Şimdi Ara

NG 350 mi ? CITY SPORT 10 HD mi ? Şehir mi Dağ mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, sizin bir konuda fikrinizi alacaktım, şuanda 21 Vites NG 650 kullanıyorum ve satıp 27 vites NG 350'ye geçmeyi planlıyorum. Ancak bir kaç arkadaşım şehir bisikleti al, daha ince teker keyiflidir iyidir gibisinden kafamı karıştırdı. Hızı severim keyif vereceğinden şüphem de yok ancak istanbul da şehir bisikleti kullanılmalı mıdır ? Yollarda su mazgalları vs. çekiniyorum. Dağ bisikletinide yine Beykozda oturuyorum bazen karşıya bazen kadıköy - üsküdar sahil yolunda kullanıyorum. Yani dağda kullanmıyorum pek. Sizce hangisini tercih etmeliyim ?

NG 350 27 VİTES mi ?
    CITY SPORT 10 HD ?

Bu arada kullandığım ng 650 satılık ~http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-ust-modele-gececegim-icin-satiyorum-bu-kis-aldim-ng-650-26v-205520478/detay

• Hocam şu kısa sayılabilecek bisiklet tecrübelerim, forumlardan okuduklarım arkadaşlarım ile konuşmalarımdan çıkarımıma göre bence kesinlikle şehir bisikleti almalısın alacağın keyif artacaktır.

Bir çok dağ bisikleti binen insan ince lastik ile değişim yapıyor sebebi ise şehir içi kullanımda daha verimli bir sürüş yakalamak bu sebeple mazgaldan bilmem neden korkmak bence anlamsız karar sizin ama şehir bisikleti çok daha mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahbaz061 S kullanıcısına yanıt
    Hiç kullanmadığım için çok daha ilgimi çekmeyi başardı, sanırım şehir bisikleti alıcam teşekkür ederim yorumunuz için
  • Hocam bence hiç gerek yok şehir bisikletine neden derseniz bir markanın modellerini inceledim. Bazı modeller sadece dağ bisikletinin kilitlenebilir ön maşası iptal edilip ince tekerler takılıp piyasaya sürülmüş. Ağırlıkta da öyle ahım şahım bir farkta yok. Ha alırsınız dağ bisikletini(kilitlenebilir maşa olsa çok iyi olur) takarsınız yol lastiğini kilitlersiniz maşanızı hız da yaparsınız yokuşta çıkarsınız.
  • xxkowboyxx X kullanıcısına yanıt
    ng 350 kitlenebilir maşa zaten , ikide yol tekeri alıyım değişik değişik kullanırım mı diyorsunuz onla uğraşılmaz ya :D yol bisikleti hiç kullanmadıgım ve cok tavsiye geldigi icin denemekte istiyorum yani kaldırımda felan her mazgala takılırmıyım yada kaldırımdan inerken vs bi sorun olur mu sizce :D
  • MuratDym kullanıcısına yanıt
    Hocam bence eğer arkadaşlarınızda falan bulabilirseniz 1-2 hafta deneyin ama kilitlenebilir maşaya sahip bir dağ bisikletini satıpta maşası kilitlenemeyen sırf ince tekerli diye şehir bisikleti diye satılan model alacaksanız hiç almayın demek istiyorum. Çünkü ince teker olsa bile maşası kilitlenemediği için hız yapmak isterken yokuş çıkmak isterken gücünüzü emecek. Ama yinede siz bilirsiniz bu sadece benim tavsiyem.
    Belirttiğim Salcano CITY Sport 10 modelinin özelliklerini biliyorsanız onunda kitlenebilir maşası var.
  • Hocam şimdi baktım city sport 10 14,67 kg, NG 350 de 13,67 kg. V-Frenli modelini seçerseniz NG 350 almakla 220 tl kar ediyorsunuz. Vites oranları vs. hep aynı. Diyorum ya sadece ince lastik kalın lastik. Benim gördüğüm fark bu. Üstelik city sport 10 1.1 kg daha ağır. Yine de siz bilirsiniz ama.
    Siz yanlış bilgi veriyorsunuz 20 gram fark var salcano kendi sayfasında
  • V fren almayacağım
    Pardon ben V-Frenli modele bakmışım evet.
    Ya zaten fiyat ve özellikler neredeyse aynı sadece teker konusu benim için önemli
    Merhaba hocam mesajlarımıza baktım biraz mesajlarımıza söylediğiniz markanın ürününe bakmadım fakat şehir bisikleti alınacaksa amortisör bence olmamalı zaten şehir içinde kullanılmıyor amortisör neden ağırlık yaratsın fazladan kitlenebilir olması bir avantaj olsada amortisör bence şehir bisikletinin ruhuna aykırı fazladan ağırlık hem.

Diğer konu yine şehir bisikletinde bence v-fren tercih edilmesi yanlış bir seçim olmayacaktır unutmayalım v-fren hafifliğe katkı sağlayacaktır diğer fren sistemleri bisikleti ağırlaştıran unsurlar.

Dolayısıyla yine de bunları istiyorum diyorsanız ince teker bir lastik takıp kullandığınız bisikleti daha verimli hale getirebilirsiniz bir daha bisiklet değiştirmeye gerek kalmaz.(bende kendi dağ bisikletimi bu şekilde kullanma planları yapıyorum)

Benim tavsiyem amortisör olmayan v-frenli şehir bisikletlerine bakmanız olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahbaz061 S kullanıcısına yanıt
    peki teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.