Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslinda kismen oyle.. Kompakt goruntusu var
    Benim dslr makina oldugu bilinsin diye o nikon d5100 tarzi makinalar diyorum
    Peki canon 600d nasildir govdede af motoru oldugu icin lensleri biraz daha uygun.. Ve arkadasinda canon marka dslr kullaniyor onunla lensleri degisebilirim...
    Onun hakkinda bilginiz varmi ...
    Kusuruma bakmayin basinizi agritiyorum ama bilgim olsun diye boyle sorular soruyorum simdiden tesekkurler....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcan0198

Aslinda kismen oyle.. Kompakt goruntusu var
    Benim dslr makina oldugu bilinsin diye o nikon d5100 tarzi makinalar diyorum
    Peki canon 600d nasildir govdede af motoru oldugu icin lensleri biraz daha uygun.. Ve arkadasinda canon marka dslr kullaniyor onunla lensleri degisebilirim...
    Onun hakkinda bilginiz varmi ...
    Kusuruma bakmayin basinizi agritiyorum ama bilgim olsun diye boyle sorular soruyorum simdiden tesekkurler....

Fotoğraf makinasını değil, çektiğiniz fotoğrafları paylaşıp-gösteriyorsunuz. Siz galiba konuyu, olayı baştan bi yanlış anlamışsınız. Fotoğraf makinasının kendisi işi yapan bir araç değildir zaten. Ayrıca bir gösteriş aracı da değil (tabi bence) ! Bilemiyorum ama siz demek ki böyle sağda solda elinde şimdi sahip olmayı düşündüğünüz gibi bir makina ile fotoğraf çekenleri görüp "Vuaaav adam fotoğrafçı bee" falan gibisinden görmüşsünüz demek ki veya öyle görenler olmuş çevrenizde.

Canon'un da bu bahsettiğiniz 3 basamaklı rakamlara sahip modellerinden üst seriye geçmediğiniz sürece gövdede AF motoru yoktur ! Fark sadece Canon'un lenslerinde AF motorsuz lens pek yoktur ve fiyat olarak daha makuldür Nikon'dakilere göre. Yine bu her iki markanın bahsedilen modellerinde titreşim engelleme yeteneği de gövdede yoktur. Olympus pen'lerde ise gövdede titreşim engelleme özelliği de mevcuttur. Yukarıda bahsettiğim gibi manuel lensleri kullanırken de bu özellik işe yarar iken, her türlü diğer markalara ait lensleri (Panasonic, Sigma mesela) kullanırken de IS özelliğiniz olacaktır.

Bir d-slr alınca en çok kaç kişiye gösterebileceksiniz ? Çıkar bakıyim evladım, göster amcalara, salla şöyle sağa sola, haaah güzelcene ! Aferiiin
    Buna karşın iyi fotoğraflar çekebildiğinizde fotoğrafı binler, yüzbinler görebilecektir. Yanlış mı ?! Sizin veya ufak çevrenizin "aynasız" dijital makinaları bilmemesi sebebi ile "Benim bulunduğum sürü bunu biliyor, ben de sürüme göre hareket edeceğim" ! gibi bir düşünceniz olması da ilginç olmuyor mu sizce ? Ben de başınızı ağrıttım belki, kusura bakmayın. Biz bize düşünüyoruz... Dediklerim özel bir konuşmada geçmediği için lütfen şahsınız üzerine alınmayın. Laf lafı açıyor, herkesin okuyup düşünceleri ile katılım yapabileceği halka açık bir başlıkta düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Bu sebeple şahsi algılamamanızı önemle rica ediyorum.

• Hayir aksine elestirilerinize acigim..
    Kafam igice karismaya basladi dogrusu
    Soyle bir sey diyeyim o zaman
    Benim fotograf makinasi alma amacim ..
    Ailemin fotograflarini gittigim mekanlarin fotograflarini .. Macro cekimler ve hobby amacli almak istiyorum...
    Nikon p510 ihtiyaclarimi karsilarmi .. 1 sene sonra dslr makina almak zorunda kalirmiyim ..
    Yoksa bu ihtiyaclarima uygun dslr bir makina tavsiyeniz varmi ornek olarak nikon d5100 canon 600d gibi
    Butcem max. 1300 tl
    Belki ileride lens alabilirim..

