Arkadaslar bir sitede Nikon D7000 buldum sifir fiyatida cok uygun. ama makinayi kullanan varmi ? Avantaji dezavantaji nedir? YARDIMINIZI BEKLIYORUM...
Nikonun en çok satan ve en sağlam serisinin devamı. Güncel Örneği d7100. Eğer fiyatı iyi bulduysam al derim, ama Pro Kullanıcı değilsen ve kişisel kullanacaksan d5300 gibi bir model öneririm. Wi-Fi dokunmatik ekran GPS gibi onlarca özelliği var. Kullanım olarak onlarca kat daha erişilebilir ve rahat.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: sinan4407
Arkadaslar bir sitede Nikon D7000 buldum sifir fiyatida cok uygun. ama makinayi kullanan varmi ? Avantaji dezavantaji nedir? YARDIMINIZI BEKLIYORUM...
fiyat nedir ? ayrıca üzerinde gelen lens nedir ? d7000 ve d5100 kullandım uzun süre... fotoğraf kalitesi olarak fark yok. hatta d5200 ve d5300'ün fotoğraf kaliteleri daha iyi. çünkü d7000 güncel bir makine değil. işlemcisi eski mesela, bu da foto kalitesine etki ediyor. ama d5200 ya da d5300'de bazı özelliklere hızlıca erişmek zor, d7000 de ise kolay. çünkü sana sık sık lazım olacak özellikler (iso, beyaz ayarı, af modu, öçlüm modu vs.) için ayrı ayrı düğmeler var, yani menülerde kaybolmuyorsun. ortama uygun ayar yapma hızın artıyor yani. ayrıca üst ekranın da olması bataryadan tasarruf sağlıyor, extra olarak göbde büyük olduğundan batarya da büyük oluyor, bu da fazla pil ömrü demek. ama dezavantajıda yok değil. mesela ağır. bi süre sonra insanı gerçekten yoruyor.
7000 iyidir 7100 daha iyidir. güzeldir hoştur. alınası makinedir.
Gayet iyi, gövde idealinden biraz ufak, d80'nin geliştirilmişi. Daha tok ve kulanışlı. Klasik nikon kullanışlılığına sahip tuş diziliminde. Beraberinde gelen 18-105 eski 18-135 lense göre çok daha başarılı. Sensörü çok iyi bir sensör, iso kabiliyeti gayet memnun edici, makine karakteristik olarak hafif overexpose'a meyilli ama rahatsız edici ya da sorun çıkarıcı derecede değil ki underexposedan iyidir. Hızlı, versatil, başarılı bir orta sınıf dslr. Tavsiye edilir, Bana göre tek sorunu pek parasını hak etmemesi, özellikle de türkiye fiyatıyla.
Amaç foto kalitesiyse 7000 ya da 7100e o kadar para vermeye gerek yok, daha amatör olan 5300 gövde tavsiye ederim. Daha iyi sensör, çok iyi foto kalitesi, döner ekran, wifi vs mevcut. Kit lensli 7000 ya da 7100 alana kadar gövde 5300 artı iyi bir lens çok daha iyi sonuçlar verecektir. Misal gövde +85 f1.8d. Fakat dslr tecrübeniz varsa ve nasıl kullanacağınızı biliyorsanız 7xxx serisi tuş dağılımıyla ciddi fotorafçılara daha kolaylık sağlayan birazcık daha profesyonel gövdeler.
Arkadaslar cok tesekkurler yorum ve bilgilendirme icin,sanirim alacagim bu makinayi. ilk zamanlar Nikon d40 kullanmistim,daha sonra Canon eos 5D ,simdide Sony Nex 5N var elimde Birde bunu alayim diyorum linki asagida;
D7000 ile kıyaslıyorsanız şunu da belirtmekte fayda var,
D5300'de gövdede AF motoru yok bu aslında en önemli kriterlerden birisi. D serisi lensleri manuel mod dışında kullanamazsınız daha pahalı olan g serisi lens kullanmanız gerekir.
D7000 ile kıyaslıyorsanız şunu da belirtmekte fayda var,
D5300'de gövdede AF motoru yok bu aslında en önemli kriterlerden birisi. D serisi lensleri manuel mod dışında kullanamazsınız daha pahalı olan g serisi lens kullanmanız gerekir.
Bu bence çok da bir sorun değil, çünkü şu anda piyasada Nikon uyumlu dahili fokus motoru olan 166 yada fazla sayıda lens mevcut. Seçenekler az olsaydı sıkıntı yaratabilirdi ama sigma olsun, tamron, tokina olsun güzel lensleriyle çeşitlilik sağlıyorlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme