Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @norton772 gerçekten ya bunu alıcam yada canon 1100 D senin bir pişmanlığın varmı peki yani hiç keşke slr makine alsamdım dediğin oldumu koşan bir adamı bulanıklık olmadan çekebilir mi? öğrenci adamım alğım zamn en az 4 yıl kullancam diye nilirim onun için ucuz ve kullanışlı bir şey arıyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xedjerx

@norton772 gerçekten ya bunu alıcam yada canon 1100 D senin bir pişmanlığın varmı peki yani hiç keşke slr makine alsamdım dediğin oldumu koşan bir adamı bulanıklık olmadan çekebilir mi? öğrenci adamım alğım zamn en az 4 yıl kullancam diye nilirim onun için ucuz ve kullanışlı bir şey arıyorum :D

-
    Koşan adamı bulanık çekmemek Canon 1100D veya dengi Nikon D3100 ile bu makineye(p510) oranla çok daha mümkündür. Çünki hareketi dondurmanın yolu perde hızının yüksek olmasıdır. Işığın az olduğu ortamlarda büyük sensörlü makinalar ciddi oranda çok daha başarılıdır. Koşan adamı net fotoğraflamak için mesela ISO800, ISO1600'lere çıkmanız gerekebilir. Şöyle de örneklerle görün isterim :
    -
    ISO 800'de Canon1100D ve Nikon P510'un performansı TIKLAYIN
    -
    "Her zaman ISO 800, 1600 mü gerekir, ISO 400'de yetebilir" derseniz, ona da bakın
    Canon1100D vs Nikon P510 - ISO400 performansı TIKLAYIN
    -
    Üst kısımdaki tam boy fotoğraf üzerinde farklı alanlara tıklayarak her köşesini inceleyebilirsiniz.
    Canon 1100D'nin kit lensi 3x optik zumlu (18-55) olacağından insanlara biraz itici geliyor. Fakat şunu düşünmelisiniz 1100D ile çektiğim fotoğrafın netliği iyi mi olsun istiyorum, yoksa P510 ile herşeyi çekeyim ama netliği pek de iyi olmasa da oluru mu istiyorsunuz.

• quote:

@norton772 gerçekten ya bunu alıcam yada canon 1100 D senin bir pişmanlığın varmı peki yani hiç keşke slr makine alsamdım dediğin oldumu koşan bir adamı bulanıklık olmadan çekebilir mi? öğrenci adamım alğım zamn en az 4 yıl kullancam diye nilirim onun için ucuz ve kullanışlı bir şey arıyorum :D

bana kalsa ben canon e550 alacaktım ama hanım kullanamaz diye+ fiyatı yüksek buna göre+ ekstra objektif almak lazım+ ektra alan vs vs sebeplerden ötürü bunu aldım. amma keyfe keder tamamıyla zevkim için olsa slr makineyi tercih ederdim. makine kötü resim çektiği için değil ama ne bileyim işte daha bi oynamak mümkün aletle. gerçi bununla da oldukça güzel fotoğraflar alıyorum. çektiğimde bakıyorum kendi ekranında o kadar albenili durmuyor fakat bilgisayara atıp daha büyük bakınca oldukça iyi fotoğraflar olduğunu görmek beni mutlu ediyor. ben pişman değilim. ama illa da koşan adam dersen orasını bilemem, hiç denemedim. ayrıca koşan adamı hangi şartlarda çekmeye çalıştığın da önemli. tabii ki ışığın az olduğu şartlarda bu zorlaşacaktır. büyük kadranlı slr makineler gibi olması mümkün değil. ama bunda da işte tek objekti ile 1000 mm'ye kadar zoom olayı çok iyi. inanılmaz mesafelerdeki objeleri önünüze getiriyor. alış maksadın önemli tabii.
    @jiddi, bu arada bu makinenin kötü resim çektiğini nerden çıkardın. özellikle bu tarz sabit resimler olsun makrolar olsun oldukça iyi sonuçlar aldım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 22 Ocak 2013; 19:05:03 >

• bir kaç makro ve normal fotoğraf paylaşayım
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü exif: f/3.3, iso 800, 1/6 sn, odak 7 mm
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü exif: f/3, iso 800, 1/2 sn, odak 4 mm
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü exif: f/5.1, iso 100, 1/1600, odak 9 mm
    bu ay fotoğrafı gündüz öğleden sonra çekildi
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü exif: f/5.9, iso 160, 1/500 sn,odak 180 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 1 Şubat 2013; 17:31:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772
    @jiddi, bu arada bu makinenin kötü resim çektiğini nerden çıkardın. özellikle bu tarz sabit resimler olsun makrolar olsun oldukça iyi sonuçlar aldım ben.

