Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Portre ve kisa film cekicem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imaginePerest

Tabiki kullabilirsiniz fakat titreşim engelleme yoksa sadece tripod üzerinde ve bol ışıklı yer\zamanda verim alabilirsin.

Vr modeli kullandığım, açı olarak yeterli gelir mi gelin damat ve portre çekimlerinde emin olamadım.
    Lenslerin mm değerlerinin hangi metrede hangi açıya denk geldiğini, hangi keskinliği verdiğini gösteren bir skala ve diyagram olsa keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: menerio

Yaklaşık 2 yıldır D7000 kullanıyorum, daha önce 3 yıl kadar D3000 kullanmıştım.
    Benim tavsiyem D7000 + lens şeklinde olur.
    Şahsen ben biraz para bulursam Tokina 11 - 16 alacağım.
    Onun dışında 35mm 1.8G ve 55 - 200 VR var, herşeyi çekebiliyorum, biraz geniş açı sorunum var.
    Nazar değmesin benim D7000 taş gibi, temizliğe ihtiyacı var sadece.
    Hafta sonu çok güzel resimler çıktı, ama daha lightroom ile hepsini düzenleyemedim, bir tanesini paylaşayım. :)

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
    Su damlaları... by menerio, on Flickr

Maşallah senin gövde ve lens iyi iş çıkarmış :) (odak uzaklığı nedir, hangi lensi kullandın)
    Ben uzunca bir süre d7000 kullandım, dış ortamda, doğal ışıkta sonuçlar harikaydı ancak düşük ışıkta kit lensiyle sonuç gerçekten vahimdi. Müşterisini bulunca sattım ancak seriden kopamadım, yerine d7100 aldım :) şimdi onu da satıp tam çerçeve gövde düşünüyordum ki dolar fırladı yarıda kaldı mesele.

• Nikon 35 mm 1.8G kullanan var mı arkadaşlar? Bir kaç şey soracaktım.

Saygılar...
  • mynisan M kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Yaklaşık 1,5 metre mesafeden 55 - 200 VR ile çektim.
    LR ile ufak düzenlemeler var, ışık iyi olunca güzel bir lens.
    Eskisi kadar kullanamıyorum makinamı, bu hafta 10 günlük bir Avrupa gezisine gidiyorum, orda tozunu alırım artık.
    Yıllar geçti ben çok memnunum D7000'den, artık para olursa ilerde FX'e geçeceğim burdan bende. :)
  • Ben kullanıyorum, sorularınızı alabilirim.
  • quote:

Ben kullanıyorum, sorularınızı alabilirim.

Teşekkür ederim,

1) Tak-Gez olarak tavsiye eder misiniz? (Telefoto çekmiyorum)

2) Portre lensi olarak önerir misiniz? (50 mm 1.8D kullanıyorum şuan, manuel netleme yapabildiğim için birde daha geniş açılı olduğu çin almayı düşünüyorum)

3) 700 TL sıfırı için uygun bir fiyat mı?

4) Keskinliği hakkında bilginiz var mı? Birde kullandıysanız 18-55 ile 18-105 i keskinlik olarak kıyaslayabilir misiniz?

Saygılar...
  • Tak gez olarak kesinlikle tavsiye ederim, ben başka lens aramadım, boşta para olsa 11 - 16 Tokina alır seriyi tamamlarım.
    Portre pek çekmiyorum ama arasıra çektiğim fotoğrafların sonuçlarından gayet memnunum, portre için konuya fazla yaklaşmak gerekebiliyor, bu durum kişiye rahatsızlık verebilir.
    Ben 2 sene kadar önce 2.el olarak 450 TL fiyata almıştım, sıfır eğer mecbur değilseniz piyasada çok fazla sayıda 35mm 1.8G var diye biliyorum, kur yükseldiği için artmıştır fiyatlar.
    f/1.8 seviyesinde bile gayet güzel sonuçlar veriyor, bana göre tam bir fiyat /performans lensi, düşük ışıkta bokeh konusunda başarılı.
  • quote:

Tak gez olarak kesinlikle tavsiye ederim, ben başka lens aramadım, boşta para olsa 11 - 16 Tokina alır seriyi tamamlarım.
    Portre pek çekmiyorum ama arasıra çektiğim fotoğrafların sonuçlarından gayet memnunum, portre için konuya fazla yaklaşmak gerekebiliyor, bu durum kişiye rahatsızlık verebilir.
    Ben 2 sene kadar önce 2.el olarak 450 TL fiyata almıştım, sıfır eğer mecbur değilseniz piyasada çok fazla sayıda 35mm 1.8G var diye biliyorum, kur yükseldiği için artmıştır fiyatlar.
    f/1.8 seviyesinde bile gayet güzel sonuçlar veriyor, bana göre tam bir fiyat /performans lensi, düşük ışıkta bokeh konusunda başarılı.

Almayı uzun zamandır düşünüyordum, sizin söyledikleriniz kararımı vermeme sebep oldu diyebilirim. Vakit bulunca lensi 35 mm ye getirip deneme yapacağım, son kararımı o zaman vereceğim.

Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 35 mm guzel lensdir 2.8 de kendine gelir netlik super fakat estantene 160 dan assa inilmemesi gerekir

Sigma 17 50 2.8 ex nasil tepki verir

Sigma 17 70 2.8 c ye gore aradaki fiyat farkina degermi

Bana sanki constrati bozuk gibi geliyor nikon haricindeki lenslerin

• quote:

Orijinalden alıntı: musty578

35 mm guzel lensdir 2.8 de kendine gelir netlik super fakat estantene 160 dan assa inilmemesi gerekir

Sigma 17 50 2.8 ex nasil tepki verir

Sigma 17 70 2.8 c ye gore aradaki fiyat farkina degermi

Bana sanki constrati bozuk gibi geliyor nikon haricindeki lenslerin

Cevap için teşekkür ederim. 35 mm de karar kıldım gibi. Umarım beğenirim.

