Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 560tl fiyat olarak iyi mi bu urun icin? Tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

560tl fiyat olarak iyi mi bu urun icin? Tavsiye eder misiniz?

nerede link var mı

• Çok iyi fiyatmış ama teşhir ürünü falan olmasın o cihaz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

560tl fiyat olarak iyi mi bu urun icin? Tavsiye eder misiniz?

nerede link var mı

Teshir urunuymus lensi kirikmis.

• örneğin;
    http://hizliresim.com/9X2Mrr

bu tarz akışı-trafik akışını alabileceğimiz fotoğrafı bu makina ile yapabilir miyiz? nasıl yaparız ayarı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuwanda87 -- 28 Nisan 2014; 18:53:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuwanda87

örneğin;

bu tarz akışı-trafik akışını alabileceğimiz fotoğrafı bu makina ile yapabilir miyiz? nasıl yaparız ayarı nedir?

Olur tabii, gereken şey diyafram açıklığı süresini uzun tutmak. Ani olabilen en yavaş pozlandırmada çekmek ama bunun için aynı zamanda cihazı titretmeden sabit tutmak lazım. Yani tripot kullanmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

quote:

örneğin;

Olur tabii, gereken şey diyafram açıklığı süresini uzun tutmak. Ani olabilen en yavaş pozlandırmada çekmek ama bunun için aynı zamanda cihazı titretmeden sabit tutmak lazım. Yani tripot kullanmak gerekir.

Bu konuda acemiyim ve sizde bu makinadan varsa adım acım ayarı söylermisiniz. Bazı makale video filan izliyorum hep prof. makina var ve süre seçimi yapıyorlar 25sn gibi bunu nasıl yapcağımı bilemiyorum p510 da.

• quote:

quote:

quote:

örneğin;

Bu konuda acemiyim ve sizde bu makinadan varsa adım acım ayarı söylermisiniz. Bazı makale video filan izliyorum hep prof. makina var ve süre seçimi yapıyorlar 25sn gibi bunu nasıl yapcağımı bilemiyorum p510 da.

Ancak cevap verebildim çünkü seyahat halindeyim. Üstteki tekerde s'e getir ekranda diyafram öncelikli çekim yazar. Sonra deklanşörün önündeki tekerleği sağa sola çevirerek diyafram açıklığı süresiyle oynayabilirsin. Bunu da ekranın alt sol tarafında görebilirsin. 1/200 falan gibi rakamlar yazar. Ordan kırmızıyla yazılı 1" e kadar indirebilirsin ki bu 1 sn diyafram açık kalabilir demek. Yani öyle bilmem kaç sn şeklinde uzatamıyorsun. Ama hızlı objeler olursa flu uzun araç ışığı gibi biraz yapabilirsin yada çok karanlık bir yeri aydınlık çekebilirsin flaş olmadan ama cihazı hiç oynatmadan yapman lazım bunu yoksa yine bulanık çıkar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

örneğin;

Ancak cevap verebildim çünkü seyahat halindeyim. Üstteki tekerde s'e getir ekranda diyafram öncelikli çekim yazar. Sonra deklanşörün önündeki tekerleği sağa sola çevirerek diyafram açıklığı süresiyle oynayabilirsin. Bunu da ekranın alt sol tarafında görebilirsin. 1/200 falan gibi rakamlar yazar. Ordan kırmızıyla yazılı 1" e kadar indirebilirsin ki bu 1 sn diyafram açık kalabilir demek. Yani öyle bilmem kaç sn şeklinde uzatamıyorsun. Ama hızlı objeler olursa flu uzun araç ışığı gibi biraz yapabilirsin yada çok karanlık bir yeri aydınlık çekebilirsin flaş olmadan ama cihazı hiç oynatmadan yapman lazım bunu yoksa yine bulanık çıkar.

sizden ve arkadaşdan da aldığım bilgiler sayesinde manuel modda ayarı yaptım ve az çok istediğimi elde ettim.
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuwanda87 -- 2 Mayıs 2014; 21:08:45 >

• nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Peki hangi ayarlarda çektin? Hiç fena olmamış. Tripot kullanmadın galiba.

• norton772 kullanıcısına yanıt
    hava kararmadan çekerken ışığı tam ayarlayamadım,ışık fazla oluyor.yani gündüz deneyerek artık güzel görüntü elde edicem.

bu foto'da;

ISO 100,8s,f/8.1

tripod kullanmadım henüz yok, pencerenin önüne sabit şekilde koydum ancak denklanşöre basarken ki titreme sanıyorum hafif dalgalı yaptı fotoğrafı..
  • quote:

hava kararmadan çekerken ışığı tam ayarlayamadım,ışık fazla oluyor.yani gündüz deneyerek artık güzel görüntü elde edicem.

bu foto'da;

ISO 100,8s,f/8.1

tripod kullanmadım henüz yok, pencerenin önüne sabit şekilde koydum ancak denklanşöre basarken ki titreme sanıyorum hafif dalgalı yaptı fotoğrafı..

Işık pozlamasını da arkada yer alan çarkta sağa tıklarsan bir seçenek çıkar. Ordan aşağı yukarı pozlamayı ayarlayabilirsin. Hıza bağlı olarak daha az yada çok ışık ihtiyacı doğar.

• Merhaba.. Yeni bir fotograf makinasi almaya karar werdim.. Pek bilgim yoktur ama biraz olsun forumlardan okuduklarimla bilgim var..
    Nikon p510 almak istiyorum ama nasildir fotogtaf kalitesi video kalitesi .. Uzun arastirmalarimin sonunda Nikon D5100 alicaktim ama P510 u gorunce kafam karisti..
    Benim istegim video pek onemli degil ama kaliteli fotograf cekmesi macro cekim olsun ailemin fotograflari olsun kaliteli fotograf cekmesi lazim.. Butcem 1200 1300 tl max.
    Benim kiyaslamam biraz sacma oldu biri kompakt biri dslr ama :) sizce hangisi iyidir fotograf kalitesi konusunda .. Yardimci olcak arkadaslara simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcan0198 -- 21 Mayıs 2014; 19:23:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcan0198

Merhaba.. Yeni bir fotograf makinasi almaya karar werdim.. Pek bilgim yoktur ama biraz olsun forumlardan okuduklarimla bilgim var..
    Nikon p510 almak istiyorum ama nasildir fotogtaf kalitesi video kalitesi .. Uzun arastirmalarimin sonunda Nikon D5100 alicaktim ama P510 u gorunce kafam karisti..
    Benim istegim video pek onemli degil ama kaliteli fotograf cekmesi macro cekim olsun ailemin fotograflari olsun kaliteli fotograf cekmesi lazim.. Butcem 1200 1300 tl max.
    Benim kiyaslamam biraz sacma oldu biri kompakt biri dslr ama :) sizce hangisi iyidir fotograf kalitesi konusunda .. Yardimci olcak arkadaslara simdiden tesekkurler

biraz beklenti ve bütçeyle alakalı aslında bu. p510 fena makina değil, çoğu normal şartlarda güzel fotoğraf çekersin. extrem durumlarda istediğini elde edemeyebilirsin belki ama gündelik kullanımda işini fazlasıyla görür. tabii ki bir slr değil ama fiyat olarak da arada bayağı fark var. p510 800-900 tl civarında bulunabiliyorken slr makineler 1200-1500 tl bandında seyrediyor. ayrıca zoom önemli ise tabii ki p510 çok işine yarar.

• Tesekkurler yardimci oldugunuz icin..
    Nikon D5100 hakkinda bilginiz varsa Yorumlayabilirmisiniz...
    Nikon D5100=1200Tl
    Nikon P510=900Tl
    Zoom cok onemli olmadigini varsayarsak
    Nikon d5100 daha keskin fotograflarmi elde eder yoksa nikon p510 da keskin ve net fotograflar verebilirmi.. Kusuruma bakmayom pek fazla bilgi sahibi degilim .. Istedigim iphone 5 den kaliteli ve 200 300 tl lik kompakt makinalardan kaliteli ceken bi fotograf makinasi istiyorum..
    Nikon p510 guzel makina zoom olsun modlari olsun..
    Ama Arkadasim canon 1100d kullaniyor kaliteli fotograflar cekiyor p510 kullanan arkadasim olmadigi icin kararsizim .. Bide acik konusayim dslr yani lens takilabilen makinalar biraz daha gozuma hos geliyor :)

• quote:

