Şimdi Ara

NİÇİN ORJİNAL OYUN ALMALIYIZ!!! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: LeBron_ James_

Oyunlarda Turkce secenek olmamasının sebebi korsan oyunlar almamız.Adamlar bakıorlar hangi ulkelerde oyunlari cok satıyor ona gore dil secenegi getiriyorlar.

Bence yanlış düşünüyorsun. Onler bize orjinal oyun almayı cazip kılıcaklarki bizde orjinal oyun alıcaz. Adamlar hem Türkçe seslendirmeli oyun çıkarmasınlar hemde bizden hadi bakalım alın belki seslendiririz desinler. Ayrıca ticarete böyle birşey yok ilk önce oyunları bizim pazarımıza uyarlasınlar adamlar Türkiye için oyun yapmıyor ki. Sadece içinden 5-10 sayfalık bir kullanım kulavuzu çıkıyor.

Oyunarı bizim için yapmadıkları sürece biz almayız. Siz alın biz belki türkçe yaparız diyen bir ticarette yoktur hiçbir ülkede bu yokdur. adamlar o insanların ürünü alması için cazip kılmaları lazım.

• Konuyu açan kardeş doğru söylüyor.EMEĞE SAYGI olmalı biraz.
  • Bu fiyatlarla korsanın sonu biraz zor gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih86

Bu fiyatlarla korsanın sonu biraz zor gelir.

+1903

Bu fiyatlara kimse ülkemizde orjinal oyun al-maz. Ancak dayanamayıp da online oyun oynamak isteyen arkadaşlar, sadece çok sevdikleri o oyunu orjinal alabilirler. Onun dışında korsana devam
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrbezgin

quote:

Oyunlarda Turkce secenek olmamasının sebebi korsan oyunlar almamız.Adamlar bakıorlar hangi ulkelerde oyunlari cok satıyor ona gore dil secenegi getiriyorlar.

Bence yanlış düşünüyorsun. Onler bize orjinal oyun almayı cazip kılıcaklarki bizde orjinal oyun alıcaz. Adamlar hem Türkçe seslendirmeli oyun çıkarmasınlar hemde bizden hadi bakalım alın belki seslendiririz desinler. Ayrıca ticarete böyle birşey yok ilk önce oyunları bizim pazarımıza uyarlasınlar adamlar Türkiye için oyun yapmıyor ki. Sadece içinden 5-10 sayfalık bir kullanım kulavuzu çıkıyor.

Oyunarı bizim için yapmadıkları sürece biz almayız. Siz alın biz belki türkçe yaparız diyen bir ticarette yoktur hiçbir ülkede bu yokdur. adamlar o insanların ürünü alması için cazip kılmaları lazım.

Yani şu anda orjinal oyun almamamının tek sebebi Türkçe dil seçeneği olmaması mı oyunlarda?Bırak Allah aşkına ya..Neredeyse 10 oyundan 8'nin Türkçe yaması çıkıyor artık Türkçe yama sitelerinde.İsteyen adam istedikten sonra alır benim için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoMiKaZe -- 15 Aralık 2006; 20:41:57 >

• bir orjinal oyun fiyatını bir haftada kazanan lar war

önce müşteriye saygı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sejde -- 16 Aralık 2006; 2:19:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KoMiKaZe

quote:

Orjinalden alıntı: mrbezgin

quote:

Yani şu anda orjinal oyun almamamının tek sebebi Türkçe dil seçeneği olmaması mı oyunlarda?Bırak Allah aşkına ya..Neredeyse 10 oyundan 8'nin Türkçe yaması çıkıyor artık Türkçe yama sitelerinde.İsteyen adam istedikten sonra alır benim için..

o zaman paranın yarısınıda o oyunun yamasını çıkaran adama verelirm... sonuçta yama ve yamayıda bizim insanlarımız çıkarıyor... yani bizim insanlarımız yama çıkarsın emeğe saygı olarak dışarıya para verelim... yapmayın oyunu çıkaran firma türkçe dil destedği seslendirmesi yani herşeyişni burda satılıcak şekilde yapsın... yani yapanlar bizim içinde emek harcasın bizde saygı duyalım...

• 1 tane 80 ytl ye orjinal oyun alacağıma 5 ytlye gider korsan alırım (belkide internetten indiririm) 75 milyon cebime kalır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fear Factory

1 tane 80 ytl ye orjinal oyun alacağıma 5 ytlye gider korsan alırım (belkide internetten indiririm) 75 milyon cebime kalır

Ah işte kotalı olmasak Telekom
  • fiyatlar düşene kadar malesef korsan almak zorundayız.

PSP oyunları amerikada 30$ iken ülkemizde 120ytl. (2katı fiyat)
    Bilgisayar oyunlarındada durum pek farklı değil. ama ben yinede elimden geldiince orjianl oyun almaya gayret gösteriyorum. özellikle multi si olan oyunları orjinl almaya çalışıorum (Half Life2 - CSS - Dod: Source vb..)

