Şimdi Ara

NIKON COOLPIX L310 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
10
Favori
116.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Bu paraya bu makina fena değil tabi. Fakat kullanıcıları sırf laf üretmeseler. Makinanın detaylı özelliklerini + ve - lerini paylaşsalar ? Nedense bu tip makinaları alan herkes makinanın yılmaz savunucuları halini alıyorlar. Şaşırıyorum, hemen hemen her d-slr like makina kullanıcısı böyle bir ruha bürünüyor. Yoksa diyorum, bu tip insanlar mı bu modelleri tercih ediyor ! Belki de bu modeli tercih edince bir şey oluyor insanlara. Oysa makinanın sahipleri olarak başkalarına söylecek söz bırakmadan iyi/kötü yönlerini siz bulup yazsanız daha iyi olmaz mı ? Mesela kullanıcı ayarlarına imkan veriyor mu ? İşte ne bileyim mümkün ise çekip siz koyun 200,400 ISO'da fotoğraflarınızı. Bazı arkadaşlar örnek foto istemiş bir arkadaş paylaşmış şu ana kadar gördüğüm kadarı ile. Bütün laf ile söylenenlerden çok daha değerli olan şey de budur bence.

Makinenin detaylı özellikleri heryerde yazıyor zaten üstadım.
    "sırf laf üretmeseler" lafınızı anlayamadım doğrusu. biz sonuçta prof. editörler değiliz (en azından kendi adıma konuşayım). sadece amatör olarak düşüncelerimizi paylaşıyoruz.
    yaptığımız çekimleri paylaşıyoruz. sorusu olan arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz amatörce.

Ayrıca bu makine DSLR değil.
    herşeyi otomatik yapıyor. bazı basit özellikleri var. örneğin otomatik çekimde, gülen yüz algılayabiliyor. hiç deklanşöre basmadan gülen bir yüzü yakaladığında çekim yapabiliyor. ama bunlar makine almak için çok büyük bir gereklilik değil bana göre.
    manuel ayarları çok basit. manzara, hareketli görüntü vs. basit birkaç seçenek var. otomatik de ayarlatabiliyorsunuz bunları. pilli olması benim için avantaj. başka arkadaşlar için dezavantaj olabilir. duracell ile 300 üzeri fotoğraf çektim. daha kaliteli pillerle 500 üstüne çıkar tahminimce.

fotoğrafçılık ile uğraşacak arkadaşları tatmin etmeyecektir muhakkak.

aşağıdaki fotoları makineyi ilk aldığımda çekmiştim. hava biraz sisliydi. zoom için deneme amaçlı fotolardı. başka bir arkadaş daha göndermiş. onun çekimleri daha güzel doğrusu.
    orjinal hallerini isteyen arkadaşlara gönderdim. isteyen olursa yine gönderirim.

http://www.flickr.com/photos/84505441@N08/

saygılar...

