Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (398. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar foruma da bu gruba da yeni katıldım 😃 . Pazar günü D7000 aldım hepsiburada dan hâlâ beklemekteyim herhangi bir öneriniz var mı ? Bu ayrıca benim ilk DSLR ım olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TYazıcı7000

Merhaba arkadaşlar foruma da bu gruba da yeni katıldım 😃 . Pazar günü D7000 aldım hepsiburada dan hâlâ beklemekteyim herhangi bir öneriniz var mı ? Bu ayrıca benim ilk DSLR ım olacak

Fotograf kursuna gidin, egitim onemli.

• Sağolun da makine hakkında ne önerebilirsiniz?

• Arkadaşlar merhaba.
    D7000'de bluetooth nasıl kullanılabilir?Googlde aradım ,açılmayan bir sayfa google açıklamasında adaptör gibi bir yazı dışında bir şey bulamadım.
  • D7000 suanda fiyat perfonmans urunu d90 la ayni seviyelerde ama d 90 2 ye katlicak seviyede ustleriyle arasinda cok fark da yok ya ff yada d7000 derim ben fazla para vermeye gerek yok dx makinelere

• arkadaşlar merhaba, beyaz ayarı konusunda bazı sorularım var.

makineyle otomatik modda çekilen fotoğraflarda beyaz dengesi çok güzel.

ancak manuel modlara aldığımda ( m,a,s,p ) fotoğraflar daha sıcak çıkıyor, renk olarak otomatik modda beyaz olan yerler daha sıcak yani hafif turuncuya kaçan bi renge dönüşüyor beyazlıktan çıkıyorlar.

bu konuda ne yapmam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

arkadaşlar merhaba, beyaz ayarı konusunda bazı sorularım var.

ancak manuel modlara aldığımda ( m,a,s,p ) fotoğraflar daha sıcak çıkıyor, renk olarak otomatik modda beyaz olan yerler daha sıcak yani hafif turuncuya kaçan bi renge dönüşüyor beyazlıktan çıkıyorlar.

kelvin degerlerini bi deneyin
  • hakanlevent kullanıcısına yanıt
    evet ayarları kurcaladım biraz değişik alternatifleri denedim şu an istediğim tonlara daha yakın sonuçlar alıyorum.
  • Arkadaşlar Mrb bugün D7000 Makinemi sattım fakan alan arkadaş F değerinde değişiklik yapamıyorum (--) şeklinde çıkıyor diye geri dönüş yaptı bu durum neden olur bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
  • alikiraz_ A kullanıcısına yanıt
    lens takılı değilse f değerini oynayamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

arkadaşlar merhaba, beyaz ayarı konusunda bazı sorularım var.

bende cozemedim o konuyu u1 de beyaz dengesi cok daha iyi oluyor mesela

bazen tam istedigini yakaliyosun fakat hic olmadik ayarlarda

• Merhaba arkadaslar..www.ankaraphotoarts.com da egitim aldim ve ordaki hocalar konusunda uzman ve butun makinelere cok hakimlerdi. Siddetle tavsiye ederim.

• Iyi gunler d7000 de 1:1 boyutunda fotograf cekemiyo muyuz. Instagram icin fotogtaflar 1:1 boyutta olmasi gerekiyor. Makinede bunu bulamadim sacma degil mi biraz

• Öncelikle herkese ii geceler. Uzun araştırmalar sonrasında D7000 18-105 mm + 50mm 1.8d aldım yani bugün siparişini verdim. Ardahan da yaşıyorum eğitim imkanı yok. Ilk makinam ne yapmalı nasıl başlamalıyız? Lütfen tecrübelerinizi paylaşırız...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asaby

Iyi gunler d7000 de 1:1 boyutunda fotograf cekemiyo muyuz. Instagram icin fotogtaflar 1:1 boyutta olmasi gerekiyor. Makinede bunu bulamadim sacma degil mi biraz

Aynı konuyu 1 ağustosda gene sormuştun ve sana da cevabını vermişler. 1:1 boyutta resim çekebilmesi için makinenin sensörünün de 1:1 boyutta olması lazım. Nikonda görüntü formatı 2:3 veya 3:4 oranlarındadır.
    Menüyü kullanarak croplamak istersen gene sana bu oranlarda kırparak çerçeveler. Instagrama resim atarken 1:1 oranında kırpmayı instagramın kendisi yapıyor ama resimde ki bazı bölgeleri de sen istemesen de atıyor.
    İlla da ben 1:1 oranda resim çekmek istiyorum dersen elindeki makinayı satıp, bu işe en uygun olan Hasselblad marka makinayı öneririm...
  • Yardımcı olacak kimse yok mu yaw :))
  • matog6469 M kullanıcısına yanıt
    Özer Kanburoğlu'nun kitapları bu konuda sana yardımcı olur.
    http://www.idefix.com/kitap/ozer-kanburoglu/urun_liste.asp?kid=92230

Okuduklarını pratiğe döküp bol bol resim çekeceksin ve sonra ben nerede hata yapıyorum diye kendine soracaksın; sana ağır bir tripod ile flaş da gerekecek...
  • https://fotografium.com/urun/manfrotto-compact-action-tripod

Tripod olarak bunu önerdiler nasıl sizce bu hem kalite hem fiyat? Başka tavsiyeniz varsa oda olur. Kitaba da hemen bakıyorum. İlginiz için de ayrıca teşekkür ederim.

• Peki hangi kitaptan başlamak daha mantıklı.

• matog6469 M kullanıcısına yanıt
    Fırsatı kaçırma hemen al bu ekipmanlarının ağırlığını kaldırabilecek kapasitede. İleride ilave olarak daha ağır ekipman almayı düşünüyorsan; taşımaz kapasitesi 1,5 kg.
  • 
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.