• quote:

Hayir aksine elestirilerinize acigim..
    Kafam igice karismaya basladi dogrusu
    Soyle bir sey diyeyim o zaman
    Benim fotograf makinasi alma amacim ..
    Ailemin fotograflarini gittigim mekanlarin fotograflarini .. Macro cekimler ve hobby amacli almak istiyorum...
    Nikon p510 ihtiyaclarimi karsilarmi .. 1 sene sonra dslr makina almak zorunda kalirmiyim ..
    Yoksa bu ihtiyaclarima uygun dslr bir makina tavsiyeniz varmi ornek olarak nikon d5100 canon 600d gibi
    Butcem max. 1300 tl
    Belki ileride lens alabilirim..

Öncelikle eksik olmayın. Gerçekten, eleştiriye açık, hoşgörülü insan bulmak forumda sanırım benim gibi çoğumuz için ender rastlanan bir olay. Ne alırsanız alın ama mümkün mertebe sizi buralarda görmek isterim . Konunun fotoğraf ve makinası olmasına da gerek yok.

Şimdi, P510 ufak sensörü sebebi ile kapalı ortamlarda mecburen iso yükseleceğinden dolayı da bu sensörün iso arttıkça daha çok kumlanma şeklinde fotolarda kalite kaybı göstermesi olağan bir durum. Bu sebeple P510'un 1 sene sonra d-slr aldırtması durumu olması muhtemel. Fakat, öyle kullanıcılar oluyor ki, çektiği fotoları işte makina 16,18,20 mp. ne ise çekip 1920x1080 = 2.1 mp Full HD ekranda 8-10 kat ufaltılmış halini görüp "Ooo şahane" diye bakıp mutlu-mesut bu makinalarla yıllarını geçirebiliyor da ! Fakat, eğer bu hobi ile baya ilgilenirim der iseniz. İşte makro çeker iken bu iso kumlanmasından sebep detayların kaybolması sizi rahatsız edecek olur ise, bir fotota yeri geldiğinde istenmeyen bölgeleri kesip attığınızda bu sebeple otomatikman da biraz yakınlaşma olacağından( 16 mp. fotoyu dış kenarlardan biraz kesince misal elde kalan 10pm. fotoğraf olunca 16pm fotoyu 1920x1080 pixel ekranda 8 kat ufaltılarak görüntüler iken 10 mp foto için bu oran 5 kat ufaltılıp görüntülenecek ve bu iso kumlanması daha görünür olacak) sizi rahatsız etmeye başlayabilir. Bu 1 yıl içinde mi olur 3 ay içinde mi bu detayları görür de keyfiniz kaçar bilemem. Benim aldığım ilk dijital fotoğraf makinam 2005'te Nikon E5900 model bir kompakt idi. Tam bir bas-çek, sensörü 1/1.8" ve bu Nikon P510'dan büyük sensörlü idi. Fakat makina 1 ay sonra fark ettim ki çocuk oyuncağı. O zamanlarda da bu aletler şimdiki gibi piyasası kırıla rekabet içinde olmadığından iyi de para ödemiştim. 2 yıl mecburen kullandım ! 2 yılımı kendimden çaldım ! 2 yıl gibi bir zamanı cepten para ödeyerek kendiniz için ziyan etmek ister misiniz ?! Bu zumu zamanında ben de dahil bir çok kişi "iyi foto çekmenin gereklerinden biri" gibi zannediyor. O ise hiiiiç alakası yok. Makina (ki onu da iyi kılan temel donanımsal özelliklerinden biri kaba olarak sensörünün büyüklüğü) iyi değil ise istediği kadar çok zum yapsın size vereceği şeyin kalitesi belli seviyede kalır.

Sonra büyük makinaları taşımak benim için bir süre sonra bıktırıcı, yorucu olmaktan çıkmıyor. Dünya genelinde uzun yıllardır bu hobi ile ilgilenenler olsun, bu işi profesyonel olarak yapanlar olsun azımsanamayacak kadar bir kitle sürekli artan bir şekilde şu 2-3 mesaj evvel beğenmediğinizi söylediğiniz "Aynasız" denen sınıf ürünlere geçiş yapıyorlar. Çünki ufak, bu sebeple bir çok arkadaştan duyduğumuz gibi bir çok yerde güvenlik vb. sizin o aleti göstererek iş yapıyor sandığınız şeyi görüp "Hoop ! Arkadaş yasak" durumu ile karşılaşmıyorsunuz. Sonra her yere ve her zaman yanınızda götürmeniz daha kolay. Hafif ve ufak, üstelik verdiği sonuçlar da belirttiğiniz fiyat aralığındaki makinalar ile aynı denebilir. Canon 600,700D'den iyi olduğunu Dünya çapında bir çok inceleme sitesi yazıyor-gösteriyor ama bunu biz burada paylaşınca bize ezberci ve fanatikler "Hoop diyor" :) Her bir d-slr alıp kullanan bu makinaları test eden ve kıyaslama yapan sitelerden çok daha bilgili ve tecrübeli oluveriyor. Bizim millet de böyle. Kendisi o makinayı kullandığı için taraflı ve toz kondurmuyor ama inceleme sitelerinde yüzlerce makina inceleniyor, siteler TARAFLI ! diye siteye anında iftira, karalama, çamur atma. Ne zekiyiz değil mi ? Biz tarafsızız ama bu inceleme siteleri de heeep taraf.

