Şimdi Ara

nfsmostwanted bu makineyle oynayamam normalmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar ben demoyu indirdim fakat bildiğim kadarıyla minimum sistem gereksinimleri - P4 1.4 GHz işlemci- 256 MB RAM - 32 MB ekran kartı. fakat benim sistem acayip kasıyo. sistemimin özellikleri amd64 2800ghz işlemci-onboard 128mb ekran kartı-512mb kingston ram. görüntüler çok kötü ve donuk donuk akıyor. ne yapacağımı anlamadım. 640/480 dede çalıştırdım 800/600 dede çalıştırdım yok cevap vermedi. önerisi olan varsa sevinirim. bu arada ekran kartımda 128 mb a ayarlı biostan.

• onboard ekran karti olmasindan kaybediyor. oyun gercekten zorlayici bir oyun. ama dusuk ayarlarda yinede calismasi lazim bence..
  • arkadaşım önemli olan, ekran kartının sahip olduğu mb değeri deildir ! zaten 32mb 3D destekli bi min gereksinim mantıksız gelir bana, min fx5200 gibisinden olsa daha mantıklı olur, çünkü ekran kartının gücü mb'ından çok içindeki çip'lerden gelir
  • fx5200 yeterli olurmu peki peki bu oyun için. bence oda yetersiz kalır gibime geliyor ama denemeden bir şey diyemiycem. fx5200 le oynayan bir arkadaş yorum yaparsa iyi olur. hiç değilse ucuzundan ondan alır işi kurtarırım.
  • Abi ayarlardan görüntü seviyesini minimum felan yap. O zaman fazla kasmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamofgod

fx5200 yeterli olurmu peki peki bu oyun için. bence oda yetersiz kalır gibime geliyor ama denemeden bir şey diyemiycem. fx5200 le oynayan bir arkadaş yorum yaparsa iyi olur. hiç değilse ucuzundan ondan alır işi kurtarırım.

aman, sakın.

fx5200 bir üretim hatasıdır.(gerçek anlamda değil)hiç bir şey oynayamazsın.

bu ati 9550 ile elde ettiğm görüntü.

nfsmostwanted bu makineyle oynayamam normalmi?

ilk önce oyun oynamak istiyorsan mutlaka o entegre ekran kartından kurtulmalısın.

100 ytl ye asus gamer edition 9550 alabilirsin.

kesinlikle 128 bit olmalı.yeni ekran kartı alırken kesinlikle ekran kartı belleğine bakma.çünkü bu tip ucuz kartlarda 256 mb lik belleğin hiç bir getirisi yok.aksine performansı düşürür.özellikle o/c yapmak istersen hayal kırıklığına uğrarsın.

9550 o/c ye çok yatkın bir kart ama o da yakında yetersiz kalacak.özellikle fear da kesinlikle çok kötü bir performans veriyor.yine de bütçen el vermiyorsa kesinlikle seçimin bu olmalı.

• ya zaten bende ona şaşıyorum ayarlar default da yani minimum ayarlarda zaten. need for speed için bir gün ekran kartı upgrade i yapıcağım hiç aklıma gelmezdi. en sevdiğim oyundur ve onun için makineme ekstra bir ekran kartı takmamıştım nasıl olsa başka oyun oynamam diye fakat demekki günü geldi artık bir ekran kartı takviyesinin. ama yanlış zamanda geldi ya. bu aralar elim biraz darda onun için beklemeye alıcam bi süre hot pursuit 2 yle idare edicez ama most wanted cidden başka bi şey görüntü kötü bile olsa adamların oyunda devrim yaptığını anlıyosun. gerek modifiyeli arabalar gerekse oyunun kontrol hakimiyeti mükemmel. ekran kartı iyi olan herkes bir an evvel indirip oynasın derim.
  • strafer dostum senin yerinde olmak isterdim doğrusu şimdi o oyunun başında. burda çıldırıcam ya oynayamamaktan demekki bağımlılık yapmış bende. hele birde bunu gördükten sonra iyice kudurdum. dediğin kartı gözönünde bulundurucam. ama fear için yetersiz kalıyorsa yakında fear benzeri bi dolu oyun çıkıcak onlarada yetmez . kartı detaylı anlatabilirsen iyi olur yani fear da cidden çuvallıyomu yoksa fear ın son haddine kadarmı erişemiyo. yok "neyini anlatıcam işte kart buraya kadarmış dedi" diyosan onada saygı duyarım
  • quote:

strafer dostum senin yerinde olmak isterdim doğrusu şimdi o oyunun başında. burda çıldırıcam ya oynayamamaktan demekki bağımlılık yapmış bende. hele birde bunu gördükten sonra iyice kudurdum. dediğin kartı gözönünde bulundurucam. ama fear için yetersiz kalıyorsa yakında fear benzeri bi dolu oyun çıkıcak onlarada yetmez . kartı detaylı anlatabilirsen iyi olur yani fear da cidden çuvallıyomu yoksa fear ın son haddine kadarmı erişemiyo. yok "neyini anlatıcam işte kart buraya kadarmış dedi" diyosan onada saygı duyarım

aslında karttan ziyade ramler performansı düşürüyor.çünkü fear 2 gb ram isteyen bir oyun.

most wanted ise bir yarış oyunu olduğu için 512 mb ile rahatlıkla oynanabiliyor.

bu görüntü de ki ayarların hepsi full sadece shadows ve vsync kapalı.

shadows kapalı derken sadece detayı kısık.oyunda gölge problemi var o yüzden kıstım.böyle daha iyi oldu.

