Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

ISO 800'de de durumu vahim. Belki ISO400 kabul edilebilir ama yukarısı için durum hiç iyi değil. Yukarıda linkini verdiğim stüdyo fotoğrafı karşılaştırmasında ISO 400 ve gördüğünüz gibi fotoğrafta detay falan kalmamış. Orada ISO'yu 800 seçtiğinizde ise göreceğiniz şeyin artık fotoğraf ile alakası yok. Ortaokulda resim-teknik dersimiz vardı. O derste bir çalışma yapardık. Şimdiki anaokulu çocuklarının boyama kitaplarındaki gibi resimi dış hatları ile çizer, sonra uhu sürüp istenilen renk kağıdın köşesini uhu'lu bölgeye koyup kalem ucu ile bastırır ve kağıdı çekerdik. ufacık bir parça renkli kağıt resimin istenilen bölgesinde kalırdı ve bu şekilde bütün resime uygulayıp ortaya uzaktan bakıldığında çok hoş görülen bir tablo çıkartırdık. Bu tekniğin adını anımsamıyorum, kağıt mozaik resim boyama tekniği gibi bir şey olabilir !.. İşte 400 ve üzeri ISO'larda bu makinanın yaptığı bana aynen böyle görünüyor.
    -
    Ama şöyle, ama böyle, şu-bu denebilir belki ama 500 us $ bence çok bunun gibi iş ortaya çıkaran bir makina için.

Sizin fotoğrafları da görünür kılıyim paylaştığınız linklere [simage]fotoğrafınızın linki[/simage] kodunu ekleyerek
    @katatespizartmasi 'nin paylaştığı fotoğraflar :
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

-
    Ayrıca rumuzunuz(nick'iniz) güzel. Ben de böyle bitişik 2 kelimenin baş harflerini değiştiririm bazen.

Nick için teşekkürler hocam ben bu makineyi yurtdışından 380 franga aldım bu fiyata alacağım en iyi makinelerden birisiydi. Bunu almamın sebebi fotoğrafın detaylarını ,bu işi ogrenmekti .ha derseniz DSLR makinelerde fiyatı hemen hemen aynı neden almadınız diye lens masrafları vs yüzünden almadım amacım bu makineyi 1-2 sene kullanıp işi öğrenip DSLR makineye geçiş yapmak Bu arada İSO aralığını 100-400 olarak belirleyim mi hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 400 üst limit belirlerseniz daha iyi olabilir ama bunun size şöyle bir getirisi olacaktır... Düşük ışıklı ortamlarda el titremesinden oluşabilecek bulanık fotoğraf olayını azaltmak için ISO yükseltilir ve böylece perde hızı 1/30 ise bir sahne için, ISO yükseltilerek 1/160 falan gibi hareketi donduracak kadar kabul edilebilir bir perde hızına ulaşılır. Bu sebeple eğer ISO'yu 400'e sınırlarsanız bazı durumlarda sürekli bulanık fotoğraflar elde etme sonucu ile karşılaşabilirsiniz. Durağan, hareketsiz cisimleri fotoğraflarken pek sorun olmaz. Hele ki tripod(3 ayak) var ise. Yok ise makinayı masa, tabure, duvar vs. gibi bir yere sabitleyerek durağan cisimi düşük ISO(100) ve düşük perde hızı (1/4) ile bulanıklaşmadan fotoğraflayabilirsiniz.

Bence buna o kadar para verip bu süreçte böyle kötü fotoğraflar çekeceğinize bir d-slr alıp bu öğrenme sürecini kit lensi ile bundan kat kat iyi fotoğraflar çekerek yaşayabilirdiniz. Ayrıca şimdi d-slr alsanız yine o makinaya alışma süreci de yaşayacaksınız. Eksi buna verdiğiniz para ve bununla harcadığınız zaman ve çektiğiniz kalitesiz fotoğraflar sizin zararınız olacaktır !

• quote:

400 üst limit belirlerseniz daha iyi olabilir ama bunun size şöyle bir getirisi olacaktır... Düşük ışıklı ortamlarda el titremesinden oluşabilecek bulanık fotoğraf olayını azaltmak için ISO yükseltilir ve böylece perde hızı 1/30 ise bir sahne için, ISO yükseltilerek 1/160 falan gibi hareketi donduracak kadar kabul edilebilir bir perde hızına ulaşılır. Bu sebeple eğer ISO'yu 400'e sınırlarsanız bazı durumlarda sürekli bulanık fotoğraflar elde etme sonucu ile karşılaşabilirsiniz. Durağan, hareketsiz cisimleri fotoğraflarken pek sorun olmaz. Hele ki tripod(3 ayak) var ise. Yok ise makinayı masa, tabure, duvar vs. gibi bir yere sabitleyerek durağan cisimi düşük ISO(100) ve düşük perde hızı (1/4) ile bulanıklaşmadan fotoğraflayabilirsiniz.

Bence buna o kadar para verip bu süreçte böyle kötü fotoğraflar çekeceğinize bir d-slr alıp bu öğrenme sürecini kit lensi ile bundan kat kat iyi fotoğraflar çekerek yaşayabilirdiniz. Ayrıca şimdi d-slr alsanız yine o makinaya alışma süreci de yaşayacaksınız. Eksi buna verdiğiniz para ve bununla harcadığınız zaman ve çektiğiniz kalitesiz fotoğraflar sizin zararınız olacaktır !

Evet keşke DSLR alsaymışım neyse aldık birkere artık :) hocam bu arada her makine kit lens veriyor mu mesela nikon d3100 falan

• d-slr'da bu kit lens seçimi size bağlı. Her makinanın 1, 2, 3 farklı kit lens seçeneği olabiliyor. Mesela ille de 18-55 kit lensi ile almak zorunda değilsiniz. Hatta lens ile bile almak zorunda değilsiniz !!! E bu ne işime yarar demeyin. Bu makinaları sadece ilk kez d-slr alacak olanlar almıyor. Vatandaşın 5 sene evvelinden d-slr'ı ve 3 tane de lensi var mesela. Gidip sadece yeni gövde alıp gövdeyi(makinayı) güncelliyor ve geçmiş zaman içinde ufak ufak, zamana yayarak aldığı lensleri ile fotoğrafçılığın lezzetini tatmaya devam ediyor. İşte bu bakımdan da mesela siz bu makinaya verdiğiniz para ile kendinizi ne kadar gerilere itelemişsiniz.
  • quote:

d-slr'da bu kit lens seçimi size bağlı. Her makinanın 1, 2, 3 farklı kit lens seçeneği olabiliyor. Mesela ille de 18-55 kit lensi ile almak zorunda değilsiniz. Hatta lens ile bile almak zorunda değilsiniz !!! E bu ne işime yarar demeyin. Bu makinaları sadece ilk kez d-slr alacak olanlar almıyor. Vatandaşın 5 sene evvelinden d-slr'ı ve 3 tane de lensi var mesela. Gidip sadece yeni gövde alıp gövdeyi(makinayı) güncelliyor ve geçmiş zaman içinde ufak ufak, zamana yayarak aldığı lensleri ile fotoğrafçılığın lezzetini tatmaya devam ediyor. İşte bu bakımdan da mesela siz bu makinaya verdiğiniz para ile kendinizi ne kadar gerilere itelemişsiniz.

