Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ubeyd08

Evet fiyat konusunda haklı olabilirsin, git nerde daha ucuzsa ordan al demicem tabi de :D Benim fiyatı belirlememde etkili olan şey aldığım sıfır fiyatıydı. 18-105 lens ile birlikte 3.200 ytl almıştım, lensi 2 ay sonra 500 ytl satmıştım, hadi onu çıktım oldumu body 2.700 ytl :D, tamam teknoloji gelişiyor yenileri çıktıkça eskilerin fiyatı düşüyor, arada fotoğraf çekiyoruz eskiyor (teknolojik olarak) yoksa malzeme olarak bir sıkıntısı yok. Sonuç itibariyle 2.700 ytl üzerinden 1.500 ytl ye düştüm, elbette bunları çok uyguna satıyorum demek için anlatmadım ama, gerçekten daha aşağıya satarsam bu sefer benim için gidecek (üstelik bunu satıp fx almak için üzerine tekrar para saymayı düşününce )

Bu sebeplerden, 2.el piyasasından bağımsız olarak, bu fiyattan daha aşağıya satmam pek mümkün gözükmüyor. (göreceli olarak benim gözümde biraz daha değeri fazla kendi makinamın ) Ama dediğin gibi daha uygunlarını bulursun gibime geliyor. Bir kaç ilanda gördüm diye hatırlıyorum d7000+18-105 nerdeyse sıfır 2.000 ytl civarı, benim cihaz neticede 17.000 shutter da, çok değil ama bir sıfır da sayılmaz :)

Eğer öğrenci isen ve bütçen kısıtlıysa nikon d5100 bakmanı öneririm en az d7000 kadar iyi fotoğraf çeker, daha uygun fiyata.

anladım tabi sonuçta maddi açıdan olmasada bir gönül bağı var sana sonuna kadar hak veriyorum Eyvallah güzel yazın için ben bayadır okuyorum araştırıyorum D5100 alıpta sıkılmaktan korkuyorum o yüzden gözüm d7000 de bütün paramızı body ye versekte olmaz aslında sahibinde.com da biri var 2000 tl istiyor 18-105 ile 2 günlü diyor ama bilmiyorum pek içime sinmedi neyse bakalım araştırmaya devam umarım sende istediğin ff ye geçersin sevinirim senin adına :)

• ubeyd08 U kullanıcısına yanıt
    eyvallah iyi dileklerin için :) bende açıkcası makinanın çevremden tanıdık birilerine gitmesini istiyorum öncelikli olarak, o sebepten herhangi bir yerde ilan vermedim, bakalım eş-dost filan çkarsa öncelik onlara (dost kazığı dedikleri bu oluyor herhalde :) ) Eğer d7000 alırsan (daha önce dslr kullanmadıysan) 18-105 ile birlikte almamanı tavsiye ederim, tamam lensin fiyatına göre performansı fena sayılmaz ama onun yerine ikinci el nikon 18-200 VR II gibi (1.000 ytl) alabilirsen çok daha memnun kalırsın ( tabi bütçeni zorlamayacaksa), Lens tavsiyesi konusunda @bari daha yardımcı olabilir sana.
    @ubeyd08
  • iqra kullanıcısına yanıt
    hocam ekipman d700 + 50mm 1.4 sanırım

dx ile bu kadar net gece fotoları çekmek en azından şimdilik eldeki lens ve imkanlar dahilinde zor :) gayet başarılı eline sağlık :) @iqra
  • Camera Nikon D700
    Exposure 0.05 sec (1/20)
    Aperture f/2.0
    Focal Length 85 mm
    ISO Speed 800

85mm ile çıkmıştım o gün. Önceden 50mm f1.8d kullanırdım. Satıp 1.4d'sini alıp demirbaş yapmıştım.
  • freedm F kullanıcısına yanıt
    bende lens tavsiyen için teşekkür ederim evet maalesef daha DSLR alabilmiş değilim :) ben şu an sadece bir D7000 body alıp ikinci el bir 35mm 1.8g lens ile başlamak istiyorum dediğin lens eğer ikinci eli 1000 tl ise bütçeyi zorlamak bir kenara dursun dağıtır bütçe falan kalmaz ortada :) Kısmet olsun Bir d7000 alayımda Lens için gene kapınızı çalarım İnşallah @bari
  • quote:

bende lens tavsiyen için teşekkür ederim evet maalesef daha DSLR alabilmiş değilim :) ben şu an sadece bir D7000 body alıp ikinci el bir 35mm 1.8g lens ile başlamak istiyorum dediğin lens eğer ikinci eli 1000 tl ise bütçeyi zorlamak bir kenara dursun dağıtır bütçe falan kalmaz ortada :) Kısmet olsun Bir d7000 alayımda Lens için gene kapınızı çalarım İnşallah @bari

Problem degil ...sana tavsiyem freedm arkadasiminda dedigi gibi baslangic icin d7000 body + 50mm 1.8d (2.el fiyati 200 tl) alip baslaman inan cok memnun kalirsin butcenide zorlamaz ..35 1.8g daha iyi ama 2.eli bile temizi 500 tl altinda bulman zor o nedenden dolayi 50mm 1.8d mükemmel secim olur sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle iyi günler diliyorum. nikon d3200 kullanıcısıyım yaklaşık 1 sene oldu makinemi kullanmaya başlayalı ama son 1 aydır çektiğim bazı fotoğraf ve videolarda bu dosya görüntülenemiyor hatası veriyor. ne makinede açabiliyorum ne bilgisayarda. kullandığım hazıfa kartını biçimlendirdim hatta değiştirdim makinenin fabrika ayarlarına döndüm yinede düzelmiyor. sırf sizlerden akıl almak için üye oldum. nedeni ne olabilir yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyza96y

