Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

norton yüksek çözünürlük dediğin çöznürlük nedir ? evdeki 2560x1440 iş yerindeki 1920x1080 onların bir etki edeceğini sanmıyorum acıkcası ama yaptıgım denemelerde görüntü net benide tatmin etti ama bu stede gördüğüm kıyaslamada ise öyle demiyor ben bu işi anlamadım dogrusu

valla ali arslan bey neticede bende deminden beri onu anlatmaya çalışıyorum. bir bu fotoğrafları bilgisayarımızda yada bir baskı alarak normal ebatlarda kağıtlar üzerinde gayet güzel ve kaliteli olarak görücez. gerisi beni ilgilendirmiyor. ama arkadaş ikide bir profesyonel ekipmanları tutmuş bu tarz makinelerle kıyaslama işine giriyor yada ne bileyim başka makinelerle kıyaslıyor. siz fotoğraf çekimişsiniz sizi tatmin etmiş, ben çekmişim beni tatmin etmiş. hemen sizden önce bir arkadaş da güzel bir fotoğraf paylaşmış, onu da tatmin etmiş, gerisi herhalde bizi ilgilendirmiyor. ben tüh keşke şunu alsaydım diye dönüp arkama bakmıyorum. almışım bu makineyi optimum bir şekilde kullanıp keyfini çıkartmanın derdindeyim. ama o arkadaş ısrarla tukaka etmenin derdinde, ona sinir oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rolyef

http://www.yenicarsim.com/nikon-coolpix-p510-dijital-fotograf-makinasi-161-megapixel/dijital-fotograf-makineleri/id/1542607/?hpt=cz

buradan almayı düşünüyorum ne dersiniz?Paralel İthalat nedir?Çakma falan mı?

bende ordan aldım, hiç sorun yok . neticede burdan bir firma.

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

@jiddi, o fotoğraf denizin 5 m altında çekildi . çekilen fotoğraf makinesi compakt sony dsc w380. 400 tl lik bir makine yani . ekipmandan kastım, sen o fotoğrafı slr makine ile çekmek istesen sana maaliyeti ne olacak yani housing falan diyorum, ebat diyorum, taşınabilirlik diyorum. bak küçücük makinenin yapabildiklerine. slr olması gerekmiyor değil mi?

E hani kanıtınız ? İspatlyabiliyor musunuz o balık fotoğrafının dediğiniz makina ile çekildiğini ? Buyrun bekliyor insanlar... Gördünüz mü exif bilgisi neden gerekli ? Ayrıca Nikon P510 ile çekilmedi ise benim Nikon P510 ile denk fiyata daha iyi fotoğraf çeken makinalar var dememe karşı 400 TL'lik su altı çekimi yapan bir makinayı sunmanız mantık dışının daniskasıdır . Nikon P510'dan iyi fotoğraf çeker dediğim bir makina için housing vs. masrafı ne olacak ise Nikon P510'da bu masfara ihtiyaç duyuyor ise gidip de alakasız bir modeli ortaya koymanız . . .
    SLR olmalı demediğimi de göremediniz mi ? Okuduklarınızdan öğrenemiyor musunuz ? Ben dengi fiyata, yakın fiyata daha iyi fotoğraf kalitesi sunan makinalar var dedim, diyorum, diyeceğim. Sizin tarafınızdan anlaşılmak gibi bir gereklilik yok. Siz de beni anlamıyorsunuz madem uzatmaya da gerek yok.

