Şimdi Ara

NİÇİN ORJİNAL OYUN ALMALIYIZ!!! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KoMiKaZe

Eminim ki 1 ay sigaraya ödediğiniz parayı bir yere koysanız 1 orjinal oyunu rahat alırsınız.. Orj. oyuna destek

ben sigara kullanmıyorum ki, nolacak şimdi

şaka bir yana dediğine katılıyorum. ben bir oyuna 80-120YTL vermem. şuan CARBON 60YTL onuda vermem ama 20-35YTL verebilirim. bu benim bütcem başkakasını bilemem. aranızda 200YTL verebilen de olur, 10YTL veremeyende olur. herkesin görüşü ve bütçesi kendindine göre değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Lazrail* -- 9 Aralık 2006; 15:48:38 >
  • Tabiki söylediğim laf sigara tiryakisi olupta "illede kopya" diyenlereÜlkemiz ekonomisi göz önüne alındığında tabiki herkesin bütçesi farklı oluyor maalesef.Herkeste alabilecek durumda olamıyor ama durumu olanlarda az biraz bir kenara koysa o paracıklarını çok şey mi kaybeder.Ben bunu demek istiyorum.Hergün diskolara barlara gideceklerine 3-5 birşey kenara koysalar.Tamam gitmesinler demiyorum ama gidiyorsa madem sonrada benim karşıma gelipte 3-5 viski fiyatına değer oyunları(viski ne kadar bilmiyorum ) gelip burada ki insanlarla tartışmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoMiKaZe -- 9 Aralık 2006; 16:26:09 >

• ülkemizdeki alım gücü seviyesi artmadığı, korsan yazılım konusunda kurumlara ve bireylere ciddi cezalar kesilmediği, internette paylaşım programları trafiği (hepsi için olmasa da bazı türler için) denetlenmediği ve kullananlar cezalandırılmadığı sürece insanlar korsanı tercih etmeye devam edecek. orjinal alanları teşvik etmek, almayanları ayıplamamak gerekir. zaman içinde orjinal kullanıma ilgi artacaktır. eskiyen oyunları ucuz ve orjinal almak güzel bir fikir ama eski bir oyunu oynamak fikri cazip değil. mesela bimeks de az önce baktım, fear 33 ytl, fiyat olarak çok ii ve kendi bilgisayarım hala o ayardaki bir oyunu tam görsellikte çalıştıramayacak ama yine de eskiyi takip etme fikri cazip gelmiyor. umarım bir gün ülkemizde avrupada olduğu gibi rahatlıkla orj oyun alabilir, microsoft ve benzer firmalar tarafından karalistedeki ülkelerden olmaktan çkarız. ama bu durum gücü yerinde olan üç-beş kişi yada oyunların ucuzlamasını bekleyebilecek iradeli kişiler sayesinde değil ülke ekonomisindeki genel gelişim sayesinde olacaktır.

• Ya hjm Türkiyede orj. oyun yapılsa hakkıyla ama rekabet ortamı olur çomasa bu günkünden daha düşük olur fiyatlar... Ayrıca insanları mecbur bırakmayın orjinde orjin onlarda istemezmi orj. almayıı sizin tuzunuz kuruysa konuşursunuz tabe. Ülkemizde Kanser ilacı alıcak adam yeşil kartlı adama 150 ytl para veriolar ilaç bir dünya para ben bir yandanda dayanamıorummm okdr insanın hakkını yiyormuşum gibi gelio valla. adamlar bizi üçüncü dünya ülkesi olarak görüo işte çoook tüketici bir toplum olduk arkdşlar bu bnm görüşüm elbet bana karşı çıkanlar olacaktır ama onlarında canı saolsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LORD OF CASHMONEY(ŞANSLI) -- 12 Aralık 2006; 10:08:21 >
  • he bir de ark.lar Orj. CD-KEY lerde bir yamuk varmıdır? Alan bilen kullanan arklar bir yardımcı olsa okdr orj. alın demişiniz emri bakiii yerine çözüm yolları sunun millete...
  • Bimeksten Race: the WTCC'ye baktım. 60 ytl. Bana pahalı geldi. Gittim 7 liraya korsan aldım, steamden product code sordu, kaldım öylece. ŞU an bu oyunu oynayamıyorum. Oyunun orijinali 30 lira olsa, uçarak gidip alırdım. Toca 3 95 liraydı yuh yani yuh!!!
    Ne biçim iş bu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erulu -- 11 Aralık 2006; 11:39:16 >
  • ya zaten WOW 300 YTL gidip kopyasını al 8 YTL farka bi baksan yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: KoMiKaZe

