Şimdi Ara

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
739
Cevap
14
Favori
71.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: naturelnomad

Evet dahili flaş, ama daha fazla flaş ışığı da, daha fazla iso da sıkıntı olurdu, belki, bir stop veya +2 ev olabilirdi. ben fotoğrafı daha çok keskinlik ve ön arka plan ayırımındaki başarısını göstermek için de yükledim. Öncelikle başarılı olmak kaydı ile Aralık olarak çok hoş 24-70 kullanan var mı? Bir yerde 16-85'in daha keskin olduğunu okuduğumu hatırlar gibiyim.

Uzmanlar 24-70 daha iyi diyor ama dx makina için çok kullanışsız bir Aralık

Zaten dx te 16 ınn karşılığı fullframede 24 oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • D7100'de yağlanma sorunu var mı? Duyan oldu mu hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayduz

D7100'de yağlanma sorunu var mı? Duyan oldu mu hiç?

İlk çıktığında birileri iddia etti var diye
    Arkası gelmedi
    Mayıs'tan sonra bu konuda mesaj atan yok pek
    Ben birkaç forumu takip ediyorum görmedim
    Sanki birileri çamur attı gibi
    Ben Mayıs'ta nerdeyse alıyordum bu yüzden vazgeçtim ama bir daha bu tür mesajlar gelmedi
    Kullanıcılar memnun gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

Arkası gelmedi
    Ben Mayıs'ta nerdeyse alıyordum bu yüzden vazgeçtim ama bir daha bu tür mesajlar gelmedi
    Kullanıcılar memnun gibi

Ben de yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum, ya da sanalpazar'da satan biri var.. O yüzden geri verme şansı olmayacak. Elimizde patlamasın diye merak ettim. Dediğin gibi şikayetler hep eski tarihli.

• quote:

quote:

quote:

Arkası gelmedi
    Kullanıcılar memnun gibi

Ben de yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum, ya da sanalpazar'da satan biri var.. O yüzden geri verme şansı olmayacak. Elimizde patlamasın diye merak ettim. Dediğin gibi şikayetler hep eski tarihli.

Bende yurt dışından alacam

• naturelnomad N kullanıcısına yanıt
    24-70 hoştur, güzeldir. Teknik anlamda çok üstün bir lenstir, sağlamdır, kaya gibidir de, kütük gibi de ağırdır. Fiyatı da hafif sayılmaz.

Eğer 24-70'e saplantılı değilseniz; bakın geçin derim. daha uygun fiyatlı çözümler ile duruma göre 1den fazla ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

1.5 crop faktörü ile 36 - 105e karşılık gelir DX formatta. 36mm nadiren de olsa dar gelebilir.

Sadece keskinlik seçim için yeterli olmamalıdır. renkleri nasıl geçirdiği de önemlidir. köşe kararmaları, çizgi sapmalarına da ve bu bozulmaların post-processing ile ne kadar düzeltilebildiğine de bakılmalıdır.

Türk aklıyla bakarsak; 2. el piyasasını da incelemek gerekir.
  • quote:

Bende yurt dışından alacam

Ben tanıdık vasıtasıyla getirtmeye çalışacağım, sorun çıkarsa aylarca onu beklemem gerekecek. Bir daha gidip gitmeyeceği de belli değil.
  • quote:

quote:

quote:

Arkası gelmedi
    Kullanıcılar memnun gibi

Tozlanma veya yağlanma bir sorun değil,olsa bile sensör temizliğiyle çözülebilecek bir durum,bunu dert edenler, insanları yanlış yönlendirmiş oluyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunuvar -- 16 Temmuz 2013; 13:30:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cunuvar

quote:

quote:

quote:

Arkası gelmedi
    Kullanıcılar memnun gibi

Tozlanma veya yağlanma bir sorun değil,olsa bile sensör temizliğiyle çözülebilecek bir durum,bunu dert edenler, insanları yanlış yönlendirmiş oluyorlar..

Yağı temizlemek toza göre biraz daha zor genelde servisin yapması gerkiyormuş
    Ama sonuçta çözümü var

Bu arada Thom Hogan D7100 ü incelemiş.
    http://www.dslrbodies.com/cameras/current-nikon-dslr-reviews/nikon-d7100-review.html

Sonuç olarak yorumları olumlu
    En önemli olumsuzlukları olarak:
    1) buffer yani hafızasındaki yetersizlik. Bu nedenle devamlı hızlı çekimde kesintisiz 6-7 poz çekebiliyor. Yeniden çekim için hafıza kartına yazılmasını beklemek zorunda. Bu yüzden hızlı hafıza kartı lazım
    Nikonun bunu kasıtlı olarak böyle yaptığı söyleniyor çünkü bu hızlı olsaydı pek çok kişi daha üst modellere ihtiyaç duymayacaktı. Yeni çıkması beklenen D400'ün en önemli özelliği hızlı çekim ve daha dayanıklı gövde olacak.

