Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (376. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
391.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim tercihimde raw çekmek. ama geçen gün rawıa ihtiyacım olmadığı bir durum oldu. bende rawı kapattım. dosyaları alırken bazılarının diğer kartta olduğunu görünce bir sorun olabilir diye düşündüm.
    onu öğrenmek istedim.
  •  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
  • jacks0n J kullanıcısına yanıt
  • Geçen gün babamın eskilerden 300mm Beroflex f/5.6 buldum.
    Uygun 2x TC de var, bunu takınca 600mm oldu ama f değeri ne oluyor ?
    Birde tripod üzerinde kumanda ile çekim yapsamda liveview olarak bakınca sağlam titreme var.

Bu tip odak uzaklığında nasıl çekim yapacağız ?
    Güneş olmadığında pek kullanışlı değil sanki, acaba TC yüzünden f değeri çok yükseliyor o sebeple mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar düşünen olursa Nikon uyumlu "Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro" lensim satılıktır;

http://forum.donanimhaber.com/m_84505571/tm.htm
  • selamlar sırf bu başlık için foruma üye oldum:D

3 gün önce d7000 aldım.

daha önce hiç dslr makine kullanmadım. teknik anlamda bilgim 0 kitapçığı okuyorum makineyi öğrenmek için.

internette video ve yazılara bakıyorum iyi fotoğraflar çekmek için.

bigim çok gaz hevesim çok fazla umarım hevesimi kaybetmem. (ki çektikçe daha fazla artacağını düşünüyorum)

bu arada 18-108mm 1:3.5-5.6 lens var cihazın üzerinde. en düşük f değeri 3.5 oluyor değil mi?

sensör yağlanması testi içinf değerini 3.5 yapıp beyaz zemini çektim hiçbir leke yok herhalde bu sorun makinemde yok değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dxrkn -- 1 Aralık 2013; 14:32:02 >
  • Tablette fotoğrafları düzenleyen varsa Photomate R2 çıktı, tavsiye ederim.
    Ben Note 8.0 ile onu kullanıyorum, baya memnunum.
    Hazır mesaj atmışken birde foto koyalım, boş geçmeyelim. :)

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

• quote:

Orijinalden alıntı: dxrkn

selamlar sırf bu başlık için foruma üye oldum:D

3 gün önce d7000 aldım.

daha önce hiç dslr makine kullanmadım. teknik anlamda bilgim 0 kitapçığı okuyorum makineyi öğrenmek için.

bigim çok gaz hevesim çok fazla umarım hevesimi kaybetmem. (ki çektikçe daha fazla artacağını düşünüyorum)

bu arada 18-108mm 1:3.5-5.6 lens var cihazın üzerinde. en düşük f değeri 3.5 oluyor değil mi?

sensör yağlanması testi içinf değerini 3.5 yapıp beyaz zemini çektim hiçbir leke yok herhalde bu sorun makinemde yok değil mi?

f yi 22 ye getirip bakıcan iso 100 de olucak

• quote:

selamlar sırf bu başlık için foruma üye oldum:D

3 gün önce d7000 aldım.

forumu baştan itibaren okursan sana gerekli olan herbilgiyi bulacaksın .. lütfen üşenme ve baştan itibaren bak çok yararını göreceksin .

• quote:

Orijinalden alıntı: jacks0n

Eline sağlık çok güzel bir foto olmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: menerio

Tablette fotoğrafları düzenleyen varsa Photomate R2 çıktı, tavsiye ederim.
    Ben Note 8.0 ile onu kullanıyorum, baya memnunum.
    Hazır mesaj atmışken birde foto koyalım, boş geçmeyelim. :)

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Arkadaşlar düşünen olursa Nikon uyumlu "Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro" lensim satılıktır;

neden satiyorsunuZ daha iyisini mi alacaksiniz?

bu arada bi turlu dslr alamadim kismetimde yok herhalde :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Arkadaşlar düşünen olursa Nikon uyumlu "Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro" lensim satılıktır;

neden satiyorsunuZ daha iyisini mi alacaksiniz?

bu arada bi turlu dslr alamadim kismetimde yok herhalde :)

Amacım FF bir makineye geçmek. Bütçe lazım

• Hangi makine FF te ?
  •  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
  • f değerini 22 yapınca birsürü leke çıktı. ne yapayım makineyi yeni aldım iade edeyimmi?

resim:http://saydin.net/DSC_0662.jpg

bunlar tozmu yoksa yağ lekesimi acaba
  • bari B kullanıcısına yanıt
    evet başlığı okuyorum vakit buldukça gördüğüm resimler beni çok motive etti.

d7000'le ilgili hem pozitif hem negatif çok şey okudum buna rağmen almaya karar verdim.

sanırım makinemde bahsedilen yağlanma sorunu var.

ama çok sevdim makineyi bu sorunu düzeltme imkanım olmaz mı? yoksa iade edip yenisini mi almalıyım?

700e yakın resim çektim tozlu ortama da girdi makine ama lensi aldığım gün taktım ve hiç çıkarmadım. toz olabilirmi resimdeki lekeler.

ya da bunlar yağ ise sensör temizleme ile çıkar mı acaba?
  • quote:

d7000'le ilgili hem pozitif hem negatif çok şey okudum buna rağmen almaya karar verdim.

ama çok sevdim makineyi bu sorunu düzeltme imkanım olmaz mı? yoksa iade edip yenisini mi almalıyım?

700e yakın resim çektim tozlu ortama da girdi makine ama lensi aldığım gün taktım ve hiç çıkarmadım. toz olabilirmi resimdeki lekeler.

makinendeki yağlanma değil toz .. :) gönlün rahat olsun .. zaten f22 deçekim yapacak değilsin sürekli benim makinemdede var toz .. sen makinenei güzel günlerde kullanmaya devam et .. Problem edilip kafaya takılacak durum değil ..

• quote:

Orijinalden alıntı: bari

quote:

makinendeki yağlanma değil toz .. :) gönlün rahat olsun .. zaten f22 deçekim yapacak değilsin sürekli benim makinemdede var toz .. sen makinenei güzel günlerde kullanmaya devam et .. Problem edilip kafaya takılacak durum değil ..

içimi rahatlattın. çok teşekkürler.

makine elimden hiç düşmüyor yeni aldım 700 resim çekmişim:D

ama şu an buraya koyacak kadar iyi resim çekmedim tabiki antrenman aşamasındayım. yakında bende resimlerimi buraya koyarım inş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bari

quote:

içimi rahatlattın. çok teşekkürler.

makine elimden hiç düşmüyor yeni aldım 700 resim çekmişim:D

ama şu an buraya koyacak kadar iyi resim çekmedim tabiki antrenman aşamasındayım. yakında bende resimlerimi buraya koyarım inş.

• 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.