.e.a.r bi dolu oyun oynar onları tartışırız daha keyifli günler bizi bekliyor. oleeeeyyyyy

ok.

ben artık biraz şu oyunu oynayayım bari...

• oyna abi tabi biz oynayamiyoz bari senide etmeyelim bu saheser oyundan sana iyi eglenceler. en kisa zamanda bende oynamaya basliyorum.
  • strafer şimdi çıkıyorum abi kartı aramaya bilgisayarcılarda inşallah eli boş dönmem. ( mesajı saat yedide yazıcaktımda çüş len rüyandamı gördün dersin diye yazmadım.ama cidden rüyamda gördüm modifiyeli porsche yi kullanırken kendimi.sıçrayıp kalktım almalıyım o kartı diye gece dörtden beri oyalanıp duruyorum ) bir kez daha söylüyorum sen nelere kadirmişsin mostwanted. ama hayıflanmıyorum adamlar çılgın bi oyun yapmışlar bizim yaptıklarımız hiç bi şey yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamofgod -- 14 Kasım 2005, 10:08:05 >
  • yalnız bi şeyi eklemeden yapamıycam nfs yi nfs yapan soundtrackleridir. onlar olmadan şekersiz bi çay gibidir. onlarlada ford mustang in içinde müzik sonuna kadar açılmış, yantarafta bi şişe jack daniels le araba kullanmak gibidir. hangisi daha iyi siz karar verin, bi soundtrack bu kadar değiştirebiliyo olayı yani. eksisiyle artısıyla seni seviyoruz nfs.
  • tamam alınca pm ini bekliyorum.
  • şöyle bir baktım da aynı pazarlmacı gibi çalışmışım.allah beni ıslah etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 14 Kasım 2005, 12:45:58 >
  • strafer kartı bulamadım pm attım sana.
  • vsync ekranınızın tazeleme hızına gore yani monitorun verdigi hz ye gore max fps yi ayarlar ve akıcılıgı komplex bi hale getirir ama daha cok iyi kartlarda ve fps oyunlarında gerekli biseydir bu oyunda max 30-40 fps alıcagınız icin vsync pek bi ise yaramiyacaktır
  • valla ne dediğini anlamadım. yanlış yere yazmış olma sakın yada kaçırdığım bi şey varda açıklarsan sevinirim

quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

vsync ekranınızın tazeleme hızına gore yani monitorun verdigi hz ye gore max fps yi ayarlar ve akıcılıgı komplex bi hale getirir ama daha cok iyi kartlarda ve fps oyunlarında gerekli biseydir bu oyunda max 30-40 fps alıcagınız icin vsync pek bi ise yaramiyacaktır
  • ben anladım.vsync denilen şey; örneğin mönitörünün tazeleme hızı 85 hertz diyelim ve o kadar güçlü bir ekran kartın var ki saniyede 100 fps ye kadar oyunlarda gösterebiliyor.

85 hertz demek görüntünün saniyede 85 kere tazelenmesi demek.fps ise frames per second yani saniye de gösterilen kare sayısı. bu anlama geliyor.yani vsync fps nin mönitörün tazeleme hızını aşmamasını sağlıyor.duyduğum kadarıyla bu kapatılınca daha fazla fps alınıyor diye idda ediliyormuş ama sonuçta ekran kartının 85 fps den daha fazla fps vermesi hele ki most wanted gibi bir oyunda mümkün değil.

bundan çıkan sonuç vsync in görüntü kalitesine ve performansa bir etkisi yok.(yavaş kartlarda)sanırım doğru anladım

bu arada dreamofgod ekran kartı işi n'oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 18 Kasım 2005, 0:53:34 >

• Artık üst konudan devam edilme zamanı geldi diye düşünüyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.