2) bant oluşumu: bu düşük ışıkta özellikle gün batımı çekimlerinde gölge kesimleri görünür yapmak için genel bir uygulama olan çekim sırasında -2, -3 düşük pozlama sonrada bunu Photoshop veya lightroomla açma sırasında oluyor. Çizgilenme oluyor. Ama bu normal kullanımda farkedilemeyecek bir kusur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkası gelmedi
    Kullanıcılar memnun gibi

Merhaba,

Ben farklı düşünüyorum. Başka modellerde pek görülmeyen bir durum D7000'de görülüyorsa bu bence bir sorundur. Ayrıca yurt dışından alınacak cihaza ücretsiz olarak sensör temizliği yaptıramayacağız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkası gelmedi
    Kullanıcılar memnun gibi

Merhaba,

Ben farklı düşünüyorum. Başka modellerde pek görülmeyen bir durum D7000'de görülüyorsa bu bence bir sorundur. Ayrıca yurt dışından alınacak cihaza ücretsiz olarak sensör temizliği yaptıramayacağız.

Tozlanma bütün dslr lerde eninde sonunda olacak ortak bir sorun bundan kaçış yok
    Belki tek yolu makineye sızdırmazlığı olan (yalıtılmış) pahalı lenslerden bir tane alırsınız ve bir daha takıp çıkarmazsınız. Bu da absürd olur. İnsanlar dslr yi farklı lensler kullanabilmek için alıyor.
    Toz lens söküp takarken giriyor. İkinci giriş Yolu'da zoom özelliği olan lenslerde zoom yaparken içeri hava emme olayı. Bunun d7100 veya başa bir modelin kusuru olduğunu ileri sürmek çok yanlış olur.

Yağlanma ise farklı bir şey. Görüntü sensörünün önünde her çekimde hareket eden perde ve ayna var. Bunların yağı sensöre damlarsa yağlanms oluyor. Yağlanma genelde ilk 1000-2000 çekimde olan birşey. Zamanla bu yapılardaki fazla yağ damlaya damlaya atıldığı için pek tekrarlamıyor. Ama temizlemesi tozdan daha zor olduğu için daha çok can sıkıyor.

Az miktardaki toz rocket blower marka üfleyici ile kolayca giderilebilir.

• Ben de genelden amerikadan aldırırdım ekipmanları ama hayyamdan almak artık daha mantıklı gibi geliyor artık, dükkan garantili hemen hemen Amerika fiyatına satıyorlar en azından muhatabınız var, amerikadan alınan bozuk çıkınca kime ne anlatacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubeceren

Ben de genelden amerikadan aldırırdım ekipmanları ama hayyamdan almak artık daha mantıklı gibi geliyor artık, dükkan garantili hemen hemen Amerika fiyatına satıyorlar en azından muhatabınız var, amerikadan alınan bozuk çıkınca kime ne anlatacaksınız.

Amerika fiyatına veriyorsa olabilir tabi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ubeceren

Ben de genelden amerikadan aldırırdım ekipmanları ama hayyamdan almak artık daha mantıklı gibi geliyor artık, dükkan garantili hemen hemen Amerika fiyatına satıyorlar en azından muhatabınız var, amerikadan alınan bozuk çıkınca kime ne anlatacaksınız.

Amerika fiyatına veriyorsa olabilir tabi

Yalnız Türkiye'de ucuz satanların bir kısmının refurbished yani tamir edilmiş yenilenmiş cihazları yurtdışından ucuza alıp sattıkları söyleniyor dikkatli olmak lazım

• D7100 + 50mm f1.8 ile alan derinliği ve renkler hoşuma gidince ilk paylaşımı yapayım dedim:

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

(flickr linki:http://www.flickr.com/photos/97202495@N08/9328108099/ )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 21 Temmuz 2013; 0:32:31 >
  • Arkadaşlar, D7100 de yağlanma ve tozlanma sorunu yok. Ki böyle bir sorun, makinden ziyade, kullanılan yağ cinsinden, sıcaklığa kadar onlarca faktöre bağlı olabilir.
    Bir makinada yağlanma sorunu varsa; ya fazla yağ kullanılmıştır, ya da, düşük bir ihtimal ama yağ akış istikameti iyi düşünülmemiştir. 150.000 shutter için garanti verilen Bir fotoğraf makinesi bisiklet gibi yağlanmaz, yağlanırsa fazla yağ, yer çekimi etkisi ile uygun akış yönüne doğru akar.

