Bildirim
Nikon D3200 için 55-200 mm Lens uygunmudur
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Soruyu pek anlayamadım ! Bizce uygun olmasa kullandığınız lensi kullanmayacak mısınız örneğin ? Benim için hiç uygun bir lens değil o açılar. -
Yoo tabikide kullanacağım! Yalnızca fikir amacli, soruyu anlamadığınız belli. Peki sizin için uygun açılı lenslerin ölçüleri nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Melih0102
Yoo tabikide kullanacağım! Yalnızca fikir amacli, soruyu anlamadığınız belli. Peki sizin için uygun açılı lenslerin ölçüleri nedir?
İşte o olay kişiseldir birazcık da... Mesela adamın birisi için hobisi kuş fotoğrafı çekmektir. Bunun için kamuflaj falan bile almıştır. Bu ada için de uygun lens 300-500mm. lensler falan olur.
Öteki birisi yeni doğan çocuğununu güzel fotolarını öçekmek ister. Çocuk 0-6 yaş arası durup da poz vermez-bilmez. Onun için diyaframı açık ve yakın/orta menzilli zumu olan bir lens alır. Mesela 17-50 F2.8 veya 35mm. F1.8, 50mm. F1.8 gibi.
Vatandaşın birisi paso gezer. Gittiği şehrin tarihi yapılarını çekmek için geniş açıya ihtiyaç duyduğu gibi aynı zamanda da dibine gitmeden de birşeyleri kadraja büyükçe alıp fotolamak ister. Bunun için de mesela 18-140mm. , 14-150mm(28-300mm. eder) , 12-100 (24-200mm. eder), 18-200mm, 18-300mm. gibi bir lens işini görebilir.
Dolayısı ile benim için uygun olan herkese uymayabilir doğal olarak. 55-200'de çok dar açı kalır. Onunla mesela şehir içinde bir caddede yürürken caddenin karşısındaki binayı kadraja sığdırıp fotolayamazsın. Ev içindesin, arkadaşlarla masa başında toplanmış yemeli-içmeli muhabbettesin, doğumgünüydü vs. gibi ortamlarda şöyle 7-8 kişiyi topluca kadraja alıp fotolayayım desen 55mm.'de insanlar sığmaz falan. Benim Nikon'um olsa 18-105 veya benim için daha da iyisi 18-140 alırım.
-
Çok güzel açıklamışsınız tebrik ederim. Gerçekten işime yaratacak bilgiler mevcut. Ellerinize sağlık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ciddi arkadaşımız zaten güzel anlatmış
ben 1 ay önce aldım uçak gösterilerine gidecektim. birde burda motoshowlar oluyor crostur araba yarışıdır. düşünerekten.
55x200 mesela uçak gösterilerinde crop çarpan 300mm le biraz sığ kalsada işime baya yaradı özellikle yakın geçişlerde tabi pitte olmamada işime yaramadı değil. motoshowlarda fazlasıyla yeterli. maç stad içinde
dar bir açı 55mm le yapacakların pek yok gibi öğle portre falan hayal etme portre için vasat. ama yukarda bahsetiğim konular için idea
hızlı netliyor. parasına göre kalitesi iyi 55mm de kenarlarda çok kararma yapıyor. 55mm f/3,5da vasat kalitede. vc2 li sini kullanıyorum çok işe yarıyor. kuş falan çekmeyi aklının ucuna bile getirme.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X