Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ganeja

quote:

Orijinalden alıntı: dr_kofret

Anladım. Yardımın için çok teşekkür ederim. Kafamda senin önerdiğin gibi geniş aralıklı uygun fiyatlı bir lens + 35mm 1.8G Prime bir lens almak var.
    Genel kullanım için senin kullandığın lens; bokeh, portre ve düşük ışık şartlarında flaşsız çekim için de 35mm 1.8G lens düşünüyorum. Tabi şu an ikisini birden almam mantıklı değil önce 35mm 1.8G alacağım sanırım.

35mm ne istediğin portre mesafesini..nede tam geniş açıyı verecektir....ama kaliteye diyecek yok....
    bence sigma 17-70 de iyi bir tercih.....ama 35 prime olsun dersen......Sigma 35mm 1.4 DG HSM Lens de çok iyi..hatta yabancı forumlarda nikondanda iyi diyenler var...her diyaframda çok keskin ve net resim veriyor....netlemeside çok hızlı..araştır derim..bence sigmanın en iyi lensi...ama fiyatta nikonun yaklaşık 3 katı...
    erhan hocam bu arada keyifler nasıl..flickrden zevkle izliyorum seni...eskişehiri bitirdin yahu...

Teşekkürler dostum, keyifler iyi umarım senin de her şey yolundadır Nikon'un 18-55 vallahi bence de güzel bir lens. Sigma 18-250'den az bir şey keskinliğini ve kontrastını daha çok beğeniyorum. Ama yine alsaydım yine Sigma 18-250 alırdım hiç tereddütsüz. Bu arada Sigma 10-20 hayırlı olsun, fotoğraflar dehşet, keza 55-200'de ki fotoğrafta yakmış ortalığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 22 Temmuz 2014; 23:52:43 >

• ganeja kullanıcısına yanıt
    merhaba
    bende de sigma 10-20 var.keskinlik sorununu nasıl yeniyorsunuz.hangi programla.ve en iyi hangi diyagramda keskin sonuçlar veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkürler dostum. Şu kit lensi keşke daha geniş aralıklı alsaydım diye pişman olmuyor değilim bari zoom avantajımız olurdu. Satsan değmez dediğin gibi kullansan bir süre sonra az geliyor. Sigma 35mm 1.4 DG HSM fiyatı oldukça yüksek eminim iyi bir lenstir. Sigma 17-70 ya da Tamron 17-50 tavsiye edenler çok oldu fakat elimizdeki kit lensten bariz üstünlüklerini olduğunu düşünmüyorum.
    Ben biraz bokeh delisiyim bu açık diyafram merakım ondan geliyor, sanırım bir prime'a sahip olmadan da dinmeyecek bu arzu :)
    35 mm isteme sebebim, elimdeki kit lensle hem 35 hem de 50 mm de denemeler yaptım 50 mm çok kısıtlı geldi bana. (üstelik crop olayı nedeniyle 35mm nin 52.5 mm gibi, 50 ninde 80mm lik gibi bir görüntü vereceği söyleniyor)

Arkadaşım eğer kararsızsan ben aldım 35mm, arefe günü gelicek. İstersen senin için deneyebilirim.