Tozlanma konusu da basit bir izolasyon sorunu da olabilir, lens değiştirirken ortamdan kaynaklanıyor da olabilir.

SLR bir makinede ister istemez toz sorunu olur onu da, uygun aparatlarla temizlemek gerekir. Bu da dünyanın sonu değildir. Bu tip sorunlar her zaman karşımıza çıkabilir ama uygun bir toz emici ile tozdan, uygun bir solvent ile de olmaması gereken yerde bulunan yağdan kurtulabilirsiniz.

Haydi foruma renk katmak adına, kendimi eleştiri oklarınızın önüne atıyorum

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturelnomad -- 21 Temmuz 2013; 3:31:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

D7100 + 50mm f1.8 ile alan derinliği ve renkler hoşuma gidince ilk paylaşımı yapayım dedim:

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

(flickr linki:http://www.flickr.com/photos/97202495@N08/9328108099/ )

Netleme çok güzel olmuş. Hem geri plan, hem de ön plan (öndeki yapraklar) flu, bisikletin gidonu ise çok net. Ve söylediğiniz gibi renkler de çok güzel.

• Merhaba Nikon, 7100 dahil olmak üzere, bir çok model için Distortion Control sistem düzenlemesi için yeni bir yazılım duyurdu.

Yazılımın adresi :http://nikonimglib.c...ata/#os-windows

Bu yazılımı kapsayan modellerin listesi : D4 / D90 / D600 / D800 / D800E /D3100 / D3200 / D5000 / D5100 / D5200 / D7000 / D7100
  • Herkese merhaba,

30 Temmuzda Amerikadan 7100'üm geliyor. Sadece gövde
    Lens seçimi yapma konusunda yardım rica ediyorum.
    Daha çok portre, bokeh, az ışıkta çekim yapmak için kullanıcam cihazı.

Aşağıdaki lenslerden hangisini önerirsiniz ?
    ya da bunların dışında "şu olmalı" diyeceğiniz bir lens var mı?

Nikon 85mm f/1.4 Prime lens > 3,500 TL
    Sigma 85mm f/1.4 Prime lens > 2,300 TL
    Nikon 105mm f/2D Prime lens >3,300 TL
    Nikon 50mm f/1.4G Prime lens > 1,250 TL
    Carl Zeiss 50 mm f/1.4 Planar > 1,650 TL

Bir de teknik bir sorum var:
    Portre çekimleri için 50mm /85mm /105mm lenslerin birbirlerine göre +/-'leri nelerdir ?

şimdiden çok teşekkürler
  • colgateplax C kullanıcısına yanıt
    bildiğim 85mm portre için uygun açı,aşağı doğru indiğinizde yüz ovalleşiyor yukarı doğru çıktığınızda düzleşiyor,
    Fakat kişisel tercihlerinize görede seçim yapmak önemli modelden uzak olmak yakın olmak açı seçiminizi etkileyecektir.
    iç mekanda ışıklandırmaya veya mekana göre 50 mm tercih edilebilir veya dış ortamda çekim yapacaksanız modelden uzaklaşmak rahatsız etmemek için 85 üstü kullanılabilir..
    fullframe makine olsaydı nikon 85 1.4 derdim ama,croplu makinede nikon 1.8g de işinizi görür diye düşünüyorum...
    aslında biraz ters tavsiye oldu croplu makinede alan derinliği için daha düşük diyafram açığınızı kapatmaya yardımcı olur ama,işte önyargı tavsiye verirken bile para cebimizden çıkacak gibi geliyor
    bu arada listedeki zeiss lens manual fokus,50 f2 si daha çok tutuluyor ama oda 1.4 e göre daha yavaş
    85 1.4 e karar verirseniz 2 elide aşağıdaki linkte var..2. ele antipatiniz yoksa değerlendirmekte fayda var..
    http://www.dijitalfokus.com/index.php?topic=16063.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D2145D26 -- 28 Temmuz 2013; 3:16:29 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.