Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hafta sonunu dağlarda geçirdim, bir kaç kareyi paylaşalım. :)
    Nikon D7000 - 35mm 1.8G - RAW çektim LR ile düzenlemeler yapıldı, özellikle bulutlar o sayede meydana çıktı.

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

•  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

1 by mustafaaras19, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: menerio

Hafta sonunu dağlarda geçirdim, bir kaç kareyi paylaşalım. :)
    Nikon D7000 - 35mm 1.8G - RAW çektim LR ile düzenlemeler yapıldı, özellikle bulutlar o sayede meydana çıktı.

eline saglik , Demir'i de alistiriyorsun bu arada gordugum..agac yasken egilir hesabi 😊..son resim tablo gibi photoshopta yagliboya firca efekti ver duvara as ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: freedm

Eski dostlara ve yeni arkdaşlara selamlar :)

Ara ara okusamda uzun bir zamandır formu takip edemiyordum. Bu aralar full frame geçiş yapmayı düşünüyorum, elimdeki bütçe ile alınabilecek iki makina var (canon yada başka marka düşünmediğimden) Nikon d700 veya d600, ikinci el fiyatları hemen hemen aynı gibi. Formda bu makinaları kullanan arkadaşlaradan geri dönüş olursa çok sevinirim.

Tabi öncelikle elimde d7000 var, henüz daha fiyat belirlemedim ama d7000 satmadan da full frame geçemem. Bunun içinde ilgilenen olursa bir fiyat çıkarmaya çalışacağım.

Acaba Son durum nedir Çıkardınız mı elinizden D7000 Makinayı
  • bari B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, Demir'i elektronikten uzak tutmaya çalışıyoruz, artık ne kadar mümkün olursa.
    Doğa sporlarından kendine uygun olanını seçecek ilerde, ben bilinçaltına işliyorum şimdiden.
    Çok güzel manzaralar vardı, 22 kmlik güzel bir yürüyüş oldu.
    Güzel havada tekrarlayacağım. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubeyd08

quote:

Ara ara okusamda uzun bir zamandır formu takip edemiyordum. Bu aralar full frame geçiş yapmayı düşünüyorum, elimdeki bütçe ile alınabilecek iki makina var (canon yada başka marka düşünmediğimden) Nikon d700 veya d600, ikinci el fiyatları hemen hemen aynı gibi. Formda bu makinaları kullanan arkadaşlaradan geri dönüş olursa çok sevinirim.

Tabi öncelikle elimde d7000 var, henüz daha fiyat belirlemedim ama d7000 satmadan da full frame geçemem. Bunun içinde ilgilenen olursa bir fiyat çıkarmaya çalışacağım.

yo henüz satmadım ilgilenirseniz body için 1.500 ytl düşünyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ubeyd08

quote:

yo henüz satmadım ilgilenirseniz body için 1.500 ytl düşünyorum

Ben ilgileniyorum ama sadece body için biraz pahalı değil mi gerçi temiz ise olabilir ben alabilirsem kredi kartı ile düşünüyorum sanal pazardan öğrenciyim :)

• Arkadaşlar 24-85mm f2.8-4 D kullanan var mı ?

Uzun zamandır geniş açı arıyorum bu sıralar ona merak sardım alıcağım gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iqra

Arkadaşlar 24-85mm f2.8-4 D kullanan var mı ?

selam istanbulda eminönünde yalçınlar fotoydu sanırım oradaki arkadaşla bir ara muhabbetim olmuştu pro olarak gelin damat çekiyordu ve d700 makinesi ile mükemmel uyumlu olduğunu ssöylemişti hatta benim d800 e takıp denemisti .. o çok ama çok memnundu bende denemiştim hem d700 hemde d800 de fena değildi .. tavsiye edebilirim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bari

quote:

selam istanbulda eminönünde yalçınlar fotoydu sanırım oradaki arkadaşla bir ara muhabbetim olmuştu pro olarak gelin damat çekiyordu ve d700 makinesi ile mükemmel uyumlu olduğunu ssöylemişti hatta benim d800 e takıp denemisti .. o çok ama çok memnundu bende denemiştim hem d700 hemde d800 de fena değildi .. tavsiye edebilirim ..

baya fotoğraf inceledim çok hoşuma gitti. En güzelide fiyatı çok uygun. sürekli 50mm takılı dolaşarak gezmekten sıkıldım. Birde bunun yeni versiyonu çıkmış 3,5-4,5 Vr modeli. Onun hakkında bilgin var mı?

• quote:

quote:

quote:

baya fotoğraf inceledim çok hoşuma gitti. En güzelide fiyatı çok uygun. sürekli 50mm takılı dolaşarak gezmekten sıkıldım. Birde bunun yeni versiyonu çıkmış 3,5-4,5 Vr modeli. Onun hakkında bilgin var mı?

yok ama bu dediğin model baya iyiydi .. tavsiye ederim 24-70 almasam alacaktım ...

• 24-70 almak bende çok istiyorumda. zor açıkcası benim için.... İzmirliydin diye hatırlıyorum. Bu Erin dijital ve Gani güleç için ne dersin ?
  • Orijinalden alıntı: ubeyd08

Evet fiyat konusunda haklı olabilirsin, git nerde daha ucuzsa ordan al demicem tabi de :D Benim fiyatı belirlememde etkili olan şey aldığım sıfır fiyatıydı. 18-105 lens ile birlikte 3.200 ytl almıştım, lensi 2 ay sonra 500 ytl satmıştım, hadi onu çıktım oldumu body 2.700 ytl :D, tamam teknoloji gelişiyor yenileri çıktıkça eskilerin fiyatı düşüyor, arada fotoğraf çekiyoruz eskiyor (teknolojik olarak) yoksa malzeme olarak bir sıkıntısı yok. Sonuç itibariyle 2.700 ytl üzerinden 1.500 ytl ye düştüm, elbette bunları çok uyguna satıyorum demek için anlatmadım ama, gerçekten daha aşağıya satarsam bu sefer benim için gidecek (üstelik bunu satıp fx almak için üzerine tekrar para saymayı düşününce )

Bu sebeplerden, 2.el piyasasından bağımsız olarak, bu fiyattan daha aşağıya satmam pek mümkün gözükmüyor. (göreceli olarak benim gözümde biraz daha değeri fazla kendi makinamın ) Ama dediğin gibi daha uygunlarını bulursun gibime geliyor. Bir kaç ilanda gördüm diye hatırlıyorum d7000+18-105 nerdeyse sıfır 2.000 ytl civarı, benim cihaz neticede 17.000 shutter da, çok değil ama bir sıfır da sayılmaz :)

Eğer öğrenci isen ve bütçen kısıtlıysa nikon d5100 bakmanı öneririm en az d7000 kadar iyi fotoğraf çeker, daha uygun fiyata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedm -- 23 Ocak 2014; 3:32:58 >

• quote:

quote:

quote:

24-85mm 3-5-4-5 Vr lensi 6 ay önce aldım, d7000 ile kullanıyorum. Açıkcası ben daha amatörce kullandığım için, yani sadece hobi olarak, bu anlamda 18-105 ten daha iyi alabileceğim belki 18-200 VR II vardı ama FX geçme ihtimali beni bu lense itti. Nette okuduklarım neticesinde almıştım, genel olarak keskin bir lens olduğu (hangi lense göre bilmiyorum ), VR sistemin daha iyi olduğu gibi şeyler yazıyordu. Prof. anlamda bence tercih edilebilecek düzeyde bir lens değil bana göre (bunu söylerken amatör bir kullanıcı olduğumuda belirteyim ) Eğer FX body geçersem büyük ihtimal eldeki tüm lensleri satıp, ya sabit lens alacağım 85mm 1.8d, 50mm 1.4d gibi veya da bir tane 24-70 f/2.8 alacağım

• Lensten bahsetmişken, bir de fotoğraf ekliyeyim dedim :)
    CameraNIKON D7000
    LensNikon 24-85mm VR 3.5-4.5
    Focal Length85mm
    Shutter Speed1/500 secs
    Aperturef/6.3
    ISO/Film160

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedm -- 23 Ocak 2014; 3:54:50 >
  • açıkcası bende hobi amaçlı ilgileniyorum bu uğraşla. Hayrına biri 3000-5000 gibi bir mebla verirse o zaman alabilirim :D 24-70 hatta üstünüde ben tamamlar 70-200 ilave ederim :)
    Sen yeni versiyon almışsım . Vr'lı olan model. Ben eski sürümüne bakıyorum. Erin dijitalle 399 TL'den satıyor. Gerçi yıpranmış olma olasılığı yüksek. Kullandığın 24-85 G versiyon optikleri kaliteli. Titreşim motoru olmasıda artısı.

Foto Gayet güzel. Ne çekiyorsun der gibi selam vermiş.
  • iqra kullanıcısına yanıt
    Ben D7000 gövdemi Erin Dijital'den almıştım, yaklaşık 4.000 shutterdaydı galiba o zaman, hala da sorunsuz kullanıyorum, şu an 13 - 14 K olmuştur heralde. Gani Güleç'ten 35mm 1.8 G satın almıştım, onda da problem çıkmadı.

Şahsen ben Erin Dijital'i tavsiye ederim malzeme alımı için, bana daha düzgün bir dükkan izlenimi verdi, gelen giden müşterilere bakınca daha içime sinen bir yer. Ben şu anda Tokina peşindeyim, motorun masraflarını bitirince almayı düşünüyorum bir tane, bir yandan Vespa restorasyonu ile uğraşıyorum, ona baya para gitti yoksa çoktan almıştım bir tane 11 - 16, biraz daha bekleyeceğiz mecburen. :)
  • quote:

24-70 almak bende çok istiyorumda. zor açıkcası benim için.... İzmirliydin diye hatırlıyorum. Bu Erin dijital ve Gani güleç için ne dersin ?

Erin dijital ok .. ama gani gülec .. sen onu bir Geç

• @menerio
    @bari
    @freedm

eyvallah çok çok teşekkürler arkadaşlar.

Erin dijitalle bir görüşeyim.

Uzun zamandır foto eklemiyordum.
  • http://www.fotografbilgini.com

Fotoğraf makineleri hakkında herşey...
  • 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.