Şimdi Ara

Nikon D90 (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
44.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLR veya DSLR den pek anlamam canon a520 var bende ama DSLR alcak olsam Nikond90 ı çekinmeden alırım.
    Video çekmesi bana göre bir sakınca değil bir artıdır. İsteyen alır istemeyen almaz.
    Alanlara niye alıyon ne gereği var
    ALmayanlara geri kafalı demenin anlamı da yok. Keyfi meselesi.
  • fiyatı yakında düşecektir.rekabet gereği.alınabilecek en iyi modellerden biri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

@Oztuert;

SLR kullandın mı? Sahip misin? Bilgili misin?

Sadece merak...

pentax *ist'ten beri pentax kullaniyorum. kisa sureli Canon 30D, 2 gun 40D, 2 gun 5D, 2 gun Nikon D40 ve 1 hafta D80 kullandim (arkadaslar sagolsun). 3-5 de fotograf cekip satan (amator olarak) arkadasim var, 2-3 de kitap okumuslugum var (Yuzyilin Gozu - Henri Cartier-Bresson'un hayati ve Robert Capa'nin hayatlari mesela, tavsiye ederim)
    en son pentax k10D'mi k20D almak icin sattim, sonra D90, 50D ve 5DMark II haberleri cikinca 2 aydir birsey almadim (bu arada da 6 lensimi elden cikardim. elimde hala 28-75 tamron var).
    baska soru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 24 Eylül 2008; 16:21:39 >
  • kararınız ne peki hangi model ?
    quote:

Orjinalden alıntı: ozturert

quote:

@Oztuert;

Sadece merak...

pentax *ist'ten beri pentax kullaniyorum. kisa sureli Canon 30D, 2 gun 40D, 2 gun 5D, 2 gun Nikon D40 ve 1 hafta D80 kullandim (arkadaslar sagolsun).
    en son pentax k10D'mi k20D almak icin sattim, sonra D90, 50D ve 5DMark II haberleri cikinca 2 aydir birsey almadim.
    baska soru?

• quote:

Orjinalden alıntı: fz18

kararınız ne peki hangi model ?
    quote:

quote:

@Oztuert;

Sadece merak...

pentax *ist'ten beri pentax kullaniyorum. kisa sureli Canon 30D, 2 gun 40D, 2 gun 5D, 2 gun Nikon D40 ve 1 hafta D80 kullandim (arkadaslar sagolsun).
    en son pentax k10D'mi k20D almak icin sattim, sonra D90, 50D ve 5DMark II haberleri cikinca 2 aydir birsey almadim.
    baska soru?

amator olarak konusuyorum, yanlis anlasilmasin :)
    paraniz coksa: 5D Mark II (3-4 sene once 5000$'a alabileceginiz lensi degistirilebilen video kameralarla ayni videoyu cekiyor, daha ne olsun?). cok merak edenlerhttp://blog.vincentlaforet.com/ adresine baksin.
    canon veya nikon tercihiniz yoksa, veya daha onceden kalan lensiniz yoksa: akliniza uyani alin. videosu oldugu icin yeni baslayan icin D90 oneririm. az isikta cekim yaparim diyorsaniz 50D daha iyi.
    ben 70-300, 17-40 L ve 24-105L ile beraber 50D almayi planliyorum. 1-2 sene sonra 5D MarkII'ye gecerim belki.

• anlıyorum.5d mark biraz fazla değilmi ?50d 40d çok iyi tercih our.
  • quote:

anlıyorum.5d mark biraz fazla değilmi ?50d 40d çok iyi tercih our.

5D'yi bir sure kullandim (ilk versiyonu). bazi iso800 ve 1600 fotolarda noise goremeyince vuruldum (gunduzdu tabi, karanlikta cok hafif noise oluyor).
    ayrica 17-40'i takinca cidden 17mm goruyorsun, 40D'deki gibi 27 degil.
    beklentine ve kesene bagli hersey. ben kapali mekanlarda fotograf cekmeyi seviyorum, o yuzden genis aci ve iyi ISO performansi onemli. sokakta cekecegim fotolar icin Canon G9 cok yeterli.
  • evet g9 yeterli olabilir.bendede f50fd var.g9 dan aşağı kalmaz.ama diyafram değerleri çekim hızı falan bayağı bi yetersiz.bide sensörü çok küçük 1/1.6''.
  • oztuert. pluto ??
  • 3. sayfa bitmek üzere hala Video muhabbeti, çok ilginç...