• @jiddi, burdaki forum samimiyetine dayanarak yazmıştım. neyse zorunuza gittiyse kusura bakmayın siz diye hitap ederim alınıyorsanız . fotoğrafların exif bilgilerini paylaşırım yarın. ben bu makineyi savunmuyorum, kendimce gerekçelerime dayanarak savunuyorum. siz tuttunuz slr makine ile kıyasladınız, sonra da atladınız başka dslr makinelere. ben bu makineyi özellikle zoom'u ve kalburüstü özellikleri için aldım. neticede en iyisi bu demedim. Bana göre iyi bir f/p ürünü 899 tl'lik fiyatına istinaden diyorum bunu. beğenip beğenmemek size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 23 Ocak 2013; 22:50:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @jiddi, sayın jiddi, bakın üşenmedim tüm çektiğim fotoğrafların exif bilgilerini yanına yazdım. yine inanmıyacaksanız sizin istediğiniz bir siteden upload eder sonra tekrar buraya yüklerim. dikkat ederseniz iso 800 ile de çekilmiş makro fotoğraflar da mevcut, hani sizin resim demeye şahit lazım dediğiniz iso değeriyle. yani benim tüm serzenişim işte buna. maksat biraz üzüm yemek değil sanki bağcıyı dövmek türden sizin yazdıklarınız. ben buna sinirlendim, yoksa dediğim gibi nikon babamın oğlu değil. dikkat ederseniz iki farklı makine ile çekilmiş fotoğraf da paylaştım ve onlarla da güzel fotoğraf çekilebileceğini belirttim. marifet sırf makinede değil aynı zamanda o makinenin vizöründen bakandadır . ayrıca niyetim başka makinelerle şunun şusu daha iyi bunun busu daha kötü yarışına girmek hiç değil. burda bir kaç kişi makineyi mutlu mesut kullanıyoruz ve inadına inadına kötülemek istermişcesine tarzda yazılar yazarak tahrik ediyorsunuz, aklını karıştırıyorsunuz insanların. tekrar tekrar yazıyorum, bu makineyi alan adam zaten belirli bir amaç için alıyordur, profesyonel bir amaç için değil. yada yine dslr makineler arasından seçim yaptıysa yine ya bildiği bir şey vardır, ya parası cazip gelmiştir, yada farklı bir amaca niyet almıştır. yada sizin dediğiniz gibi olsun tam olarak araştırmadan da almış olabilir ama bu o makineyi çok kötü yapmaz. ama yine yine başka makinelerle kıstas içine sokmanızda kabak tadı veriyor. beğenmiyorsanız bu bölüme girmeyin o zaman olsun bitsin madem makine kötüymüş. niye dert oldu ki bu o kadar size. haa bilgi bağımında paylaşımda bulunabilirsinz elbet, yada özgürsünüz tabii yazmakta ama sırf karıştırmak için olduğu zaman insanları sinirlendiriyorsunuz, bunu bile bile yapıyorsanızda o zaman da egonuzdan şüphe ederim. ben bu cihazdan şimdilik memnunum, memnun olmadığım bir özelliğini görürsemde çıkar burda paylaşmasını da bilirim. fakat şimdiye kadar çektiğim fotoğraflar beklentimi karşıladı açıkçası. inanılmaz uzaklıktaki dağları bile burnumun dibine getiriyor, ağaçları, kuşları, manzaraları vs vs. haa ben bu makineye atıyorum 1200-1500 tl arasında verirmiydim, tabii ki hayır. ben kendi aldığım koşullardan yola çıkarak parasını hakeden bir makine olduğunu savunuyorum. yine kendi zevkim için bir makine alsam o zaman bir slr alırdım ve bu da canon e550 olurdu ama maalesef hanımda kullanıyor. sizde biliyorsunuz ki hanımlar teknolojik konulara biraz daha uzak oluyor ve kullanamıyorlar. bu konuda daha fazla tartışmak istemiyorum. bakın güzel güzel cevap verdim size. elimdeki verileri mümkün mertebe paylaştım burda, istenirse elimden geldiğince yine paylaşırım. zaten burası da bir paylaşım sitesi değil mi . saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 24 Ocak 2013; 1:25:38 >

