Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pckolog08

quote:

Orijinalden alıntı: norton772

quote:

Orijinalden alıntı: realwest

Gecen hafta aldim . Daha once defalarca teknosada incelemistim. Ayarlarini tam yapinca cok iyi fotpgraflar cekiyor. Otomatik mod cok yeterli degil.

Aramıza hoşgeldin. Ekliyorum adını ilk sayfaya

selamlar,

bende 1 yıldır bu makineyi kullanıyorum. 2012 aralıkta yukarıda bahsi geçen fiyatlara almıştım :) biraz indirimli.
    makineden çok memnunum sadece çok yakın çekimlerde sorun yaşanıyor. onun içinde yurtdışından lens getirteceğim bir kaç ay içinde.

çektiğim fotoğrafları yakında paylaşırım.

Ekliyorum seni de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elimdeki Nikon Coolpix P510 fotoğraf makinasını satıyorum. ikinci el almak isteyenler pm atarlarsa sevinirim. Sigma 18-250 mm 1:3.5-6.3 macro HSM nikon mercekte satılıktır.
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetufo -- 3 Şubat 2014; 22:46:29 >

• cahilliğimi bağışlayın dostlar bu makianda lcd ekran dışında vizör varmı? ben lcd den bakmayı pek sevmiyorum.
    çok yakın çekimde sorun var denmiş 2 cm ye kadar net çeker deniyordu.
    üstat arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadock81

cahilliğimi bağışlayın dostlar bu makianda lcd ekran dışında vizör varmı? ben lcd den bakmayı pek sevmiyorum.
    çok yakın çekimde sorun var denmiş 2 cm ye kadar net çeker deniyordu.
    üstat arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.
    saygılar

var evet.lcdye mahkum değilsin.
    bence bir sorun yok. ayarı yapınca gayet net çekebiliyorsun.
    bizim hanımda mesela manuele alıyor ama odaklama makro olmayınca, gidip makro çekmeye çalışıyor. böyle yaparsan çekemezsin..
    ayarları doğru yaparsan gayet güzel resimler çekebilirsin

• hadock81 H kullanıcısına yanıt
    Macro çekim yeteneği p520'de 1cm p510'da 2cm'dir,http://www.youtube.com/watch?v=Sct7ht4uBeU bu videoda p510'nun kalitesi ortada gayet başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CİLO 3.25i -- 9 Şubat 2014; 12:39:38 >
  • merhaba arkadaşlar. birkaç gün önce bir p510 aldım. nasıl bir hafıza kartı almam gerek? sdhc mi sdxc mi? tabi bunlarında kendi içinde birçok özellikleri var. yardımcı olursanız sevinirim.
  • p510 P kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Öncelikle aramıza hoş geldin, p510 kullanma kılavuzunda fotoğraf makinesi ile birlikte birde hafıza kartı verilir ibaresi olması lazım eğer makine ile birlikte hafıza kartı vermedilerse aldığın yerden iste. Harici olarak yeni almak istiyorsan SDHC kesene uygun bir marka alabilirsin.
  • Arkadaşlar bu makineyi tavsiye eder misiniz vatandan 999 tl vermeye değer mi? vatandaki yorumlar kötüde aklıma takıldı, siz kullanıcısı olarak birşeyler söyleseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

Arkadaşlar bu makineyi tavsiye eder misiniz vatandan 999 tl vermeye değer mi? vatandaki yorumlar kötüde aklıma takıldı, siz kullanıcısı olarak birşeyler söyleseniz

Ne gibi kötü yorumlar varmış? Biraz açarsan konuyu bir cevap verebiliriz belki.

• quote:

quote:

Arkadaşlar bu makineyi tavsiye eder misiniz vatandan 999 tl vermeye değer mi? vatandaki yorumlar kötüde aklıma takıldı, siz kullanıcısı olarak birşeyler söyleseniz

burda hocam, aslında ben bunu kullanmıştım bir akrabam sayesinde, özellikle zoom'u görünce çok şaşırmıştım bu zamana kadar meraklı değildim hiç çekim işlerine falan ama ufaktan başlamak istiyorum bu işimi görür mü sizce yoksa tavsiye edebileceğiniz başka bir model varmı bu fiyat aralığında? (maks1000)
    https://www.vatanbilgisayar.com/nikon-vma911ha-p510-dijital-161-mp-3-lcd-fotograf-makinesi-(siyah)/productdetails.aspx?I_ID=60284

• quote:

quote:

quote:

burda hocam, aslında ben bunu kullanmıştım bir akrabam sayesinde, özellikle zoom'u görünce çok şaşırmıştım bu zamana kadar meraklı değildim hiç çekim işlerine falan ama ufaktan başlamak istiyorum bu işimi görür mü sizce yoksa tavsiye edebileceğiniz başka bir model varmı bu fiyat aralığında? (maks1000)
    https://www.vatanbilgisayar.com/nikon-vma911ha-p510-dijital-161-mp-3-lcd-fotograf-makinesi-(siyah)/productdetails.aspx?I_ID=60284

Ben orda kötü yorum görmedim. Sadece canon sx50 öneriyorum demiş ama aradaki 200-300 tl'yi cebinden mi verecekmiş

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben orda kötü yorum görmedim. Sadece canon sx50 öneriyorum demiş ama aradaki 200-300 tl'yi cebinden mi verecekmiş

hocam hiçbir fikrim yok bunlar hakkında, açıp bakmadımda zaten elemanın dediği modele

• Arkadaşlar merhaba.

Yazdan beri P510 kullanıyorum, makineden memnunum yalnız bazı çekimlerde fotoğraflarda bir gariplik oluyor.

Otomatik çekimlerde gökyüzünü alırken, kadraja giren objenin arka plan renginde sapmalar oluyor.

Aşağıda örneğini verdiğim fotoğraf otomatik modda çekilmiştir ve orjinal fotoğraftır. Yani ayarları ile oynanmamıştır.
    Renk sapması olan yerleri işaretledim. Fotoğrafın işaretli kısmına, yakınlaştırıp bakmanızı rica ediyorum.
    Kırmızı kare içindeki kısımlardaki renk sapmalarının nedenini söylermisiniz acaba?

Teşekkürler.

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 12 Şubat 2014; 1:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Firestarter24

Arkadaşlar merhaba.

Yazdan beri P510 kullanıyorum, makineden memnunum yalnız bazı çekimlerde fotoğraflarda bir gariplik oluyor.

Otomatik çekimlerde gökyüzünü alırken, kadraja giren objenin arka plan renginde sapmalar oluyor.

Aşağıda örneğini verdiğim fotoğraf otomatik modda çekilmiştir ve orjinal fotoğraftır. Yani ayarları ile oynanmamıştır.
    Renk sapması olan yerleri işaretledim. Fotoğrafın işaretli kısmına, yakınlaştırıp bakmanızı rica ediyorum.
    Kırmızı kare içindeki kısımlardaki renk sapmalarının nedenini söylermisiniz acaba?

Teşekkürler.

Bu olaya "mor saçaklanma" etkisi denir. Lensin kalitesine göre az-çok olur. Ayrıca program ile bu sorun az-çok giderilebilir. Normalde makinanın içine yüklü yazılımın bunu giderme işlemi yapıyor olması gerek. Sanırım ki aslında bu daha da çok ama makina bunu yazılım ile düzeltmeye çalışsa da o sebeple bu kadar olabilmiş. Bir de Photoshop'ta bunu düzeltmeyi deneyebilirsiniz.
    -
    Şurada 2 dakikada bunu nasıl düzeltebileceğiniz gösterilmiş...

http://www.youtube.com/watch?v=dixMfNcVu-E

• Teşekkür ederim, Photoshop ile deneyeceğim. Umarım lenste sorun yoktur.
  • quote:

Teşekkür ederim, Photoshop ile deneyeceğim. Umarım lenste sorun yoktur.

Rica ederim...
    Yo yoo lenste sorun yok. Bu olay her lenste az-çok vardır der iken lensin üretim teknolojisi ve kalitesini kast ettim. Yoksa aynı model üretilen her makinada farklılık gösterir manasında bir şeyi kast etmedim. Makinanızda, lensinizde işlevsel bir problem nedeni ile olan bir durum değil bu yani.
  • Birde şu fotoğrafımdaki kırıklık nedenini öğrenebilir miyim?
    Bikaç fotoğrafımda daha oldu. Gökyüzü fotoğraflarında yapıyor bunu.
    Nedeni nedir acaba?

• Arkadaşlar siz önerir misiniz bu makinayı bana? Fujifilm FinePix HS25 birde bu var acaba hangisi daha iyidir? makro çekim, manzara çekimi ve genellikle arka planı bulanık yapıp insanları çekicem lütfen yardımcı olun bana hiç anlamıyorum makinalardan
  • quote:

Birde şu fotoğrafımdaki kırıklık nedenini öğrenebilir miyim?
    Bikaç fotoğrafımda daha oldu. Gökyüzü fotoğraflarında yapıyor bunu.
    Nedeni nedir acaba?

Bu fotoyu işlemden geçirmişsiniz sanırım ? jpeg'de fazla işlemi kaldıramamış. RAW olsa bu oluşmayabilir yada çok daha az belli olabilirdi tahminimce. Yani burada mesele sizin fotoğrafa müdahalede aşırıya gitmiş olmanız gibi görünüyor.

• Doğru, biraz fazla oynamıştım. Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.