Şimdi D90'da SD/SDHC desteği varya, SDHC olarak bi sınır var mı acaba. Hani SDHC olanlar 32GB'a kadar gidiyoya, onun için sordum. O tür bi detay bulamadım. Detay bulamamam SHDC'yi sonuna kadar desteklediği anlamına mı gelir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: demibold

oztuert. pluto ??

Bi de anlasam...

quote:

quote:

@Oztuert;

Sadece merak...

pentax *ist'ten beri pentax kullaniyorum. kisa sureli Canon 30D, 2 gun 40D, 2 gun 5D, 2 gun Nikon D40 ve 1 hafta D80 kullandim (arkadaslar sagolsun). 3-5 de fotograf cekip satan (amator olarak) arkadasim var, 2-3 de kitap okumuslugum var (Yuzyilin Gozu - Henri Cartier-Bresson'un hayati ve Robert Capa'nin hayatlari mesela, tavsiye ederim)
    en son pentax k10D'mi k20D almak icin sattim, sonra D90, 50D ve 5DMark II haberleri cikinca 2 aydir birsey almadim (bu arada da 6 lensimi elden cikardim. elimde hala 28-75 tamron var).
    baska soru?

SLR -> DSLR

Dijital değil, SLR ? Hani mp3 çalar değil, walkman

EDIT

Bi merak daha; bu işin ticaretini mi yapıyosun?

EDIT2:

Pardon arkadaşlar saolsun demişsin zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 25 Eylül 2008; 1:42:21 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: demibold

oztuert. pluto ??

quote:

quote:

@Oztuert;

Sadece merak...

baska soru?

SLR -> DSLR

Dijital değil, SLR ? Hani mp3 çalar değil, walkman

EDIT

Bi merak daha; bu işin ticaretini mi yapıyosun?

EDIT2:

Pardon arkadaşlar saolsun demişsin zaten

• anlamadim gerci. SLR kullanmayinca kotu birsey mi oluyor? babamin practica'sinda iki 36'lik film bitirmistim sayilir mi :)
    hafiften matbaanin gec gelis nedenlerini anlamaya basliyorum galiba
  • Ben cevabımı aldım saol, belli ki hiç tatmamışsın ve bu kafayla da yaşıyamicaksın SLR keyfini Matbaaymış, Walkmanmiş vs vs

*Dijitale ASLA karşı değilim başıma üşümesin şimdi açık arayanlar, sadece SLR sistemin git gide saygınlığını yitirdiğini söylüyorum, aynı düşünceye sahip insanların azınlık olmadığına da eminim...
  • ustalardan yardım bekliyorum d90 ile d300 arasındaki fark nelerdir acaba.
  • quote:

Ben cevabımı aldım saol, belli ki hiç tatmamışsın ve bu kafayla da yaşıyamicaksın SLR keyfini Matbaaymış, Walkmanmiş vs vs

*Dijitale ASLA karşı değilim başıma üşümesin şimdi açık arayanlar, sadece SLR sistemin git gide saygınlığını yitirdiğini söylüyorum, aynı düşünceye sahip insanların azınlık olmadığına da eminim...

bence aksine, son birkac senedir slr satislari hic olmadigi kadar artti. sayinin artmasi sayginligin azalmasiyla dogru orantili degil.
    ha tabii, SLR kullanimi az olsun, sadece bilenler ceksin diyorsan ayri.
  • quote:

ustalardan yardım bekliyorum d90 ile d300 arasındaki fark nelerdir acaba.

bu başlıktan çok bişe bekleme arkadaşım, olay yaratacak bişeler yazmadıkça cevap gelmiyor. Ya da 1-2 foto yüklemen lazım. Ya da kendini diğerlerinden ayıran bi özelliği savunman lazım.

bence senwww.dpreview.com adresine gir. orda sol tarafta "buying guide" altında "side by side" var. Oraya gir. İstediğin modelleri seç, karşılaştır de. Ordan kağıt üstündeki özelliklerini ayrıntılı görebilirsin. Sonra Google'a girersin D300 ve D90 samples ya da reviews diye arattırırsın, çekilmiş fotoğrafları ya da yapılan incelemerli okursun, az çok işine yarayacak bilgiye ulaşırsın. Bak yukarda bi soru sordum haaaaaalaaaaa cevaplanacak. Forumun en duyarsız başlıklarından bazılarını Nikon başlıkları oluşturuyo. Nedense millet sidik yarıştırmaya çok merak...