• Dün ben de sipariş verdim bugün elimde olur sanırım. Artık performansını ver örnek resimleri burada paylaşırım. Çok kararsız kaldım fakat bir prime lens almasam gerçekten içimde kalacaktı. Önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Dün ben de sipariş verdim bugün elimde olur sanırım. Artık performansını ver örnek resimleri burada paylaşırım. Çok kararsız kaldım fakat bir prime lens almasam gerçekten içimde kalacaktı. Önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Paylaşımları bekleriz
  • Tekrar merhaba arkadaşlar, lensim bugün elime ulaştı ancak ürünü aldıktan sonra tatsız bir durumla karşılaştım maalesef. Ürünü daha önce makinemi aldığım Fotografium adlı siteden aldım. Daha uygun fiyatlı yerler olmasına rağmen sağlam olsun başımız ağrımasın 3-5 fazla verelim dedik ordan aldık. Ürünü açarken koyuluş şeklinden korumak için koydukları ince köpüğün ortasının yırtık olmasından kıllandım ürün sanki daha önce açılmış (belki de kullanılmış) gibiydi. Lens temiz görünse de ambalajları açtıkça kullanılmış olduğuna emin oldum. Çünkü içinde taşıma kılıfı çıkmadı. Onun içinde olması gereken poşet buruşturulup içine bir yere sıkıştırıverilmişti. Gerçekten çok sinirlendim. Güvenip pahalıya almayı bile göze aldığımız siteden gelen ürün teşhir ya da kullanılmıştı. Lensi makineye taktım daha çok test edemedim ama bu tatsız olayı sizinle hemen paylaşmak istedim.
    Şİmdi bu durumu öne siteyle sonra da şikayet var gibi sesimin duyulacağı her yerde paylaşacağım.

• quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar, lensim bugün elime ulaştı ancak ürünü aldıktan sonra tatsız bir durumla karşılaştım maalesef. Ürünü daha önce makinemi aldığım Fotografium adlı siteden aldım. Daha uygun fiyatlı yerler olmasına rağmen sağlam olsun başımız ağrımasın 3-5 fazla verelim dedik ordan aldık. Ürünü açarken koyuluş şeklinden korumak için koydukları ince köpüğün ortasının yırtık olmasından kıllandım ürün sanki daha önce açılmış (belki de kullanılmış) gibiydi. Lens temiz görünse de ambalajları açtıkça kullanılmış olduğuna emin oldum. Çünkü içinde taşıma kılıfı çıkmadı. Onun içinde olması gereken poşet buruşturulup içine bir yere sıkıştırıverilmişti. Gerçekten çok sinirlendim. Güvenip pahalıya almayı bile göze aldığımız siteden gelen ürün teşhir ya da kullanılmıştı. Lensi makineye taktım daha çok test edemedim ama bu tatsız olayı sizinle hemen paylaşmak istedim.
    Şİmdi bu durumu öne siteyle sonra da şikayet var gibi sesimin duyulacağı her yerde paylaşacağım.

dostum fotografiumla konuş..durumu anlat...çözerler diye düşünüyorum..
    bizi haberdar edersen seviniriz....

• quote:

Orijinalden alıntı: webislander

merhaba
    bende de sigma 10-20 var.keskinlik sorununu nasıl yeniyorsunuz.hangi programla.ve en iyi hangi diyagramda keskin sonuçlar veriyor

dostum zaten lens çok keskin....ama yeterli olmuyorsa benim d5100 ile gelen wiev nx2 programının cd si var..onu kur..çok güzel bir program....cd yokssa nikon sitesinden indirebilirsiniz..czpture nx vs var..ama senin sorununu çözecek olan program view nx 2.....
    ama lens zaten keskin.....aşagıda bugün çektiğim foto var....(lens f:8 ve 11 de en keskin sonucu veriyor..mümkünse 12-13 mm ile çekin...)
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 24 Temmuz 2014; 0:16:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

quote:

quote:

Anladım. Yardımın için çok teşekkür ederim. Kafamda senin önerdiğin gibi geniş aralıklı uygun fiyatlı bir lens + 35mm 1.8G Prime bir lens almak var.
    Genel kullanım için senin kullandığın lens; bokeh, portre ve düşük ışık şartlarında flaşsız çekim için de 35mm 1.8G lens düşünüyorum. Tabi şu an ikisini birden almam mantıklı değil önce 35mm 1.8G alacağım sanırım.

35mm ne istediğin portre mesafesini..nede tam geniş açıyı verecektir....ama kaliteye diyecek yok....
    bence sigma 17-70 de iyi bir tercih.....ama 35 prime olsun dersen......Sigma 35mm 1.4 DG HSM Lens de çok iyi..hatta yabancı forumlarda nikondanda iyi diyenler var...her diyaframda çok keskin ve net resim veriyor....netlemeside çok hızlı..araştır derim..bence sigmanın en iyi lensi...ama fiyatta nikonun yaklaşık 3 katı...
    erhan hocam bu arada keyifler nasıl..flickrden zevkle izliyorum seni...eskişehiri bitirdin yahu...

