msaltik@ teşekkür ederim. ben de d40ımı satıp bu modele geçtim..
hayirli olsun..deger mi sence ya?aslinda D60 imi alali daha 5 ay oldu ve cok da memnumun ama su an Kore'deyim dolar burada da uctu ama makine fiyatlari kore birimi uzerinden takip ettigim kadari ile artmadi ve D90 body su anda 800-850 usd civari burada takas olayi var mi bilmiyorum ama D60imi 350-400 dolara sayarlarsa degistirmeye deger mi diye dusunuyorum.. makine hakkinda yorumlarini belirtirsen cok yardimci olmus olursun ozellikle d40 tan sonra...
müdür hocam acil şifalar size. cok geçmiş olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: parantezz
quote:
Orjinalden alıntı: real pagan
hayirli olsun..deger mi sence ya?aslinda D60 imi alali daha 5 ay oldu ve cok da memnumun ama su an Kore'deyim dolar burada da uctu ama makine fiyatlari kore birimi uzerinden takip ettigim kadari ile artmadi ve D90 body su anda 800-850 usd civari burada takas olayi var mi bilmiyorum ama D60imi 350-400 dolara sayarlarsa degistirmeye deger mi diye dusunuyorum.. makine hakkinda yorumlarini belirtirsen cok yardimci olmus olursun ozellikle d40 tan sonra...
bir gelse... halen kargoda, sipariş vereli birkaç gün oldu.
quote:
quote:
D40 ile D60 arasında anormal bi fark yok zaten. MP'yi artırmışlar ama D40x'te olduğu gibi sanırım, ufak rötüşler yapıp satıyolar işte, D40'la D90 arasında ne kadar fark varsa D60 ile D90 arasında da yaklaşık o kadar fark var bence.
real pagan, makinen geldikten sonra yorumlarını okumak isterim. Kullandığın lens nedir? bu arada, D40 kullanırken başka bi lens almış mıydın?
Zaten o yuzden real pagan in yorumu onemli benim icin, birbirlerine bir cok yonden yakin makinalar Sensor temizleme, rangefinder, Expeed islemci, Active D-lighting gibi artilari var ama benim icin yuksek ISO performansinin iyi olmasi belirleyici oldu d60 icin.(D40 i bilmiyorum ama D40x ve D80 daha iyi oldugunu biliyorum) Her neyse su kargo gelse de bir an once yorumlari alsak
Detail (D-SLR) Rating (out of 10) Build quality 8.5 Ergonomics & handling 9.0 Features 9.5 Image quality 8.5 Performance (speed) 9.0 Value 8.5
quote:
Zaten o yuzden real pagan in yorumu onemli benim icin, birbirlerine bir cok yonden yakin makinalar Sensor temizleme, rangefinder, Expeed islemci, Active D-lighting gibi artilari var ama benim icin yuksek ISO performansinin iyi olmasi belirleyici oldu d60 icin.(D40 i bilmiyorum ama D40x ve D80 daha iyi oldugunu biliyorum) Her neyse su kargo gelse de bir an once yorumlari alsak
cmos sensör ve başka nedenlerle makine siparişini iptal ettim, şimdi fuji s5 pro bekliyorum..
quote:
cmos sensör ve başka nedenlerle makine siparişini iptal ettim, şimdi fuji s5 pro bekliyorum..
başka nedenler ne?
Bu arada CMOS olayını ben de düşünmeye başladım, dpreview'deki test fotolarına bakınca D80'in bariz keskinliği var, ama ISO'da da D90'ın bariz üstünlüğü var. Klasik CMOS-CCD farkı işte. Benim için de hem keskinlik hem ISO önemli. Biraz daha bakalım bakalım, ama bgn baktığım fotolar sanki çok tatmin etmedi beni. Yani utanmasam D40 daha keskin çekiyo dicem. Gerçi Dpreview eksilerinde fotoların "soft" olduğundan bahsetmiş zaten. Bu iyi bi haber olmadı bana, bekliyodum, korkuyodum, başıma geldi sanırım
başka neden ise satıcı dışardan gönderecek toptancı ile tam bir bağlantı sağlayamadı ve kargo konusunda bilgi alamadım... iptalden sonra bugün d90 bana teslim edildi , ben de satıcıya kargoladım...
quote:
başka neden ise satıcı dışardan gönderecek toptancı ile tam bir bağlantı sağlayamadı ve kargo konusunda bilgi alamadım... iptalden sonra bugün d90 bana teslim edildi , ben de satıcıya kargoladım...
