Arkadaşlar l310 fiyatına göre iyi fotoğraf makinasi ama 299 fiyat düştüğünde alınır o fiyatı görecektir o ederi o kadardır saten bu makineden fazla bir beklentiniz olmasın bu kunlandığınız kompak makinelerden farksızdır ne nikonun kompak makinalarda başarısı ordada o fiyat ortalamasında farklı makinalara bakmanızı tavsiye ederim samsung wb 150 modeli tafsiye ederım gercekten farklı çekimler yapabilirsiniz eş değer değiller ama karşılaştırdıkları için söyluyorum wb150 full mamuel bir makine ama aynı özelleklerle satıyorlar arkadaşımla l 310 almaya gittik teknosaya izmir forum ordaki arkadaş wb 150 önerdi bizlere ve beni ikna etti ve gercektende arkadaş çok iyi anlattı makineyi ben wb 150 aldım arkadaşım fikrini değiştirmedi nikonda kaldı şimdi kıyas yapıyoruz arada mukemmel farklar var wb 150 geçe performansı mükemmel diye bilirim ve makine ile dijital zumla 36 x de fotoğraf çekiyorum l 310 da 21 optik zumla çekiyorum inanın aynı yanına yaklaşamıyor ev optik zumda bile performas göstermiyor .. Sizlere tafsiyem wb 150 f modeli iyiki ordaki satış elemanına güvenmişim saten işini iyi biliyor . Arkadaşım için aynı şeyi söyleyemicem :))
wb150 çekimler
wb150f
Türkçe ? İmla ? Noktalama işaretleri !.. - Samsung WB150F fotoğraf çekmez. O makina suluboya resim yapar. İstediği kadar manuel ayarı olsun sonuç değişmez. - Samsung WB150F'ye ait ISO 80'de
Canon Sx150 Açın bakın tam boy karşılaştırın...
960x720 pixel fotoğraf bir makinenin fotoğraf kalitesini göstermek, kanıtlamak için yetersiz. İncelemek için uygun olmayan bir ebattır. Makina 14.2 megapixel , 4608 x 3072 pixel ebatında fotoğraf çeker. Sizin örnek olarak koyduklarınız 0.7 megapixel ki yani 1 megapixel bile değil. Size makul, mantıklı geliyor mu bu durum ? İnsanlara makinanın çektiği fotoğrafı 15 kat ufaltıp göstermek doğru bir iş mi sizce ?
Dostum orjinal görüntüleri yükleyemedim onun için küçülttüm .. ve ben l310 la karşılaştırma yaptım sanırsam siz bana canonla kıyas yapmışsınız . Ben burda tamamen amatör gözle yorumluyorum ve iki fotoğraf makinesi ile performansını değerlendirdim. Daha öncede sx 120 kullanıyordum pil derdi yüzünden bıkmıştım ve bu makine daha kullanışlı. Bu görüşlerimde sadece amatör düşünçelerdir. l 310 da manuel olarak alan insanlardan bahsediyoruz burda alanlar bu şekilde kandırılıyor sadece bunu görmeleri için yazdım saygılarımla ..
Tabi tabi, elbette siz de tecrübelerinizi yazın, paylaşın. Fakat bu kadar ufaltılmış fotoğraf ile pek bir şey kanıtlanamaz. Size şöyle bir öneride, ricada bulunayım. Birkaç fotoğrafınızı imageshack.us sitesine yükleyin, sonra oradaki fotoğrafınızın linkini buraya yazın. Oraya epey büyük ebatta fotoğraf yükleyebilirsiniz. Benim dediğim, yaptığım da profesyonelce bir şey değil. Sadece bilgiyi daha doğru, gerçekçi olarak paylaşmak çabası. L310'a ait denk test fotoğrafları bulamadım ve o yüzden en azından fiyat dengi ve sensör, özellikler bakımından denk bir makina ile karşılaştırma fotoğrafı koydum. Aslında başlıktaki L310 sahibi arkadaşlardan biri mesela gün ışığında, flaşsız olarak 1-2 ürün kutusunu (heryerde bulunabilecek) karşısına koyup fotoğrafını çekse ve aynını siz de makinanızla yapsanız. Sonra bu fotoğraflara bakıp görsek, konuşsak. Mesela aynı süt kutusu, ufak bir kola yada su pet şişesini yanyana koyup fotoğraflasanız siz ve bir L310 sahibi koysanız şuraya. Çok güzel bir iş olur kanımca.
bolca L310 fotoğrafı örneği linkte gizli 1.sayfada da paylaşmıştım...umarım yardımcı olur arkadaşlar...istediğiniz hemen hemen her sahnede çekimler yaptım buyrun:
bolca L310 fotoğrafı örneği linkte gizli 1.sayfada da paylaşmıştım...umarım yardımcı olur arkadaşlar...istediğiniz hemen hemen her sahnede çekimler yaptım buyrun:
Çok güzel kareler... elbette ilgilisine faydası olacaktır bu paylaşımınızın. Benim az yukarıda dediğim gibi bir fotoğraf çekebilir misiniz ? En düşük ISO(gerçi sizin makinada ayarı yok sanırım), en geniş açı ve düşük diyafram ile(makro modda diyafram en düşüğe geliyor olsa gerek) mesela masanın bir ucuna koyun süt kutusu, pet su şişesi vb. gibi herkesin kolayca bulabileceği 2-3 objeyi ve çekin fotoğrafını koyun. Merak eden, kıyaslamak isteyen kendi makinası ile de evinde aynı çekimi yapıp koysun karşı karşıya mesela.