• Zahmet ettiniz ama hiç bilimsel düşünce hakkında bilginiz yok. Hiç polisiye falan da izlemediniz mi ? Onu da geçelim şu güne kadar ömrünüzde birçok kez birşeyin aslı mı-gerçeği mi, sahte mi-değil mi gibi şeyleri anlamak için ne gibi yollar olduğunu görüp duymuşsunuzdur. Belki zaman zaman siz de bir şeyin gerçek olup olmadığını kontrol etmişsinizdir.
    -
    Şimdi şöyle bir örnek ile de göstereyim... Aşağıdaki fotoğrafın öncelikle hangi makina ile çekildiğini ve sonra hangi ayarlarda çekildiğini söyleyebilir misiniz ?
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü
    Peki ben söyleyeyim... şu markanın şu modeli, ISO 400, F6.0 , 1/200 ! Şimdi bu sizce geçerli kabul edilebilecek bir kanıt mıdır ? Dikkat ettim, başka makina ile çekilmiş olan fotoğrafın kalitesi de apayrı konu fakat esas konu çekilen fotoğrafın içerdiği anlam hiç olmadığı için sizin söylediğiniz "marifetin o makinenin vizöründen bakanda" olduğu lafı asıl sizin elma ile balığı kıyaslamanız durumunun ta kendisi. Eğer dediğiniz gibi olsa idi bugün Dünya çapında belki milyonu bulan teknoloji haberi ve tanıtımı yapan site, dergi bu ürünleri inceleyip test etmekte büyük kusur ediyorlar demeliydik.. Öyle ya şöyle bir testte vizörden bakıp aynı şeyi görüp farklı sonuçlar elde etmenin manası ne olabilir sizin için acaba ?! Gerçekten merak ediyorum şu aşağıdaki inceleme-karşılaştırma fotoğraflarını görüp ne düşündüğünüzü. Bu 4 makinanın vizöründen bakan da aynı şeyi görmüş ama hepsinin sonucu farklı farklı !!!
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü
    -http://www.dpreview.com
    Bu gibi testler yapanlar, bu testlere bakıp hangi makina daha iyi fotoğraf çekiyor gözleri ile görenler, herkes yanlış ve saçma sapan şeyler konuşuyorlar. Sizin bildiğiniz şu "marifet sırf makinede değil aynı zamanda o makinenin vizöründen bakandadır" olayından bihaber yaşıyorlar. Anlamayan anlamasın, ben anlayabilenlere açıklıyorum. İşte bu gerçek sebebiyledir ki bilimsel test ortamında her şey test edilip ölçülebilir sonuçlar elde edilebilir. Bu ölçüm sonuçları da farklı ürünler arasında kıyaslanabilir. Burada bahsettiğim bir markanın adı, modeli, modelin sınıfı veya türü ile alakalı değildi. Burada bahsettiğim şey aynı şartlarda ölçülmüş ve sonuçları yayınlanmış fotoğraf makinalarından hangisinin hangisinden daha iyi fotoğraf çektiğini söylemek, bunu söylerken kaynakları ile de kanıtlamaktı. Yani ben diyorum diye öyle olmadığını kanıtlamaktır kaynak göstermek. Bu yaptığımı her zaman her yerde yaparım. Çünki yapılan elma ile balığı kıyaslamak değil, yapılan fotoğrafın sanatsal veya göz zevki bakımından içeriğini kıyaslamak değil, yapılan aynı şeyin aynı ayarlar ile aynı ortamda fotoğrafını çekip yanyana koyup hangisinin iyi olduğunu göstermek. Böyle bir salt gerçek sizin için nasıl sinirlendirici, öfkelendirici hale gelebiliyor bu da çok ilginç. Hanımı, beyi, bileni bilmeyeni, ultrabookunuzu falan geçin lütfen. Benim söylediğim şey kişiye, kişinin bilgisine, zevkine, kullandığı bilgisayara ve donanımına göre değişkenlik göstermeyen inceleme sonuçlarıdır. Siz bu gerçeğe karşı saldırmakla ne hale düştüğünüzü fark ettiniz mi acaba ? Belki sinirinizden, belki ben söylüyorum diye anlamak istemiyorsunuz bile, belki sinirinizden algılamak zor geldi-geliyor, olabilir. Bu eşit şartlarda inceleme yapıp yayınlayan siteler bana ait değil. Ben sadece oralardaki sonuçları paylaşıp söylüyorum. Şu yukarıdaki karşılaştırmaya bakıp da "Arkdaaşlar şu şundan daha iyi çekiyor demenin ve alın adresi de şurası siz kendiniz de bakın demenin neresi yanlış ? Birimizin fotoğraf makinamızın en iyi fotoğraf çektiği ortamda ve ayarlar ile çektiğimiz en iyi fotoğraflardan birkaçını 4,8,16 kat ufaltarak buraya koymamız objektif bir bakış açısı, delil olamaz. Böyle değil mi ?