Hmm doğru evet neyse bunu kullanayım sonra DSLR e geçiş yaparım
  • Bende dün itibari ile aranıza katıldım... P500 baktım uzun süre ama yok denecek kadar az piyasada... İkinci ele de güvenemedim daha önce yaşadıklarım nedeni ile...
    Vatan'da %25 indirim vardı dün, 1270 TL ye aldım... "Hama 21 cm.lik mini tripod", "Toshiba Class 10 / 16 GB hafıza kartı "ve "Vanguard çanta" aldım yanında...
    İlk izlenimlerim oldukça olumlu...
    Fiyatı fazla diyenler olabilir, ancak ben profesyonel olarak uğraşmak istemiyorum yok lens değiştir yanında kocaman çanta taşı vs...
    Benim isteğim Yüksek ve kaliteli bir zoom, Panaromik çekim ve slow motion video idi... Bu üçü de fazlasıyla bu makina da mevcut...
  • Aramıza hoşgeldiniz artık çektiğiniz fotoğrafları görmek isteriz :) aksesuar seçimlerini gahet iyi yapmışsınız tripodu e kadara aldınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

Bugün Antalya'dan bir kare... Seçici renk kırmızı efekti ile Güzeller Güzeli Bayrağımız
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz_ksk

Bugün Antalya'dan bir kare... Seçici renk kırmızı efekti ile Güzeller Güzeli Bayrağımız

on numara dostum

• merhaba bende haziran ayında yurt dışından getirttim makinayı ve çok beğenerek aldım.Yeni yeni makinayı çözmeye çalışıyorum :)
    çanta olarak CASELOGIC DCB56 tripot ve şuanda 4 gb hafıza kartı var 2 adet 16 gb kart alacağım şuan araştırıyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanuzun

merhaba bende haziran ayında yurt dışından getirttim makinayı ve çok beğenerek aldım.Yeni yeni makinayı çözmeye çalışıyorum :)
    çanta olarak CASELOGIC DCB56 tripot ve şuanda 4 gb hafıza kartı var 2 adet 16 gb kart alacağım şuan araştırıyorum .

Hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz Acaba tripod'un markası nedir memnunmusunuz kalitesi vs nasıldır ? Fiyatı nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: katatespizartmasi

quote:

merhaba bende haziran ayında yurt dışından getirttim makinayı ve çok beğenerek aldım.Yeni yeni makinayı çözmeye çalışıyorum :)

Hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz Acaba tripod'un markası nedir memnunmusunuz kalitesi vs nasıldır ? Fiyatı nedir

tripot olarakhttp://www.hepsiburada.com/liste/vivitar-vpt-1252-132cm-tripod/productDetails.aspx?productId=ft65211&categoryId=86399

bunu kullanılıyorum.Çok prof.birşey değil ama iş görüyor gayet memnunum. aldığımda indirim vardı 25 tl ye geldi :)

• quote:

quote:

quote:

tripot olarakhttp://www.hepsiburada.com/liste/vivitar-vpt-1252-132cm-tripod/productDetails.aspx?productId=ft65211&categoryId=86399

bunu kullanılıyorum.Çok prof.birşey değil ama iş görüyor gayet memnunum. aldığımda indirim vardı 25 tl ye geldi :)

Hmm teşekkürler

• türkçe kullanım klavuzu varmı veya nasıl temin edebiliriz acaba?
  • quote:

türkçe kullanım klavuzu varmı veya nasıl temin edebiliriz acaba?

Evet olacaktı bende BUYRUN

http://www.turknikon.com/dosya/P510RM_Tr_01.pdf
  • quote:

quote:

burdan haftalardır deniyorum indiremiyorum.Hata veriyor
    siz indirebildinizmi ?
  • Arkadaşlar yedek pil almayı düşünüyor musunuz? Orjinal mi, yan sanayi mi alsak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlata

Arkadaşlar yedek pil almayı düşünüyor musunuz? Orjinal mi, yan sanayi mi alsak?

yan sanayi olarak 1 adet pil ve şarj cihazı aldım şuana kadar ondan memnunum hatta şimdi 1 pil daha almayı düşünüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

burdan haftalardır deniyorum indiremiyorum.Hata veriyor
    siz indirebildinizmi ?

Evet bende sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kmlata

Arkadaşlar yedek pil almayı düşünüyor musunuz? Orjinal mi, yan sanayi mi alsak?

Orjinal iyidir ama yan sanayi hakkında bir fikrim yok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.