Tabiki söylediğim laf sigara tiryakisi olupta "illede kopya" diyenlere Ülkemiz ekonomisi göz önüne alındığında tabiki herkesin bütçesi farklı oluyor maalesef.Herkeste alabilecek durumda olamıyor ama durumu olanlarda az biraz bir kenara koysa o paracıklarını çok şey mi kaybeder.Ben bunu demek istiyorum.Hergün diskolara barlara gideceklerine 3-5 birşey kenara koysalar.Tamam gitmesinler demiyorum ama gidiyorsa madem sonrada benim karşıma gelipte 3-5 viski fiyatına değer oyunları(viski ne kadar bilmiyorum ) gelip burada ki insanlarla tartışmasın

sana katılıyorum buraya gelip laf yapacaklarına gitsinler orj. alsınlar yani haklısın

• tabiki fiyatlar türkiye şartlarına göre çok uçuk ve insanlar bunun için korsana yöneliyo
    ama orjinal alıpta yabancı sermayeye para kazandırıyoruz diyede düşünmemek lazım
    sonuçta orjinal olan herşeyden ülke ekononisinede katkı oluyor. çünkü onları vergileri bizim ülkemizde kalıyo
    ayrıca satıcılarda bu işten para kazanıp ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.
    onun için parası olan tabiki orjinal alsın ama para yoksa orjinalde yok maalesef
  • ÇOK DOĞRU SÖLEDİN PARA OLUPTA KORSAN ALMAK BENCE DOĞRU YANLIŞ
  • quote:

Orjinalden alıntı: encrypted

quote:

Orjinalden alıntı: Neo145

Bırakın ya orjinal alıp Avrupa ya Amerikaya destek mi olucaz.Amerikaya destek verip dünyayı işgal etmelerine yardım mı edelim.Korsana devam.

mantıklı

Mantıksız!
    Kullandığın bilgisayarın hangi parçası yerli ki... Zaten bilgisayarını toplarken paralar gidiyor dediğin kıtalara.
  • Orjinal Oyun Alan Kişi >>>>

100 YTL veriyor ve kasadan oyun ile birlikte geçiyor bu arada kasiyer kız " gerizekalı parası çok heralde" diye aklından geçiriryor, ve kalan parasıyla sinemaya bile gidemezkeen....

Kopya Cd Alan bir genç>>>>

5ytl 2cd'li oyun yada 10ytl ye 6-7 cdli battlefield 2142 aldıktan sonra, onu sağ cebine koyuyor ve kalan 90' ytl' ile sinemaya gidebilir, mcdonald a gidip yemek yiyebilir, kız arkadaşına maltepeden 10-20ytl parfüm alabilir, kontör alabilir ohooo geçim geçim :)

Kaldıki birde orjinal cdyi destekliyorsunuz bazılarınız.

Yahu bırakın pollyannacılığı, "kuşlar çiçekler böcekler, orjinal cd'ler"

İndirin fiyatları alalım

• Ya korsanı destekleyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum. Örneğin Çin her türlü malın birebir kopyasını üretiyor bu mallarda ülkemizde 3-5 milyon gibi komik paralara peynir ekmek gibi satıyor. Bu yüzden tekstil sektörü artık batma noktasında bir çok sektör kapıya kilit vurdu vuracak. Siz bunlara da destek veriyor musunuz?

Elimden geldiğince korsan ürün kullanmıyor evet mp3 indiriyorum ama indirdiğim şarkıların çoğunun telif süresi zaten seneler önce dolmuş oluyor. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi kullanıyorum. Bir insan ekonomik durumu olmadığından ve fakat aynı zamanda kendini geliştirmek istediğinden korsan kitap film vb. alır belki. Bunu anlayışla karşılayabilirim. Fakat bunu bir marifetmiş gibi söylemek orijinal alanlara engelli muamelesi yapmak işte bunu anlayamam
  • türkiyede oyun sektörümü varda batsın arkadaşım. zaten bilg. parçası alırken zengin ediyoruzadamları, bide oyundanmı zengin edelim. benim korsan oyun kullamam ile türkiyeye ne zararım var? türk oyunu dediler farcry a gittim orjinalini aldım duruyor. polyanna olmayı bırakın. adamlar bize hapşırsalar hapşırıklarını satacaklar yakında. bizim elimizdeki varlıklarıda üç kağıt ile almaya çalışıyo bu ülkeler. ben neden ona resmi yollardan para kazandırayım? Yine söylüyorum, Türk oyunu çıksın gene alırım orjinalini ama yabancı aslaaaaa. Adamlar bizi kandırma bizim gözümüzü boyamada, tarihi değiştirmede , kültür enjekte etmede gayet illegal oluyorlar. Ama nedense bu konuda bizim kurallara uymamız bekleniyor. Orjinal alanlara kimse bişe muamelesi yapmıyor, parası varsa adamın gider alır hayırlı uğurlu olsun. Marifet oyunu korsan almak değil, bu tür konukarda duyarlı olmak. Yunanlılar geçenlerde Türkiyeden ithal edildiğini öğrendikleri 1 konteynır(Türkçe olark yazdım ingilizcesini bilmediğim için) domatesi toplattı ve imha ettiler. Ama biz dürüstüz dimi? Ben kendi milletime dürüst olmayı tercih ediyorum. Çünkü diğer ülkeler bize dürüst değiller.