Ne demek "Ben bu makinadan memnunum". Memnuniyet başka bir olaydır. Siz memnun olduğunuz için her insanın sizi memnun eden aynı şeyler ile memnun olmasını mı bekliyorsunuz yada olabileceğini mi umuyorsunuz ?! Üstelik memnun iseniz, çekip baktığınız fotoğraflar ben yada birisi bir şey dediğinde kalitesini mi kaybediyorlar !? Yoo, ne mümkün ! Öyle ise memnuniyetinizden sizi alıkoyan yok, olamaz. Peki ne diye sinirleniyorsunuz ? Tartışmayalım, aslında tartışalım da kavgaya çevirmeyin lütfen. Foruma şöyle bir bakarsanız hemen her gün 2-3 konu açılır ve sorarlar şu mu şu mu şu mu diye en az 2 bazen 3 farklı marka-model makinadan hangisini alayım veya şu kadar paraya başka ne önerirsiniz şeklinde, böyle mi ? E her gün bunca makinayı başka başka makinalarla kıstas içine sokuyorlar diye niye onlara çıkışmıyorsunuz peki ?! Elbette kıyaslayacağız, kıyaslamayın demek nasıl bir mantıktır ? Ben bu başlığa şu vakte kadar hep bilgi yazdım, kaynaklarını da insanların önüne koydum. Makinayı beğenip beğenmediğim şahsi görüşüm olur, o ayrıdır. Ben buraya insanların gözleri önüne eşit şartlarda çekilmiş test fotoğrafları koydum ki şahsi görüşüme bağımlı bir yorum olmasın diye. Her başlığa girerim, verebileceğim bilgim var ise her zaman her başlıkta paylaşırım. Ben sizin gibi bir ürünü satın aldığım için o ürüne duygusal bağlılık duymanın ötesinde bir bilgi paylaşımı yapıyorum. Nasıl bir mantıkla ve nasıl bir hak ile girmezsiniz, kıyaslayamazsınız, şöyle yazmalısınız gibi kurallar koyabiliyorsunuz ? Oysa tam aksine bir ürün kıyaslanıyor diye, bir ürünün zayıf yönleri konuşuluyor diye bunları şahsınıza yapılmış saldırı gibi algılayıp insanlara saldırmaktan geri duramıyorsanız siz girmeyiniz foruma !
    -
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü - 3.8 Mpixel, yani makinanın çektiği fotoğrafın 4 kat ufaltılmış hali olmasına rağmen bu sonuç.
    Ay fotoğrafı güzel bana göre. İşte eğer fotoğraflarınızı exif bilgilerini silmeyen bir siteye yükleseniz ( imageshack.us, flickr vs. gibi ) fotoğrafın exif bilgisine bakıp, buraya yazmanıza gerek kalmaz bilen oradaki fotoğrafınızı açtığında bu bilgileri size sormadan, sizden gelecek cevabı beklemeden öğrenebilir. Eğer makinanın tarihi-saati doğru ayarlı ise fotoğrafın saat kaçta çekildiğini de sizin söylemenize gerek kalmadan öğrenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Ocak 2013; 4:08:47 >

