Şimdi Ara

nikah kız tarafındamıı olur erkek tarafındamı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
33.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • farklı illerde olduğu için bu soruyu sordum iki tarafta kendine göre cevap veriyor nikah kız tarafındamı olur erkek tarafındamı mantıklı bir açıklaması varmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nikah Kız Tarafında mı Erkek Tarafında mı Kıyılır?

Türkiye'de nikahlar iki şekilde yapılabilir: resmi nikah ve dini nikah. Resmi nikah, belediye veya evlendirme dairelerinde gerçekleştirilirken, dini nikah ise camilerde veya dini kurumlarda kıyılır.

Resmi Nikah

Resmi nikah, kanunen geçerli olan ve devlet tarafından tanınan nikah türüdür. Türk Medeni Kanunu'na göre, resmi nikahlar erkek ve kız tarafının istediği yerde kıyılabilir. Ancak, uygulamada resmi nikahlar genellikle erkek tarafının ikamet ettiği yerde kıyılır.

Dini Nikah

Dini nikah, İslami kurallara göre kıyılan ve sadece dini açıdan geçerli olan nikah türüdür. Dini nikahlar, geleneksel olarak kız tarafının evinde kıyılır. Ancak, çiftler isterlerse dini nikahı erkek tarafının evinde de kıyabilirler.

Düğün

Düğün, nikahın ardından düzenlenen kutlama törenidir. Düğünler genellikle erkek tarafının ikamet ettiği yerde yapılır. Ancak, bazı çiftler düğünlerini kız tarafının ikamet ettiği yerde de yapabilirler.

Sonuç olarak, Türkiye'de resmi nikahlar erkek veya kız tarafının istediği yerde kıyılabilirken, dini nikahlar geleneksel olarak kız tarafının evinde kıyılır. Düğünler ise genellikle erkek tarafının ikamet ettiği yerde yapılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim bildiğim nişan kız evinde nikah erkek evinde olur ama bu devirde genelde 2taraftada nikah yapıyolar sorun çıkmaması için:)
  • Erkek tarafında olur. Özel bir durum olmadığı sürece bu böyledir. Nişan kız tarafında olur.
  • kesınlıkle erkek tarafında olur
  • çoğu erkek tarafı diyor :D kız tarafı ise nikah kız tarafında olur diyor :D anlamadım

KIZ TARAFI DERKİ : SİZ KIZ ALACAKSINZ KIZ İMZA ATMAYA ERKEĞİN AYAĞINAMI GİDECEKMİŞ DİYE SÖLÜYOR d: SEN KIZ ALACAKSIN KIZA İMZA ATTIRMAK İÇİN SENİN GELMEN LAZIM DER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 21 Aralık 2011; 18:05:51 >
  • Bildiğim kadarı ile kınayı kız tarafı düğünü erkek tarafı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Bildiğim kadarı ile kınayı kız tarafı düğünü erkek tarafı.

biz onu biliyozda nikah diyoz sen başka bişey diyorsun anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydd

farklı illerde olduğu için bu soruyu sordum iki tarafta kendine göre cevap veriyor nikah kız tarafındamı olur erkek tarafındamı mantıklı bir açıklaması varmı ?

öncelikle hayırlı olsun, bende aynı durumdayım eğer nikah tarihi nişana yakın bi tarihte alırsan kız tarafında yap diğer şekil zor olur, yani kız tarafı gelecek sonra siz nişana gideceksiniz sonra onlar tekrar düğüne gelecek, hani en azından 1-2gün nikah işlemleri sürse diğer günde nişanı yaparsın sonrada memlekette düğünü. yani ben böyle yapmayı düşünüyom :)
  • nişan oldu kına gecesi olcak şimdi sonra düğün ... kına gecesi ile düğün olcak arka arkaya bunlardan önce de nikah yapacaz acaba hepsini arka arkayamı yapsak hehe
  • nikah kızın olduğu yerde olursa nakil işlemimi olacak ozaman? erkek tarafında olursa nakil gerekmiyormu_?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.