• Arkadaşlar makinayı 3 gün önce aldım ben memnunum kullanması korkunç basit:)Full zoom yaptığınızda tripot a ihtiyacınız olabilir.yakın çekim modunda 5 ile 10 mm arasında çekim yapabilirsiniz.5mm de arada odaklayamıyor tabi 1cm makro diye geçer zaten bir kaç tane foto paylaşmak isterim herkese saygılar.Fotoğraflar acemice fakat tripotsuzdur sonra çok titremiş hissiyatına kapılmayınız:))http://www.flickr.com/photos/manyeaks/7846230854/
  • ben satın aldım makina yarı profesyonel bile değil. dijital fotograf makinelerinin dışardan profesyonel süsü verilmiş hali. yani kısaca bir aldatmaca. ben alırım boynuma asarım havamı atarım işime bakarım diyorsanız buyrun alın çünkü başkada bi işe yaramaz. Hea çekimleri nasıl diyorsanız klasik kompakt dijital bir fotograf makinesi nasıl çekiyorsa bu makinada o şekilde...
    bu arada sizin için resim ekleyecektim neden olmuyor :S
  • Bakın ben fotoğraf çekmekten çok anlayan birisi değilim fakat 2 gün önce teknosada 399 tl olduğu için almıştım.Ben makineyi denediğimde ortaya çıkan fotoğraflar gayet güzeldi.Eğer profesyonel fotoğrafçı değilseniz bu işi profesyonel olarak yapmıyorsanız makine gayet güzel.sadece gece çekim yaparken önce biraz sorun yaşadım fakat sonra anladım.Gece çekimi için farklı bazı modlar var bunları deneyerek uygun olanı bulmam gerekiyormuş
  • l310 iyi makinedir f/p olarak çok yeterli.
  • BEN BU URUNU ALMAK ICIN SABAHA KADAR BEKLEDIM HEYCANDAN AMA GORDUGUMDE HAYAL KIRIKLIGINA UGRADIM SAMSUN WB150 F FOTOSUNU ALDIM VE COK MENMUNUM SCHNEIDER LENS KULLANMISLAR BUDA 18 X OPTIK ZUMLU VE WIFI SI VAR PANORAMA CEKIMI DIYAFRAM AYARI GECE CEKIMI COK GUZEL INDIRIMINI YAKALAYIN VE ALIN HIC DEGILSE GIDIN OZELLIKLERINI GORUN VE DINLEYIN NEDEMEK ISTEDIGIMI ANLAYIN
  • birisi ses kaydi yok yazmis video kaydinda ses var dimi?
  • Evet video sesli kayıt var sadece tek ses kaydı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürün şuan teknosa da 459 TL. Bende kız arkadaşımın tavsiyesi üzerine almaya gittim. Açık söylim yorumlarda çok iyi birşey beklerken teknosa da hayal kırıklıgına uğradım. Bence cok abartılmıs. Ayrıca sürekli fıyatında dalgalanma oldugunu farkettım bu işte bi iş var dıyerek almadım.
  • Şuanda 399a satılıyor ürün fakat o parayı bile vermeye gönlüm elvermedi.bene F/P olarak fuji ve samsung daha avantajlı ürünler sunuyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı yorumlar iyi bazıları kötü ben de almak istiyorum ama karar veremedim bide yarı prof olsun istiyorum l310 yarı prof sınıfına giriyo mu tavsiye ediyo musunuz lütfen beni bilgilendirir misiniz? simdiden teşekkür ediyorum
  • ben makineyi dün aldım çekim kalitesi bu fiyata göre çok iyi ama 1 gün geçti çekim yaparken deklanşöre bastığımda makine kapanıyor sık sık oluyor bu bu aynı sorunla karşılaşan varmı yardımcı olabilirmisiniz
  • arkadaşlar ben aldım gündüz çekimi oldukça tatmin edici fakat gece çekimide iyi. zoom yaptın mı fotolar bulanık oluyor her ne kadar titretmeye çalışmasanda . bi sorunum da gece çekim yaptığımda yüzler net çıkmıyor çok hafif bunık gibi oluyor. ? belki çekim modunu ayarlayamadığımdan oluyordur.? bi bilgisi olan var mı? yardım edin hangi modda daha iyi çekim olur. mesala halı sahada arkadaşları çekeym deedm bir tane net foto çekemedm hepsi hayalet gibi ya :(
  • Ben her şekilde çekim yapıyorum hiç titretmedim Ay'ı bile çektim!

Birsürü örnek:http://www.flickr.com/photos/yasnhkan/

@nikonl310 pillin ömrü azaldığından tahminim yapıyor veya kalitesiz pil kullanımından kaynaklanıyor olabilir.
    @Tolga_45Gece portresi modunda flashlı çekim yapmalısınız gece hareketli objeleri çekerken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadde66 -- 7 Eylül 2013; 1:00:02 >
  • ya ben çok pişman oldum hepsini denedm yok. ben kaskolattım kırıp kaskodan para alarbilrmiyim. yada ne bileyim ne yaparsam sorunsuz şekilde paramı geri alabilirm. yardımcı olun lütfen.
  • bende araştırdım fiyatı gayet iyi ama alıyım dedim dh ye bakıyım orda fikir sahibi olurum dedim ve fikir sahibi oldum.. ALMIYORUM :)
  • hey ben geri iade için gittim. eleman makinayı eline aldı ve zoom yaparak 1 kaç foto çekmeye kalktı ve makinanın lens kayma sorunu var dedi garantiye gönderdk. :D bi an içim rahatladı makina gerçekten sorunlumuş bende değilmiş sorun :D
  • Nikon u beğenmeyen arkadaşlar...Yaklaşık 10 senedir nikon kullanıyorum..Sizin beğenmemeniz nikonun fotoğraf makinalarının veya nikonun herhangibir ürününün kötü olduğu anlamına gelmez...Nikonun iişi fotoğraf makinası-yan ürünleri ve lens yapımından ibarettir..Bırakın da sadece bu işle ilgilenen bir firmanın ürünleri kaliteli olsun..

En küçük L10 modelinde bile ay'ı makro çekim yapan ve mükemmel sonuçlar elde edilebilen bir makinadan bahsediyorum...Şuan 5 senedir L100 kullanıyorum...Hiçbir sıkıntım yok... En azı 2500ma pil kullanırsanız hiç bir sıkıntı yaşamadan şahane fotoğraflar çekebilirsiniz...Ayrıca nikonun kendi markası olan nikon serisi piller var..ben denemedim ama alacak olsam 1 dakika bile düşünmem

''Ne iş olsa yaparız abi'' modundaki firmalardan veya ürünlerinden uzak durunuz...Ve şikayet edenlere aldırmayınız..Sadece talihsizlikten mütewellit olabilir...

Nikon almak isteyenler...Gözünüz kapalı alabilirsiniz...Kararınızı nikon dan yana verdiyseniz düşüneceğiniz sadece hangi ürünü ve fiyatı olmalıdır...
    Gerisi teferruattan ibarettir...

• Ben bu yorumunu daha şimdi gördüm..
    Aşağıya bir nikon kullanıcısı olarak bişeler yazdım..İncelemen faydana olacaktır diye dşünüyorum
    by
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.