Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (378. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
391.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de sipariş verdim pazartesi elimde olur. Ekleyebilirsiniz beni de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacks0n -- 15 Aralık 2013; 11:21:09 >
  • Şu fotoğrafları makineden çıktığı gibi koymayın buraya. küçültün biraz, simage kullanın. özen gösterin biraz...

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 15 Aralık 2013; 19:43:43 >
  • arkadaslar 1yıldır d5100 kullanıcısıyım. fotografcılık hobi olarak basladı ama suan hobiden daha cok benim bir parcam gibi oldu evdede kardeşim de fotografcılıga merak sarmaya basladı bizde karar verdik benim d5100ü ona verip ben kendime yeni bir body alıcam. d5100ü alırkende d7000 ilgimi çekmişti fakat o sıralar parasal olarak alamamıstım. şimdi durumlar gayet iyi yeni bir body alıcam ama bu seferde d7000 ile d7100 arasında kaldım suanki piyasadaki d7000lerde sensör yaglanması durumu halen varmıdır acaba? ve d7100 ile arasında 1000tl gibi bir fark var. d7100 bu aradaki fiyat farkını karsılayacak kadar iyimi ? ayrıca d5100 için lense harcadıgım paraya bir baktımki kendimden utandım keske ozamanlar direk body içinde af motoru olan bir body secseymişim :)

• opxah93 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben temmuz sonunda Almanya'dan D7000 aldım, hiç bir sorunu yok, memnunum.
  • bende yeni aldım makineyi böyle bir sorun görmedim.
  • bende haziranda almanyadan almış biri olarak gerçekten çok memnunum makineden ve lensten. (18-105 vr ) profesyonel fotoğrafçılık yapmıyorsanız kesinlikle uzun sene götürcek bir makine buna kesin karar verdim. artık sadece lens haberleri takip ediyorum d7100 le gerçekten aradaki fiyat farkına değcek bir fark olduğunuda düşünmüyorum , he alabiliyosan sıkıntı yoksa alma konusunda tabi ki d7100 almak daha mantıklı ama sınırlı bütçe ile d7000 alıp artan parayı kendine harcayabilirsin

yağ konusuna gelirsek, geçen burda bir arkadaş sorunca hemen f22 de dolaba ışık verip bi kare aldım ve sonuç aşağıdaki gibi solda küçük bir kaç adet nokta, (çok sağlıklı bir poz değil ama şöle düşün günlük kullanımda en extrem alacağın poz budur o lekeleri görmek için ). Ve ben bu makineyle toz da sıcakta 30 gün aralıksız avrupa gezdim lens değiştirdim. Bu kadar temiz çıkması bile şaşırttı açıkçası

kısaca tavsiyem d7000 al üstüne kalan paraya güzel bir polarize filtre filan alabilirsin. yaz sıcağında güneşin bol olduğu zamanlarda çok ihtiyaç duyuyor insan bazı pozlarda.
     NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blancbec -- 18 Aralık 2013; 23:19:41 >

• arkadaşlar 18-105 f 3.5 lensim var.

gece parti ortamında loş ışıklarda çekim yapıyorum flaşsız çok iyi verim alamıyorum isoyu arttırıyorum perde hızını düşürüyorum. tabi kaliteden ödün veriyorum.

şimdi 50 mm 1.8 diyaframlı lens ne kadar farkeder ciddi anlamda düşük ışıkta performansı arttırabilirmiyim ona göre bu lensi almayı düşünüyorum.

insanlar dans ettiği için perde hısını çok düşürmek istemiyorum sürekli hareketli nesneleri çekmek için başka önerilerinizede açığım.

isoyu mesela 1600 ün üstüne çıkarmak istemiyorum ama elimdeki lensle mecbur kalıyorum.
  • dxrkn D kullanıcısına yanıt
    50mm parti ortamında çok dar gelir. insalara çok yakın olacaksınız, kadrajlamak çok zor olur. 1.8 değeri de çok dar bir alan derinliği verir.

sahneyi çekiyorsanız, flaş kapalı olarak tüm ayarları auto'ya alın. birkaç deneme çekin. çektiğiniz karelerin pozlama ayarlarına bakın. A yada M modunda benzer ayarları seçip çekim yapın. sahne ışıkları biraz sizi kurtarabilir.

sahneye doğru değil de sahneyi yan tarafınıza yada arkanıza alıp tümüyle loş ışıktaki topluluğu çekiyorsanız, flaştan başka çareniz yok. 50mm 1.8 yada 35mm 1.4 hiç birisi fayda etmez.
    Parti fotoğraflarında DX makinada 50 mm çok zorluyor hocam, bende denedim ancak 50 mm dar kalıyor. Parti fotoğraflarında mümkün mertebe geniş açı hem daha çekici hemde daha çekici kareler alınabiliyor. Size tavsiyem flash kullanmanız. Mümkünse SB700 gibi harici flashlar ile mümkünse duvarlardan vs. ışığı çarptırarak soft bir ışık eşliğinde fotoğraf çekmek. Böylece elinizdeki lenside kullanabilirsiniz tüm aralıkta 18-105 aralığında.
    Şu konu başlığında zamanında bir tartışma açılmış. Belki işine yarayabilir. Anlayabildiklerim; 50mm'den ziyade ttl ölçüm yapan bir flaş ve 35mm (makineniz D7000 gibi APS-C (crop) bir makine ise 28 mm geniş açı lens daha iyi olabilir bence) veya daha geniş açılı bir lens olmalı diyorlar. Fakat bunlar da -görece olarak- biraz pahalı ürünler. Ayrıntılı bakmak istersen

http://www.bascek.com/forum/k/partylerde-foto%C4%9Fraf-%C3%A7ekmek-i%C3%A7in-makina/
    Güzel kare, elinize sağlık
  • Herkese Selamlar d7000 ile sıfırdan başladım 1 ay öncesine kadar dslr makina eline almamış biriyim değerli eleştirilerinizi eksik etmeyin lütfen teşekkür ederim..
     NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macintosh -- 22 Aralık 2013; 2:00:19 >

• çok hoş resimler eline sağlık.

bunun dışında yorum yapamayacağım çünkü bende makineyi alalı daha bir ay olmadı. :D
    Beğendiğine sevindim ayrıca makinan hayırlı olsun.
    Ekipman sıfır bende bir tripodum dahi yok kit lensle çektim bunları öncelikli olarak bir tripod almam gerekiyor galiba özellikle gece düşük enstantaneli çekimler için şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende hep kit lens ile çekiyorum. tripot aldım şimdi gece çekimleri yapıyorum. hdr denemeleri yapıyorum yavaş yavaş öğreniyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/Foto%C4%9Fraf%20Mak.%20Lensleri/nikon-jaa013da-af-5018d-lens/productdetails.aspx?I_ID=45163

bu lensi alacağım bugün %30 indirime girdi çok uygun fiyatı. keskin bir lens diyorlar bakalım nasıl bişey
  • 
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.