• arkadaşlar sanırım şu makina iyi bu makina iyi muhabbetlerini bırakıp elimizdeki P510 makina konusunda yardımlaşırsak daha iyi olacak.
  • @jiddi, ben eskiden imageshack sitesini kullanıyordum fakat bir süre problem yaratınca alternatif bir site olan bu siteyi buldum ve resimlerimi problemsiz bir şekilde ordan yüklüyorum. exif bilgilerini kimseye ıspatlama derdim olmadığı için şimdiye kadar bir sorun olmadı. şimdiye kadar sadece siz bunu sorguladığınız için burda dert oldu. neyse konuyu uzatmıcam. sizinle tartışmayı düşünmüyorum bir daha. neticede ben iso 800 ile çekilmiş fotoğraflarda paylaştım ve onlar da gayet iyi sonuç verdi. ben her koşulda iyi çeker derdinde değilim. siz ısrarla profesyonel gözle bakma derdinde olduğunuz için konu buralara geldi. ben diyorum ki bunu alan profesyonel değil dolayısıyla çok da profesyonel bir gözle bakmanın bir anlamı yok. evet belki burda modelini paylaştığınız bazı modeller bazı koşullarda daha iyi sonuçlar verebilir ama unutmayın ki bazı koşullarda da bu makine daha iyi sonuçlar verir. biz burda makineyi sorgulamıyoruz makineden zevk almaya bakıyoruz. bakın bir mesaj üstte arkadaş bile rahatsız olmuş olaydan. lütfen konuyu daha fazla uzatmeyın. biz p510 kullanıcılarr kulübü olarak olayın zevk yanındayız. saygılar.
    bu arada hala küçümseme, ufaktan aşağılama derdinde kimin olduğu da sarfettiğiniz sözlerden belli oluyor. yok bilimden anlamıyormuşum, bilmem ne falan. ben bana yeteni alırım, benim ihtiyacım olanın dışındakilerle ilgilenmem. niyetim profesyonel fotoğrafçı olmak değil, gidin bunu niyeti bu olanlara anlatın. ben amatör ruhla aldığım bir fotoğraf makinesini en efektif bir şekilde kullanmanın derdindeyim.

• Yani zerre üzerinize alınmadınız yukarıdaki arkadaşın dediklerinden ! Öyle ya ben gittim başka makina ile çekilmiş fotoğrafı bile konu içine en alakasız biçimde kattım. Çünki kıyaslanabilecek bir fotoğraf değildi. Dengi şartlarda diğer makina ile çekilmiş bir fotoğraf olmadığından. Ben anlamamazlıktan geldim paylaşılan, bakılan fotoğrafların 8-10 kat küçük olduğunu söylediğimde "Benim yüksek çözünürlüklü ultrabook'um var" deyip çözünürlüğünü bile bilmeyen bendim. Aynı şartlarda çekilmiş fotoğrafları yanyana koymuşlar ona karşın ben dedim "fotoğrafı çeken vizörden bakandır"...

Belki şu an farkında olamıyorsunuz fakat paylaştığım bilgiler, verdiğim kaynaklar burada olan ve zaman içerisinde okuyacak olan herkesin kullanabileceği şeylerdir. Bu gerçeklerin sizlerin zevkinize nasıl mani olduğu da çok ilginçtir. Bugün Nikon D5100'de kullansanız, Canon 60D'de kullansanız daha iyileri var. O konularda da gün oluyor insanlar başka marka ve modeller ile kıyaslayıp şu mu-şu mu diye sorup nedenlerini konuşuyorlar. Hiç bir tanesi de çıkıp "Siz ne yapıyorsunuz, zevk alamıyoruz, gidin başka yerde yazın, şöyle yazın, böyle yazın, benim istediğim gibi yazın" şeklinde tepkiler vermiyorlar. Umarım bu gerçekler de insanlara birşeyleri açıkca görmeleri konusunda faydalı olur.
    -
    Ayrıca arkadaşın sorusuna cevap verin bence bana rahatsız ettiğimi söyleyeceğinize...
    quote:

Orijinalden alıntı: sskanser
    selam arkadaşlar. bende makinayı alalı 2 hafta oluyor. genel olarak çok başarılı bir makina özellikle zoom ve video kalitesi güzel.
    Size çektiğim bir fotografı göstermek istiyorum
    f1301.hizliresim.com/15/r/j89tw.jpg
    resimdeki renkler aslında bu kadar net değildi. photo gallery de otomatik düzelt yapınca ışık ve renkler inanılmaz netleşti. bu netliği fotoğrafa müdahale etmeden saglamanın bir yolu varmıdır ?

Ben şunu tekrar söyleyeyim. sskanser arkadaşımız için... Fotoğrafınızı yüklediğiniz site exif bilgilerini tutmadığından. Bu paylaştığınız fotoğrafın hangi ayarlar ile çekildiğini öğrenemiyoruz. Eğer bu fotoğrafta yüksek ISO sebebi ile oluşan kumlama neticesinde bir renk aralığı azlığı (Dynamic color range diye geçer) var ise bunu görüp size mesela daha düşük ISO'da fotoğraf çekmeyi deneyin diyemiyoruz. Bir de şimdi baktım da bu yüklediğiniz fotoğraf 81.5 kb ! Bu çok ufak bir değer. Siz mi bilerek yaptınız, site mi yaptı bilmiyorum ama bu fotoğrafı ya ufaltırken yada site yüklendikten sonra jpeg sıkıştırmasını hayli yüksek yapmış olsa gerek. Bu da veri kaybını çok daha fazla yapar. Tahminim bu çözünürlükte bir fotoğrafın normalde 160-200 kb olması yönünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Ocak 2013; 14:29:05 >

• @jiddi, ben karşımdaki adamı önce kendim gibi yâni dürüst olarak görür ve davranırım. şüpheye mahal verecek şeyler varsa yada öyle hissetmeme sevkeden bir şey olursa şüphe ederim. ama karşımdaki herkesi sizin yaptığınız gibi potansiyel suçlu gibi görmem. yazdığım herşeye muhalafet etmek zorundasınız sanki. bir cevap yazıyorum, onun istediğin kısmını görüp cevaplıyorsunuz. bu kadar önyargılı birini göremedim hiç. ayrıca bu konunun şu an sahibi benim. atışmak istiyorsanız gidin o hergün 2–3 tane açıldığını söylediğiniz yerlere yazın. biz burda tartışma, aşağılama yazısı görmek istemiyoruz. iki mesaj üste bakarsınız insanlar rahatsız sizin tavırlarınızdan. paylaştığım fotoğraflardan bile beni yalancı konumuna sokmaya çalıştınız ya helal olsun. ama şu an mobilim, ilk fırsatta imageshack sitedinden yükleyeceğim aynı kareleri aynı çıkarsa siz özür dileyecekmisiniz?

