Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu linkteki ürün setini almak mantıklımıdır? d5100 18-55 VR ve 55-200mm VR lens le beraber 659$ a geliyor ?
    http://www.amazon.com/Nikon-16-2MP-Digital-18-55mm-3-5-5-6/dp/B004V4IWKG
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___MaSTeR___

Arkadaşlar bu linkteki ürün setini almak mantıklımıdır? d5100 18-55 VR ve 55-200mm VR lens le beraber 659$ a geliyor ?
    http://www.amazon.com/Nikon-16-2MP-Digital-18-55mm-3-5-5-6/dp/B004V4IWKG

Eğer almayı düşünüyorsanız bence güzel bir set. 18-55/55-200 aralığında güzel fotolar çekebilirsiniz Ayrıca Lenslerin VR olmasıda size çok fayda sağlayacaktır.
  • Sevgili arkadaşlar,
    İki kere ele alınmış, toplamda 320 shutter sayılı, tüm aksesuarları tam ve orijinal. Üst model (D7100) alacak olmam nedeniyle satılık.
    1100 TL
    İstanbul da elden teslim. Ataşehir' deyim.
    iletişim: 0 532 691 19 91
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulvardia -- 2 Temmuz 2014; 16:56:33 >

• merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce nikon d5100 ve 55-200 lens aldım.Bir sorunum var çok renksiz çekiyor renklerini nasıl daha canlı ve derin yapabilirim? LÜTFEN YARDIMCI OLUNN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametmert06

merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce nikon d5100 ve 55-200 lens aldım.Bir sorunum var çok renksiz çekiyor renklerini nasıl daha canlı ve derin yapabilirim? LÜTFEN YARDIMCI OLUNN.

Öncelikle hayırlı olsun makinanız,çektiğiniz fotoğraflardan en az bir adet koyarsanız referans olur ne kadar renksiz olduğu daha sonra yorum yaparız diye düşünüyorum.
  • Konu biraz canlansın.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Beyaz kuğu by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 15 Temmuz 2014; 0:49:37 >

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Flower by deeply11, on Flickr

• Eskişehir, Odunpazarı evlerinden:

Eskişehir - Odunpazarı evleri by deeply11, on Flickr

Eskişehir - Odunpazarı evleri by deeply11, on Flickr

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Ortaya karışık by deeply11, on Flickr

• Merhaba arkadaşlar bu sayfalar sayesinde aldığım D5100'ümden oldukça memnunum. Üzerindeki 18-55 kit lensim artık kesmemeye başladı beni. Bir prime lens alıp ( 1.8G 35mm ) daha keskin tatmin edici fotoğraflar mı çeksem diyorum fakat zoom olmaması çok mu kısıtlılık yaratır diye
    endişeleniyorum. Sigma 17-70 gibi bir lens alsam diyafram açıklığının artısıyla elimdeki 18-55'ten çok da farklı, tatminkar bir sonuç alır mıyım bilemiyorum... Ne tip fotoğraf çektiğim önemli elbet ama salt portre salt manzara çekmiyorum her şeyden karışık...

Siz olsanız kit lensten sonra ilk hangi lensi tercih edersiniz? Ya da ettiniz?

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_kofret -- 21 Temmuz 2014; 0:56:25 >
  • 18-55 bana da yetersiz geliyordu. Ve 17-50, ya da 35mm, 50mm gibi prime lensleri de görüntü kalitelerinden dolayı oldukça düşündüm. Fakat benim istediğim hem geniş açı hem de zoom'lu çekimler yapmaktı, ama bunların her biri için ayrı lens almak istemiyordum. Ve sonunda bana hem geniş açı hem de zoom sağlayabilecek bir lense yöneldim: Sigma 18-250 Macro. Geniş aralıklı olduğundan dolayı oldukça önyargılarım vardı. Ta ki dışarı çıkıp çekim yapana kadar. İmzam'da da bu lens ile çekilmiş bazı fotoğraflar mevcut. Dilerseniz bakabilirsiniz.
  • İlgin ve hızlı cevabın için teşekkürler Deeply. Aslında Lensten beklentim aynen seninki gibi. Resimlerini inceledim Sigma'nın bu lensi fiyat da göz önünde bulundurulursa oldukça mantıklı (899 tl imiş)
    Fakat elimdeki 18-55 kit lensten tek farkı "daha fazla zoom" yapması mı olur sence ?
    Yoksa aynı aralıktaki resimlerde kalite açısından daha iyi sonuç alınabilir mi?
    Diyafram açıklığı elimdeki lensle aynı olacak çünkü.
    Senin fikrin nedir kullanmış biri olarak?
  • 18-55'in kontrast'ı daha çok hoşuma gidiyor, renkler daha canlı ve daha doygun. Ama bunun haricinde netlik olarak pek bir feragatta bulunmazsınız, 18-55 çok az önde olmakla beraber, netlik olarak aynı diyebilirim. Tabii ki benim için en önemli artısı zoom. Diyaframı'da manzara fotoğrafları çektiğimde 6.3'ün altına pek almıyorum o da o bakımdan bir sorun teşkil etmiyor. Fotoğrafçılığı profesyonel anlamda da yapmadığım için benim ihtiyaçlarımı karşılamakta bu lens.
  • Anladım. Yardımın için çok teşekkür ederim. Kafamda senin önerdiğin gibi geniş aralıklı uygun fiyatlı bir lens + 35mm 1.8G Prime bir lens almak var.
    Genel kullanım için senin kullandığın lens; bokeh, portre ve düşük ışık şartlarında flaşsız çekim için de 35mm 1.8G lens düşünüyorum. Tabi şu an ikisini birden almam mantıklı değil önce 35mm 1.8G alacağım sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_kofret

