Merhaba. Nikon d3100 makineme bu hafta sonu yurtdışından lens getirticem. tamron 17-50 f2.8 ile Nikon 16-85 f3.5 arasında kaldım. hem geniş açılı fotoğraflar hem de portre hem de güzel video çekmek istiyorum. ikisinin de fiyatı 500 usd civarı. Hangisini tavsiye edersiniz? Ya da nikon 35mm 1.8g alıp bir de 0.45x geniş açı aparatı alsam+55-200 nikon lens nasıl bir tercih olur? bu lens işini öğrendikçe kafa karışıklığım da arttı :) Tavsiyelerinizi bekliyorum
video çekmek istiyorsanız tabiki f degeri önemli ışık girişi fazla olmalı ( araka taraf biraz fulu çıkar) ancak 16-85 pek önermem neden derseniz büyük olasıkla zaten elizde 18-55 var yani 16 ile 18 arsında genişlik farkı cok degil 85 sorarsanız 55 ile 85 arasında yarım adım oynar yarım adım ileri ata bilirsiniz karar sizin diger kullanıcılarında fikirlerini alın
Bütçeyi fazla sarsmadan Tamron 17-50 alın rahat edin derim
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için biraz daha öğrenince lens işini ayrı ayrı aldım; 50 mm 1.8 G ve 50-200mm vr ama aklım tamron 17-50 kalmadı değil:)
bende nikon d 3100 kullanıyorum portre çekimi için 50 mm 1.8g ve 35 mm 1.8g arasında kaldım portre çekimi ve arka planı öldürmek için fakat aklım karıştı crop sensörlü olduğu için 50mm çok dar kalır deniliyor portrede fakat çok keskin ve güzel bi lens(50mm f 1.8g) çekilen fotoğraflardan baktığım kadarıyla ama genelde fullframe makinelerle çekildiği için baktığım fotoğraflar bnm makinemde nasıl olur bilemiyorum. siz d3100 de nasıl sonuç aldınız yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler