Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
391.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • D7000 de kullanılabilecen en iyi geniş açı lens Tokine 11-16 F2.8 Bence diğer lerine para vermemek lazım.

Makro olayında filtre falan yoktur arkadaşlar.
    raynox almayacaksanız paranızı çöpe atmayın boşuna Çinlileri zengin etmeyin.
    2x 5x 10x close-up filterler falan külliyem yalan dolan.
  • Filtre temizliğini nasıl yapıyorsunuz ne kadar temizlersem temizleyelim ışığa tuttuğumda kılcal lekeler gitmiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapadokya'da gezecek çok zaman yoktu.
    Balonları görebilmek için sabah 6'da çıktım otelden, buz gibi soğukta birşeyler yapmaya çalıştık. :)

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
  • quote:

Orijinalden alıntı: sispus

Arkadaşlar herkese merhabalar
    d7000 kullanıcısıyım ve bir konuda yardıma ihtiyacım var.
    Makinama ikinci bir hafıza kartı taktım ve RAW Yuva 1 - JPEG Yuva 2 yi seçtim.
    RAW formatta çekim yapmadığım zaman JPEG'leri iki karta da dağıtıyor. Nasıl oluyor anlamadım. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

bende anlamadım bu durumu yazılımsal hata sanırım 1. kart jpg 2. kart raw totalde bakıyorum ikiside jpg

vizör temizliği zor bişimidir
  • Filtre için herhangi bir temizliğe gerek yok.
    Hatta her ortamda kullanmanın gereği bile yok... Heleki kalitesiz UV filtreleri hiç kullanmanın anlamı yok.

Vizör temizliği yapma sebebiniz nedir?
    Vizörden bakınca toz mu var?

Eğer evet ise şunu deneyin olmazsa bırakın kalsın.
    Makineyi ters çevirin focus screen denilen bir plaka var. Onun sağından solundan küçük bir pompa ile üfletin püfletin.
    Daha sonra makineyi düz tutun yine aynı yerden üfletin püfletin.

Temizlenmezse komple sökmek lazım oda biraz şatafatlı bir iş.

Youtube da focus screen temizleme videoları var. Ordan da görebilirsiniz ancak focus screeni söküp takarken kırılan veya çizilen çok kişi var nette.
  • D7000 için uzaktan kumanda var mı?
  • ihsanokur kullanıcısına yanıt
    Evet var, Nikon Wireless Remote Control ML-L3
  • __FuEGo__ _ kullanıcısına yanıt
    orda bi sıkıntı yok. benim istediğim daha doğrusu 1. ye raw 2. ye jpg den anladığım raw çekmediğim zamanlarda 2.ye kayıt yapsın 1 e dokunmasın. ama bu karma karışık atıyor jpgleri
  • musty578 kullanıcısına yanıt
    çözemedim gitti.
    vizör mü sensör mü?
    vizörse yumuşak bi bezle silersin. sanırım sensörü soruyorsun sen. o konuda yardımcı olamayacağım. bilen arkadaşlar yönlendirsin seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

Filtre için herhangi bir temizliğe gerek yok.
    Hatta her ortamda kullanmanın gereği bile yok... Heleki kalitesiz UV filtreleri hiç kullanmanın anlamı yok.

Vizör temizliği yapma sebebiniz nedir?
    Vizörden bakınca toz mu var?

Eğer evet ise şunu deneyin olmazsa bırakın kalsın.
    Makineyi ters çevirin focus screen denilen bir plaka var. Onun sağından solundan küçük bir pompa ile üfletin püfletin.
    Daha sonra makineyi düz tutun yine aynı yerden üfletin püfletin.

Temizlenmezse komple sökmek lazım oda biraz şatafatlı bir iş.

Youtube da focus screen temizleme videoları var. Ordan da görebilirsiniz ancak focus screeni söküp takarken kırılan veya çizilen çok kişi var nette.

Filtrelerim fena değil hoya hd Slim uv filtre. pahali nikon macro 105 mm ve sigma 35 mm 1.4 gibi nispeten pahali lensler icin koruma amacli aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çağlar43 kullanıcısına yanıt
    Amaç koruma ise pahalı almanızın bir anlamı yok. 5TL ye satılanla 150TL ye satılan arasında bir fark yok.

Amaç UV filtre alayım da güneş ışınları direk vurduğunda UV yi emsin (sanki her ortamda varmış gibi...) fotoğrafta bozulma falan olmasın diyorsanız işte o zaman kaliteli almak lazım.
    Ben luzumsüz bişey olarak olarak görüyorum. Tozlu/rüzgarlı ortamlarda kullanmak lazım.
  •  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
  • quote:

Orijinalden alıntı: celilbey

Evet var, Nikon Wireless Remote Control ML-L3

Teşekkür ederim. Siz söyledikten sonra gittigidiyorda buldum. Satın aldım. Fiyatı da gayet makulmuş.
  • ihsanokur kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacks0n

Ucuz uv filtre fotograf kalitesini olumsuz etkiliyor o yüzden koruma amaçlıda olsa kaliteli uv filtre almak lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sispus S kullanıcısına yanıt
    RAW modu ile jpeg modu arasında neden değişiklik yapmanız gerekiyor sürekli
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Makineyi genelde raw+jpg şeklinde kullanıyorum. Sade jpg'in yeterli olacağı bir gün makinemi o şekilde ayarladım. 2. kartta jpg'leri beklerken kartlara dağılmış vaziyette görünce şaşırdım. Bana bir hataymış gibi geldi. Başka bu durumda olanlar var mı diye öğrenmek istedim.
  • 35mm
    ISO 400
    F1,8 1/60s
    dahili flaş

• 35mm
    ISO 400
    F1,8 1/50s
    dahili flaş

• sispus S kullanıcısına yanıt
    D80'le DSLR olayına girince ben de jpg'le başladım. hem dosya boyutu küçük hem de raw'ları işleyecek photoshop'u benim bilgisayarım çalıştırmıyordu. 1 sene kadar böyle takıldım. sonra yeni bilgisyar vs derken raw olayına girdim. o günden beri raw'dan başka çekmedim. kişisel önerimdir, RAW'dan şaşmayın.

düğünlerde çekim yapıp 10 dakika içinde rengine - tonuna bakmadan baskı vermeniz gerekmiyorsa jpeg'e geçmeyin. makineniz iyi bir modeldi diye hatırlıyorum hakkını verin bence. hem makinenin hem de RAW'ın.
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.