Diğer bahsettiği makine Canon 1100D'ye oranla kötü çektiğini söylüyorum.
  • @jiddi, valla o kalite kaybı gözün göreceği oranda olmaz pek. çok çok spesifik durumlarda gözle görülür hale gelir belki kalite farklı. neticede bu makinede bir nikon ve oldukça yüksek piksel sayısı ile çekim yapıyor. tabii ki bir slr makine değil ama çok uçuk farklar da olacağını sanmıyorum. niyetim makineyi övmek değil ama artık günümüzde orta karar fotoğraf makineleri bile oldukça iyi kalitede fotoğraf çekiyor. fark daha çok poster tarzı yada büyük boyutlu resimlerde ortaya çıkar yada dediğim gibi farklı ışık koşullarında çekilen fotoğraflarda belirginleşir. neticede bu cihazı alanlar profesyonel fotoğraf çekme kaygısıyla almıyor. mümkün mertebe kaliteli fotoğraflar çekmek için alıyorlar. bence fiyatına göre iyi makine, tabii kaça aldığınız da önemli. ben 899 tl'ye aldığım için bana oldukça makul geldi. ama bazılarının dediği rakam olan 1300-1500 tl'ler sözkonusu olsa bu makineyi almaz o zaman bir kampanya denk getirir canon e550 alırdım kesinlikle. ama bunu neredeyse bir slr makinenin yarı fiyatına aldım, ben buna göre kıyaslıyorum . bu arada bence makineden ziyade makinenin arkasında duranın neyi nasıl çekebildiği önemli. marifet makinede olsa fotoğrafçılar aç kalırdı değil mi
    bak bunu samsung galaxy s2 ile çektim mesela
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü exif: f/2.6, iso 32, 1/309 sn, odak 4 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 24 Ocak 2013; 0:53:10 >

• arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum sanırım slr makine alıcam.
  • Arkadaşlar Nikon Coolpix P510 almayı düşünüyorum, profesyonel bir makine almak yerine bu tür bir makine ile fotoğraf çekmek benim için yeterli olacak.

Makineyi kullanan arkadaşların makine ile ilgili görüşlerini rica ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_fx

Arkadaşlar Nikon Coolpix P510 almayı düşünüyorum, profesyonel bir makine almak yerine bu tür bir makine ile fotoğraf çekmek benim için yeterli olacak.

Makineyi kullanan arkadaşların makine ile ilgili görüşlerini rica ediyorum..

valla bende alalı çok olmadı ama genel olarak memnunum. yukarıda resimler de paylaştım biraz fikir verir belki.
  • selam arkadaşlar. bende makinayı alalı 2 hafta oluyor. genel olarak çok başarılı bir makina özellikle zoom ve video kalitesi güzel.

Size çektiğim bir fotografı göstermek istiyorum

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

resimdeki renkler aslında bu kadar net değildi. photo gallery de otomatik düzelt yapınca ışık ve renkler inanılmaz netleşti. bu netliği fotoğrafa müdahale etmeden saglamanın bir yolu varmıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

-
    Koşan adamı bulanık çekmemek Canon 1100D veya dengi Nikon D3100 ile bu makineye(p510) oranla çok daha mümkündür. Çünki hareketi dondurmanın yolu perde hızının yüksek olmasıdır. Işığın az olduğu ortamlarda büyük sensörlü makinalar ciddi oranda çok daha başarılıdır. Koşan adamı net fotoğraflamak için mesela ISO800, ISO1600'lere çıkmanız gerekebilir. Şöyle de örneklerle görün isterim :
    -
    -
    "Her zaman ISO 800, 1600 mü gerekir, ISO 400'de yetebilir" derseniz, ona da bakın
    -
    Üst kısımdaki tam boy fotoğraf üzerinde farklı alanlara tıklayarak her köşesini inceleyebilirsiniz.
    Canon 1100D'nin kit lensi 3x optik zumlu (18-55) olacağından insanlara biraz itici geliyor. Fakat şunu düşünmelisiniz 1100D ile çektiğim fotoğrafın netliği iyi mi olsun istiyorum, yoksa P510 ile herşeyi çekeyim ama netliği pek de iyi olmasa da oluru mu istiyorsunuz.

