Bence 18-105 kullanımı çok daha rahat olacaktır. Tek lens, taşıma ve sahada kullanımda tak-çıkar derdi olmayacak ve an yakalama, kaçırmama imkanı daha yüksek olacak. Zaten yaşadığınız bölgede farklı kuş türleri falan yok ise 200mm. falan kullanmak için imkan, sebep de pek olmayacaktır diye düşünüyorum. Benim tecrübem bu yönde oldu. Tele lensi bir merakla aldım 6 ay sonra baktım hepsi ancak 15-20 fotoğraf çekmişim o lensle ve sattım. 1 tak-gez ki 18-105 bu oluyor... bir de merak ettiğiniz konuya göre prime lens yada prime gibi de kullanılabilen makro lens çok daha kullanışlı oluyor benim için mesela. Tabi ben kişisel tecrübelerime göre yazdım. Bu durum kişiden kişiye değişik olacaktır elbette.
Üstad bende nikon nikkor 55x200 vr2 lens almayı düşünüyordum. tele lens eksikliğini vapur tekne gezilerinde hissettim birde kız kulesini çekemeyince, :) ayrıca macro lens değil ama börtü böceği doğada yakın çekim yaparım diye aklıma yatmıştı. sen böyle yazınca soğutum aynı kampanyayı n11 de bende bekliyorum :) tamrol 18x200 tak gez makro kullanırsın dediler ama oda kalite bakımından beni tatmin edeceğini sanmıyorum çok eleştiriyorlar, eleştirilenler oluyorsa cidden can sıkıcı
2. düşüncem de 17x50 vc li tamrol 2.8 almak var
ama tak gez lens istemiyor değilim 18x105 bu konuda yeterli kalırmı acaba ?
bu arada 18x55 kit lens ve 35mm 1.8 lensim var. 35mm i sokak gezilerinden gece çekimlerinde çok kullanıyorum bu lens konusunda bir el atsam yönlendirilmeye ihtiyacım var. yardımcı olursa çok sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
Bence 18-105 kullanımı çok daha rahat olacaktır. Tek lens, taşıma ve sahada kullanımda tak-çıkar derdi olmayacak ve an yakalama, kaçırmama imkanı daha yüksek olacak. Zaten yaşadığınız bölgede farklı kuş türleri falan yok ise 200mm. falan kullanmak için imkan, sebep de pek olmayacaktır diye düşünüyorum. Benim tecrübem bu yönde oldu. Tele lensi bir merakla aldım 6 ay sonra baktım hepsi ancak 15-20 fotoğraf çekmişim o lensle ve sattım. 1 tak-gez ki 18-105 bu oluyor... bir de merak ettiğiniz konuya göre prime lens yada prime gibi de kullanılabilen makro lens çok daha kullanışlı oluyor benim için mesela. Tabi ben kişisel tecrübelerime göre yazdım. Bu durum kişiden kişiye değişik olacaktır elbette.
verdiğiniz linkde ki d5500 fiyat olarak iyi. ama bende tek sıkıntı nakit olmaması. karta taksit yaparak alacağımdan n11 sitesi uygun düşüyor bana şuan için.
Fotograf olarakta ev veya o tarz kapalı ortamlarda birde gezi vs.. gibi yerlerde manzara,doga cekimi yaparım.