• hocam zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler.ben bahsettiğiniz karşılaştırmayı yaptım.zaten tamda burda kafam karıştı şöyleki:d300 üet sınıf d90 göre .biri giris seviyesi(d90) diğeri orta seviye bir makine.ancak aynı sensörü taşımaktalar.mp leride aynı.perde hızı birinde 1/4000 ken diğerinde(d300)1/8000 yani bir birlerine çok yakın gibi durmaktalar.ama biri orta sınıf diğeri başlangıç seviyesi.bunları ayıran özellikler ne .saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

quote:

bu başlıktan çok bişe bekleme arkadaşım, olay yaratacak bişeler yazmadıkça cevap gelmiyor. Ya da 1-2 foto yüklemen lazım. Ya da kendini diğerlerinden ayıran bi özelliği savunman lazım.

bence senwww.dpreview.com adresine gir. orda sol tarafta "buying guide" altında "side by side" var. Oraya gir. İstediğin modelleri seç, karşılaştır de. Ordan kağıt üstündeki özelliklerini ayrıntılı görebilirsin. Sonra Google'a girersin D300 ve D90 samples ya da reviews diye arattırırsın, çekilmiş fotoğrafları ya da yapılan incelemerli okursun, az çok işine yarayacak bilgiye ulaşırsın. Bak yukarda bi soru sordum haaaaaalaaaaa cevaplanacak. Forumun en duyarsız başlıklarından bazılarını Nikon başlıkları oluşturuyo. Nedense millet sidik yarıştırmaya çok merak...

• quote:

quote:

Ben cevabımı aldım saol, belli ki hiç tatmamışsın ve bu kafayla da yaşıyamicaksın SLR keyfini Matbaaymış, Walkmanmiş vs vs

bence aksine, son birkac senedir slr satislari hic olmadigi kadar artti. sayinin artmasi sayginligin azalmasiyla dogru orantili degil.
    ha tabii, SLR kullanimi az olsun, sadece bilenler ceksin diyorsan ayri.

Herşeyden önce DSLR ve SLR'ı karıştırma

Evet hiç olmadığı kadar arttı ve bu artışla beraber firmalar da iyice sapıttı; önce kompakt modellerde fındık kadar sensöre eşşek yükü MP yükleyip bilinçsiz tüketiciyi yoldular, daha sonra slr-like'lara fizana kadar zoom kabiliyeti ekleyip yine aynı yolun yolcusu ettiler en son da giriş seviyesi ve "altı" D-slr aletlerle tüketiciyi "aldın mı iyisini" al mantığıyla lensti gövdeydi sidik yarıştırır oldular. Bu kadar dslr satışından inanıyo musun sen %50'si efektiv kullanıcı? D80 aldığımda webcam oluyo mu diye soran mı istersin, D300 alıp "neden karanlık çıkıyo" diyen mi. SLR sistem kullanıyorsan bunun bilincinde olman gerekir, elindeki aletin özellikleriyle sidik yarıştırmak yerine bu aletin hakkını vermek tüm teknik bilgiye sahip olmak gerekir.

Kusura bakma, daha enstantane deyince bön bön bakan birinin elinde SLR veya DSLR görünce saygınlık konusunda çok büyük kaygı duyuyorum. Bak şimdi bunları alıp video çeken bi kitle de çıkar, sorular hazır; "neden bulanık çekiyo" "neden nesnenin arkası bulanık" vs vs...

kompakt sınıfla SLR sistemi aynı kefeye koymamak gerek, benim derdim budur.

• ss
    quote:

hocam zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler.ben bahsettiğiniz karşılaştırmayı yaptım.zaten tamda burda kafam karıştı şöyleki:d300 üet sınıf d90 göre .biri giris seviyesi(d90) diğeri orta seviye bir makine.ancak aynı sensörü taşımaktalar.mp leride aynı.perde hızı birinde 1/4000 ken diğerinde(d300)1/8000 yani bir birlerine çok yakın gibi durmaktalar.ama biri orta sınıf diğeri başlangıç seviyesi.bunları ayıran özellikler ne .saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

quote:

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.