öncelikle iyi günler diliyorum. nikon d3200 kullanıcısıyım yaklaşık 1 sene oldu makinemi kullanmaya başlayalı ama son 1 aydır çektiğim bazı fotoğraf ve videolarda bu dosya görüntülenemiyor hatası veriyor. ne makinede açabiliyorum ne bilgisayarda. kullandığım hazıfa kartını biçimlendirdim hatta değiştirdim makinenin fabrika ayarlarına döndüm yinede düzelmiyor. sırf sizlerden akıl almak için üye oldum. nedeni ne olabilir yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkür ederim

ilk akla gelen hafıza kartında sorun olma ihtimali, başka hafıza kartları takıp deneme imkanın varsa en azından sorunun makineden mi yoksa hafıza kartından mı olduğu anlaşılabilirdi. Zannadersem böyle bir imkan yok gibi. Benim aklıma şu an şöyle olaiblir yada böyle olabilir türünden birşey gelmedi ama garantin varsa en sağlamı bir servise götürmen olur.

• kullanma klavuzuna bakıyorum hatalar kısmında bu hatanın karşısına açıklama olarak ''Dosya bilgisayar veya farklı bir fotoğraf makinesi markası
    kullanılarak oluşturulmuş ya da dosya bozuk.'' diyor. Bu konuda bi fikriniz var mı?
  • beyza96y kullanıcısına yanıt
    yani böyle bir durumda ilk akla gelen format atmak olurdu hafıza kartına ama zaten onu yapmanıza rağmen durum değişmemiş. Belki formadaki diğer arkdaşlar mesajınızı okuyunca bir çözüm bulacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyza96y

öncelikle iyi günler diliyorum. nikon d3200 kullanıcısıyım yaklaşık 1 sene oldu makinemi kullanmaya başlayalı ama son 1 aydır çektiğim bazı fotoğraf ve videolarda bu dosya görüntülenemiyor hatası veriyor. ne makinede açabiliyorum ne bilgisayarda. kullandığım hazıfa kartını biçimlendirdim hatta değiştirdim makinenin fabrika ayarlarına döndüm yinede düzelmiyor. sırf sizlerden akıl almak için üye oldum. nedeni ne olabilir yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkür ederim

Peki Çektiüğin foto yada video cektikten sonra izleyebiliyormusun makinede .. yani önce açılan dosya sonramı açılmıyor yoksa hiçmi açılmıyor .. önce açıp sonra açmıyorsa bende sıfır 4 gb lik bir kart alıp dene bakalım ne olacak aynı durum söz konusu ise kartları sakladığın yerde manyetik bir olay varmı kartı bozabilecek ona bak aklıma gelenler sadece bunlar şimdilik ..

• beyza96y kullanıcısına yanıt
    Bişey de ben ekleyim. Başka kartlarla denemek en doğrusu ama şöyle birşey de deneyebilirsiniz. Kartı çıkarıp makineyi demo moduna alıp çekim yapın. O durumda makine gösteriyor mu göstermiyor mu. Böylece sorun makinede mi kartta mı anlaşılmış olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Kartı fotoğraf makinanızdan tekrar formatlayıp 1-2 jpeg deneme çekimi yapın sonra başka bir bilgisayara takıp orada açmayı deneyin. Belki kullandığınız bilgisayar kartın dosya formatını bozuyorda olabilir.
  • uzun zamandır bakıyorum da sanırım d7000 alamıyıcam diyorum ki d90 kit alsam çok şey kaybetmiş olur muyum . çok mu geriden başlamış olurum . aklımda deli sorular
    temiz d7000 bulmak sanırım çok zor nikon da garanti konusunda nerden aldıysan orda yaptır diyor muş . yani d7000 almaktan tırsıyorum fakat genede yakışıklı veletten vazdeçemiyorum of of

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubeyd08 -- 26 Ocak 2014; 18:41:43 >
  • Arkadaşlar hepiniz çok çok sağolun. sorun makinemde telefon için kullanılan hafıza kartları kullanmamdan kaynaklıymış. Hallettim
  • ubeyd08 U kullanıcısına yanıt
    İmkanınınız varsa D7000 den yana kullanın.
  • quote:

uzun zamandır bakıyorum da sanırım d7000 alamıyıcam diyorum ki d90 kit alsam çok şey kaybetmiş olur muyum . çok mu geriden başlamış olurum . aklımda deli sorular
    temiz d7000 bulmak sanırım çok zor nikon da garanti konusunda nerden aldıysan orda yaptır diyor muş . yani d7000 almaktan tırsıyorum fakat genede yakışıklı veletten vazdeçemiyorum of of

Merhaba,

Makine gelip geçicidir. Siz lense yatırım yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: __FuEGo__

İmkanınınız varsa D7000 den yana kullanın.

Eyvallh hocam gönlüm hep o tarafta zaten ama d90 alırsam çok kaybım olur mu onu merak ediyorum giriş seviyesi bir makine alacağıma d90 daha uygun olur mu
  • Giriş seviyesi makinalardan d90 üstündür. çift tekerlek ve gövdede af motoru mevcut, ele rahat sığıyor.

Çok kaybım olur derken siz ne özellikleri olan makina arıyorsunuz ?
  •  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

18-105 kit lensle çekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dxrkn -- 27 Ocak 2014; 18:27:55 >

• 
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.