Bildirim
Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
400 üst limit belirlerseniz daha iyi olabilir ama bunun size şöyle bir getirisi olacaktır... Düşük ışıklı ortamlarda el titremesinden oluşabilecek bulanık fotoğraf olayını azaltmak için ISO yükseltilir ve böylece perde hızı 1/30 ise bir sahne için, ISO yükseltilerek 1/160 falan gibi hareketi donduracak kadar kabul edilebilir bir perde hızına ulaşılır. Bu sebeple eğer ISO'yu 400'e sınırlarsanız bazı durumlarda sürekli bulanık fotoğraflar elde etme sonucu ile karşılaşabilirsiniz. Durağan, hareketsiz cisimleri fotoğraflarken pek sorun olmaz. Hele ki tripod(3 ayak) var ise. Yok ise makinayı masa, tabure, duvar vs. gibi bir yere sabitleyerek durağan cisimi düşük ISO(100) ve düşük perde hızı (1/4) ile bulanıklaşmadan fotoğraflayabilirsiniz.
Bence buna o kadar para verip bu süreçte böyle kötü fotoğraflar çekeceğinize bir d-slr alıp bu öğrenme sürecini kit lensi ile bundan kat kat iyi fotoğraflar çekerek yaşayabilirdiniz. Ayrıca şimdi d-slr alsanız yine o makinaya alışma süreci de yaşayacaksınız. Eksi buna verdiğiniz para ve bununla harcadığınız zaman ve çektiğiniz kalitesiz fotoğraflar sizin zararınız olacaktır !
-
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
400 üst limit belirlerseniz daha iyi olabilir ama bunun size şöyle bir getirisi olacaktır... Düşük ışıklı ortamlarda el titremesinden oluşabilecek bulanık fotoğraf olayını azaltmak için ISO yükseltilir ve böylece perde hızı 1/30 ise bir sahne için, ISO yükseltilerek 1/160 falan gibi hareketi donduracak kadar kabul edilebilir bir perde hızına ulaşılır. Bu sebeple eğer ISO'yu 400'e sınırlarsanız bazı durumlarda sürekli bulanık fotoğraflar elde etme sonucu ile karşılaşabilirsiniz. Durağan, hareketsiz cisimleri fotoğraflarken pek sorun olmaz. Hele ki tripod(3 ayak) var ise. Yok ise makinayı masa, tabure, duvar vs. gibi bir yere sabitleyerek durağan cisimi düşük ISO(100) ve düşük perde hızı (1/4) ile bulanıklaşmadan fotoğraflayabilirsiniz.
Bence buna o kadar para verip bu süreçte böyle kötü fotoğraflar çekeceğinize bir d-slr alıp bu öğrenme sürecini kit lensi ile bundan kat kat iyi fotoğraflar çekerek yaşayabilirdiniz. Ayrıca şimdi d-slr alsanız yine o makinaya alışma süreci de yaşayacaksınız. Eksi buna verdiğiniz para ve bununla harcadığınız zaman ve çektiğiniz kalitesiz fotoğraflar sizin zararınız olacaktır !
Evet keşke DSLR alsaymışım neyse aldık birkere artık :) hocam bu arada her makine kit lens veriyor mu mesela nikon d3100 falan
-
d-slr'da bu kit lens seçimi size bağlı. Her makinanın 1, 2, 3 farklı kit lens seçeneği olabiliyor. Mesela ille de 18-55 kit lensi ile almak zorunda değilsiniz. Hatta lens ile bile almak zorunda değilsiniz !!! E bu ne işime yarar demeyin. Bu makinaları sadece ilk kez d-slr alacak olanlar almıyor. Vatandaşın 5 sene evvelinden d-slr'ı ve 3 tane de lensi var mesela. Gidip sadece yeni gövde alıp gövdeyi(makinayı) güncelliyor ve geçmiş zaman içinde ufak ufak, zamana yayarak aldığı lensleri ile fotoğrafçılığın lezzetini tatmaya devam ediyor. İşte bu bakımdan da mesela siz bu makinaya verdiğiniz para ile kendinizi ne kadar gerilere itelemişsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
d-slr'da bu kit lens seçimi size bağlı. Her makinanın 1, 2, 3 farklı kit lens seçeneği olabiliyor. Mesela ille de 18-55 kit lensi ile almak zorunda değilsiniz. Hatta lens ile bile almak zorunda değilsiniz !!! E bu ne işime yarar demeyin. Bu makinaları sadece ilk kez d-slr alacak olanlar almıyor. Vatandaşın 5 sene evvelinden d-slr'ı ve 3 tane de lensi var mesela. Gidip sadece yeni gövde alıp gövdeyi(makinayı) güncelliyor ve geçmiş zaman içinde ufak ufak, zamana yayarak aldığı lensleri ile fotoğrafçılığın lezzetini tatmaya devam ediyor. İşte bu bakımdan da mesela siz bu makinaya verdiğiniz para ile kendinizi ne kadar gerilere itelemişsiniz.
