Şimdi Ara

Nikon d5300 Netleme Bileziği Sürekli Dönüyor (Normal mi arızalı mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aşağıdaki linkten d5300 makine aldım.Manuel olarak netlik yaparken netlemeyi yapıyor fakat sonsuz dönüyor biryerde durması gerekmez mi?
    http://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/nikon-d5300-af-p-18-55mm-vr-lens-dslr-fotograf-makinesi-P31703319

• Demek ki koca forumda ve en çok kullanıcısı olan markalardan birinin lensine ait cevap verecek birileri yok. Ben geçen gün mağazada Nikon D5600 + 18-105'i kiti inceledim. Onda çok dikkat etmemekle birlikte odak halkasının böyle sürekli döndüğünü gördüm. Eski filmli lenslerde falan öyle bir sonu var galiba. Yeni lenslerde öyle bir son durak olayı olmayabilir. Belki yenilerin bazılarında da vardır kesin bir şey diyemem ama ben m43 sistem kullanıyorum ve bendeki lenslerde de odak halkası sürekli döner. Tahminim bunun yapılmasındaki neden de lenslerin eskisi gibi metal parçalardan olmaması nedeni ile kimi kullanıcıların bu odak durağını kırması gibi bir olay olabilir. Üreticiler de böyle bir şey geliştirmişlerdir belki de...
  • Jiddi hoca kızmış :)

sorunun cevabı: normaldir.

günümüz nikon lenslerinin çoğunda, lens içinde bir netleme motoru vardır. yine aynı nikon lenslerde bir de manual override denilen bir özellik vardır. autofocus modunda, bir noktaya netlediniz ancak netlemek istediğiniz nokta o değildi; farklı bir noktaydı. işte tam bu anda, netleme halkasına müdahale edip, kendi istediğiniz noktaya netleyebilirsiniz.

işte bu manual override özelliğinin olabilmesi için, netleme halkasında bir son noktası yoktur.

manuel netleme modundaysanız, netleme halkası, lensin netleyebileceği minimum mesafe ile sonsuz mesafe işaretleri arasında serbestçe döner. min ve sonsuz noktalarının ötesine devam edecek gibi halkayı çevirmeye devam ederseniz; biraz direnç gösterecek ama dönmeye devam edecektir. netlemede bir değişiklik olmaz tabi.

autofocus modundaysanız, netleme halkası, biraz direnç göstererek istediğiniz yönde, istediğiniz kadar döner. min ve sonsuz noktalarını geçerseniz, dönmeye devam eder, netleme değişmez.

netleme yapmaya çalışırken, min yada sonsuz noktalarının ötesine doğru çevirdim bir miktar, sorun olur mu? olmaz

oğlanın eline vereyim lensi çevirsin dursun, sorun olur mu? olur. abartmanın alemi yok.

• Kızdım galiba :)
    Valla ilginç de bir durum gördüm. Şöyle ki, arkadaş şimdi hangisini alsam, onu mu-bunu mu, şu kadar param var vs. deseydi bir kere kesin "Ben şunu kullanıyorum gözünü kapat al" gibi yorumlar gelirdi. Birileri birilerini över, ötekilerini döver yada söverdi.
    O kadar çok bilen, en çok kullanılan markalardan birisine ait ve en çok kullanılan lenslerden birisi hakkında böyle soru gelince neredeler ? Hani o çok sık gördüğümüz "hangisini", "ne alayım" başlıklarında saldıray mod aktive edilmiş olarak yazanlardan ister-istemez bir beklenti içinde oluyor insan tabi. Fakat ne görüyoruz şu durumda ? Demek ki bu arkadaşlar ya bu ürünlere hayatlarında temas bile etmemişler ( Öyle olmalı ki ben 3 gün önce mağazada 3-5 dakikalık ilgilenmem ile şu cevabı verebildim) yada arkadaşlar eski model bir ürün ve zaten de alan almış-buradan bize iş çıkmaz diyerek körmezden geldi !