bunları görünce keyfim kaçtı şimdi keşke görmeseydim makina 1280tl para verdim yahu bukadar kalite farkı varmı ciddi ciddi yoksa başka bir işmi var anlamıyorum dogrusu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

-
    -
    -

bunları görünce keyfim kaçtı şimdi keşke görmeseydim makina 1280tl para verdim yahu bukadar kalite farkı varmı ciddi ciddi yoksa başka bir işmi var anlamıyorum dogrusu

Evet, o kadar fark var ! Fakat genellikle web tarayıcıları ve resim gösterme programları ekrana sığdırırlar fotoğrafı. Ekranınızın çözünürlüğü ne ise o kadar megapixele ufaltılmış bir fotoğraf görürsünüz yani aslında. Eğer kullanıcı bilmez ise, öyle bakar, 8-10 kat ufaltılarak önüne konan fotoğrafı beğenebilir. 1680x1050=1.76 mp ! Bir de programın sağda-solda, altta-üstte menü çubuğu ve butonu vs. var ise daha da ufak göreceksiniz fotoğrafı. Bu makina 16 megapixel, sizin baktığınız fotoğraf 2 megapixel ! 8 kat ufaltılınca haliyle aslından çok daha iyi görünüyor. Fakat size bu makinayı 16 mp. diye sattılar ? Neden 16 mp. olarak çektiği fotoğrafa bakmıyacaksınız ? O kadarına da gerek yok, %50 yani yarısına ufaltsanız bile (8 mpixel) görüntü feci. ISO100 ve ISO200'de çekilen fotoğraflar tamam, kabul edilebilir. Fakat size bu makinayı ISO 100-3200 aralığında fotoğraf çeker diye sattılar ! Oysa o aralığın sadece ilk 2 basamağı kullanılabilir durumda. Yani, size kağıt üzerinde bir sürü şey yazıp da bunu bunu bunu yapıyor diye satacaklar, o dediklerinin %25'ini yapacak ve siz buna "iyi makina" diyeceksiniz !!! Eğri oturup doğru konuşalım. Bunu sadece Nikon P510 için demiyorum. Hemen hemen bütün d-slr like türü marka ve modeller böyle. 50 model var ise 5 tanesi daha iyi (5 tane bile yok) ki bu da eder 10'da 1'i. Ne oluyor ? D-slr çok para, çok masraflı, yok o profesyonel işi vs. kulaktan dolma laflara kanıp kendi kendimize kazık atıyoruz bence. Her d-slr alan 3-5 tane lens almıyor. Bakın şuraya kit lens ile nasıl fotoğraflar çekilebilinir görün -http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58072200

Hiç kimse şunu konuşmuyor, kendine de sormuyor galiba. 20x zumla teee ötelerdeki birşeylerin fotoğrafını ve çekeceğim bütün fotoğrafları kötü çeken bir makinam mı olsun, yoksa o kadar uzakları çekmesin ama biraz uzakları çeksin, çektiği fotoğraflar da güzel olan bir makinam mı olsun ? Siz bu yüksek zumlu makinaları kullananlar olarak şöyle bir bilgi paylaşmalısınız. Kaç tane yüksek zumda fotoğraf çekiyorsunuz, o çekilen fotoğrafların kalitesinden memnun musunuz ? Bir heves ile ilk alındığında fazla çekilebilir, bunu hepimiz kabul ederiz ama o heves, merak süreci geçtiğinde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Ocak 2013; 17:23:27 >

• eski makinam sony dsd s80 idi güzel makina idi bozulunca bir makina almam gerekliydi hayalimdi nikon d5100 vardı oda birtürlü olmadı sonra bu makina hoşuma gitti mesela bu makina ile zoom yaparak en uzaktaki parfüm şisesinin üzerindeki yazının fotografını cektim ve cokta net idi tabi ayarlar otomatikte oldugu için iso degeri nedir bilmiyorum abartısız söylüyorum 1-2 km uzaklıktaki akaryakıt istasyonuna zoom yapıp fotografını cektim netti tabi bu netlik anlayışı göreceli olabilir
  • norton yüksek çözünürlük dediğin çöznürlük nedir ? evdeki 2560x1440 iş yerindeki 1920x1080 onların bir etki edeceğini sanmıyorum acıkcası ama yaptıgım denemelerde görüntü net benide tatmin etti ama bu stede gördüğüm kıyaslamada ise öyle demiyor ben bu işi anlamadım dogrusu
  • quote:

eski makinam sony dsd s80 idi güzel makina idi bozulunca bir makina almam gerekliydi hayalimdi nikon d5100 vardı oda birtürlü olmadı sonra bu makina hoşuma gitti mesela bu makina ile zoom yaparak en uzaktaki parfüm şisesinin üzerindeki yazının fotografını cektim ve cokta net idi tabi ayarlar otomatikte oldugu için iso degeri nedir bilmiyorum abartısız söylüyorum 1-2 km uzaklıktaki akaryakıt istasyonuna zoom yapıp fotografını cektim netti tabi bu netlik anlayışı göreceli olabilir

Durum sizi memnun ediyor ise çok da konuşmanın manası yok. Fakat bilgi vermek açısından gerçekleri konuşalım. Sizin 2 km uzaktaki istasyona zum yapma ihtiyacınız gibi ihtiyacınız ne denli sıklıkta oluyor ? Sonra, o fotoğrafa dediğim gibi programın açtığı şekilde bakıp beğeniyorsunuz değil mi ? Yukarıda bahsettiğim olay, makina kötü fotoğrafı çekiyor, siz onu epey ufaltılarak gördüğünüzde sanki çok net, keskin, iyiymiş gibi oluyor. Harita ölçekleme sisteminden örnekle açıklarsak. Haritalarda ölçek yazar 1:200.000 mesela, aslının 200.000 kat ufaltılmışı. 1:1 nedir ? Aslı ile aynı ebat. Bunu diyorum çünki forumda bir çok kişi 1:1 bakmayı resime zum yaklaşarak(büyüterek) bakmak diyor ki bu yanlıştır. Fakat diğer yandan da şunu söylemek gerek 8-10-14-16 megapixel fotoğrafı da 1:1 açıp bakmak inceleme ve bazı özel durumlar haricine gerekmez. Fotoğraf makinası alınacağı zaman araştırılırken bakılmalıdır ama bence ki bütün inceleme siteleri de bunu yapıyorlar zaten. Ben şunun şurasında 2.5-3 yıldır bu konu ile detaylı ilgileniyorum, evvelce kullandığım 5 megapixel compact Nikon E5900'de mesela bu kadar detaylı bilerek almamıştım. Fakat o zaman dahi biraz araştırma ile sensör büyüklüğünün fotoğraf kalitesine en önemli etken olduğunu araştırıp bulmuştum, sene 2005 idi. Şimdi bir de olaya öteki taraftan bakalım. Bir fotoğraf makinası inceleme sitesiyiz, insanlar bize güvenip incelemelerimizi okuyup, sonuçları gözlemleyip karar verecekler. Bu durumda bir makinayı her şartta test edip sonuçları koymak sorumluluğu hissetmez misiniz ? Üretici o malı satamaz ise dükkanı kapatıp gider. O sebeple üretici malını satmak çabasındadır. Fakat bir inceleme sitesi eğer özel bir çıkar ilişkisi yok ise :) o ürünü size alın diye inceleyip sonucu sunmaz değil mi ? Gelip forumlara bakıyoruz, incemele sitelerinden alınan sonuçları paylaşıyoruz "tüketiciler" bizi düşman ilan ediyor, düşmanca tavırlar sergiliyorlar. Oysa apaçık ve çok basit olan tüketicinin yanında olduğumuz gerçeğini inatla görmek istemiyorlar. Nasıl bir mantık, nasıl bir inanış şekli ise ürünü üretip satmak için her türlü entrikayı yapan üreticisinden yana olup ürünü inceleyen, test edenlerin sonuçlarını inkar ediyorlar !..