GG'den aldın sanırım, o yüzden temin problemi oldu. Ben makineyle alakalı bişeyler tespit ettin sanmıştım. Bu arada bahsettiğin Fujiyle bu makine eşdeğer gelmedi bana pek. Çok incelemedim ama???
quote:
Orjinalden alıntı: msaltik
quote:
GG'den aldın sanırım, o yüzden temin problemi oldu. Ben makineyle alakalı bişeyler tespit ettin sanmıştım. Bu arada bahsettiğin Fujiyle bu makine eşdeğer gelmedi bana pek. Çok incelemedim ama???
d90 giriş ile orta seviye arasında fuji ise yarı pro ile pro arasında. fuji ,d200 modelinin modifiyeli hali...
quote:
quote:
quote:
d90 giriş ile orta seviye arasında fuji ise yarı pro ile pro arasında. fuji ,d200 modelinin modifiyeli hali...
D90'ı girişle orta seviye arasına koymak biraz haksızlık değil mi? hayır orda D40'la D60 olmasını anlarım da... Şu fujiye bi daha bi bakarım.
d90 bana sorarsan orta seviye............ fuji ise d200 kasası üzerine kurulmuş çok ayrı bir makine.......... fujinin renkleri mükemmel (üretilmiş tüm makinelere basar), genelde reklam ve moda fotografçılığında kullananlar mevcut.
quote:
d90 bana sorarsan orta seviye............ fuji ise d200 kasası üzerine kurulmuş çok ayrı bir makine.......... fujinin renkleri mükemmel (üretilmiş tüm makinelere basar), genelde reklam ve moda fotografçılığında kullananlar mevcut.
sonuçta D40'ın üstünde bi makine, ben 18-200VR lensimi alarak iyice Nikoncu oldum artık, yalnız işte şu CMOS davası bakalım nasıl olacak. bunun yanında Dpreview'deki örnek fotolardaki ISO başarısı harika bence. CCD ile onları elde etmek zor olsa gerek. En azından benim D40'la elde etmem mümkün değil. Dün akşam plazmama bağlayıp orda da inceledim, noise görülmeyecek düzeyde. Hayır bi de baskı aldığını düşün, hiçbişe kalmaz. Şimdi başka sitelerde de kilo işi yayınlanır D90, onlarında keskinliklerine bakıp kararımı verecem. Amatör kullanacağım için D90 bana üst seviye bile gelir. Sınıflandırma çok önemli değil.
Keskinlik demissin de 18-200 un keskinligi seni tatmin ediyor mu?Bir de D40 ile ergonomi konusundan bir sorun yasiyor musun? Hic takip denemedim ama bana dengesiz olabilir gibi geliyor. D90 in ISO gercekten harika flickr daki fotograflarda genelde cok da yumusak gelmemisti ama tabi tam crop olmasi biraz daha belirleyici olmus.Bunun yaninda kromatik bozulma ve vignetting azaltma ozelliklerinin iyi calismasi ve de dinamik alandaki basarilar da bence gozardi edilmemeli gibi. Neyse ben simdilik vazgectim ama alanlar olursa yorumlarini duymak isterim. Bu arada 3 kisilik bir konu oluyor ya bu
quote:
Keskinlik demissin de 18-200 un keskinligi seni tatmin ediyor mu?Bir de D40 ile ergonomi konusundan bir sorun yasiyor musun? Hic takip denemedim ama bana dengesiz olabilir gibi geliyor. D90 in ISO gercekten harika flickr daki fotograflarda genelde cok da yumusak gelmemisti ama tabi tam crop olmasi biraz daha belirleyici olmus.Bunun yaninda kromatik bozulma ve vignetting azaltma ozelliklerinin iyi calismasi ve de dinamik alandaki basarilar da bence gozardi edilmemeli gibi. Neyse ben simdilik vazgectim ama alanlar olursa yorumlarini duymak isterim. Bu arada 3 kisilik bir konu oluyor ya bu
D40 ile 10300 kare çektim, beni rahatsız eden bişeyler karşılaşmadım. 18-200 ise aralık ve fiyat açısından bana uygun bi lens. Keskinlik olarak yeterli geliyor tabi. Ne kadar ekmek o kadar köfte, gidip 3000YTL'lik lens alamam, bi de dediğim gibi amatör amaçlı kullandığım için yanımda 50 tane lens de taşıyamam. D90 fotolarına bakınca direk gördüğüm çok keskin olmadığıydı.