İlgin ve hızlı cevabın için teşekkürler Deeply. Aslında Lensten beklentim aynen seninki gibi. Resimlerini inceledim Sigma'nın bu lensi fiyat da göz önünde bulundurulursa oldukça mantıklı (899 tl imiş)
    Fakat elimdeki 18-55 kit lensten tek farkı "daha fazla zoom" yapması mı olur sence ?
    Yoksa aynı aralıktaki resimlerde kalite açısından daha iyi sonuç alınabilir mi?
    Diyafram açıklığı elimdeki lensle aynı olacak çünkü.
    Senin fikrin nedir kullanmış biri olarak?

evet dostum....tek değil 2 fark var...biraz daha fazla zoom...ama arada bayağı mm..var..azdeğil....birde en önemlisi macro tabii..sigmanın bu yeni c serisi 17-70 mm..ödüllü bir lens..çok keskin...2 elini sahibinden 600 tl civarında bulabilirswin...
    fakat bizim kit lens te enterasan...dolgun ve keskin resim veriyor...resimden bakabilirsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 22 Temmuz 2014; 0:05:20 >

• bende uzun müddet sigma 17-70 alayımmı diye gittim geldim...fakat bizim kit lensi satsak 150 tl anca eder..kıyamadım....özellikle canon kit lensine göre çok daha iyi...biraz idare edeyim dedim..yine sigmanın alakasız bir lensini aldım...10-20 mm....manzara ve mimari resimlerde müthiş....tam 10 mm de köşelerde biraz bükülme yapıyor...ama çok keskin...daha iyisi tokina 10-17 mm ama fiyat 2000 tl yi geçiyor....bence bu manzara ..bina...mimarı..iç mekan tarzı resimlere meraklıysan sigma tam f/p........2 eli 700 tl civarında...aşagıdaki resimlere bakabilirsin...
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_kofret

Anladım. Yardımın için çok teşekkür ederim. Kafamda senin önerdiğin gibi geniş aralıklı uygun fiyatlı bir lens + 35mm 1.8G Prime bir lens almak var.
    Genel kullanım için senin kullandığın lens; bokeh, portre ve düşük ışık şartlarında flaşsız çekim için de 35mm 1.8G lens düşünüyorum. Tabi şu an ikisini birden almam mantıklı değil önce 35mm 1.8G alacağım sanırım.

35mm ne istediğin portre mesafesini..nede tam geniş açıyı verecektir....ama kaliteye diyecek yok....
    bence sigma 17-70 de iyi bir tercih.....ama 35 prime olsun dersen......Sigma 35mm 1.4 DG HSM Lens de çok iyi..hatta yabancı forumlarda nikondanda iyi diyenler var...her diyaframda çok keskin ve net resim veriyor....netlemeside çok hızlı..araştır derim..bence sigmanın en iyi lensi...ama fiyatta nikonun yaklaşık 3 katı...
    erhan hocam bu arada keyifler nasıl..flickrden zevkle izliyorum seni...eskişehiri bitirdin yahu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 21 Temmuz 2014; 23:35:32 >

• bu da nikon 5100 ile gelen 55-200 mm...kit lens sayılır..ama bunada kıyamıyorum...detay ve renkler güzel....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 21 Temmuz 2014; 23:39:46 >
  • Teşekkürler dostum. Şu kit lensi keşke daha geniş aralıklı alsaydım diye pişman olmuyor değilim bari zoom avantajımız olurdu. Satsan değmez dediğin gibi kullansan bir süre sonra az geliyor. Sigma 35mm 1.4 DG HSM fiyatı oldukça yüksek eminim iyi bir lenstir. Sigma 17-70 ya da Tamron 17-50 tavsiye edenler çok oldu fakat elimizdeki kit lensten bariz üstünlüklerini olduğunu düşünmüyorum.
    Ben biraz bokeh delisiyim bu açık diyafram merakım ondan geliyor, sanırım bir prime'a sahip olmadan da dinmeyecek bu arzu :)
    35 mm isteme sebebim, elimdeki kit lensle hem 35 hem de 50 mm de denemeler yaptım 50 mm çok kısıtlı geldi bana. (üstelik crop olayı nedeniyle 35mm nin 52.5 mm gibi, 50 ninde 80mm lik gibi bir görüntü vereceği söyleniyor)
  • dr_kofret kullanıcısına yanıt
    evet tamronun 17-50 sinin bir önceki serisi dc siz olanıda iyidir....bu 2 lens elimizdeki kit lensten daha iyi ve bu üstünlükleri resimlerde görülüyor..ama elimizdeki kit lensleri bir şekilde elden çıkarmazsak evler çöplüğe dönecek....
    evet çarpan oranı nedeniyle nikonda 1.6 ile odak uzunluğunu çarpmak lazım....yani 35 mm...yaklaşık 1.5 desek....35+17.5=47.5 mm.....yaklaşık 50 mm.ile çekiyorsun...portre için ideal...... beni düşündüren şey..nikon 35 bayağı ucuz lens....acaba performans nasıl.?...kit lensin mevcut aralığındaki 35 mm.ye yakın bir resim veriyorsa....yazık 700 tl.ye...iyice bir araştır derim....

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.