• quote:

quote:

eski makinam sony dsd s80 idi güzel makina idi bozulunca bir makina almam gerekliydi hayalimdi nikon d5100 vardı oda birtürlü olmadı sonra bu makina hoşuma gitti mesela bu makina ile zoom yaparak en uzaktaki parfüm şisesinin üzerindeki yazının fotografını cektim ve cokta net idi tabi ayarlar otomatikte oldugu için iso degeri nedir bilmiyorum abartısız söylüyorum 1-2 km uzaklıktaki akaryakıt istasyonuna zoom yapıp fotografını cektim netti tabi bu netlik anlayışı göreceli olabilir

Durum sizi memnun ediyor ise çok da konuşmanın manası yok. Fakat bilgi vermek açısından gerçekleri konuşalım. Sizin 2 km uzaktaki istasyona zum yapma ihtiyacınız gibi ihtiyacınız ne denli sıklıkta oluyor ? Sonra, o fotoğrafa dediğim gibi programın açtığı şekilde bakıp beğeniyorsunuz değil mi ? Yukarıda bahsettiğim olay, makina kötü fotoğrafı çekiyor, siz onu epey ufaltılarak gördüğünüzde sanki çok net, keskin, iyiymiş gibi oluyor. Harita ölçekleme sisteminden örnekle açıklarsak. Haritalarda ölçek yazar 1:200.000 mesela, aslının 200.000 kat ufaltılmışı. 1:1 nedir ? Aslı ile aynı ebat. Bunu diyorum çünki forumda bir çok kişi 1:1 bakmayı resime zum yaklaşarak(büyüterek) bakmak diyor ki bu yanlıştır. Fakat diğer yandan da şunu söylemek gerek 8-10-14-16 megapixel fotoğrafı da 1:1 açıp bakmak inceleme ve bazı özel durumlar haricine gerekmez. Fotoğraf makinası alınacağı zaman araştırılırken bakılmalıdır ama bence ki bütün inceleme siteleri de bunu yapıyorlar zaten. Ben şunun şurasında 2.5-3 yıldır bu konu ile detaylı ilgileniyorum, evvelce kullandığım 5 megapixel compact Nikon E5900'de mesela bu kadar detaylı bilerek almamıştım. Fakat o zaman dahi biraz araştırma ile sensör büyüklüğünün fotoğraf kalitesine en önemli etken olduğunu araştırıp bulmuştum, sene 2005 idi. Şimdi bir de olaya öteki taraftan bakalım. Bir fotoğraf makinası inceleme sitesiyiz, insanlar bize güvenip incelemelerimizi okuyup, sonuçları gözlemleyip karar verecekler. Bu durumda bir makinayı her şartta test edip sonuçları koymak sorumluluğu hissetmez misiniz ? Üretici o malı satamaz ise dükkanı kapatıp gider. O sebeple üretici malını satmak çabasındadır. Fakat bir inceleme sitesi eğer özel bir çıkar ilişkisi yok ise :) o ürünü size alın diye inceleyip sonucu sunmaz değil mi ? Gelip forumlara bakıyoruz, incemele sitelerinden alınan sonuçları paylaşıyoruz "tüketiciler" bizi düşman ilan ediyor, düşmanca tavırlar sergiliyorlar. Oysa apaçık ve çok basit olan tüketicinin yanında olduğumuz gerçeğini inatla görmek istemiyorlar. Nasıl bir mantık, nasıl bir inanış şekli ise ürünü üretip satmak için her türlü entrikayı yapan üreticisinden yana olup ürünü inceleyen, test edenlerin sonuçlarını inkar ediyorlar !..