Steam üzerindende half life 1 source,dod,HL2 episode1 gibi oyunları aldım gene ülkemize göre yüksek fiyattalardı ama aldık işte..
  • peki arkadaşlar orjinal oyun alınca,direk oyunu kurunca açılıyomu?
    benim bildiğim işletim sistemininde orjinal olması gerekiyo
  • korsan forever!!! ben korsan oyun almaktan cok memnunum hatta ripli veya ripsiz ınternetten cekınce cok daha gusel oluyor boşverın orjınallerını ve niçin orjinal oyun almalıyız koymuşlar başlıgı ahanda bende cevap vereyım bu baslık olmamıs bence hıc o "nıcın orjınal oyun almamalıyız" olmalıymış turkıye sartlarında orjınal oyun almak pek mantıklı gelmıyor bana(koleksıyoncular harıc tabikii) gıdın korsan alın mıss gıbı ıste 1 tane orjınal alıcagına 5-6 tane korsan al..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seldom Seen Kid -- 16 Aralık 2006; 19:15:28 >
  • Korsan Asla Paylaşım Forever çekerim oyunu kurarım crackinide kendim yaparım mis gibi.
    korsan sadece çoluk çocuğa oyun satmak için var artık türkiyede zaten işini bilen adam 10 ytl vermez bir oyuna en son korsan aldığım oyunu hatırlamıyorum baya bir zaman geçti üzerinden.

Bence donanım fiyatları uygun seviye düşmediği sürece orjinal oyun satışları artmaz
    yapın kardeşim 5 yıllık ekran kartında çalışan oyun herkez orjinal alır ama ben gidip 400tl'ye ekran kartı alıyorum birde gidip 100 ytl'ye orjinal mi alcağım
    tabi 1-2 yıl önce çıkmış oyunlarda şuan 25-30 a orjinal satılıyor onları almayanıda allahın akil ve fikir için ihsan ettiği meşe odununa havale ediyorum
    saygılar
  • beyler emeğe saygı tamamda gunumuzde orjinal muzık cd lerı 5-10 ytl ye satılıyorda orjınal oyunlar 100-150 ytl ye satılıyo tamam her zaman korsana hayır ama kazıklamayada hayır turkıye gıbı bı yerde alın terıyle para kazanan kı kazandıgı parayla evını ucu ucuna dondurup ay sonunu nasıl getircem dıe dusunen aıleler varken 100-150 ytl bı oyun ıcın tam bı kazıklama taktıgı veya garibanın yada normal durumlu bır aılenın ekmeğiyle oynamak olmuyomu bu kı oyun ıcın o kadar parası olmayan bır ınsanın oyun oynamaya hakkıda yokmudur bazı konularda duyarlı olmak lazım arkadaslar 10 tane oyun parası bi bilgisayar parasına denk gelıyo saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: onuryilmaz01992

ya zaten WOW 300 YTL gidip kopyasını al 8 YTL farka bi baksan yaa

FORZA KORSAN !?

• korsana destek diye bir site kuralımburda sorunlarımızı,yeni çıkan film-oyunların korsanlarını nereden ve ne kadara temin edebileceiğimizi tartışırız
  • Oyunuda,Filmleride,sarkilarida I-netten indiriyom bu kadar basit
  • Arkadaşlar çok zor olmasına rağmen bütün msjları okumaya çalıştım. Çünkü benim çok farklı bir tezim var ve görebildiğim kadarıyla buna değinen olmamış.

Bence korsan direk olarak üreticilerin istediği birşey. Düşünün bir kere biz Türkiye olarak çok fazla korsan kullanmakla suçlanıyoruz. İyide kardeşim biz mi icat ettik korsanı. Oyunu, programı, işletim sistemini yapanda kendileri kıranda kendileri (bakınız Devience grubu: EA gamesin ex yada HALEN!! çalışanları). Bu olay bu sektörün kaçınılmaz bir gereğidir. Korsan sayesinde oyunlar yayılır ve popülarite kazanır, böylece asıl hedef kitle olan zenginler bu popüler oyunlara yönelir. Eğer korsan olmazsa büyük firmalar pazar payı konusunda her geçen gün yenileri çıkan yazılım firmalarıyla çok ciddi mücadaleye girmek zorunda kalırlar. "Oyun" deyip şöyle bir interneti gezin aman Allahım dehşet. Bu kadar oyunu oynamaya insanın ömrümü yeter? Fakat en çok oynananlar hep aynıdır. Futbol:fifa,pes yarış:nfs vs.. vs.. Düşünün bu oyunlar 100 lirada satılıyor. Biz kırıyoruz eğer kıramasak gidip alabilirmiydik 5-10 liraya adı sanı duyulmadık oyunlar alırdık. Fakat biz aldıkça o oyunların adı sanı duyulur olurdu ve bu yıldız oyunlara rakip olurlardı... İşte korsan bu mantıkla üreticilerin en büyük yardımcısıdır. Eğer bunlar kafi gelmiyorsa şunu düşünün her geçen gün inanılmaz hızlı ilerleyen yazılım dünyası istese hiçbir şekilde kırılamacak inanılmaz güvenli bir sistem yapamazmıydı? Eğer yapamaz diyenler varsa EN AZINDAN kırılması günler değilde aylar sürecek olanlarını yapamazmıydı?