D40 ve 18-200VR ile çektiğim bi kare, buna biraz unsharp uygulamıştım heralde. tam hatırlamıyorum.
dengesizlik olmuyorsa alınabilir gönderdiğin resimde bence gayet başarılı... ya benim D60 taki en büyük sıkıntım ne Af motoru ne de 3 focus noktası(bu iki özellik temcit pilavı ya ondan bunları söyledim) ben hem ISO yu , fotoğraf boyut ve kalitesini, pozlama ölçümünü, odaklanmasını falan menüye girmeden değiştirebilmek istiyorum.Sırf bu yüzden ve yüksek ISO da başarılı diye D90 a meyilim oldu yoksa gerçekten çok memnunum.Hele de bir de yüksek ISO dışında fotoğraf kalitesi olarak çok da bir üstünlük sağlamayacağını görünce şimdilik rafa kaldırdım.
quote:
dengesizlik olmuyorsa alınabilir gönderdiğin resimde bence gayet başarılı... ya benim D60 taki en büyük sıkıntım ne Af motoru ne de 3 focus noktası(bu iki özellik temcit pilavı ya ondan bunları söyledim) ben hem ISO yu , fotoğraf boyut ve kalitesini, pozlama ölçümünü, odaklanmasını falan menüye girmeden değiştirebilmek istiyorum.Sırf bu yüzden ve yüksek ISO da başarılı diye D90 a meyilim oldu yoksa gerçekten çok memnunum.Hele de bir de yüksek ISO dışında fotoğraf kalitesi olarak çok da bir üstünlük sağlamayacağını görünce şimdilik rafa kaldırdım.
valla benim de AF motoruna ihtiyacım olmadı. D40'ı almadan önce olası alacağım lensleri inceledim alacağım lenslerin hepsi AF-S idi, ve sessiz ve daha hızlı olmaları nedeniyle yeni lenslerin AF-S olarak geleceğini de o zaman da okumuş olmam D40 - D80 incelemem de D80 gereksizliğini artırmıştır. Nikonun hangi makinesiydi 51 tane odak noktası vardı. Benim gibi birinin ihtiyacı olan bir şey değil. Ben önceden Canon EOS 20D kullanırken (onda 9 tane vardı) özellikle hızlı gelişen olaylarda, fazla zamanın olmadan ani çektiğin fotolarda yanlış nokta seçimi nedeniyle çok kare kaybettim, ama bunda öyle bişe olmadı. Gerçi Nikon'un 11'li sistemi daha uygun gibi geliyo bana.
D90'ın birde şeyini merak ediyorum, bilmiyorum denedin mi? Flaşlı çekimlerde ard arda çekme hızı nasıl. Örneğin 20D'de sn'de 2 kare kesintisiz çekebiliyodu. Çılgın... Ama geçen arkadaşımın düğünü vardı, orada çekim yapıyodum. Flaş seviyesini de +0.7 yapmıştım. 2 çekim arasında kısa da olsa bi bekleme oluyodu ve bazı sahneleri kaçırmama neden oluyordu. O yüzden makinenin hızlı olması da önemli.
D40'ı alırken D80'nin benim işime yarayacak özelliklerinin arasında uçurum olmadığına ve aradaki yarı yarıya farka değmeyeceğine karar vermiştim. Benzer durum sözkonusu olursa D90'ı istemem. Şimdilik ben de askıya aldım gibi, hem zaten dolar bi düşsün, bu arada makine de bi yayılsın bakalım.
quote:
D90'ın birde şeyini merak ediyorum, bilmiyorum denedin mi? Flaşlı çekimlerde ard arda çekme hızı nasıl. Örneğin 20D'de sn'de 2 kare kesintisiz çekebiliyodu. Çılgın... Ama geçen arkadaşımın düğünü vardı, orada çekim yapıyodum. Flaş seviyesini de +0.7 yapmıştım. 2 çekim arasında kısa da olsa bi bekleme oluyodu ve bazı sahneleri kaçırmama neden oluyordu. O yüzden makinenin hızlı olması da önemli.
D90 ile bir ton deneme cekimi yaptim degisik ayarlarda ama bir tek flashli cekim yapmadim.Iste ISO3200 kullanabilmenin avantaji da burada ortaya cikiyor biraz galiba.
quote:
quote:
D90 ile bir ton deneme cekimi yaptim degisik ayarlarda ama bir tek flashli cekim yapmadim.Iste ISO3200 kullanabilmenin avantaji da burada ortaya cikiyor biraz galiba.
6400 performansı bile acil durumlarda iş görür ama yinede ISO'nun yetmediği durumlar var. 1/60 veya işte 1/200'de flaşlı çekmen gereken pozlar oluyor. Bahsettiğim gibi en basitinden düğünler falan filan.