• Ortada atışma yok. Bakın, insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aynı siteye yüklemiş arkadaş ve aynı sorun var. Her oraya fotoğraf yükleyene tek tek her fotoğrafın hangi ayarlarda çekildiğini sormamız mı gerek ? Haydi sorduk, cevap gelmesini bekliyeceğiz. Herkesin bunlara bakmasını bilip bilmediğini ve tek tek bunları girme zahmetinde de bulunacaklarını unutmayın. Bu dediğimde ne yanlış var da muhalefet etmekte bu kadar ısrarcısınız ? Forum kurallarına göre bir konu şahsi alanınız olamaz. Burasının adı forum, buradaki herşey halka açıktır. Eğer siz forumda bulunmayı bu kurallar çerçevesinde kaldıramıyorsanız sürekli birilerine oraya buraya gidin, şöyle böyle benim istediğim gibi yazın diyeceğinize kendiniz gideceksiniz. Ayrıca farklı kareler beklemiyorum, fotoğraflar değişmeyecek ama exif bilgilerine rahatça ulaşılabilecek. Benim şu veya bu sitede yüklenen fotoğrafın görünümü değişecek diye bir iddiam mı oldu ?! O da olabilir ama burada öyle bir iddiada bulunmadım. sskanser arkadaşa yüklediği fotoğrafın kilobyte olarak az olmasının şüpheli olduğu için sordum sadece. Siz konu sahibi olarak halen ne sebeple sskanser arkadaşa herhangi bir yardımda bulunmamaktasınız peki ? Üstelik bu makinanın da bir kullanıcısınız !.. Size herhangi bir ithamda bulunmadım. Fotoğraf konusunda exif bilgisi makinanın imzasıdır. Özel bir amaç ve sebep olmadıkça her fotoğrafçı exif bilgisinin görünmesini ister.
    -
    Örnekler :
    http://500px.com/photo/23566753
    http://500px.com/photo/23990789
    http://500px.com/photo/23991263
    http://500px.com/photo/23993477
    http://500px.com/photo/23994133
    https://www.pixoto.com/images-photography/animals/birds/head-on-hummer-27794163
    https://www.pixoto.com/images-photography/city--street-and-park-/skylines/hong-kong-skyline-89295471
    ... Böyle milyar tane örnek bulabilirsiniz...
    Böyle inkar edilemez gerçeklerin görünür olmasını istemek aklı başında, bilinçli herkesin en doğal hakkıdır. Ben size kötü bir ithamda bulunmuyorum. Ben size daha iyisinin bu olduğunu söylüyorum ve kime sorarsanız sorun bu da değişmez bir gerçektir. Bana olan öfkeniz sebebi ile sahibinin asla ben olmadığım gerçekleri görmezden geliyor, inkar ediyorsunuz. Fotoğraflarınızı exif bilgilerini de görebileceğimiz şekilde paylaşırsanız özür dilememi gerektirecek bir şey yapmadığımdan özür dilemem ama bundan sonra herhangi birisinin herhangi bir fotoğrafınızı hangi ayarlar ile çektiğinizi öğrenmek istediğinde size sorması, cevap beklemesi gibi bir süreç-zaman kaybı yaşatmayacağınız için ben kendi adıma teşekkür edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Ocak 2013; 15:24:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

norton yüksek çözünürlük dediğin çöznürlük nedir ? evdeki 2560x1440 iş yerindeki 1920x1080 onların bir etki edeceğini sanmıyorum acıkcası ama yaptıgım denemelerde görüntü net benide tatmin etti ama bu stede gördüğüm kıyaslamada ise öyle demiyor ben bu işi anlamadım dogrusu

ali arslan bey, bende zaten onu kastediyorum. bu fotolara bakacağınız yer ya bilgisayardır yada maksimum a4 boyutlarında bir baskıdır. Zaten o boyutlarda o arkadaşın kötü dediği fotoların iyi mi kötü mü olduğunu göremiyeceğimizden bunun bir önemi kalmıyor. ama arkadaş ısrarla belli koşullarda çekilen karşılaştırmalardan bahsediyor. bizler buu makineyi güzel foto çeksin diye aldık. neye göre güzel, bizim çekeceğimiz koşullara göre güzel. gerisi beni ilgilendirmiyor. kızdığım nokta o. durduk yere insanların kafasını karıştırıyor. ben demiyorum ki en iyi makine bu, ben diyorum ki benim ihtiyaçlarım doğrultusunda güzel foto çekiyor. ama vatandaş ısrarla bir çekişme ve kıyaslama yönüne çekiyor. Sizin ofiste kullandığınız ekran çözünürlüğü yüksek ve orda dahi güzel gösteriyorsa bana ne diğerlerinin ne kadar güzel gösterdiğinden. güzel mi güzel işte, neticede gözünüzle kötü olmadığını gördünüz değil mi? ben diyorum mersine o diyor tersine. neyse şu sıra seyahat halindeyim ve mobilim. düzgün internet bağlantım olduğunda fotoları exif bilgilerinin görüneceği şekilde düzenleyeyim de daha da uzatılıp sakız haline getirilmesin bazılarınca, kabak tadı verdi.