arkadaşım sen ısrarla diyorsun ki mercedes e serisi en iyi güzeli, herkes mercedes kullansın. kusura bakma ama herkes mercedes'e binemiyor. biz de biliyoruz ve kabul ediyoruz slr makinelerin üstünlüğünü. sen diyorsun ki mercedes e serisi al ama adamın belki e serisine ihtiyacı yok yada ona verecek parası yok. ee ne yapacak, gidiyor mecedes c serisi alıyor yada ne bileyim b veya a serisi. ama neticede genel olarak bilerek alıyor kanaatindeyim. zaten gelip burda amacına yönelik sorarsa bizde eşşek değiliz ya söyleriz eğrisini doğrusun,. nikon babamın malı değil
    ama bu ürünü alan adam zaten ne için alır yada profesyonel maksadı olsa burda ne işi var? parası bol olan ve profesyonellik amaçlayanlar zaten gelip burda vakit kaybetmez. bu makineyi alan dağ, bayır olsun gündelik hayatlarında olsun güzel fotoğraf çekmek için alıyor. stüdyo çekimi yada ne bileyim düşük iso değerli özel koşullar için almıyorlar. neden bunu anlamamakta ısrar ediyorsun. tabii ki insanları bilinçlendirmek lazım. ama herkes de slr makine almamalı değil mi? yada herkesin güzel fotoğraf çekiyor diye gidip 1500-2000 k para bayılarak slr makine alma lüksü de yok, bilgiside yok ihtiyacı da yok. nasıl ki bazısı şahine doğana biniyor, bazısı opele, bazısı vw, bazısı da mercedes'e. ama sen mercedes dışındakiler araba değil dersen işin içinden çıkılmaz umarım anlamışsındır. ufak bir gezintiye çıktığında yada spontane bir şekilde evden çıktığında her seferinde o makineyi boynuna takıp çıkmayı düşünmüyorsun herhalde, işin bir de o boyutu var, yani ihtiyacın ne olduğu hususu. bir bilgi paylaşmak istiyorsan seve seve paylaşabilirsin ama o kişinin özeline karışmadan sadece kendi işine uygun bir makine sorduğunda kişisel görüşünü beyan edersin. ama lütfen rica ediyorum çamur atmadan sadece ihtiyacı olana ihtiyacı ölçütünde bilgi vererek paylaşımda bulunalım. burası slr- d-slr tartışması platformu değil ki o konuda konu başlıkları mevcut. burası nikon p510 kullanıcılar kulübü
    bu arada herkesin kandili mübarek olsun
    bu arada bilgi maksatlı yazayım. ben 1994 yılında profesyonel ama amatör olan bir makine ile yani zenith ile fotoğraf çekimine başladım. o makinede herşeyi elle, netliği bile elle yapıyordum, ayarları da öyle yapmak gerekiyordu üstelik de film kullanıyorduk. yani şak şak çek sonra da istediğini tut diğerlerini at yapamıyordum. çektiğim sahnelerin diyafram ayarlarını vs hepsini not ediyordum. sonrasında ismi lazım değil yarı profesyonel bir makine ile devam ettim. yani o makinelerin neler yapabildiğini iyi bilirim, bunu tartışmak bile lüzumsuz. fakat önemli olan ihtiyacının ne olduğudur. yeri gelir kompakt bir fotoğraf makinesinin yaptığını o slr'lar ile yapamazsınız. yada bir dünya masraf yaparak yapabilirsin. örnek:
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü exif bilgisi: f/4, iso 320, 1/250 poz, odak uzunluğu 11 mm, 8.6.2010 tarihinde saat 8.46'da çekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 24 Ocak 2013; 0:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772
    kusura bakmayın da hepten makineyi itin bir tarafına sokmuşsunuz yani. az yukarda fly pgs ye ait bir uçak resmi paylaştım. isterseniz onun üstüne iki kez tıklayın ve bakın bakalım bir çamurlaşma yada net olmayan en ufak bir ayrıntı var mı? tamam anladık slr makine seviyorsun ama gelip burda çamur atma. biz de biliyoruz ikisinin farklı olduğunu ama o kadar da değil. bir tane resim bulmuşsun onun üstünden nemalanmaya kalkıyorsun. bak yukarıda bir çok resim paylaştım. tıkla üzerlerine de bak bakalaımm hiç bozulma var mı? alsana bana 900 tl'ye yada şöyle söyliyeyim, o zoom oranına yakın bir lensi olan makineyi bu makinenin iki misli fiyata bile alamazsın. bunu da hesaplıyorsun herhalde. şeftali ile karpuz kıyaslıyorsun
    bu arada bilgisayar ekranım yüksek çözünürlükte bir ultrabook.

Seviyesiz kelimeler kullanmanıza ne gerek var ? İnsan gibi örneklerle, kanıtlarla, gerçeklerle diyeceğinizi diyemiyor musunuz ? Çirkin laflar söylediğinizde mi haklı yada doğruyu dile getirmiş olduğunuzu zannediyorsunuz ? Çirkin laflar söyleyebildiğinizi göstererek mi bir konuda üstünlük sağlamaya çalışıyorsunuz ?! Bir konuyu istediğiniz gibi anlamak sizin kapasite ve tercihinizdir. Fakat burada yazılanların şahsınıza ait, sizin için, size özel olduğunu mu düşünüyorsunuz !? Şeftali ile karpuz değil konu. Konu "fotoğraf makinesi" ile "fotoğraf makinesi" ve temel öçlü "fiyat", gerisi bundan sonra konuşulacak detaylardır. Ayrıca bu modele özel bir şey de demedim. Yukarıdaki yorumumda 50 modelden 5'inden de azı gibi bir ifadem var.

