Şimdi Ara

Nikon 55 - 200mm Lens Öneri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese ıyı aksamlar öneride bulunan herkese teşekkür ederim bir sorum var

Nikon d5100 18-55 lensli bi makinam var.
    Bütçe olarak 55-200mm lens bana ideal geldi. Bütçem 500 lıra en fazla. Almayı düşünüyorum. Sızce almalımıyım kullanan arkadasların tavsıyelerı nelerdır. Kalıtelıfotograflar elde edbılırmıyım. En ucuz nereede bulabılırım. 0 mı 2. El mı almalıyım yada o fıyata baska lens alabılırmıyım 18-55 harıc

Cevaplar ıcın tesekkur ederım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotoğrafını çekeceğiniz objeye yaklaşma olanağınız yok ise yararlı oluyor. Son derece keskin ve fiyat/kalite oranı yüksek bir lens. Bu fiyata pek alternatifi de yok. Bence Nikon 55-200 VR lensi "0" olarak alın. 18-55 ve 55-200'den sonra tek eksiğiniz 35mm 1.8 G yada 50mm 1.8 G prime bir lens olacaktır.
  • diefor D kullanıcısına yanıt
    Bütçenizi daha fazla zorlama imkanınız yoksa alabileceğiniz f/p oranı en yüksek titreşim engelleyicili telefoto lens budur.

Yalnız fiyatı uygun diye lens alınmaz, bu lensle çekebileceğiniz kompozisyonlar bellidir, o kompozisyonları çekmeyi istiyorsanız alın yoksa neden masraf ediyorsunuz. Bu bir telefoto lenstir, uzaktaki kompozisyonları çekmenize yarar; mesela kuş, yabani hayvan vb. yaklaşamayacağınız hayvanları çekmek için, spor müsabakalarında, konserlerde uzaktan kişileri çekmek için, uzaktaki manzara, bina, heykel vb. kompozisyonları çekmek için. Bunları çekmek gibi bir amacınız yoksa fiyatı uygun diye bu tip bir lensi almayın, çünkü min. odak uzaklığı 55mm olan bu lensi dar mekanlarda kişi vs. çekmek için kullanamayacaksınız.
  • Ozan the Wise kullanıcısına yanıt
    Ben genellıkle kısı fotografı cekerım oyle kus hayvan falan yaklasmam o ıslere. Kalıtelı fotograflar alabılırmıyım hani kötü bi yanı var mıdır onu merak edıyorum

Bırde en dusuk fıyata bu lensı nerede bulabılırım yardım edermısın arastırdım fakat pek sonuc alamadım

Tamam işte o zaman boşver 55-200'ü, yazık parana. O lensle ancak kişi fotoğraflarını uzaktan çekebilirsin. Eğer istediğin böyle birşey ise bilemem tabi.

Onun dışında eğer yakından kişileri çekmek istiyorsan, yani portre çekmek istiyorsan 50mm sabit odaklı f/1.8 bir lens alabilirsin. Yalnız dikkat et, makinen D5100 olduğu için Nikon 50mm f/1.8G Lens almalısın f/1.8D olanını değil. Verdiğim link fotografium.com'a ait. Bunun haricinde Aras Foto, Yalçınlar, Tripod Foto'dan da gönül rahatlığıyla alabilirsin.
  • Bütçen 500 tl civarı sanırım. Aslında biraz daha zorlayabilirsen 85mm 1.8g ikince el bulabilirsen al derim. Portreyle uğraşıyorum demişssin. İşte portre lensi budur. Dar alanda saf kan portre.
    İstediğim şey tamda dediğiniz gibi uzaktan kişi fotoğrafları çekerim genellikle. Bosver yazık parana dıyosun ama ben kısının hem bulundugu ortamı hemde kendısını kare içine alan fotograflardan hoslanmışımdır hep.
    Portre cekım hıc dusunmedım su zamana kadar hıcte dusunmuyorum önerileriniz için teşekkür ederim.
    @Ozan the Wise

Aksine portreyle hiç uğraşmıyorum bile önerileriniz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.
    @freestylegend

• Aman bir yanlış anlaşılma olmasın, kişi fotoğrafı diye kastettiğiniz fotoğraflara biz portre fotoğrafı diyoruz zaten. Sadece portrelerde arka plan flulaştırılarak kişi ön plana çıkartılır ve genellikle kişi omuz üstü kadrajlanır. Hem benim önerdiğim 50mm ve hem de @freestylegend'ın önerdiği 85mm tam da bu amaç için kullanılır. Her iki odak uzaklığı da hem omuz üstü kişi çekimlerinde hem de normal bir lens gibi kişi + çevresinin çekimlerinde kullanılabilir. Prime (tek odaklı) ve hızlı lensler (düşük f-değerli) olduğu için keskinlik, renk doygunluğu ve arka plan flulaştırma çok başarılı olur. Dediğim gibi normal lens gibi de kullanabilirsiniz ve kesinlikle zoom lenslere göre daha kaliteli fotoğraf elde edersiniz, sadece zoom yapamazsınız.

