Şimdi Ara

NİKON D7100 50mm 1.8d uyumlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar arkadaşlar. D7100 almayı düşünüyorum kit lens yerine 50 mm 1,8 almak akıllıca olur mu bu lensler fx ya da dx diye ayrılıyor mu? Makine ile lens uyumlu mu kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler iyi forumlar

• Merhabalar,

Kullanmadım ama ikiside uyumlu. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Ama 50 mm nin sabit odaklı lens olması sebebiyle (zoom yapamazsınız) sıkıntı yaşayabilirsiniz, bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: starking

Merhabalar,

Kullanmadım ama ikiside uyumlu. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Ama 50 mm nin sabit odaklı lens olması sebebiyle (zoom yapamazsınız) sıkıntı yaşayabilirsiniz, bilginize...
    Kullanabilirsiniz. D7100 de af motoru olması nedeniyle auto focus da yapabilirsiniz. 1.5x çarpan nedeniyle 35mm G yi tavsiye ederim. 50mm görüş sağladığı gibi daha üst bir teknoloji kullanılmıştır.
  • starking S kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim. fotoğrafçılığı geliştirmek için prime lens kullanmam gerektiğini işittim o yüzden zoom pek mühim değil bokeh fotoğraflar çekmek istiyorum biraz da keskin olsun istiyorum fotoğraflar o yüzden bu lensi almak istiyorum hayırlısı bakalım :)
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    G tipi lensler biraz daha pahalı diye biliyorum ben ama. Teknoloji de önemli lens açısından tavsiyenizi değerlendireceğim teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: talkingdead

G tipi lensler biraz daha pahalı diye biliyorum ben ama. Teknoloji de önemli lens açısından tavsiyenizi değerlendireceğim teşekkürler :)
    Adamlar bu düşündüğün şeyi yapmışlar. :)

http://www.fotopazar.com/nikon-50mm-f18g-lens
     NİKON D7100 50mm 1.8d uyumlu mu?

• tutakgokhan T kullanıcısına yanıt
    İyi diyosun yani bu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 70D mi 6D mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • talkingdead kullanıcısına yanıt
    Evet ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutakgokhan

Evet ;)
    G lens D lensten daha keskin daha hızlı daha sessiz. 35mm G nin fiyatı 700 TL. FF ler 50 mm kullanıyor diye croplular da görüp 50mm kullanıyor. Croplu makinelerin kullanması gereken lens 35mm dir. 24-70mm ff ler kullanırken croplular 17-50mm kullanması gibi.
    Teşekkürler dostum gayet iyi açıklamışsın ikinci el 35mm g bakarım o zaman :)

• quote:

Teşekkürler dostum gayet iyi açıklamışsın ikinci el 35mm g bakarım o zaman :)
    aynen dostum 35mm senin için en iyisi sanırım.
  • quote:

cevabınız için teşekkür ederim. fotoğrafçılığı geliştirmek için prime lens kullanmam gerektiğini işittim o yüzden zoom pek mühim değil bokeh fotoğraflar çekmek istiyorum biraz da keskin olsun istiyorum fotoğraflar o yüzden bu lensi almak istiyorum hayırlısı bakalım :)

50mm 1.2 alın. Bokehleri benim hiç hoşuma gitmiyor 1.8in köşeleri kare kare çıkıyor. Bütçe müsaitse 1.2 yi tavsiye ederim

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    zaten alacağım üründe ikinci el olacak maalesef o kadar bütçe ayıramam malum öğrencilik :)
  • 35mm 1.8 g lens tavsiyemdir

• NiqhtRapper N kullanıcısına yanıt
    Aynen dostum baya tavsiye edildi bu lens kararım bu yönde şu anda

Karar güzel lens güzel daha ne duruyorsun :)
  • tutakgokhan T kullanıcısına yanıt
    Durmuyorum dostum para biriktiriyorum :) iki hafta daha lazım ondan sonra makine de lenste benim inşallah :)

Hadi hayırlısı o zaman :) Aldığında yazarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutakgokhan

Hadi hayırlısı o zaman :) Aldığında yazarsın.
    Analog 50mm kullandın ve alışkın isen 35mm G sorun olmazda tek lens ile yapabilecekmisin? Yapabilir isen 35mm G yi al ama bir lens daha alacak isen 35mm G yerine 3x zoom üstü olmayan Sigma 17-50mm f/2.8 lenslere bir bakmanı tavsiye ederim.
    daha önce anolog lens kullanmadım fiyatı daha uygun olduğu için düşünüyordum ama son yorumlardan sonra kafam iyice karıştı. Ben bokeh fotoğraflar çekmek istiyorum senin daha çok tecrüben vardır son lens tavsiyen nedir keskin bokehler için ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.