Teşekkürler dostum, keyifler iyi umarım senin de her şey yolundadır Nikon'un 18-55 vallahi bence de güzel bir lens. Sigma 18-250'den az bir şey keskinliğini ve kontrastını daha çok beğeniyorum. Ama yine alsaydım yine Sigma 18-250 alırdım hiç tereddütsüz. Bu arada Sigma 10-20 hayırlı olsun, fotoğraflar dehşet, keza 55-200'de ki fotoğrafta yakmış ortalığı

saol hocam.....kuğu enfes olmuş.....
    evet flickerde sigma var...) zaten exifte gözüküyor..lens güzel..aslında senin gibi manzaraya gizli meyilli bir kabiliyet için kaçınılmaz son.....

• deeply_ kullanıcısına yanıt
    hocam cropladığın resimde.... 130 mm için mükemmek keskinlik var......bu senin sigma aklımda...ama yabancı sitelerde 170 den sonra özellikle canonlarda renk sapması oluyor..ve 170 in üstünde...çok soft resimler çekiyor deniliyor....bir kaç resim yüklesene 200 ün üstünde çektiğin....

sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 26 Temmuz 2014; 0:18:03 >

• Dostum geçmiş olsun, iyi bari optiğin de bir sıkıntı olmamış Flickr'da ki fotoğraflar çok başarılı. Ben fotoğrafı büyütüp bakıyorum o zaman çok daha fazla detay ve atmosfer yakalayabiliyorsun. Kompozisyon olarak çok güzel fotoğraflar da var
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

... by deeply11, on Flickr

hocam uyumuyormusun yahu...? resim güzel....saolasın...allahtan hdr merakın yok.....hiç uyumazsın..

valla ben pek memnun değilim.15 mm ile çekilmiş bir fotoğrafım

bu arada ben canon makineye sahibim.bu bahsettiğin programı kullanabilir miyim yine de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 24 Temmuz 2014; 9:50:29 >
    Fotografium'la görüştüm yenisini yollayacaklar. Yarın izine çıkıcaktım mağdur olmamam için elimdekini kullanıp bayramdan sonra değiştirebileceğimi bile söylediler, sağolsunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

valla ben pek memnun değilim.15 mm ile çekilmiş bir fotoğrafım

bu arada ben canon makineye sahibim.bu bahsettiğin programı kullanabilir miyim yine de?

resim fena değil.....sanırım bu programı canonla çekilmiş jpeglerde de kullanabilirsin....resimi lens çekiyor..ama makinadaki teknoloji...resim işleme ve sensörlerde önemli....5100.....eğer imzandaki canonu kullanıyorsan daha yeni bir teknolojiye sahip..satabilirsen canon 600 veya 650d ....dahada iyi olur..

• quote:

Fotografium'la görüştüm yenisini yollayacaklar. Yarın izine çıkıcaktım mağdur olmamam için elimdekini kullanıp bayramdan sonra değiştirebileceğimi bile söylediler, sağolsunlar.

çözüldüğüne sevindim dr......sonuçta fotografium güvenilir bir firma.....güvenimiz sarsılmasın...
    yok zaten yakında aynasız sony'e geçmeyi düşünüyorum resim işleme konusunda çok iyiler
  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    serinledik erhan......saoll..
  • quote:

serinledik erhan......saoll..

Eyvallah. Bu fotoğrafı koymayacaktım aslında, çünkü bu fotoğrafı çekerken makine ayarlarını değiştirmiştim. Sadece biraz kompozisyona sahip olduğu için paylaştım. Eskilerden takılıyorum şimdilik bakalım.

Edit: Fotoğraf, makineden çıktığı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 25 Temmuz 2014; 21:40:32 >
  • Erhan elime sıfır nikon 50-200 geldi bir tane daha

Ev lensten geçilmiyor..)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.