Şimdi Ara

Nikon D90 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
44.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • d90 alan benim fakat neredeyse hic sokaga cikip cekim yapma sansim olmadi diyebilirim ama eger iso konusunu falan merak ediyorsaniz evde deneme amacli bir kac cekim yaptim ne kadar fikir verir bilemem ama

Fotograflarin hepsi 18-105 vr ile cekildi;Hepsi elde cekim vr acik;High Iso NR kapali;Uzun Pozlama NR kapali;af single;3d metering;focus tum fotolarda klebe stift yazisi uzerinde,%100 den crop;EXIF ler uzerlerinde

Iso100,1/10sn
     Nikon D90

Iso1600;1/25sn
     Nikon D90

Iso3200,1/60sn
     Nikon D90

Iso6400;1/100sn
     Nikon D90

Bu da baska bir fotograftan %100 crop ayarlar ayni iso800,fotograf biraz buyuk oldugundan kaydedip bakmanizi tavsiye ederim

iso800,1/6sn

Nikon D90

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 18 Eylül 2008; 17:51:47 >

• i have a dream arkadasim hemen uzaklas buradan simdi seni doverler "vay saygisiz slr'a ihanet ettin" diye
    kasetli walkman'den mp3 calara gecerken de bu kadar itiraz etti mi bu arkadaslar merak ediyorum.
    2 seneye her gazetecide bu aletlerden olacak, film cekerken bir de fotograf cekmek gibisi var mi? eskide kalanlar zaten gitsin filmli makinede ceksinler, ne o oyle lcd ekran, live-view falan, isin ruhuna aykiri
  • i have a dream ne kadar fikir verir bileme ama..
    iso performansını pek begenmedim ben.
    acaba crop faktörünün etkisinden olabilir mi ??l
  • hocam 1600 isoda d80 den çok iyi onu diyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

i have a dream ne kadar fikir verir bileme ama..
    iso performansını pek begenmedim ben.
    acaba crop faktörünün etkisinden olabilir mi ??l

Pek beğenmemek bence nazikçe olmuş ben hiç beğenmedim. CMOS sersörde bu kadar kötü sonuçlar vermememesi lazım değilmi? Benim eski D50 imde max iso 1600 dü ama sonuçlar bu kadar kötü değildi sanki? Çekim şartlarından kaynaklanmış olabilimri?
  • ''Hmm iyi ! -cık,kötü ! -idare eder '' diyecek aranıyor !
  • Aslında tek çekimle buna karar vermek tabi ki dogru degil.

Ama http://www.dcresource.com/reviews/nikon/d90-review/index.shtml .... incelemesinde sanki 1600 e kadarki degerler iyi sonrası iyice nois veriyor..

diger sitelerdeki incelemeler de çıksın bir...cmos sensörde bende 1600 de nois beklemiyorum.Çünkü d300 örneginde gayet başarılı sonuçlar vermişti.Geliştirme olması gerekirken geriye gidiş olmaz..olmamalı..bekleyelim diger incelemeleri bakalım.
    Ama begenelim begenmeyelim video çekimi gayet hoş. 1024 çözünürlükteki video örnegi bana tatminkar hatta güzel geldi.

• cekim kosullarina gore de degisiyor noise miktari, daha cok ornege bakmak gerek.
    yuksek iso'da 100% zoom'da az noise isteyen d700'den asagi dusmesin zaten (ya da git Canon al )
  • DSLR makinalara video koymalari kadar normal birşey yok bence. Cünki artik DSLR makinalarin işlemcileri cok hizli. Mesela Canon 5d Mark II 21.1 megapiksel çözünürlükde saniyede 3.9 kare seri çekim hızı ile sınırsız sayıda fotoğraf çekimine izin veriyormus. Full Hd video ise 1920 x 1080 cozunurlugunde ,yani sadece 2mp. 2mpde saniyede 30 kare cok cok cok rahat cekebilirler. Fakat bencede Zaba'nin dedigi gibi video ozelligi DSLR makinalarinin omrunu kısaltir.Ama bu devirde kimse omurluk makina almiyorki zaten
  • türkiye'ye ne zaman gelir ve fiyatı ne olur sizce? bi de bu %20 ötv olayı uygulamaya geçti mi? ağustos başında geçeceği söyleniyordu ama fiyatlarda bir değişiklik yok.
  • sadece gövde 1500 ytl
    18-105 vr ile 2100 ytl

http://www.fotokritik.com/forum/71308
  • quote:

Orjinalden alıntı: graphtec

sadece gövde 1500 ytl
    18-105 vr ile 2100 ytl

http://www.fotokritik.com/forum/71308

abi o benim ilan imzamdan bakabilirsiniz.
  • d90 alanlardan farklı yorumlar bekliyoruz
  • evet ya d80 den tam oılarak farkları neler d80 in hangi yönünü nekadar geliştirmiş hansi sorununa nekadar çözüm getirebilmiş.onu yazarsanız sevinirim.sanki canonun 5d mark 2 sinden sonra d90 popülerliğini biraz yitirdi gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fz18

evet ya d80 den tam oılarak farkları neler d80 in hangi yönünü nekadar geliştirmiş hansi sorununa nekadar çözüm getirebilmiş.onu yazarsanız sevinirim.sanki canonun 5d mark 2 sinden sonra d90 popülerliğini biraz yitirdi gibi.

o dediğin 50D cıkınca oldu 5d mark2 zaten FF bir makina farklı bir sınıfta
  • video açısından demiştim ben çünkü 50d ve d90 da çok büyük değişiklik göremedim.kanımca bu makinelerin özellikleri d80 ve 40d dede olabilirdi ticari nedenlerle bazı özellikler d90 ve 50d ye saklanmış.asıl yeniliği panasonic yaptı G1 de.NİKON VE CANON UYUYO.
    quote:

Orjinalden alıntı: sepulturgay

quote:

evet ya d80 den tam oılarak farkları neler d80 in hangi yönünü nekadar geliştirmiş hansi sorununa nekadar çözüm getirebilmiş.onu yazarsanız sevinirim.sanki canonun 5d mark 2 sinden sonra d90 popülerliğini biraz yitirdi gibi.

o dediğin 50D cıkınca oldu 5d mark2 zaten FF bir makina farklı bir sınıfta

• quote:

d80 den baslica farklari su sekilde
    Cmos sensor
    Expeed Islemci
    D-Movie
    3D Tracking AF(11 point)
    Active D-Lighting
    Vignetting Control
    4.5fps
    3" 920.000 pixel LCD ekran
    Live View
    Sensor Temizleme

yuz tanima vs. baska farklarda mevcut ama baslica degisiklikler yukardakiler.
    http://www.dpreview.com/previews/nikond90/
    bu sayfadan d90 in d80 den farkliliklarini gorebilirsiniz.

• teşekkürler.kağıt üstündeki değişim.böyle.ben en çok fotoğraf konusundaki değişimi merak ediyorum.malum ccd den cmos a geçti d90.
    quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

quote:

d80 den baslica farklari su sekilde
    Cmos sensor
    Expeed Islemci
    D-Movie
    3D Tracking AF(11 point)
    Active D-Lighting
    Vignetting Control
    4.5fps
    3" 920.000 pixel LCD ekran
    Live View
    Sensor Temizleme

yuz tanima vs. baska farklarda mevcut ama baslica degisiklikler yukardakiler.
    http://www.dpreview.com/previews/nikond90/
    bu sayfadan d90 in d80 den farkliliklarini gorebilirsiniz.

• @Oztuert;

SLR kullandın mı? Sahip misin? Bilgili misin?

Sadece merak...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.