Merhaba arkadaşlar. D5100 kullanıcısıyım ve elimde bulunan lenslere ek olarak bu iki lensten birisini almayı düşünüyorum. Elimde bulunan lensler ise 18-55mm VR ve 50mm F/1.8G lensler. İhtiyacım olan ise zoom. 18-55mm aralığını karşılayan bir lensim var, portre için de lensim var. Geriye kalan alan için başlıktaki lenslerden hangisini tercih etmeliyim?
Lensi Amerika'dan alacağım; 55-200mm olan yaklaşık 275$, 55-300mm olan yaklaşık 450$. Arada 175$ var ki bu farkı verdiğim zaman 100mm'lik alan kazanayım derken netlikten olur muyum? Bir de bu 55-300mm olan VR "II" olarak geçiyor, bunun bir artısı var mıdır?
Bu arada 55-300 lens için bu kadar fiyat farkı olması mümkün mü? Bu lenslerde de sahte ürün olayı mı başladı yoksa?
sahtesini yapacaklarını hiç sanmıyorum sahte optik elemanlar af motoru felan yapmak kolay iş değil o vr II dediği de yeni versiyonu demek..1998 model arabanın yerine 2000 modeli çıkması gibi..çok aşırı büyük fark olacağını sanmam..
quote:
Orijinalden alıntı: egemenkirpici
sahtesini yapacaklarını hiç sanmıyorum sahte optik elemanlar af motoru felan yapmak kolay iş değil o vr II dediği de yeni versiyonu demek..1998 model arabanın yerine 2000 modeli çıkması gibi..çok aşırı büyük fark olacağını sanmam..
Teşekkür ederim, 55-300 olanı almaya çalışıyorum uygun fiyata bulmuşken.
2 farklı kredi kartıyla denememe rağmen hep hata veriyor Ebay. "This payment cannot be completed and your account has not been charged. Please contact your merchant for more information."