Hmm doğru evet neyse bunu kullanayım sonra DSLR e geçiş yaparım -
Bende dün itibari ile aranıza katıldım... P500 baktım uzun süre ama yok denecek kadar az piyasada... İkinci ele de güvenemedim daha önce yaşadıklarım nedeni ile...
Vatan'da %25 indirim vardı dün, 1270 TL ye aldım... "Hama 21 cm.lik mini tripod", "Toshiba Class 10 / 16 GB hafıza kartı "ve "Vanguard çanta" aldım yanında...
İlk izlenimlerim oldukça olumlu...
Fiyatı fazla diyenler olabilir, ancak ben profesyonel olarak uğraşmak istemiyorum yok lens değiştir yanında kocaman çanta taşı vs...
Benim isteğim Yüksek ve kaliteli bir zoom, Panaromik çekim ve slow motion video idi... Bu üçü de fazlasıyla bu makina da mevcut... -
Aramıza hoşgeldiniz artık çektiğiniz fotoğrafları görmek isteriz :) aksesuar seçimlerini gahet iyi yapmışsınız tripodu e kadara aldınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün Antalya'dan bir kare... Seçici renk kırmızı efekti ile Güzeller Güzeli Bayrağımız -
quote:
Orijinalden alıntı: deniz_ksk
Bugün Antalya'dan bir kare... Seçici renk kırmızı efekti ile Güzeller Güzeli Bayrağımız
on numara dostum
-
merhaba bende haziran ayında yurt dışından getirttim makinayı ve çok beğenerek aldım.Yeni yeni makinayı çözmeye çalışıyorum :)
çanta olarak CASELOGIC DCB56 tripot ve şuanda 4 gb hafıza kartı var 2 adet 16 gb kart alacağım şuan araştırıyorum . -
quote:
Orijinalden alıntı: ayhanuzun
merhaba bende haziran ayında yurt dışından getirttim makinayı ve çok beğenerek aldım.Yeni yeni makinayı çözmeye çalışıyorum :)
çanta olarak CASELOGIC DCB56 tripot ve şuanda 4 gb hafıza kartı var 2 adet 16 gb kart alacağım şuan araştırıyorum .
Hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz Acaba tripod'un markası nedir memnunmusunuz kalitesi vs nasıldır ? Fiyatı nedir -
quote:
Orijinalden alıntı: katatespizartmasi
quote:
çanta olarak CASELOGIC DCB56 tripot ve şuanda 4 gb hafıza kartı var 2 adet 16 gb kart alacağım şuan araştırıyorum .
Hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz Acaba tripod'un markası nedir memnunmusunuz kalitesi vs nasıldır ? Fiyatı nedir
tripot olarakhttp://www.hepsiburada.com/liste/vivitar-vpt-1252-132cm-tripod/productDetails.aspx?productId=ft65211&categoryId=86399
bunu kullanılıyorum.Çok prof.birşey değil ama iş görüyor gayet memnunum. aldığımda indirim vardı 25 tl ye geldi :)
-
quote:
quote:
quote:
Hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz Acaba tripod'un markası nedir memnunmusunuz kalitesi vs nasıldır ? Fiyatı nedir
tripot olarakhttp://www.hepsiburada.com/liste/vivitar-vpt-1252-132cm-tripod/productDetails.aspx?productId=ft65211&categoryId=86399
bunu kullanılıyorum.Çok prof.birşey değil ama iş görüyor gayet memnunum. aldığımda indirim vardı 25 tl ye geldi :)
Hmm teşekkürler
-
türkçe kullanım klavuzu varmı veya nasıl temin edebiliriz acaba? -
quote:
türkçe kullanım klavuzu varmı veya nasıl temin edebiliriz acaba?
Evet olacaktı bende BUYRUN
http://www.turknikon.com/dosya/P510RM_Tr_01.pdf -
quote:
quote:
http://www.turknikon.com/dosya/P510RM_Tr_01.pdf
burdan haftalardır deniyorum indiremiyorum.Hata veriyor
siz indirebildinizmi ? -
Arkadaşlar yedek pil almayı düşünüyor musunuz? Orjinal mi, yan sanayi mi alsak? -
quote:
Orijinalden alıntı: kmlata
Arkadaşlar yedek pil almayı düşünüyor musunuz? Orjinal mi, yan sanayi mi alsak?
yan sanayi olarak 1 adet pil ve şarj cihazı aldım şuana kadar ondan memnunum hatta şimdi 1 pil daha almayı düşünüyorum. -
quote:
quote:
quote:
http://www.turknikon.com/dosya/P510RM_Tr_01.pdf
burdan haftalardır deniyorum indiremiyorum.Hata veriyor
siz indirebildinizmi ?
Evet bende sorun yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: kmlata
Arkadaşlar yedek pil almayı düşünüyor musunuz? Orjinal mi, yan sanayi mi alsak?
Orjinal iyidir ama yan sanayi hakkında bir fikrim yok
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X