vsync ise kapalı veya açık neyi değiştiriyor hiç anlamadım.kapalı veya açık olmasının performans ve görüntü kalitesi açısından bir etkisi yok.

yani daha fazla ram, daha fazla, daha fazla...

bu arada oyun performansı harika nfsu2 den bile daha hızlı çalışıyor.sanırım nfsu2 de gece olduğu için ışıklar gölgeler derken kart bayğı bir zorlanıyordu.

tabi hızlı çalışmasını overclock a borçluyum.

kartı 430/570 hızlarında çalıştırdım.

kart böyle bir kart işte.

ama ilk olarak bunun muadili msi marka bir kart var ama bulunması biraz zor.msi tam bir o/c canavarı.
    bir de bu asus var.ben hespsiburada.com dan 100 e almıştım oraya bir göz at istersen.

dikkat etmen gereken alacağın kartın 128 bit olması ve eğer asus olacaksa samsung belleklere sahip olması.

başka ayrıntılı bir sorun varsa sorabilirsin.

•  nfsmostwanted bu makineyle oynayamam normalmi?

bu da loast coast tan bir görüntü bu oyunda da ramler çuvalladı.(her şey full)

kart fiyatına göre inanılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 12 Kasım 2005, 20:56:20 >
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler strafer. şu anda hepsiburadayı inceliyorum asus var fakat msı tükenmiş. birkaç siteyi daha gezdim ve görüşler msı da birleşiyor. artık msı anakart ve ekran kartında tercih edilen marka olmaya başladı. msı ı biraz daha araştırıp tercihimi o yönde kullanmak istiyorum. ama dediğin gibi oyunların asıl canavarlık ettikleri nokta ram. önceden 512 ram hayal iken şimdi 1gb bile yetmiyor bazı oyunlara onun için artık slotları tasarruflu kullanıp iki 512 yerine bir 1gb almak daha sonrada ihtiyaç olduğunda 1 gb daha alıp arttırmak daha mantıklı. şimdi ben ekran kartının araştırmasına başlıyorum. biran önce alıp hız ihtiyacımı (need for speed ) gidermem gerekli. herkes oynasın bu oyunu bence. iyi eğlenceler
  • önemli değil.

bu arada 2. el kartlarada yönelebilirsin.sorun çıkacağını sanmam.

yine de gelecekteki oyunları oynamak istiyorsan gelecekte ki kartları alırsın.şimdilik yeni kartlar pek ümit vaad etmiyor.
  • birde yeni kartlar çok pahalı yakında fiyatları yarıya iner o zaman onlardan düşünülebilir. şimdilik bunlar yeterli söylediğin gibi.
  • strafer onboard ekran kartının sürücüsünü güncellesem nasıl olur acaba. belki vardır güncel bir sürüm faydası olur. ama nerden bulucam sitesini felan onu bilmiyorum işte. sis 760 diye bir kart.
  • quote:

strafer onboard ekran kartının sürücüsünü güncellesem nasıl olur acaba. belki vardır güncel bir sürüm faydası olur. ama nerden bulucam sitesini felan onu bilmiyorum işte. sis 760 diye bir kart.

valla arkadaşım ben de 1 yıl gibi bir süre onboard bir kartla idare ettiğim için seni çok iyi anlıyorum.sende kinin performansı oldukça düşük ki en hızlısını intel üretir o da pek bir işe yaramaz.kendi üzerinde ram olmaması bir darboğaz yaratıyor zaten.makinenin performansını da düşürür bu.yani alacağın en dandik kart bile hatta ilk çıkan geforce bile daha iyi performans verir.hiç uğraşma bence.seni çok iyi anlıyorum.

("seni çok iyi anlıyorum" iki kere yazmışım ama öyle)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 12 Kasım 2005, 21:46:02 >

• bu arada anakartın markası ne.tam olarak markası ve modeli.güncel tutmak iyi olur.

bir de bir ss koyarsan nasıl bir görüntü oluştuğunu görebiliriz.merak ettim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 12 Kasım 2005, 21:49:15 >
  • evet ekran kartının driverını da güncelledim fakat söylediğin gibi buda sonuç vermedi. yani diretmenin mantığı kalmadı yeni bir kart almak şart oldu. anakartın markası asus k8s-mx. bide görüntü koy demişsin ama oyundan görüntü daha önce hiç almadığım için nasıl olucağını bilmiyorum. yani senin koyduğun görüntüyü nasıl aldın onu bir anlatırsan iyi olur. print screen le alıp painte kopyala diyosan tamam ama başkaysa onu bilmiyorum. bide sen önden görüntüyü oyun esnasında nasıl aldın onu merak ettim.
  • tamam resmi çekebildim fakat burdaki resim ekle olayı çalışmadığı için ekleyemedim ama en kısa zamanda ekliyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamofgod -- 12 Kasım 2005, 22:35:18 >
  • quote:

tamam resmi çekebildim fakat burdaki resim ekle olayı çalışmadığı için ekleyemedim ama en kısa zamanda ekliyecem.

l ye basıp alıyorsun.

aldığın görüntüyü

imageshack.us e upload et ve en altta ki direct link te ki linki

[simage]linkburaya[/simage]

şeklinde kopyala.
  • strafer dediğin siteye değilde ben geocitiesde bi yer almıştım zamanında oraya bi kaç bi şey koymuştum. oradan bir sayfaya ekledim umarım sorun çıkmaz çünkü orda bazen sorun olabiliyo resimlerde. her bilgisayarda görüntülenemiyor felan ben test ettim benimkinde bi şey yok. eğer göremezsen dediğin yere eklerim. adresi http://www.geocities.com/pisivar/wizardpage.html
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.