Şimdi Ara

Nikon D40 6,1 MP TAVSİYE EDERMİSİN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.btmarket.com/index.php?page=ayrinti&p_id=CAMERA-D40-KIT&

Bu urunu almak istiyorumwww.btmarket.com da fiyatı bu hem bu urunu tavsiye edermısınız hem fiyat güzel mi yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Başlangıç seviyesi için oldukça uygun bir model. Eğer bu işe yeni yeni başlyorsanız, veya alacağınız ilk D-SLR makina ise alınabilir.
    Ancak fiyat olarak bana çok da uygun değilmiş gibi geldi, Hayyam'da daha uygun bulunabilir belki de. Araştırmak gerek.
  • SLR mkineler hakkında bilgili misiniz? Bilmeden almayın
  • daha uygun fiyatlara bulunabiliyor ucuzu.com veya akakce.com gibi sitelerden uygun fiyatlısına bakabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

SLR mkineler hakkında bilgili misiniz? Bilmeden almayın

aynen katılıyorum, eksik bilgiyle almayın makinenin bir özelliği bile sonradan canınızı sıkabilir.
  • ben daha fazla doğa resmi çekeceğim deniz ağaçlar amator olarak yanı aslında cokda bilgili değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ww.com.tr

ben daha fazla doğa resmi çekeceğim deniz ağaçlar amator olarak yanı aslında cokda bilgili değilim

eger pek bilgin yoksa slr değilde slr like makine alman senın için daha yararlı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerx -- 16 Ağustos 2007; 18:30:49 >
  • o kadar para verme o zaman bence...

DAha çok bilgin oldukça slr makinlara yönelmeye başlarsın şimdi arkadaşların dediği gibi bi özellikin noksan olması canını sıkar sonradan...

o yuzden fujifilm s5700 sana bu konuda bu tarz da yeter bence...
  • Baslangıc icin SLR-Like daha isabetli secim olur. Cunku D-SLR makinalara gore kullanımı cok daha kolay ve pratik. Ayrıca nikon D40 fiyatı uygun bir makina. Fakat bunun bir sebebi var oda govdede AF motor bulunmaması. Bu su demek alacagınız objektifler biraz pahalı olacak. Uzerinde gelen kit lens canonun kit lenslerine gore daha basarılı bir yere kadar sizi idare eder. Ama seviye ilerleyince genis ve tele objektif amanız kacınılmaz tabi.

Aslında baslangıc icin Fiyat/performans oranı yuksek, lens sensor uyumu basarılı, tam kontrollu olusu, objektiften zoom ve netleme halkaları, body yapısı ile s6500 gayet iyi bir makina.
  • teşekkür ederim arkadaşlar bilgilerinizi dikkate alacağım.
  • İnsan uygulamada daha çok şey öğrenir. Yani bilginiz yoksa almayın demek bana pek mantıklı gelmedi.

Araba sürmeyi bilmiyorsan, araba alma demek gibi olmadı mı sizce?
  • Alfredo; araba kullanmayı bilmiyosan önce bi Doğan görünümlü Şahin ile falan kullanmaya başlamalısın bence... Hiç bilmeden X5 kullanmaya başlarsan, araba ağır gelebilir, dar sokaklara girmede zorlanabilir ve araba kullanmaya başlamadan ondan soğuyabilirsin...
  • Sevgili pirekare,

Fotoğraf makinalarını araba piyasasında bir segment haline getirip, D40 X5 diye yerleştirirsen, D80, D200 ya da 5D gibi modeller için araba bulmakta zorlanabilirsin.

Ayrıca D40'da Auto çekimini kullanarak her alanda her çekimi yapabilir. Beraberinde, slr kullanıcıların çoğu, özel çekim dışında, P'de kullanmıyor mu? Manuel'e alarak her çekim için nasıl ayar yapabilir. Belki kullanıcı D2x alacağım nasıl dese, verdiğiniz cevaplar yeridir. Fakat d40 için yapılan bazı yorumlar kullanıcı irdelenmeyerek yapılmıştır diye düşünmekteyim.
  • Fotoğraf ile çok ilgilenmemiş birisinin DSLR ile başlamasını uygun bulmuyorum. D40 da olsa d200 de 5d de olsa bunlar DSLR makinalar.
    Bahsettiğimiz D40 18-55 kit ile 1000 liranın üstünde. Yeni başlayan biri çektiklerini beğenmezse zoom yapmak isteyecek bir de şansını macroda denemek isteyecek.

Bunlar için de lensleri alırsa maliyet 2000 YTL'yi geçecek. Ve arkadaş fotoğrafçılığa devam edecek mi, belli olmaz...

BUnun yerine 800 lira civarına s6500 alınabilir. Hem geniş açı, hem zoom hem macro hem manual. Tüm bunların tadına bakar. Aradan 1-2 yıl geçince hala sırf foto çekmek için dağa çıkma, şelaleye gitme isteği duyuyorsa fotoğrafçılığı sevmiş demektir...

O zaman istediği DSLR'yi istediği Macro Tele objektifleri alır... söker takar çeker... (bence) :)
  • Konuya çok güzel bir yerden bakarak çok güzel bir açıklama getirmişsin. Bravo. Belki ilk açıklaman bu olsaymış çok güzel olurmuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo

Konuya çok güzel bir yerden bakarak çok güzel bir açıklama getirmişsin. Bravo. Belki ilk açıklaman bu olsaymış çok güzel olurmuş.

Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.