Şimdi Ara

Nikon D90 (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
44.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • allahim makineyle ilgili yorumlarin 90%'i videosu hakkinda. ne iso'suna bakan var ne fokus hizina ne renk ayarlarina ne ekranina. bir kere aletin AD birimi hala 12 bit, ve nikonun lensleri yazik ki hala pahali cunku ya f/2.8 ya 3.5-5.6 lensi var. adam gibi f/4 lensi yok hala, canondaysa gani gani.

kit lensi 18-105 VR. nikonda 4-5 tane 18-... lens var, hala neden ayni aralikta lens cikariyorlar anlamak zor. 18-135'te kenar keskinligi cok iyi degildi, bu lenste de ayni durum varmis. tek aciklama VR'la beraber 135mm'ye cikamamis olmalari, o yuzden 105mmde tutmus olabilirler.

sensoru d300 ile ayni diyorlar, ama AD birimi 12 bit. ISO performansi d300 ile ayni, ama AF 11 noktali (51 degil). fokus biriminin adi d80'dekiyle ayni ama bayagi iyilestirme var (mesela 3d tracking sistemi cok onemli). ve alet lensten kaynaklanan chromatic aberration'u duzeltebiliyor. ekran zaten harika.

simdi, tum bu iyilestirmeler (ve daha bircogu) alette video var diye onemsiz mi oluyor? hadi canim...

• quote:

Orjinalden alıntı: fz18

noise diyom
    quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

TAMAMEN KATILIYOM.BEMİN MERAK ETTİĞİM FOTO KALİTESİNDE 450 D Yİ GEÇERMİ EVET İSE OZAMAN BU MAKİNENİN ÜZERİNE TANIMAM.
    quote:

Orjinalden alıntı: kont_andre

quote:

Orjinalden alıntı: BLACKBERRY45

BEN d-slr like makinemde video çekmiyorum.neden böle bişi yapıyorlar anlamıyorum fotoğraf makinesi ayrı kamera ayrı.sonra ccd sini alırsın eline verdiğin para çöpe gider.başkada bişi demicem.

Burada nikondan söz ediyoruz unuttunuz galiba.Bukadar çabuk ve basit bozulabilecek bir makineyi nikon yapar diye inanıyorsanız zaten böyle basit yorumlar yapmanız çok normal.
    Emin olun nikonu takip edicek diğerleride.

Noise diyorsun da test ettindemi diyorsun?
    Daha makinenin doğru düzgün testi bile yokken atıp tutmak ne kolay değilmi.

• quote:

TAMAMEN KATILIYOM.BEMİN MERAK ETTİĞİM FOTO KALİTESİNDE 450 D Yİ GEÇERMİ EVET İSE OZAMAN BU MAKİNENİN ÜZERİNE TANIMAM.
    quote:

Orjinalden alıntı: kont_andre

quote:

Orjinalden alıntı: BLACKBERRY45

BEN d-slr like makinemde video çekmiyorum.neden böle bişi yapıyorlar anlamıyorum fotoğraf makinesi ayrı kamera ayrı.sonra ccd sini alırsın eline verdiğin para çöpe gider.başkada bişi demicem.

Burada nikondan söz ediyoruz unuttunuz galiba.Bukadar çabuk ve basit bozulabilecek bir makineyi nikon yapar diye inanıyorsanız zaten böyle basit yorumlar yapmanız çok normal.
    Emin olun nikonu takip edicek diğerleride.

Ben Canon 450D yi inceledim kadarı ile beğenemedim ama nedense acayip müdavimleri var benmi yanlış anladım demeye başladım artık ama bana sorsanız 450D ile D80 yanyana durabilir D90 heryönden daha iyi gibi...

• kağıt üzerinde tabiki d90 tam amatör işi her ihtiyacı karşılar.kullananların yotumlarını beklemeklazım.
  • Nikon D90'ı test ediyorlar ama yaşadıkları hayat ne güzel yaw.. öyle bir ekibin içinde olmak isterdim

http://www.youtube.com/watch?v=HVQX1rC-fRA
  • pazardan 1 kilo elma almaya gittin yanında 1 kiloda çilek verdiler bunun nesi kötü anlamadımki .......ha fotograf performansı düşse haklısınız e oda yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

Nikon D90'ı test ediyorlar ama yaşadıkları hayat ne güzel yaw.. öyle bir ekibin içinde olmak isterdim

Türkay aynen bende test ekibinde olmak isterdim..

hatta birde otomobil firmalarının test ekibi vardır.
    ilk model çiziminden prototipinden itibaren ürün piyasaya çıkıncaya kadar katılıp otomobilin bütün gelişimini yaparlar...çok isterdim o ekipte olmayı..

• quote:

Orjinalden alıntı: antique

Nikon D90'ı test ediyorlar ama yaşadıkları hayat ne güzel yaw.. öyle bir ekibin içinde olmak isterdim

bizimki yaşamaksa bunların ki ne peki

• Doyasıya yaşamak..
  • yeniliklere açık olmak lazım, teknoloji gelişiyor. bir an gelir keşke videocam yanımda olsaydı dersiniz, 400d ile gezerklen benim bunu dediğim anlar olmuyor değil. yapmışlarsa bir bildikleri vardır, koskoca nikon böyle bir özelliği dahil etmek adına kalitesinden ödün verecek kadar aptal bir firma değil
  • Video çekmem gerekirse yaslıyorum 8fps'yi D300'le, al sana video

• harbide güzel olmuş ehehe
  • bu şekilde kullanırsak aynayu elmizie alırız
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Video çekmem gerekirse yaslıyorum 8fps'yi D300'le, al sana video

/>

Aynen 8 FPS degil ama 6,5 FPS ile bende yapıyorum

• ve beklenen oldu Canon da videocu oldu hem de Full Frame bir makinada.
    http://www.dpreview.com/news/0809/08091705canon_5dmarkII.asp
    Ben kesinlikle elestirmiyorum ama sadece sirf Nikon yapti diye elestirenlere duyurulur bu kacinilmaz bir gelisme idi Nikon ilk adimi atti Canon da hem full frame bir makinede hem de Full HD kalitesinde cekim yapanini cikardi.
  • güzel güldük eğlendik kabu lediyorum Nikon'cuları da bayağı kızdırdık ama daha
    önce de bahsettiğim gibi teknoloji bu durmak bilmiyor olacağı belliydi
    ilk Nikon çıkardı dalga onun üzerinde yürüdü ama eminim şikayet edenlerin çoğu
    buna ben de dahil öyle bir alete sahip olmak isteyecektir..
  • bu durum gereksiz yere merkacılık yapmanın insana zararları işte adamı böyle yüz üstü bırakırlar canoncular nasılsınız:)))
  • kim istemez oyle bir makinaya sahip olmayi.
    ya Nikon sahibiyim ama Nikon cu falan degilim(malum kompakta Canon kullaniyorum ) dolayisiyla yapilan elestirilere gcilen dalgalara kizmadim gulup gectim ama simdi Fotokritik e baktigim zaman sinirlendim gercekten de o dalga gecenlerin siddetle karsi cikanlarin bazilari bir anda video ozelligini savunur olmus buna kiziyorum.En azindan bunu yaparken biraz mahcup olsunlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: graphtec

güzel güldük eğlendik kabu lediyorum Nikon'cuları da bayağı kızdırdık ama daha
    önce de bahsettiğim gibi teknoloji bu durmak bilmiyor olacağı belliydi
    ilk Nikon çıkardı dalga onun üzerinde yürüdü ama eminim şikayet edenlerin çoğu
    buna ben de dahil öyle bir alete sahip olmak isteyecektir..

• quote:

Orjinalden alıntı: parantezz

ve beklenen oldu Canon da videocu oldu hem de Full Frame bir makinada.
    http://www.dpreview.com/news/0809/08091705canon_5dmarkII.asp
    Ben kesinlikle elestirmiyorum ama sadece sirf Nikon yapti diye elestirenlere duyurulur bu kacinilmaz bir gelisme idi Nikon ilk adimi atti Canon da hem full frame bir makinede hem de Full HD kalitesinde cekim yapanini cikardi.

iyi de canon babamızın malı değilki! bir dslr olmaması gerekn bir özellik bana göre yakında nikon dx serisi ile canonun mark serilerilerinde göreceğiz demektir. artık bu özellikleri. niye? adamlar düğün sünnet için düşünmüşler demekki. tek kale pentax kaldı artık

• bu özelliğe her marka eninde sonunda geçecektir

aynen slr den dslr e geçiş gibi birçok tepki oluşacak
    bu işin doğasına aykırı denilecek
    ama zamanla görülecek ki herkes eninde sonunda kullanacak

sadece ara güler gibiler (hala slr kulanıyor) inatla yanlış diyecek
    ama teknoloji karşısında durumazlar

dediğim gibi ilk çıktığında canoncular dalgasını geçti
    sıra nikoncularda

tartışmadan tatlı kızdırmalar bekliyor bizleri

ama bu tip şeyler hep kullanıcılar için avantajlıdır
    en kötü ihtimalle video istemezsen fiyatı düşen 5D alırsın olur biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphtec -- 17 Eylül 2008; 11:25:27 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.