Yüksek çözünürlükte bir ultrabookun bu yüksek çözünürlüğü kaça kaçtır ki rakamla yazılamamıştır tarafınızdan ? O kadar mı yüksek yani ? Mesaja sığmaz mı ?
    Mesela şurada farklı markalara ait bir çok ultrabook mevcut
    http://www.bimeks.com.tr/kategori/1459/ultrabook.aspx
    Gördüğüm kadarı ile genelinin çözünürlüğü 1366 x 768=1 mpixel , bir tanesi 1920x1080 pixel = 2 mpixel o da, onda bile bakılsa 8 kat ufaltılmış halini görürsünüz ve eğer dediğim gibi tam ekran açarsanız, yok eğer programın menü barı, butonları var ise 1920x1080 pixel bile göstermez. Yukarıdaki uçak fotoğraflarınız 8 mpixel, makinanız 16 mpixel fotoğraf çekiyor. Ya ayarlarından ya sonradan yüklerken siz bunu %50 ufaltmışsınız. Yüklediğiniz site fotoğraf paylaşımı için iyi bir site değil. Çünki exif bilgilerini tutmuyor. Bu fotoğrafın hangi ayarlar ile çekildiğini de öğrenemiyoruz. ISO kaç mesela ? Fotoğraftan gördüğüm kumlanmalara göre ISO 200 yada 400'de olabilir. Çok kumlanma yok ama %50 ufaltılmış haline bakıyoruz. Kötü bir fotoğraf diyemem, bunu da söylüyorum. Diğer uçak Yunanca gibi birşeyler yazan mesela, onun durumu kötü. Fakat bir ürünün iyi olup olmadığını konuşurken sadece onun en iyi yaptıklarını konuşmak taraflı bir bakış açısı olmaz mı peki ? Gündüz hava güzelken çekelim fotoğrafları, hep onları koyup konuşalım (mı) ! Hayat ortalama olarak %50 gündüz %50 gece, %40 yaz %60 kış şeklinde sürüyor. Öyle ise ? Gece, az ışıklı ortamlarda, güneşin parlamadığı günlerde de fotoğraf çekilecek demek ki. O şartlarda çekilen fotoğraflardaki başarısına da bakmamızın ne gibi bir sakıncası var ?!
    -
    Kim ille de d-slr diyor ki ? Canon G12, G15 d-slr değil ve bundan iyi fotoğraf kalitesi verir, Canon S95, S100 de öyle, ayrıca Olympus pen e-pm1, Panasonic GF3'de bundan iyi performans verir hiçbiri d-slr değil.
    Buyursun baksın merak edenler * TIKLAYIN LÜTFEN *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Ocak 2013; 19:05:39 >

• @jiddi, ben sana mı hakaret etmişim, sana mı soracam hangi kelimeleri yazıp yazmıyacağımı, seviyeyi senden mi öğrenicem. benim kullandığım herkesce kullanılan bir deyim, ki tam o şekilde de yazmadım dikkat ettiysen. iyi sen istediğin gibi kötüle istediğin hakareti et makineye ben iki çift laf yazdım mı yok şöyle yok böyle. bune perhiz bu ne lahana turşusu
    o bir rus uçağı ve o fotoğrafı çekmek için biraz olsun bilgin varsa makineyi de üst seviyede sabit tutman gerekir. ben o fotoğrafı tripod olmadan çektim. yani spontane bir şekilde dışarı çıkmıştım gezmeye, makine de yanımdaydı ve çektim. hem ne yapacaksın hangi iso değerinde çektiğimi. olmuş mu olmuş, sen ona bak. burda kimsenin becerisini sınamıyoruz.
    burda herkesin bir ihtiyacı var ve o ihtiyacı ölçütünde baktığı ürünler var ama sen ısrarla yok en iyisi bilmem ne marka diyorsun. yada bilmem ne seviye diyorsun. bende sana diyorum ki herkes o bilmem ne seviyeyi istemiyebilir yada o bilmem ne seviye ürüne ihtiyacı olmayabilir. bunu anlamak senin için bu kadar zor mu. insanlar bu fotoğraflara nerede bakacak, tabii ki bilgisayarında bakacak. poster bastırmayı düşünmüyor bu makineyi alanlar, hala niye anlamıyorsun. poster bastıracak adam zaten gider profesyonel ekipman alır hatta çoğu zaman gider profesyonel fotoğrafçı tutar. zaten klasik bir a4 kağıdına baskı 3.2 mp kamerası olan alelade bir makinenin çektiği fotoğraf da basılır.
    ayrıca sana ne kaç kez o zoom'u kullandığımdan. ben kullanmayı düşünüyorum ve aldım. sen niye mark3 almadın o zaman diye soruyormuyun ben sana. ama sen diyorsun ki sen niye bu markayı aldın, sen niye şunu almadın. kusura bakma da orası da seni ilgilendirmez, zevk benim zevkim para benim param, ihtiyaç benim ihtiyacım. tekrar ediyorum bilgi paylaşabilirsin ama cihazı kötülemek istiyorsan uğraşma çünkü farklı segmentleri karşılaştırarak zaten adil olmayan bir karşılaştırma yapıyorsun. en altta yazdığın makinelerden hangisi 1000 mm zoom yapabiliyor? olayı s.... yarışına çevirme. saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 23 Ocak 2013; 19:23:55 >