Tesekkurler yardimci oldugunuz icin..
    Nikon D5100 hakkinda bilginiz varsa Yorumlayabilirmisiniz...
    Nikon D5100=1200Tl
    Nikon P510=900Tl
    Zoom cok onemli olmadigini varsayarsak
    Nikon d5100 daha keskin fotograflarmi elde eder yoksa nikon p510 da keskin ve net fotograflar verebilirmi.. Kusuruma bakmayom pek fazla bilgi sahibi degilim .. Istedigim iphone 5 den kaliteli ve 200 300 tl lik kompakt makinalardan kaliteli ceken bi fotograf makinasi istiyorum..
    Nikon p510 guzel makina zoom olsun modlari olsun..
    Ama Arkadasim canon 1100d kullaniyor kaliteli fotograflar cekiyor p510 kullanan arkadasim olmadigi icin kararsizim .. Bide acik konusayim dslr yani lens takilabilen makinalar biraz daha gozuma hos geliyor :)

D5100 tavsiye ederim.
  • onurcan0198 O kullanıcısına yanıt
    Her halukarda cep telefonundan kaliteli çeker zaten. Bende iphone 5s var cep telefonlarından çok daha iyi çeker ama 5100 tabii ki buna göre daha iyi çeker. Fakat şöyle de bir durum var arada 300-400 tl fark var. Önemli değil ise ve zoom da o kadar önemli değilse 5100. Onun dışında p510 da alınabilir bir makinadır. Kompakttır, yani daha taşınabilirdir. Yarın bir gün 5100'ü ağırlığından ötürü yanına almamaya başlayabilirsin. İstersen olympos pen e-pm2 de alabilirsin kaliteli fotoğraf şekmek istiyorsan. Şu anda kampanyası bitmediyse 999 tl'ydi. Aynasız bir modeldir ve istersen lens de değişebilir.

• verdiginiz bilger icin tesekkur ederim.. Dediginiz makinayada baktim fakat pek icim isinmadi dogrusu
    Sanirim nikon D5100 alacagim..
    Nikon D5100 + 18-55 VR + nikon canta=1200 TL
    Sizce nasildir ustundeki kit lens ne kadar idare eder..
    İlk defa dslr bi makina alacagim uzun zamandir forumda arastiriyorum cogunluk nikon d5100 oneriyor ...

• onurcan0198 O kullanıcısına yanıt
    Kullandığım bir makine değil, bilmediğim konuda bir yorum yapmak adetim değildir. Jiddi nickli arkadaşa bir danış istersen.

• quote:

verdiginiz bilger icin tesekkur ederim.. Dediginiz makinayada baktim fakat pek icim isinmadi dogrusu
    Sanirim nikon D5100 alacagim..
    Nikon D5100 + 18-55 VR + nikon canta=1200 TL
    Sizce nasildir ustundeki kit lens ne kadar idare eder..
    İlk defa dslr bi makina alacagim uzun zamandir forumda arastiriyorum cogunluk nikon d5100 oneriyor ...

İçinizi ısıtmamasının sebebi boyutu mu ? Ufak, kompakt gibi görüntüsü mü ? Böyle kocaman kapkalın lensi yok PM2'nin içimi ısıtamaz o benim , e gövde de incecik,ufacık... falan gibi mi ? Biraz şaka yollu dedim ama lütfen espriden fazlasını algılamayın. Ayrıca dış görünüm de tercih sebebi olabilir gayet tabi. Fakat PM2'yi her yere taşımak ve her yerde kimse sizi rahatsız etmeden kullanmak çok daha kolaydır. Fotoğraf kalitesi olarak da Nikon D5100'den geride değildir. Hatta şöyle de bir artısı vardır... Nikon'larda adaptör ile eski filmli makina lenslerini çok ucuza (70 TL.'lerden başlayan fiyatlarla) bulup kullanabilmeniz çok çok zor olur iken Olympus PM2'de bu çok çok kolay olabiliyor. Ben bir lens parasına, 3 tane eski filmli makina lensi aldım ve müthiş keyifli şekilde kullanıyorum. Biri makro böcük gözü bile çekebiliyor, biri yüksek zum Ay bile çekiyor :) Biri de arkaplan katili, flu yapıyor çok fena !.. Nikon D5100 aldınız mı misal benim 100 TL.'ye alıp kullandığım arkaplan katili eski filmli makina lensini kullanamıycaksınız veee Nikon AF-S 50mm f/1.8 G lensi 700-800 TL. gibi bir para ödeyip alabilceksiniz ! Bununla kıyaslar isem benim aldığım 3 lens 550 TL. tutmuştu yani bir lens daha alırım 800 TL. ye D5100'e alacağınız bir tek şu lensin parasına eder 4 lens :) Tutmayın beni !..

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.