Aslında bu olayın asıl mucidi hepimizin çok yakından tanıdığı dünyanın en zengin işadamlarından biridir. Evet sevgili Bill. Dünyanın en büyük korsan yazılımı tabiki windowstur. Ama nasıl bir korsan? Kırma yok bişey yok! Kopyala cdyi yaz arkasındaki 25 haneli dandik şifreyi çatır çatır çalışsın. Yıllar önce ilk işletim sistemini yazan bu deha onun güvenliğini sağlamaya gelince nasıl bu kadar gerizekalı olabilir? Sizce bu durum biraz şüpheli değil mi?

Olay yukarda anlatılanla tamamen aynıdır. Windows kolaylıkla korsan kullanılabildiği sürece insanlar bu tarzdaki ilk işletim sistemi olduğu ve çok bilindiği için onu tercih etmeye devam edecek ve rakipleri ortaya çıkamayacaktır. Bu aradada kontrol altındaki yerler (şirketler vs) ve zenginler lisanslı windows kullanacak ve pazar tamamen microsftun elinde olacaktır. Bu sayede sevgili Bill gönül rahatlığıyla yatıyla gezmeye devam edebilir. Ama eğer windows bu şekilde kolayca kopyalamasa bizler 100 küsür dolar verip bu işletim sistemini kullanabilirmiydik? Mecburen gidip linux felan kullacaktır. Tabi bu durumda o da paralı olurdu ama bir "HAKLI" rekabet ortaya çıkar ve fiyatlar düşer, yeni rakipler çıkar, pazar genişler vs.. vs..

KORSAN=POPÜLARİTE POPÜLARİTE=LİSANSLI KULLANICI LİSANSLI KULLANICI=PARA

Yani lisanslı yazılım ve korsan ayrılmaz bir ikili ve birbirinin mutlak tamamlayıcılarıdır. Yani korsanda kullansanız lisanslı dakullansanız sistemin bir parçasısınız. Tercihiniz ne olursa olsun hiç bir şeyi değiştiremezsiniz.

Doğal bu noktada hepiniz şu tepkiyi verdiniz: Eee? Yani?

Yanisi şu madem bi bu olaylarda üretim aşamasında hiç bir şekilde rol alamıyor ve korsan da kullansak lisanslı da kullansak sadece piyon olabiliyorsak etkili olabileceğimiz alanda manevra yapmalıyız ki o da pazardır yani bizim büyük bir pazar olmamız. Nasıl avrupa ve amerika kanunlarıyla kendilerini garanti altına alıyorsa, biz oralara iş yapmaya gittiğimizde bak şu şu kanunlar var bunlara uyacaksın diyorlarsa bizim de öyle yapmamız gerekir. Bu konuda öğretim üyeleri, gazeteciler, milletvekilleri vs. çalışma yapmalıdır.

ÖRNEK:
    Arkadaş Türkiye büyük bir pazar sen bu pazarda yazılım mı satmak istiyorsun? Tamam ama bizim kanunlarımız var burda öyle çıkar çıkmaz iki günde kırılan çıtkırıldım programlar satamazsın. Öncelikle çok güvenli bir sistem geliştirip beni ikna edeceksin. Getirdiğin program öyle internette iki tık tık iki şık şık kolaylıkla kırılıyorsa tutup benim vatandaşıma korsan felan diyemezsin vs. vs. gibi.

Bu seferde ne diyorsun arkadaş sen hayal görüyorsun, nerde biz öyle Avrupaya Amerikaya kafa tutacaz diyceksiniz ama ne yapalım?

Sevgili başbanımızında dediği gibi

AÇ TAVUK KENDİNİ TAHIL AMBARINDA SANIRMIŞ!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaosengine -- 17 Aralık 2006; 17:06:36 >

• sigara içmesende aynı iş YOK YOK YOK
  • quote:

Orjinalden alıntı: nolamaz

quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

Yabancıya kazandırmaktansa mahalledeki dükkanında geç saatlere kadar oturan gariban cdcilere kazandırmayı tercih ediyorum.

al işte adam lafı sölemiş

Açıkçası çok mantıksız bir bakış olmamış.

Peki arkadaşlar şöyle yapın. Zaten artık makbulü herşeyi internetten indirmek , indirin kurun deneyin hoşunuza giderse orjinal alın , yok hoşunuza gitmedi silersiniz yahuu bu kadar basit . Tabi ki korsana hayır!!! Zaten bazı dosyaların oyuna sonradan kuruyorsunuz ya, onların info (bilgilendirme) dosyalarında yazıyor: şu grup bu hacker biz daha iyiyiz fln, oraya da yazmış adamlar beğenirseniz orjinali alın, adamlar daha ne desinler canım. Resmen oyun firmalarına iyilik yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 17 Aralık 2006; 18:40:38 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.