Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki pilde bir sorun vardır yada şarj aletine bir şey olmuştur. Kablo bağlantılarını kontrol ettin mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar fotoları daha kaliteli çekmek için otomatik modmu kullanmak gerekir yoksa gelişmiş seçenekleri öğrenelimmi? Mesela ben açık havada manzara resmi çekerken oto modda kullanıyorum. Hangi ayarlarda kullanıyorsunuz_?

Örnek bir gece çekimi:

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukayl06 -- 22 Temmuz 2014; 22:57:07 >
  • lens değişiyor mu ?
  • Nikon Coolpix P510 aldım daha 3 gün oldu ama full zoom yapınca görüntü bulaniyor sizde de var mı böyle birşey yoksa bana özgü birşey mi ona göre geri yollicam cevap veirirseniz sevinirim teşekürler :)
  • deniz_ksk kullanıcısına yanıt
    üstad selam nasıl yaptığın hakkın da bilgi verebilir misin iki gündür kafayı yiyorum bulamıyorum :/
  • p510 almayı düşünüyorum da cihazın gördüğünüz ve en beğenmediğiniz sorunu nedir acaba ? kronik bir sıkıntısı varmıdır? 899 TL ye teknosa satıyor son ürünleri sanırım.. canon sx50 düşünüyordum ama fiyat ekran çözünürlüğü panorama çekememesi olumsuz etkiledi canon.. p510 un da aklıma takılan tek yanı ekranı yana açılmıyor selfie çekmem pek ama yine de olsa iyi mi olurdu diye merak ettim..
  • OLumsuz. SAbit Lens.
  • İlginen arkadaşlara duyrulur...

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86763875
  • Beyler benim makine videoları hızlı çekim kaydediyor. Makineden de bilgisayara attığımda da videolar hızlı oynuyor. Bir ayarı mı eksik yoksa makinede problem mi var?
  • yeltekk Y kullanıcısına yanıt
    Otomatik odaklamayı yapamıyordur. Bazı çekimlerde bulanık olabiliyor bu yüzden ama genellikle olmuyor. Sizde sürekli oluyorsa bi sorun olabilir. Yakınlaştırmayı yavaş yavaş yapmayı deneyin biraz yapın odaklasın sonra biraz daha yapın tekrar odaklasın bulanıklık gitsin bu şekilde full'e getirin.
  • Bellek kartı markası ve class ?nedir.
  • arkadaşlar merhaba mayıs ayında bende bir p510 sahibi oldum ve makinemden çok memnunum zoom u olsun fotoğraf kalitesi olsun neredeyse profosyonel bir makineyi aratmayacak kadar iyi ve henüz çözemediğim birçok özelliği var. Bu makineye sahip olmadan önce çok araştırma yaptım sony olsun canon olsun bu makinenin yakın modellerine baktım ve diğer markalara nazaran 100 tl fazla vererek kalitesinden ödün vermeyen bir makine olduğunu kanıtladı. Nikonumu alırken teknosadaki satıcı canondan daha eski bir firma olduğunu ve sony nin ise lensini başka bir firmadan aldığını söyledi. ful zoomda görüntü bendede bulanıklaşıyor. Sonuçta tam profosyonel bir makine değil zaten böyle bir makine alsaydım lensleri ile birlikte 3000 tl gibi bir rakamı bulabilirdi.
  • Merhaba arkadaşlar Benin sorunum hareketli fotolarla ilgili Otomatik moddayken hareketli nesne fotoları bulanık çıkıyor. oto modda bulanıkllığı nasıl giderebilirim
    Teşekkürler
  • Biraz olsun temel fotoğrafçılık hakkında bilgi edinmeye çalışır iseniz. Gece nasıl çekerim, neden kumlanma çok, bulanık vb. gibi sorulara kendiniz cevap bulur ve her durumda bunun önüne geçebileceğiniz imkanları kendiniz değişken duruma göre tercih edip daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
    -
    @ukayl06
    Oto modun nasıl bir şey olabildiğine dair biraz kafa yorarsanız. Makina aslında sizin ne çekmek istediğinizi anlayamaz. Bunlarda ortam ışığını ölçen bir parça var ve ona göre makinaya yüklenmiş olan "Photoshop benzeri" çok bilindik diye bu ürün adını kullandım. Bir yazılım ortalama değerleri seçerek çekim yapar. Mesela bu yazılımın en babası gelse 10.000 liralık gövde de alsanız gece çekiminde bilemez ki sizin bilginiz ISO yükselir ise kumlanma çok olur ve fotoğraf karıncalı-kumlu yani kötü görünür. Bunu bilmek ve bu ISO'yu mümkün olan en düşükte tutarak çekmek size kalan bir durum. Gündüz, aydınlık çekimlerde genellikle oto mod pek sorun yaşatmaz. Çünki ışık yeterli ise iso yükseltmez ve bu sebeple de zaten makinanın sensörünün verebileceği en iyi imaj kalitesinde foto elde edersiniz. Fakat akşam üstü, ampul ile aydınlanan ev, restaurant, cafe, bar gibi ortamlarda oto mod basar ISO'nun gazına ve çamur gibi foto verir. Bazen mecburen siz de iso yükseltmek durumunda kalabilirsiniz tabi. Mesela @84oguz84 'un sorunu bu olabilir. Hareket eden bir şeyleri fotoğraflayacaksanız yüksek perde hızı gerekir. Mesela hareket eden şeyin hızına göre de değişir ama koşan-hoplayan, spor yapan bir insan için 1/200 en azından perde hızı olmalı. 84oguz84 arkadaşımız bulanık çıkan fotoğrafın exif bilgilerinden bakıp perde hızı kaç imiş 1/60 mı 1/100 mü görebilir. Perde hızını yükseltmek için elimizde başlıca 2 seçeken var. Birisi lensin diyaframını F ile görünen değeri en düşükte tutmak. F3.0 gibi F3.5 gibi lensin imkan verdiği en düşük değer size en yüksek perde hızını kazandırır. Tabi bunu elde etmek için sıfır zum gerekir. Zum yaptığınızda lens yapısı gereği zorunlu olarak F değeri yükselir , diyafram daralır ve sensöre ulaşan ışık azalarak perde hızınız da düşer. Bunları görmezden gelip ille de ben zum ile mecburen diyafram da yükselerek bulanık olmayan foto çekmek istiyorum der iseniz kala kala ISO'yu yükseltmeye mecbur kalırsınız. ISO yükseldikçe perde hızınız da doğru orantılı artar ama üründeki sensör 300 liralık kompakt makina sensörü ile aynı olduğundan iso800'de iyi foto görmek hayaldir ! Hele iso1600 hiç çekme daha iyi... Limit de 3200 imiş ama 3200'de çekilen fotoyu herhalde 1 megapixele ufaltında bakmaya değer bir şey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Ocak 2015; 23:15:36 >

