Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (380. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
391.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gumbet

merhaba kolay gelsin bugun nikon d7000 foto makinası aldım 18-105 lensi ile bana önerileriniz ne acaba daha cok yeni ve acemiyim tsk ederim

eğer bulunduğun yerde fotoğraf grubu varsa onların arasına katılıp gezilere katılmanı tavsiye ederim bu arada da bol bol internetten ihtiyaç duyduğun konular hakkında bilgilenmen en iyisi bence bu konunun ilk sayfalarından itibaren incelersen bazı konularda bilgilerde bulabilirsin bari hoca bu konuda bi hayli emek vermiş sağolsun

• dün istanbul'daydım biraz fotoğraf çektim. keşke burada yaşasam dedim...

• Merhabalar.
    Dün sürpriz şekilde aranıza girdim.
    Babam bana sormadan Vatan Bilgisayar çalışanının yönlendirmesiyle D7000 18-105 almış.
    İyi makinedir ama aklımda Nikon yoktu :)
    Isınmaya çalışıyorum, Nikon bana çok karmaşık geldi.
    Netleme ile ilgili tutorial veya yazı varmı acaba?
    Foruma biraz baktım ama bişey bulamadım.
    Daha önce kompakt kullandığım için bu servonun gidip gelerek netlemesi bana çok uzun zaman gibi geldi.
    Bir türlü alışamadım.
  • Merhaba konu açmak yerine işin ehli d7000 kullanıcılarına bi sorum olcak.
    acaba üründe video modunda otomatik netleme varmı ?
  • Video modunda otomatik netleme var tabiki, gövdede lens biraz ses yapıyor. O yüzden MF kullanmak daha mantıklı.
    Cumartesi gezimizden bir kare paylaşayım bende, boş geçmeyelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda virüs var galiba msj atılıp başka siteye yönlendirmeye çalışılıyorlarmı sizleride

• 35mm
    ISO 200
    F1.8, 1/6400

• photoshopta crop ve ışıklandırma çalışması yapılmıştır
  • kedicik
  • odun kesme makinası
    bu çalışmalar Nikon D7000 18-105 Vr lens ile çekildi lütfen yorumlarınız<ı esirgemeyin arkadaşlar acemiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyzgn

marmaris ten bir kare yorumlarınız benim için değerlidir arkadaşlar

Hocam kısaca yorumlayayım. Keskinlik, noise, pozlama vs gibi teknik detaylara hiç girmiyorum.

Fotoğrafın çerçevelemesinde geliştirmeler yapılabilir bana kalırsa. Tam olarak konuya (saat kulesi diye tahmin ediyorum) odakalanamıyoruz.

Keza Burger King yazısı sürekli gözleri kendine çekiyor. Fotoğrafı kirletiyor. MARMARİS yazısı ise şemsiye ile bölünmüş. Oysa bölünmese, karşıdan sadece saat kulesi ile MARMARİS yazısını alabilseydiniz, bu fotorağrafın üzerine "marmaristen bir kare" yazmanıza gerek kalamyacaktı, fotoğraf kendi kendini anlatacaktı.

Tabi ki bahsettiğim yalın çerçeveleme her durumda mümkün olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saluki -- 10 Ocak 2014; 12:13:53 >

• quote:

odun kesme makinası
    bu çalışmalar Nikon D7000 18-105 Vr lens ile çekildi lütfen yorumlarınız<ı esirgemeyin arkadaşlar acemiyim

Hocam gayet güzel. Ben farklı bir açıyla çalışan kişinin yüzünü de görebilmek istedim. Şu anda biraz fazla gölgede kalmış gibi.

Fotoğrafın odak noktasını tam olarak anlayamadım.
    F4,5 yerine F4 kullanılabilirdi. Farklı lensle daha iyi bir DoF yakalabilirdi.
    Üstteki gözyüzü ile ilgili de bir problemim var ama ne olduğunu anlamadım :)

• Selam arkadaşlar , şu anda en uygun D7000 i nereden alabiliriz ??
  • Bir D7000 li olarak bunlarda benden gelsin :)

• quote:

odun kesme makinası

sence nasıl bu fotoraf fikrini merak ettim

• merhaba arkadaşlar bugün kayıt oldum bu foruma. Almanyada erasmus yapıyorum ve fotoğraf makinesi almak istiyordum. en sonunda bugün gittim mediamarkt'a
    nikon coolpix S 3500 aldım. 79.99 Euro. ama hiç anlamam özelliklerden. bana bilgi verir misinz? öncesinde sony DSC-W 710 cybershot almştm beğenmedm görüntü kalitesini gttm değiştrdm bugn nikonla. iyi mi yaptm?

quote:

http://www.mediamarkt.de/mcs/product/NIKON-Coolpix-S-3500-pink,48353,464096,606813.html?langId=-3

quote:

http://www.saturn.de/mcs/product/SONY-DSC-W-710-P-pink,48352,241272,568858.html?langId=-3
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1834

Bir D7000 li olarak bunlarda benden gelsin :)

50mm nin arkasındaki saatten bende de var

• güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kardeşim burger kıng yazısını ssilmeyi düşündüm ön cepheden çekme konusuna gelince havuz ve içerisinde yapay kaya bulunmasından dolayı cepheden çekme imkanım olmadı saygılarımla teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty578

quote:

odun kesme makinası

sence nasıl bu fotoraf fikrini merak ettim

fotoğraf gezisinde gözüme çarpan bir kare idi makina odun keserken ortalık toz olduğu için netlik yok gibi odak noktası makinanın gövdesi

• live view'den görürken Af asistan ışığını bir türlü yaktıramadım, bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
  • 
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.