• @jiddi, bana ısrarla cevap vermemi gerektirecek şeyler yazıyorsunuz. burda kimse exif bilgilerini paylaşmak zorunda değil, bu bir. ikincisi sizin sorduğunuz yada bir başkasının sorduğuna cevap vermek zorunda da değil. forum gönüllülük esasıyla çalışır bu da üç. burayı sizin isteklerinize göre düzenlemek zorunluluğumuz hiç yok. ayrıca aksi ıspatlanana kadar herkes masumdur. ama siz maşallah habire saydırıyorsunuz. peki tamam kardeşim, en iyi makine olduğu iddiamız zaten yoktu. en kötü makine bu, beş para etmez. kıyaslama kardeşim istemiyoruz. Zaten ana konu başlığında bu konularda slr mı dslr mı yada hangi makineyi almalı diye bir başlık var zaten. bir sürü soru cevap, örnekleme ve önerilerin de olduğu bir bölüm var, niye buraya gelip daha yazıyorsunuz anlamıyorum. bu konuda daha da cevap yazmayı düşünmüyorum size çünkü bulursunuz yine kendinizce bir sebep. bu arada ben forum adabını sizden öğrenecek değilim. benim profilime girecek olursanız onlarca bölüme girdiğimi de görebilirsiniz.kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmam.Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 24 Ocak 2013; 21:50:03 >

• Bugün Macro fotoğrafçılıktan ben de p510 aldım, 18 gb hızlı kayıt hafıza kartı ve çantası 1.000 tl ye geldi. Umarım okuduğum yorumlar sonrası pişman olmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_fx

Bugün Macro fotoğrafçılıktan ben de p510 aldım, 18 gb hızlı kayıt hafıza kartı ve çantası 1.000 tl ye geldi. Umarım okuduğum yorumlar sonrası pişman olmam

hayırlı olsun. isterseniz isminizi ilk sayfadaki listeye eklerim. bence pişman olmazsınız. tabii profesyonel kullanım için olmadığını varsayarak konuşuyorum. ben çok güzel fotoğraflar çektim. hiç pişman olmadım. arkadaş fazla pimpirikli biraz karıştırdı ortalığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 25 Ocak 2013; 22:40:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: norton772

quote:

Orijinalden alıntı: by_fx

Bugün Macro fotoğrafçılıktan ben de p510 aldım, 18 gb hızlı kayıt hafıza kartı ve çantası 1.000 tl ye geldi. Umarım okuduğum yorumlar sonrası pişman olmam

hayırlı olsun. isterseniz isminizi ilk sayfadaki listeye eklerim. bence pişman olmazsınız. tabii profesyonel kullanım için olmadığını varsayarak konuşuyorum. ben çok güzel fotoğraflar çektim. hiç pişman olmadım. arkadaş fazla pimpirikli biraz karıştırdı ortalığı

Hocam, listeye adımı ekleyebilirsin, teşekkürler..

profesyonel değilim ama araştırmayı severim, bu makine ile ilgili de çok olumlu yorumlar aldım, elbette bir usta bir fotoğrafçının gözü ile resimlere bakamam ama yorumları genel olarak olumlu bulduğum için almaya karar verdim..

• @by_fx, ekledim hocam .

• yarın teslim alacağım, kargo da şuan.. ilk izlenimlerimi ve çektiğim ilk fotoğrafları sizlere paylaşacağım.
  • aman hocam exif bilgilerinin görülebileceği bir siteden upload edin de yine karıştırmasınlar burayı . ben mobilim şu an. ilk fırsatta resimleri imageshack.us sitesinden tekrar upload edicem. aslında bir sonraki hafta bir aksilik çıkmazsa kapadokyadan kuvvetle muhtemel çok güzel fotolarla dönmeyi umuyorum. bu hafta makineyi yanıma alamadım ama ilk fırsatta çok güzel hareketler göreceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 25 Ocak 2013; 23:38:55 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.