Şimdi Ara

Nikon D40 yada D60?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaslar forumu biraz okudum ancak pek karsilastirma bulamadim, esimin dogumgnu yaklastigi icin fotograf makinasi alacagim su anda Panasonic DMC TZ1 kullaniyor bir sure Canon 300D kullandi fakat memnun kalmadi pek Nikon cok istiyordu bende biraz arastirdim bu iki makina arasinda megapiksel ve dust removal system(pislik onleyici) disinda pek bir fark goremdim tabii birde image processor d60deki yurtdisinda oldugum icin Nikon d40

Nikon D40 black + AF-S DX 18-55 mm Lens + AF-S DX 55-200 mm Lens sarj aleti ve pille beraber 580euro

Nikon D40 black + AF-S DX 18-55 mm Lens 400euro

Nikon D60 + AF-S DX VR NIKKOR 18-55 mm Lens + AF-S VR DX 55-200 mm Lens 780euro

Nikon D60 + AF-S DX VR Nikkor 18-55 mm Lens 560euro

Hangisini tavsiye edersiniz akadaslar? onerilerinizi bekliyorum...

• tabiki d60 ama açıkçası fiyat etiketini haketmeyen bir makine..

+Bodyde AF yok
    +3 noktaya netleme
    +Titreşim engellemesi yok..

Pentax k200d

+11 noktaya netleme
    +Bodyde AF
    +Titreşim engelleme var.

Pentax k200d tavsiye ederim.. 1.100 ytl fiyatı var..

www.fotozeynep.com.trden alabilirsin..
  • kardes peki D40 icin ne dersin?pentax evet iyi makinede burda bulabilirmiyim arastirmam lazim yurtdisindayimda su anda D40 i gec diyorsun yani D60 daha iyi ama pentax k200d dahada iyi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cahitans

kardes peki D40 icin ne dersin?pentax evet iyi makinede burda bulabilirmiyim arastirmam lazim yurtdisindayimda su anda D40 i gec diyorsun yani D60 daha iyi ama pentax k200d dahada iyi ?

aynen öyle.. Pentaxı yurtdışında bulamıyorsun garip biraz nerdesinki?
  • Nikon D60 + AF-S DX VR NIKKOR 18-55 mm Lens + AF-S VR DX 55-200 mm Lens 780euro

Derim ben, VR lensler daha iyi.

Nikon D60 + AF-S DX VR NIKKOR 18-55 mm Lens --> 1.233 YTL

AF-S VR DX 55-200 mm Lens --> 450 YTL

Bunlar Türkiye fiyatları, Yalçınlar'ın

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=15&P_ID=2970&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=172

• quote:

Orjinalden alıntı: avocado

Derim ben, VR lensler daha iyi.

Nikon D60 + AF-S DX VR NIKKOR 18-55 mm Lens --> 1.233 YTL

AF-S VR DX 55-200 mm Lens --> 450 YTL

Bunlar Türkiye fiyatları, Yalçınlar'ın

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=15&P_ID=2970&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=172

buda ayrı bir olay yani..

• Pentax K200D gibi bir makineyi D60 yada D40'la karşılaştırmam bile bariz üstün. Hiç sorulmadan bu makinelerle karşılaştırılmadan alınası bir makine Pentax K200D..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EOS 650D
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selamlar arkadaslar forumu biraz okudum ancak pek karsilastirma bulamadim, esimin dogumgnu yaklastigi icin fotograf makinasi alacagim su anda Panasonic DMC TZ1 kullaniyor bir sure Canon 300D kullandi fakat memnun kalmadi pek Nikon cok istiyordu bende biraz arastirdim bu iki makina arasinda megapiksel ve dust removal system(pislik onleyici) disinda pek bir fark goremdim tabii birde image processor d60deki yurtdisinda oldugum icin Nikon d40

Nikon D40 black + AF-S DX 18-55 mm Lens + AF-S DX 55-200 mm Lens sarj aleti ve pille beraber 580euro

Nikon D40 black + AF-S DX 18-55 mm Lens 400euro

Nikon D60 + AF-S DX VR Nikkor 18-55 mm Lens 560euro

Hangisini tavsiye edersiniz akadaslar? onerilerinizi bekliyorum...

aldığın fiyatlar,özellikle D60 için çok pahalı..TR de zaten 1050-1100ytl den satılıyor...
    Bende K200D diyorum

• soyle bir fiyata buldum pentax k200d

Pentax K200D Body + Pentax 18-55mm Lens 601euro

Pentax K200D Body only 531euro
  • k200d +kit lens yada canon 450d+kit lens
  • Tamam arkadaslar K200D de karar kildim yorumlariniz ve yardimlariniz icin cok tesekkur ederim simdi iyi bir fiayata bulup insallah iyi bir hediye olacak..Tesekkurler
  • quote:

Tamam arkadaslar K200D de karar kildim yorumlariniz ve yardimlariniz icin cok tesekkur ederim simdi iyi bir fiayata bulup insallah iyi bir hediye olacak..Tesekkurler

hayırlı olsun ,

güzel bir seçim yapmışsınız.
  • Pentax ta karar kilmissiniz ama olur da bulamazsaniz ve tekrar Nikon'a donerseniz diye D40 ve D60 arasinda D60i tavsiye ederim.(D60 kullanmamim bununla alakasi belki de vardir)
    D40 a gore D60 artilari
    -Yuksek megapixel(yuksek megapiksel takintiniz yoksa dert degil gibi gorunse de yuksek megapiksel size bir nevi optik zoom saglar)
    -Toz temizleme
    -Goruntu isleme(Expeed)
    -Sensoru (yuksek ISO da cok iyi sonuclar)
    -Kit lensin VR olmasi
    Aradaki fiyat farki deger mi degmez mi terci sizin.Pentax konusunda yorum yapamayacagim ama ben D60 tan gercekten cok memnunum yuksek fotograf kalitesinin yaninda ergonomi ve deklansor sesi bile bana yeter.Autofocus motoru olmamasi kesinlikle dert degil zaten kit lensler motorlu ve artik piyasa motorlu lens bulma derdi de kalmadi.Geriye 3 odak noktasi kaliyor tek eksi olarak.Diger ozellikleri hakkinda dedigim gibi ciddi bir yorum yapamam ama aradaki 8 odak noktasi farki emin olun Pentax i Nikon dan daha iyi yapmaya yetecek bir ozellik degil.
    Kiyaslama acisindan faydasi olabilir
    http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d/page23.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parantezz -- 2 Eylül 2008; 8:24:22 >

• madem eski bir 300d kullanıcısı iseniz 450d süper bir tercih olur. d60 ile kıyaslamayın bile. fotoların keskinliği ve canlılığı bir önceki 400d'ye göre daha iyi. ayrıca üzerinde çıkan kit lens de çok iyi. 300dnize lens almış iseniz bu modelle uyumu birebir sağlar. umarım geç kalmamışımdır. iso 1600 de bile şaşırtıcı bir performansı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.