sa beyler . bu makinenin fiyatını görünce dayanamayıp aldım . fakat biraz amatör oldugum icin tam olarak modların nerelerde kullanıldıgını bilmiyorm . otomatik modda öne flu veriyo ama arkaya vermiyo . onu hangi modda ayarlayabilirm . bilen yardmcı olursa sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur9822
sa beyler . bu makinenin fiyatını görünce dayanamayıp aldım . fakat biraz amatör oldugum icin tam olarak modların nerelerde kullanıldıgını bilmiyorm . otomatik modda öne flu veriyo ama arkaya vermiyo . onu hangi modda ayarlayabilirm . bilen yardmcı olursa sevinirim
Makina ön-arka diye bir bilince sahip değildir. O sebeple de öne verip arkaya vermemezlik makinadan kaynaklanan bir durum değildir ! (Bu nasıl bir cümle oldu böyle o da ayrı bir olay ya !!!) En iyisi sizin bu fotoğraf(ları) paylaşarak sorununuzu göstermeniz. Ne güzel fotoğrafı çeken makina var ama bunu bize göstermeyip söz ile anlatmaya çalışıyor ve anlamamızı bekliyorsunuz, yani zor olan yolu. Mümkün müdür acaba söz konusu fotoğrafı görebilmemiz ? imageshack.us yada flickr.com'a yükler ve paylaşırsanız işimiz çok daha kolay olur. - Tahminime göre makro modunda diyaframı en açık konuma getirecektir. Bu mod ile makro kadar olmasa da çekeceğiniz objeye yaklaşıp fotoğraf çekerseniz arkaplan flu olacaktır diye düşünüyorum.
arkaya vermeyide yaptım . fakat bu seferde objelerde oluyor . insan çekiminde olmuyor :D
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur9822
arkaya vermeyide yaptım . fakat bu seferde objelerde oluyor . insan çekiminde olmuyor :D
O nasıl laf ! Bu mudur seviyemiz yani ! - İnsanda zor. Portre fotoğrafı çekerken olabilir daha çok. Bir de burada önemli noktalardan biri fotoğrafı çekilen obje ile flu olması beklenen arka plan arasındaki mesafe. Obje ile arkaplan ne kadar uzak ise o kadar flu olacaktır. Kompakt olması sebebi ile makinanın alan derinliği etkisi için bir m43 yada d-slr'da olduğundan çok daha fazla mesafe gerekecek. Yani her durumda yapamayabilirsiniz, makinanın yeteneğini aşan durumlar olabilir. Zorlamayın makinayı ısınıp çatlar sonra silindir bloğu
Arkadaşlar Ben Daha yeni Aldım TEknosadan 400 liraya Bence çok iyi bir makine Zoom Tam proya göre yeni başlayanlar için süper . mp si Zten Gene iyi profesyonelseniz Zten bu makinayı kullanmazlar . Yeni alcaklara öneririm güzel makine .
Teknosa fiyatı 400 tl yapmış stokları bitiriyorlar sanırım.Daha da düşermi merak ediyorum.
arkadaşlar ben 2 gün önce aldım arkadas yazmıs orda yakınlıgı kotu dıye pekı odaklamayı hesap etmısmı yaknlastrdıktan sonra cekım tusuna yarım basıp odakladıktan sonra resım cekme tusuna tam basın odaklama goruntu cok net vede yarı prof bır makınadır lens degısmyor gerekte yok lens sadece bır para kaybıdır alıcaksanız sorunsuz skıntısız nıkon coolpıx l310 derim harıka bır makına cektgım tum fotolarda netlık harıka
Bugün Teknosa'da bu makine 399'a düşmüş.
Aynı fiyata Fujifilm S2980 var. Üstüne biraz daha koyup S2995 mi almalı?
Makineyi özetlersek;
- Makine kompakt makine, SLR değil. - Ağırlığı 435gr (piller dahil) Ağır olması el titremesinden etkilenmesini azaltacaktır ama ağır olacak işte :) - 21x zoom kesinlikle çok kullanışsız olacaktır. 21x yani 525mm odak mesafesinde tripod olmadan net fotoğraf çekebilmek neredeyse imkansız. VR (titreşim engelleme özelliği) yaklaşık olarak 75mm ve sonrasındaki odak mesafeleri için hiçbir avantaj sağlamayacaktır. - 4 adet kalem pille çalışması bana göre dezavantaj - Sensör boyutu 1/2.3 inch yani standart nikon kompakt makine sensörü dolayısıyla 14.1MP abartılı bir değer - 3 inch LCD ekran (230K) oldukça kaliteli ve büyük - Kompakt makine için yüksek ISO değeri (ISO 6400) - 30fps HD video çekimi (720p) - VR (vibration reduction) titreşim engelleme özelliği yetersiz ışık koşullarında avantaj sağlayacaktır. - Nikon kalitesi
Özelliklerine bakılınca kompakt makinelerden pek fazlası yok denebilir. Daha uygun bir fiyata hemen hemen aynı performansı alabileceğiniz makineler var. Biraz profesyonel bir görüntüsü olsun, 21x zoom'u elimi titretmeden kullanırım gibi düşünceleriniz varsa alınabilir tabi. Umarım yardımcı olabilmişimdir
şu anda TEKNOSA da 399 lira fiyatı var bu ürünün.. daha da düşme ihtimali olur mu acaba?? şöyle de bir soru sorayım.. 2012 başından beri bu ürüne indirim yapılmış aralıklı olarak.. ilginç değil mi bu??