• Bana hakaret ettiğinize dair bir şey söylemiş miyim ?
    Arkadaşlar baksın... Olympus PL3 ile çekilmiştir 3x zumlu bir makinadır. PM1 ile aynı fotoğraf kalitesini verir, donanımsal olarak farkları nedeni ile PL3 daha pahalıdır. PM1'in resmi garantili TR fiyatı 900 TL'dir. (http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=product&subcatid=74 )
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü -  Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü
    Paylaştığım fotoğraf exif bilgileri içerir. 400 ISO'da çekilmiştir. Çözünürlük olarak da hemen hemen aynılar ! Dikkatinizi çekecektir eminim akvaryumun camı da hayli yosunlu.Hiç de öyle bir Dünya masraf yapılıp elde edilmiş bir fotoğraf değil örneğinizin dengi bir örnek olarak ! Çok ilginç bir şekilde Nikon'dan çok Nikon'cu durumuna geldiniz. Neden insanlara yardımcı olmuyoruz da sizin saldırılarınıza maruz kalıyorum ?! Buyrun, elinizi-ayağınızı bağlayan yok. Siz de paylaşıyorsunuz ben de, forum kuralları dahilinde olmayan bir şey mi yapılıyor ?! İşte bir dünya masraf edersiniz, örnek diyerek sunduğunuz kanıta karşı 900 TL'lik makinanın sonucu. Bu karşılıklı örnekler sizin en azından bu söylediğiniz cümleyi çürütüyor.
    -
    Şaşırdınız ! Poster bastırmayacak elbette, ben de benzer şeyi dile getirdim. Size satılan makina 16 mp ! Siz bakıyorsunuz ekranda 1-2 mp fotoğrafa ve iyi diyorsunuz. E peki neden 16 mp parası verip 2 mp fotoğraf alıyorsunuz ? 3200 ISO'ya kadar fotoğraf çeker diye satılıyor 400 ISO'dan sonra çektiğine fotoğraf demek için gözünüzde önemli sorun olması lazım. Nesi yanlış söylediklerimin ? Ben bunu 2 üstteki mesajımda dedim. Ayrıca ben size "sen" diye hitap da etmedim, etmiyorum da. Hakaretin ne olduğunu bile bilemiyorsunuz. Makinaya nerede ne şekilde hakaret etmişim acaba ! Düştüğünüz hale bakın ?! Ultrabook'unuzun çözünürlüğünü de veremediniz ? Uçağın markası, modeli, sahibi, nereye ait olduğunun ne önemi var ! Bu makinanın tek kullanıcısı siz değilsiniz herhalde. Yukarıda Ali Arslan arkadaşımızın da merak ettiği konuya açıklık getirmeye çalıştım. Ben bir tek yanlış bilgi vermedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Ocak 2013; 20:38:59 >

• @jiddi, o fotoğraf denizin 5 m altında çekildi . çekilen fotoğraf makinesi compakt sony dsc w380. 400 tl lik bir makine yani . ekipmandan kastım, sen o fotoğrafı slr makine ile çekmek istesen sana maaliyeti ne olacak yani housing falan diyorum, ebat diyorum, taşınabilirlik diyorum. bak küçücük makinenin yapabildiklerine. slr olması gerekmiyor değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.