Nikon d-slr alır iseniz, benim 30 TL. ye adaptör ve 80-150 us$ arası bulunabilen eski filmli makina lenslerinden çok iyi bir makro lensi olan Vivitar 55mm. F2.8 lensi alıp kullanmanız çok zor diye kullananlardan bizzat dinledim. Nikon d-slr'larında bu adaptör ile başka marka lensleri kullanmak imkansıza yakın derecede zor imiş. Bu durumda ille de d-slr olsun, ben gösterecem, ben taşırım, ben güvenlik vs. ile de uğraşırım der iseniz bence Canon biraz daha öne çıkar. Fakat, hiç işim olmaz öyle ucuz ama uğraştıran eski lensler ile der iseniz Nikon D5100. Benim önerim Olympus pen e-pm2 - 999 TL !.. Unutmadan Fujifilm X-A1'de 999 TL. falandı galiba, bunu da dikkate alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Mayıs 2014; 11:33:00 >

• onurcan0198 O kullanıcısına yanıt
    Valla gereken cevabı arkadaş yazmış zaten. Normal bir fotoğraf çekicisiysen p510 seni mutlu eder. Ama ileriye götürürüm belki dersen ben de canon derim. bu arada altta bir kaç fotoğraf paylaştım, belki fikir verir sana. ayrıca zoom sana ne kadar lazım, nerede nasıl işini görür örnek de koydum. yine iç mekan fotosuda koydum ki fotoğraf kalitesi hakkında bir fikrin olsun. bence güzel kareler yakaladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 23 Mayıs 2014; 12:28:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne zamandır fotoğraf paylaşamıyordum forumda bir iki fotoğraf koyayım son doğu turunda çektiğim. ilki zoomsuz ikincisi zoomlu
    http://i.hizliresim.com/rL0k3z.jpg
    http://i.hizliresim.com/BXOQyj.jpg

fatsa bolamandan bir konak
    http://i.hizliresim.com/GnZAD7.jpg

hasankeyf zeynel baba türbesi, yüksek zoomda çekilmiş
    http://imageshack.com/a/img834/5836/br1kn.jpg

çok çok uzakten çekilmiş bir balık kartalı fotoğrafı:
    http://imageshack.com/a/img843/6527/jl32r.jpg

iki tane de flaşsız iç mekan fotoğrafı paylaşayım:
    ilki gaziantep'teki muhteşem zeugma müzesinden
    http://imageshack.com/a/img841/4005/h6i92.jpg

diğeri de erzurum'dan erzurum evlerine ait bir fotoğraf
    http://imageshack.com/a/img839/5305/3v8i.jpg

• jiddi kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgiler ve yardımcı oldugunuz için çok çok teşekkür ediyorum.. iyikide foruma kaydolmusum diyorum
    nikon p510 dan acıkcası biraz sogudum.. 1 sene sonra idare etmezse tatmin olmassam tekrardan dslr bir makina masrafi cıksın istemiyorum...
    dlsr bir makina alıp 18-55 kit lens ile 1 sene idare ederim fotograf makinasını kavrayım çekimleri öğrendikten sonrada yeni bir lens alıp devam ederim diye düşünüyorum..
    örnek vermis oldugunuz olympus makinayada baktım.. fakat ne bileyim kompakt görünümlü makina almak içimden gelmiyor... yanlıs anlamayın sakınn verdiginiz örnegi begenmediğimden değil içim ısınmıyor
    taşıması sıkıntı olmaz benim için çanta alırım yanimda tasırım...
    nikon D5100 ve Canon 600D almak istiyorum onlar hosuma gidiyor...
    fotograf kalitesi video kalitesi olsun... ileride lens için olsun hangisini tavsiye edersiniz... yardımcı olursanız çook sevinirim.. şimdiden teşekkürler...