• Sonuç olarak ayaralrdan otomatik modda bu netlemeyi yapabilecek birşey yok yani öyle mi
  • Edirne Eski Camii...
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

• Merhabalar bi sorum olucakti, youtube de p510 ile time lapse yapanlar var nasil yapiliyor ben o kadar baktim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tqyatmn

Merhabalar bi sorum olucakti, youtube de p510 ile time lapse yapanlar var nasil yapiliyor ben o kadar baktim yok

Kullanıcı kitabınızın 61'inci sayfasında bu konuda bilgi verilmiş. Sayfadan alıntı...

Sürekli1
    Bir dizi resim çekmek için kullanılacak modu ayarlar.
    • Tek varsayılan ayardır (yani bir seferde sadece tek bir resim çekilir).
    • Sürekli Y, Sürekli D, Ön çekim önbelleği veya BSS ( A50)
    ayarlı olduğunda, deklanşöre sonuna kadar basılıyken resimler arka
    arkaya çekilir.
    • Sürekli Y: 120 fps, Sürekli Y: 60 fps veya Ardışık 16 çekim
    arkaya çekilir.

Ve sizin aradığınız özellik burada açıklanmış...

Aralıklı çekim ayarlı olduğunda, deklanşöre sonuna kadar bir kez
    basıldığında resimler belirlenmiş olan 30 sn., 1 dk., 5 dk. veya
    10 dk. aralıklarla arka arkaya çekilir.

-
    Kitabı PDF olarak buradan indirebilirsiniz -http://www.nikonsupport.eu/europe/Manuals/P510/P510RM_Tr_01.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Mart 2015; 16:33:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: tqyatmn

Merhabalar bi sorum olucakti, youtube de p510 ile time lapse yapanlar var nasil yapiliyor ben o kadar baktim yok

Kullanıcı kitabınızın 61'inci sayfasında bu konuda bilgi verilmiş. Sayfadan alıntı...

Sürekli1
    arkaya çekilir.
    arkaya çekilir.

-
    Kitabı PDF olarak buradan indirebilirsiniz -http://www.nikonsupport.eu/europe/Manuals/P510/P510RM_Tr_01.pdf

Çok teşekkürler

• Orijinalden alıntı: tqyatmn

Sürekli1
    arkaya çekilir.
    arkaya çekilir.

-

Çok teşekkürler

Rica ederim... iyi günler dilerim...

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.