En iyisi şöyle yapmak, altta üç lens için de pixel-peeper linkleri var, neredeyse her marka/model lens ile çekilmiş fotoğrafların bulunabildiği bir veritabanı bu site. Bu linkleri incelersen insanların bu lenslerle hangi tür fotoğraflar çektiğini/çekebildiğini görebilirsin. Böylece istemediğin bir çekim türüne hizmet eden bir lens almamış olursun, biz de seni yanlış yönlendirmemiş oluruz. Yalnız ilk sayfalara bakıp aldanma, birkaç sayfa ilerle, her bir lens için binlerce fotoğraf var:

50mm f/1.8 ile çekilmiş fotoğraflar
    85mm f/1.8 ile çekilmiş fotoğraflar
    55-200mm ile çekilmiş fotoğraflar

Bir de dip not; linklere bakınca farkedeceksiniz gerçi ama uyarmadan geçmek istemedim, 55-200mm gibi telefoto lenslerle uzaktan çekim yapabilirsiniz ama kişi yakınınızdaymış gibi kadraja tam girer. Hem kişi ve hem de belli bir miktar çevresini almak istiyorsanız ya kişiden daha da uzaklaşacaksınız ya da daha geniş açıya (düşük odak uzaklığına) ihtiyaç duyacaksınız. 50mm ve 85mm önerilerinin verilmesinin sebebi buydu.

Bonus olarak izleyen linklerde odak uzaklığı ve uzak kompozisyonları yakınlaştırma arasındaki ilişkiyi görebilirsiniz: NIKKOR Lenses Simulator, Canon Range Simulator, Tamron Zoom Simulator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 5 Nisan 2014; 1:41:09 >

• Aynı şekilde flickriver.com danda bakabilirsin lenslerin çekimlerine

Pekı bu dedıgınız 50mm 1.8 ve 85mm lenslerı ne kadara bulabılırım fıyatları nedır?

• Sıfır almak istiyorsan illa, fotografium.com'a bakabilirsin, distribütör garantili olarak satar: Nikon 50mm f/1.8G Lens, Nikon 85mm f/1.8G AF-S Lens

Sıfır fiyatları gördüğün gibi yüksek olduğundan @freestylegend'ın önerdiği gibi ikinci el'e de yönelebilirsin. Sahibinden.com'a bakabilirsin ya da İstanbul'daysan eğer Hayyam'da hem spot sıfır hem de ikinci el daha uygun fiyatlara bulabilirsin.

Baktınız mı linklere, hangi lensle çekilen fotoğraflar istediğiniz gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 6 Nisan 2014; 13:12:22 >

• 3 linkteki fotoğrafların çoğuna baktım hepsi inanılmaz derecede başarılı fotoğraflar, fakat 50mm ve 85mm lensle çekilen fotoğraflarda portre fotoğraf var çoğunlukla. Portre lens çünkü diyeceksiniz evet öyle ama benim istediğim genellikle çektiğim fotoğraflar çok nadir var. İnanın ben hiç portre fotoğraf hiç çekmem. Ama 55-200'le çekilen fotoğraflara baktığımda çoğunlukla benim çekmek istediğim fotoğraflar mevcut. Portre fotoğraf olurda çekmek istersem bu lenslede çekebileceğimi düşünüyorum. Sitede de var zaten. Hem diğer önerdiğiniz lenslerde odaklama şansım yok , yapamam ben o lenslerle gel git falan. 55-200mm lens almak istediğimden midir bilmiyorum ama bu lense itiliyorum sanki. Fiyatıda benim için uygun diğerleri biraz tuzlu gelir bana.Cevaplarınız , önerileriniz , herşey için çok teşekkür ederim sağolun

Siz "insan" fotoğrafları diyince akla direk portre geliyor. Arkadaş o açıdan 50mm yi bende 85mm yi önerdim. Ama eğer 55-200 sizin için uygunsa alın.

Güzel, linklerdeki fotoğrafları inceleyip, 55-200 ile çekilen fotoğrafları istediğinize karar verdiyseniz zaten konu amacına ulaşmış demektir. Önemli olan sizin ne çekmek istediğiniz, bizler sadece ne istediğinizi anlamaya çalışarak yol göstermeye çalışan insanlarız. Hayırlı olsun.
  • Şöyle bir öneridede bulunayım. Nikonun 55-300 vr lenside var. 200mm de biraz daha keskindir. 55-200ün bir üst modelide denilebilir. Onada bakmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IamConquest -- 6 Nisan 2014; 18:52:11 >
    Herşey için çok sağolun çok yardımınız dokundu bana dediğiniz gibi konu amacına ulaştı çok teşekkür ederim

• 55-200mm lensle kararımı verdim hocam sizede çok teşekkür ederim çok öneride bulundunuz sizde :)

Bende konuyu hortlatayım bende 55x200 nikon almayı planlıyorum kullananların yorumu nedir acaba 55x300 zoom oranı fazla olduğu için sorun yaşarsın diyenler 18x200 tak gez aan diyenler pek bi karıştı kafam amacım telelens kullanmak yardımcı olack varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.