24-85 Nikon lens için ne düşünüyorsunuz?

Saygılar...
  • Yaramaz almayin cok eski lens 18 105 daha iyi bence

• quote:

Yaramaz almayin cok eski lens 18 105 daha iyi bence

18-105'in keskinliği 18-55'in üzerinde mi? 35 mm ile kıyas edebilir misiniz?

24-85 i yanlış yazmışım kusura bakmayın 16-85 DX formatlı olanı soracaktım.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 11 Mayıs 2015; 11:40:06 >
  • Ucuz lensler arasindaki farklar %5 %10 dur oha ddemessin cok pahali lensle ucuz lens arasindaki fark gorulur derecedir diger turlu detay incelediginde yakalarsin anca

35 mm 18 105 e gore daha nettir dez avantajlarida vardir titresim engelleme ve aci gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Nikon 35 mm 1.8G kullanan var mı arkadaşlar? Bir kaç şey soracaktım.

Saygılar...

Halen aktif kullaniyroum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: genelsekreter

quote:

Saygılar...

Cevap için teşekkürler.

1) Tak gez olarak önerir misiniz?

2) Portre lensi olarak önerir misiniz? (50 mm elimde var)

3) Netlik, keskinlik konusunda sizce lens nasıl?

4) Fiyatı 700 TL, normal mi?

Saygılar....
  • quote:

Ucuz lensler arasindaki farklar %5 %10 dur oha ddemessin cok pahali lensle ucuz lens arasindaki fark gorulur derecedir diger turlu detay incelediginde yakalarsin anca

35 mm 18 105 e gore daha nettir dez avantajlarida vardir titresim engelleme ve aci gibi

Teşekkür ederim...
  • quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Cevap için teşekkürler.

Saygılar....

Tak gez olarak kullandim bir sure yetiyor ama genis aci eksikligi, zoom ihtiyaci doguyor. Eksik hissediyorsunuz. Keskinligi cok guzel, bokeh harika, dusuk isikta gayet yeterli. Dolardan dolayi yukseldi biraz fiyati 500 tl ye ikinci eli bulunuyordu, hatta ben de ilana koyup satamadim. Portre lens dusunuyorsaniz 85 mm tavsiye ederim ama, bokeh ve keskinlik beni en cok bu lensde tatmin etti. Hele renkler tonlar harika ustelik gunes tepenizde iken bile. Tak gez lens istersen 18-105 den baskasina bakma. Onun bokehi bile yeterli. 35 mm yerine 18-105, onun borcunu odeyince de 85 mm f 1.8 i koy yanina.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Cevap için teşekkürler.

Saygılar....

Tak gez olarak kullandim bir sure yetiyor ama genis aci eksikligi, zoom ihtiyaci doguyor. Eksik hissediyorsunuz. Keskinligi cok guzel, bokeh harika, dusuk isikta gayet yeterli. Dolardan dolayi yukseldi biraz fiyati 500 tl ye ikinci eli bulunuyordu, hatta ben de ilana koyup satamadim. Portre lens dusunuyorsaniz 85 mm tavsiye ederim ama, bokeh ve keskinlik beni en cok bu lensde tatmin etti. Hele renkler tonlar harika ustelik gunes tepenizde iken bile. Tak gez lens istersen 18-105 den baskasina bakma. Onun bokehi bile yeterli. 35 mm yerine 18-105, onun borcunu odeyince de 85 mm f 1.8 i koy yanina.

Teşekkür ederim, 18-105' de çekici geliyor ancak 35 mm aklıma takıldı hocam sanırım alacağım. Bu keskinlik ve sabit odak lensin çekiciliği baskın geliyor bana. Zoom olarak 18-55 işimi görüyor ancak sonradan pişman olmamak adına ne varsa araştırıyorum. 85 mm lensi almayı düşündüm ancak croplu gövde olduğu için dar mekanda kullanmam imkansız. 50 mm' yi bile zor kullandım bazı yerlerde. Bir de 85 mm alırsam çok az kullanacağım verdiğim parayada yazık olacak yoksa portre lensi olarak kullanımı konusunda haklısınız.

Geçen hafta 18-55'i 35 de kullandım sadece baktım tak gez olarak işimi görecek gibi duruyor, zoom kullanmıyorum fazla ne görüyorsam o. Birazda acemiyiz sağolsun forumdaki herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Kitapta sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Makina kullanımı ile ilgili sorunum yok ama kompozisyon meselesini öğrenmeye çalışıyorum.

Son kararı vermeden önce araştırmaya devam edeceğim. Ama DXO mark sitesinden baktığımda 35 mm' nin bendeki gövde (D3300) üzerinde aldığı puanlar 18-55 ve 18-105 e göre baya farkla yüksek olunca kararım 35 mm'den yana kayıyor.

Ne dersiniz?

Saygılar....

• arkadaşlar merhaba,

sizden bir tavsiye rica edeceğim, halihazırda pentax kullanıcısıyım, giriş seviyesi ekipmanım var, k100ds,50mm,18-55mm. yaklaşık 5 yıldır kulanıyorum bunu.

şimdi ekipman değişimi yapacağım ve nikon d7000 vardı aklımda, fakat d7100 çıktı ve şimdi de d7200 var galiba.

halihazırad d7000 kullanıcısı olarak ne diyorsunuz? video çekim tekniği olarak d7000 diğerlerinden geri kalıyor galiba, focu olayı gibi.

yardımc olabilirseniz sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.