• netten indirebildiğim için korsana ölüm diyorum bundan sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: snake_10

tabiki herkes haklı ama birde şu yönden bakalım insanlar dışarda aç bir ekmek alıcak paraları yok biz burda orj korsan oyun muhabbeti yapıyoruz tabiki yapıcaz burda onun için varız ancak biz en azından olan paramızla 5-10 milyona bir korsan oyun alabilioruz pc ve ps lerimize düşünün biz bence halimize şükretmeliyiz ama tabiki bu bi oyun için bizden isteyen yüksek paralaraekonomimiz yada oyun sektörümüz gelişmediği taktirde oyunlar burda yaratılamaz yada burda çoğaltılamaz bu yüzden biz dışarıdan gelen pahalı oyunları alamayıp korsana yönlenmek zorundayız bizi bu hale devletimizin başındaki o adam ve onun yandaşları getirmiştir

Hışşşt! Bilip bilmeden konuşma, Burası siyaset yeri değil.

• arkadaşım orjinal oyun alcaksan çok sevdiğin, parasına değer dediğin oyunları alcaksın. Zaten orjinal oyun almanın temel nedeni online oynamak.( bu devirde adsli olmayan yoktur heralde). Mesela ben Battlefield2 ilk çıktığında 70ytl verdim ve aldım. İnsanlar gitti 5 ytl ye kopya aldı sadece 1 hafta oynadı, NİYE? çünkü botlarla oynamak o kadar zevkli deildi. Ama orjinal alan bi insan uzun süreler onlien oynayabiliyor ve çok çok daha fazla zevk alabiliyor oyundan. Bence istediğini adam akıllı dediğiniz, bu oyunun hastasıyım dediğiniz oyunları orjinal alın. Yani bende kopya alıyorm. Mesela sim2 tarzı sadece singleplay olan bi oyunu orjinal almam. Verdiğim paraya değmediğini düşünüyorm. Ama elvet bu parayı hak ettiğini düşündüğünüz oyunlar vardır...

Elinizden geldiğince orjinal oyun alıp onları oynamaya çalışın bence. Haftada 3 kere bilgisayarcıya gidip abi ne yeni oyun var? diye sorucağınıza internetten doğru düzgün bakın bu oyun bomba dediğiniz oyunu orjinal alın. Bende bazen orjinal alamdan önce arkadaşla kopya alıyorm. Diyorm oyun güzelse orjinalini alcam. Böylece hataa yapmamış oluyorm ve parama kıymamış oluyorm.

• quote:

Orjinalden alıntı: i90tekmen

quote:

Orjinalden alıntı: snake_10

tabiki herkes haklı ama birde şu yönden bakalım insanlar dışarda aç bir ekmek alıcak paraları yok biz burda orj korsan oyun muhabbeti yapıyoruz tabiki yapıcaz burda onun için varız ancak biz en azından olan paramızla 5-10 milyona bir korsan oyun alabilioruz pc ve ps lerimize düşünün biz bence halimize şükretmeliyiz ama tabiki bu bi oyun için bizden isteyen yüksek paralaraekonomimiz yada oyun sektörümüz gelişmediği taktirde oyunlar burda yaratılamaz yada burda çoğaltılamaz bu yüzden biz dışarıdan gelen pahalı oyunları alamayıp korsana yönlenmek zorundayız bizi bu hale devletimizin başındaki o adam ve onun yandaşları getirmiştir

Hışşşt! Bilip bilmeden konuşma, Burası siyaset yeri değil.

bence arkadaş haklı! devlet ülkeye gelen herşeyden değerinin 2 katı kadar vergi alıyor. Bu kadar parayı alıp okul, kütüphane açmak yerine kuran kursu açıyor! Siyasi oldu bu tartışma neyse burda bırakalım daha ileri gitmeye gerek yok.

• carbonun orjinali ne kadar? çok pahalı değilse almayı düşünüyorum...
  • param varsa orjinal alırım yoksa alamam bu kadar basit.. heşey ekonomiyle alakalı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.