Merak ettiniz mi bilmem ? Ben ettim ve aklıma şu cevaplar geldi...

a-) Forum hayatı bitmiş herkes feyzde insta'da !
    b-) Yeni ürün çıkmadı ne pazarlayacağız ki, hem adam alacağını almış, üstelik de eski model, uğraşıp vakit harcayamayız ! Bizi bunun için görevlendirmediler burada.
    c-) 5 günlük ulusal fotoğrafçılık yası ilan edildi ! Haberimiz yok ama
    d-) Milleten Erkan Yolaç'ın Evet/Hayır yarışmasına kitlendiğimizden böyle minik sorunlarına vakit ayıramayız.
    Erkan Yolaç'ı anımsamayanlarımız olabilir diye bir de şöyle paylaşayım... Yanlış anlama olmasın.
    https://www.youtube.com/watch?v=u8sOXjD1-lM

e-) Hepsi !

...velhasıl ben kullanmadığım halde duruma göre öneririm-önermem. Bana kaldınız ise zaten vay halinize ! Gerçi buralara kaldınız ise vah vaaah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Mart 2017; 12:45:0 >

• forum öleli çok oldu. işi bilenler (ki varmıydılar) gittiler...

ama genel olarak Türk forumlarının olayı bu. neyi nerden kaça alabilirim. 3 kuruşa 5 köfte nasıl yiyebilirim. cin olmadan nasıl adam çarpabilirim... vs vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: xpug

forum öleli çok oldu. işi bilenler (ki varmıydılar) gittiler...

ama genel olarak Türk forumlarının olayı bu. neyi nerden kaça alabilirim. 3 kuruşa 5 köfte nasıl yiyebilirim. cin olmadan nasıl adam çarpabilirim... vs vs vs

Öyle olmayan 3 tane forum biliyorum. Bilmediğim daha da çoktur eminim. Özellikle de isimlerini vermeyeceğim ki burası gibi kirlenmesin ! Gerçi kirlenemezler de çünki popülasyon az, reklam verenler ve para dönmediği için de kirli oyunlar o forumlarda dönmüyor. Tabi bizim vatandaş için gösteriş, popülarite, ne şekilde olur ise olsun hiç önemi olmadığından tercih ettikleri ortamlar da işte nasıl oluyor görünüyor.

Haa bir cin fikirli çıkıp da "E sen niye buralardasın ?" diye bilir. O cin yanıtını bulamayacak kadar cindir ancak. Ben de yanıtını öyle cine verecek değilim. Elbette eminim ki benzer ve farklı "doğru" gerekçeler ile benim gibi burada olanlar da var. Yani herkesi veya çoğunluğu cin yada başka bir şekilde tanımlamıyorum özellikle. Aman diyim özellikle dememe rağmen yanlış anlamakta ısrarcı olan var ise kendisinin ne olduğunu göstermek için bu meydan onlara her daim açıktır elbette.

Ayrıca şunu da belirteyim. Zaman zaman kraldan çok kralcı olan kimi cinlere bazı başlıklarda belitmişimdir... Kimilerinin reklam deyip aşağılık bir şeymiş gibi gösterdikleri şey bazen reklam değildir. Bazen sadece vatandaşa bilgi olması açısından bunların "iğrenç maddi çıkar ilişkisi"ymiş gibi tanımladıkları şey sadece vatandaşı bilgilendirmek amacı da taşıyabilir. Reklamdan rahatsız olduğunu zaman zaman dile getiren kimi acayipler kendi mesajları içerisindeki kelimelerin içerisine dahi reklam eklenmesine gık çıkartamamışlar, sırtlarından diş geçiremeyecekleri bir yerler para kazanıyorken hiç bir şey diyememişlerdir. Ne zaman ki kişi vatandaşa öyle zannettikleri gibi "iğren çıkar ilişkisi" olmayan bilgi vermek amaçlı paylaşımda bulunmuş, hemmen kraldan çok kralcı cin olup çarpmaya kalkmıştır !

Yönetime ve bu uygulamalara iyi/kötü bir şey demiyorum. Bir ticaret hanedir. İşleyiş sistemi bu şekildedir. Tüketici bilmeden gelir, görür-öğrenir-bilir devam ediyor ise de kendi tercihidir tabi. Ben bu forumdan da başka forumlardan da 30 senelik ömrümde tanımadığım kadar iyi, güvenilir, bilgili, paylaşan insanlar tanıma şansını yakalayabildim. Sordum, araştırdım, okudum, bildiklerimi zamanım yetebildiğince bildiğim kadarı ile paylaşmaya çalıştım. Bilmediklerimi dahi araştırıp yanıtladım çoğu zaman ve soranlardan da çok şey öğrendim dolayısı ile. Bu vesile ile de beni tanıyan dostlara da teşekkür edeyim, selamlar diyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Mart 2017; 2:18:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.