Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deeply_

quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

serinledik erhan......saoll..

Eyvallah. Bu fotoğrafı koymayacaktım aslında, çünkü bu fotoğrafı çekerken makine ayarlarını değiştirmiştim. Sadece biraz kompozisyona sahip olduğu için paylaştım. Eskilerden takılıyorum şimdilik bakalım.

Edit: Fotoğraf, makineden çıktığı gibi.

Resim güzel hocam sen yine bi sefere çıkarsın yakında...
    ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Erhan elime sıfır nikon 50-200 geldi bir tane daha

Ev lensten geçilmiyor..)

Evet lensler çoğaldı sen de 50-200 için Nikon'un en iyi f/p lenslerinin aslarından deniliyor. Bu lensle de çekim yaptıkça paylaşırsın
  • Fotoğraflar makineden çıktığı gibidir.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Flower by deeply11, on Flickr

Flower by deeply11, on Flickr

Batık gemi by deeply11, on Flickr

Kurbağa by deeply11, on Flickr

Edit: 3. ve 4. fotoğrafta çok az crop vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 26 Ağustos 2014; 23:18:57 >

• Fotoğraflar makineden çıktığı gibi.

Korsan sofrası by deeply11, on Flickr

Renkli merdivenler by deeply11, on Flickr

• Merhaba

Ben de bu makineyi aldım ama fotoğrafçılık üzerine temel terimleri dahi bildiğimi söyleyemem. Tecrübeli üyelerimizden sıfırdan itibaren hangi yolu izlemem gerektiğini öğrenmek istiyorum. Yol gösterecek olanlara şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle makineniz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. İso-diyafram-enstantane(perde hızı) arasındaki ilişkiyi öğrenmeniz lazım. Benim size verdiğim sadece 1 kaynak, bir çok bilgi veren siteye ulaşabilirsiniz bu konular hakkında. Aşağıda verdiğim linkleri dikkatlice okuyun ve makineniz de uygulamaya çalışın ve bol bol pratik yapın faydası olacaktır

http://blog.fotografium.com/iso-diyafram-enstantane-daha-kolay-nasil-anlasilir/

http://blog.fotografium.com/iso-nedir-ne-ise-yarar/

http://blog.fotografium.com/enstantane-nedir-ne-ise-yarar/

http://blog.fotografium.com/diyafram-nedir-ne-ise-yarar/

Bir de çekim modları:http://www.dslrfotograf.com/nikon-ile-fotograf/cekim-modlari/

Bunlarda fotoğrafçılık terimleri:http://www.netfotograf.com/forum/terimler-sozluk/fotografcilik-terimleri-54327-1.html

Okuyarak ve okuduklarınızı pratiğe geçirerek kısa sürede kavrarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 10 Ağustos 2014; 17:20:17 >

• Teşekkürler @deeply_ elinize sağlık. Uygun zamanımda teker teker inceleyeceğimden hiç şüpheniz olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayumimi

Teşekkürler @deeply_ elinize sağlık. Uygun zamanımda teker teker inceleyeceğimden hiç şüpheniz olmasın.

Rica ederim. Aklınıza herhangi bir soru takılırsa lütfen paylaşın. Mutlaka yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır. Ben sadece size genel bilgileri sundum. Başta öğrenene kadar çoğu konuda olduğu gibi sizi sıkıntılı bir süreç bekleyebilir ama öğrendikçe fotoğrafçılık sizin için bir tutku haline gelecektir. Fotoğraf çektikçe paylaşımlarınızı buraya eklemeyi de ihmal etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 10 Ağustos 2014; 19:47:57 >

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    İşlenmiş midye by deeply11, on Flickr

Maske by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 26 Ağustos 2014; 23:20:25 >

• Bura nire erhan..?
    Gene bir kaynak bulmuşsun. =)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bura nire erhan..?
    Gene bir kaynak bulmuşsun. =)

Eskişehir Sazova'da, Masal şatosu'nun içi dostum. Midye fotoğrafı sadece yine Sazova'da akvaryumun içinden. Bu sabah tatile çıkıyorum 2 hafta ne forum'da ne flickr'da yokum. Gelince bakarım artık kimler neler paylaşmış
  • Ramazan bayramında can sıkıntısından doğan bir kaç kare. Facebook sağolsun fotoğrafları biraz halletmiş

buda eskilerden

• deeply_ kullanıcısına yanıt
    güzel foto lens ne kardeş burda bende ucuz yollu bir tele düşünüyorum 1000 tl dolaylarında ne tavsiye ediyorsun...

quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

Makineden çıktığı gibi by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herschell -- 20 Ağustos 2014; 23:01:53 >

• Teşekkürler. Fotoğrafları flickr üzerinden forum da paylaştığım için fotoğrafların üzerine tıklayıp exif bilgilerine'de bakabilirsiniz. Son zamanlarda çektiğim fotoğraflarda crop dışında herhangi bir işlem uygulamıyorum. Ve bundan sonra çekeceğim fotoğraflarda bu şekilde olacak. Bu da lens hakkında daha fazla fikir edinmek isteyen arkadaşlara yardımcı olacaktır düşüncesindeyim. Lens: Sigma 18-250 Macro, kesinlikle tavsiye ederim.

http://fotografium.com/sigma-18-250mm-f-3-5-6-3-dc-macro-os-hsm-lens#.U_Y3K8V_ubN Ben buradan aldım oldukça güvenilir onu söyleyeyim, herhangi bir sorun yaşamadım.

ben baya keskin buldum lensi tabi sadece bu fotoya bakarak konuştum peki 55-300 vr kullanma şansınız oldumu bumu o mu desem :)

bende fotografiumdan almıştım makineyi benim içinde sorunsuz bir firma... şuan için cumartesi istanbula geçeceğim 1 hafta kalacam ordan biraz durumları toplarsam elden alacam bir lens fakat toplayamassam dnüşte kart ile alırım diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herschell -- 21 Ağustos 2014; 22:37:17 >
  • Diyelim ki 55-300 aldınız, eğer ki manzara çekmek istediğiniz zaman veya daha geniş açıya ihtiyaç duyduğunuz durumlarda, keşke 18-250 alsaydım derseniz ve bu durum kafanızı kurcalayacaksa 18-250 derim.
    aslında bende tak gez istiyorum ve lens değiştirmek banada sorun teşkil ediyor toz doldu makine zaten bir tane 50mm takıp çıkarıyorum... sadece kullandıysanız diye sordum peki sadece sigma mı, tamron filan tavisye edilmiyor sigmanın daha iyi sonuç verdiği söyleniyor siz ne düşünüyorsunuz..
  • Ben de tak gez lens olarak Sigma'nın Tamron'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. dpreview'da da Sigma her yönüyle Tamron dan üstün gözükmekte:

http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma-18-250mm-3p5-6p3-os-hsm-macro/5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 22 Ağustos 2014; 1:23:44 >
  • Fotoğraflar da crop vardır ve sepya uygulanmıştır.

Ada, tekne ve martılar by deeply11, on Flickr

Balıkçı teknesi ve martılar by deeply11, on Flickr

Boşlukta bir tekne by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 25 Ağustos 2014; 6:53:05 >

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    İzmir - Urla by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 26 Ağustos 2014; 23:04:28 >

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.