• norton772 kullanıcısına yanıt
    NORTON772 verdiğiniz örnekler için teşekkürler gayet basarılı cekimler olmus...
  • quote:

Rica ederim...
    Benim yanlış anlamam mümkün değil. O makinayı üreten, getiren, satan herhangi bir yolda herhangi bir bağlantım yok. Sırf daha uygun fiyata ve işinizi çok daha kolay görecek diye önerdim. Bir nevi vatandaşlık görevimi yaptım :) Siz içinize sineni alın tabi, yaşayarak görün. Hem zaten herkes aynı şeyleri yaşamıyor ki bu ürünler de halen satılıyor hem de daha yüksek oranda. Umarım 1-2-3-5 yıl sonrasında da sizinle bir şekilde iletişimimiz sürer de tecrübelerinizi de dinleriz. İyi günler dilerim...
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    bana cok yardımcı oldunuz çok çok teşekkür ederim..
    son bir şey rica edeceğim sizden
    NİKON D5100
    CANON 600D
    ikisinden birini alacak olsanız kişisel olarak hangisini seçerdiniz hangisini ve nedenini söyleme şansınız varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcan0198 -- 23 Mayıs 2014; 18:58:17 >
  • quote:

bana cok yardımcı oldunuz çok çok teşekkür ederim..
    son bir şey rica edeceğim sizden
    NİKON D5100
    CANON 600D
    ikisinden birini alacak olsanız kişisel olarak hangisini seçerdiniz hangisini ve nedenini söyleme şansınız varmı ?

Rica ederim. Size özel bir muamele yok. Vakti olan arkadaşlarımız denk geldiğinde yardım isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar benim gibi.

600D , 3 tane eski filmli makina lensini 450 TL'ye ve bir de bunlar için adaptörü 30 TL.'ye aldım. Bunları Nikon'da kullanmanın mümkün olmadığını Nikon kullanan 2 kişinin deneyimlerinden öğrendim. Yanlış biliyor isem bilenler düzeltsin lütfen. Siz Nikon alsanız bu paraya ancak 1 adet güncel Nikon lensi alabilirsiniz yada işte belki 2.el prime lens olabilir bir adet(araştırmadım ama sıfırı 650 TL. falan olan portre lensi 50mm. F1.8'i kast ediyorum) kit lens 18-55 daha ucuzdur ama o zaten olacak sizde. Ne ise, ayrıca Canon video kayıtta da daha başarılı. Lensleri biraz daha ucuz. Sebepler bunlar.

• Tesekkur ederim... Makinayi aldiktan sonra( hangi makina oldugu onemli degil) ilk izlenimleri sizle ve sizlere paylasacagim...
    Herkese iyi gunler... Saygilarimla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcan0198 -- 24 Mayıs 2014; 9:48:43 >
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 yıldır bende aynı makineyi kullanıyorum tüm özelliklerini kullanamasamda memnun sayılırım. Bazı sitelerde p510 için aksesuar satılıyor nedir bunlar ne işe yarar?

http://www.aliexpress.com/item/67mm-cpl-uv-fld-cap-Set-Rubber-Lens-Hood-graduated-color-filter-kit-for-Nikon/1475449508.html

http://www.aliexpress.com/item/KIWIFOTOS-67MM-CPL-UV-FILTER-METAL-LENS-ADAPTER-TUBE-LENS-HOOD-LENS-CAP-CAP-KEEPER-KIT/1442695647.html

• Benide ekleyin lütfen. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukayl06

Benide ekleyin lütfen. :)

ekledim senide 52 üye olarak
  • Arkadaşlar, makinemi satmış bulunmaktayım. Konuyu devralmak isteyen olursa söylesin devredeyim. Bir planım daha var o olursa inşallah canon 650d'ye geçmek istiyorum.

• Site destek ekibine mesaj attım konu devrinin beytepeli06'ya yapılması hususunda.

• @beytepeli06, konu devri tamamdır. Hayırlı olsun .

• teşekkür ederim. konumuz tekrar aktif arkadaşlar.

• Dostum benide eklersen sevinirim ama bi sorunum var bu konuya bakarsanız sevinirimhttp://forum.donanimhaber.com/m_93730346/f_//tm.htm#93730346
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.