Şimdi Ara

Nikon D90 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
44.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk olympus e-330 modeli ile liveview cikarmis cok fazla bulamadim ama fotokritikteki bir forumdan alinti.demek keramet nikon liveview i de ilk Nikon yapsaymis neler olurmus Ama eksik kalan video ozelligini Nikon tamamlamis oldu simdi
    quote:

Olympus E-330 LCD"si canlı görüntü veren ilk D-SLR?!

Millet zart,zurt etti (yok video modu eksik olmuş vb diye) ama bence hoş bir özellik.Yere 0 yada çok yakın mesafeden çerkimlerde benim gibileri çok işine yarayacağına eminim.Her dakika her yerde insan alçak çekim için yere yatamıyorki(En basıtinden) bence ilaç gibi bir özellik.

• nikon yine saçmaladı yavaş yavaş dslr den dslrlikeye kayıyo. yaw kardeşim dslr dedinmi vizordan bakılır ve ayne sesiyle fotograf cekilir. compact makine gibi lcd bakılmazki dayımın da fuji s9600 ile konserin videosunu çekerken bile hiç yakışmadı resmen çirkin bi durum. adamlar niye kamera yapıyorlar. yapmasınlar bari . kamera dedinmi video slr dedinmi fotograf telefon dedinmi telefon ve ipod dedinmi mp3 çalar. bu kadar basit. hiç sevmem all in oneları
  • D90 da vizor ve ayne(sanirim ayna olacakti) yok mu yani

quote:

Orjinalden alıntı: vtecpower

nikon yine saçmaladı yavaş yavaş dslr den dslrlikeye kayıyo. yaw kardeşim dslr dedinmi vizordan bakılır ve ayne sesiyle fotograf cekilir. compact makine gibi lcd bakılmazki dayımın da fuji s9600 ile konserin videosunu çekerken bile hiç yakışmadı resmen çirkin bi durum. adamlar niye kamera yapıyorlar. yapmasınlar bari . kamera dedinmi video slr dedinmi fotograf telefon dedinmi telefon ve ipod dedinmi mp3 çalar. bu kadar basit. hiç sevmem all in oneları

• quote:

Orjinalden alıntı: parantezz

D90 da vizor ve ayne(sanirim ayna olacakti) yok mu yani

quote:

nikon yine saçmaladı yavaş yavaş dslr den dslrlikeye kayıyo. yaw kardeşim dslr dedinmi vizordan bakılır ve ayne sesiyle fotograf cekilir. compact makine gibi lcd bakılmazki dayımın da fuji s9600 ile konserin videosunu çekerken bile hiç yakışmadı resmen çirkin bi durum. adamlar niye kamera yapıyorlar. yapmasınlar bari . kamera dedinmi video slr dedinmi fotograf telefon dedinmi telefon ve ipod dedinmi mp3 çalar. bu kadar basit. hiç sevmem all in oneları

arkadaşım ayna ve vizor var.Ayna sesiyle fotograf çekebiliyorsun live view özelliği açınca ayna kapanır ve goruntu lcd ye aktarılır video çekimi içinde aynı durum fakat sensor surekli çalışacagı için pek iyi olcak gibime gelmiyor. surekli ısıncak zamanla ısıdan dolayı ölü pikseller oluşucak ben buna şüpheleniyorum. Şimdilik d80 almak için para ayarlıyorum yoksa d90 alırdım... Akıllı biri dslrden video çekmez...

• toz geçirmez özelliği varmı formu okuyamadım kaçırmış olabilirim.
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşım ayna ve vizor var.Ayna sesiyle fotograf çekebiliyorsun live view özelliği açınca ayna kapanır ve goruntu lcd ye aktarılır video çekimi içinde aynı durum fakat sensor surekli çalışacagı için pek iyi olcak gibime gelmiyor. surekli ısıncak zamanla ısıdan dolayı ölü pikseller oluşucak ben buna şüpheleniyorum. Şimdilik d80 almak için para ayarlıyorum yoksa d90 alırdım... Akıllı biri dslrden video çekmez...

Yani bu yaklaşım mantıklı olmadı video çekmeyiz ama fotoğraf kalitesi yönündende D80 den çok fazlası olacağına inanıyorum fiyat farkıda azken ben D90 almanızı öneririm ben öyle yapacam çünkü...

• quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

quote:

quote:

quote:

Yani bu yaklaşım mantıklı olmadı video çekmeyiz ama fotoğraf kalitesi yönündende D80 den çok fazlası olacağına inanıyorum fiyat farkıda azken ben D90 almanızı öneririm ben öyle yapacam çünkü...

sadece fotograf çekecekseniz sorun değil. kimi insanlar bunu video için alacak onlara yazdım.

• selam yakında d90 ile -umarım-aranızda olacağım
  • bakalım al da,

incelemeni merakla bekleriz o zaman...
  • Bakalım ilk alan olmak isterim tabi u arada bu VR nin mantığı yani yaptığı iş belli ama bunu nasıl yapıyor teknik bilgisi olan varmı?
  • Ben dun itibariyle aldim ama olu piksel cikti bugun degistirdim eger yurtdisindan alacaksan mutlaka dikkat et derim pasparlak yesil bir olu piksel kumesi gorunce butun hevesin sonebiliyor.

vr in tam olarak nasil calistigini bilmiyorum ama bildigim kadariyla hareketle ters yonde mercekleri oynatiyor googleda daha ayrintili bi bilgi vardir heralde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

Ben dun itibariyle aldim ama olu piksel cikti bugun degistirdim eger yurtdisindan alacaksan mutlaka dikkat et derim pasparlak yesil bir olu piksel kumesi gorunce butun hevesin sonebiliyor.

vr in tam olarak nasil calistigini bilmiyorum ama bildigim kadariyla hareketle ters yonde mercekleri oynatiyor googleda daha ayrintili bi bilgi vardir heralde.

çekim esnasında görünüyo gibi zaten, mercekler sağa yatıp geri geliyo gibi

o değilde herkez bi video özelliğine takmış gidiyo. Tam bize uygun muhabbet işte, adam GPS bağlantısı koymuş daha mı önemli bi nokta, birde garibime giden D300 kullanan da gülmüş, yaw sen D300 kullanıyosun zaten D90'ın videosu olsa ne olur olmasa ne olur senin için, kimseden haaa bak expeed işlemci var, iyi olmuş, ISO'yu arttırmış inşallah saçmalamaz gibi yorumlar görmedim. Başlık Nikon D90 olmuş ama geyik almış gidiyo. yok webcam yok bilmem ne. Bu kötüleme aşağılama olayı bi bizde vardır heralde.

bu arada hareketli LCD olmadan liveview ne işe yarar onu çözemedim. bu daha eleştirilesi, ama yukarda bi arkadaşın dediği gibi sırayla gelir onlarda. D90x modelini çıkarır mesela 1sene sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 15 Eylül 2008; 11:23:14 >

• Murat iyi tesbit etmişsin.

Aslında içten içe merakla bakarız önce..

kötüleriz sonra...

Nasıl birşeymiş deriz..bir akadaşta yada magazada inceleriz..

Alırız sonra...

durum bundan ibaret..
  • müdürüm merhabalar, ilginç geldi bana da yazıyım dedim.

Yani bu makineyi Video özelliği ayrı olarak satsalar biçok kişinin alacağını sanmıyorum. Ben de D40'ı mı almadan önce D80 mi alsam diye bakmıştım ama fiyat/özellik olarak aradaki farka göre ihtiyacım olmadığını düşünüp D40 almıştım, şimdi de geçenlerde lensimi yeniledim 18-200VR ile, D40'ı alırken demiştimki ilerde D90 yapar illaki nikon ona bakarım, çıktıktan 1-2 sene sonra ona terfi ederim. Benim max alabileceğim makine budur. Çünkü ne bütçem uygun daha üstüne, ne de üst makinelerin hakkını verecek kadar bi bilgim yok. ne kursa gittim ne bişeye, kendi çapımızda bişeler yapıyoruz, üstadlardan bişeler öğreniyoruz falan filan.

Video konusu D90'ın önüne geçmiş bence, belki de henüz tek tük insan alabildiği içindir, henüz eline alamayanlarda bi yorumlar yapıyor tabi, sanırım piyasada yayılmay başlayınca daha verimli, mantıklı yorumlar duyarız. Sonuçta ben de sadece video özelliğinin olmasından dolayı tercih etmem ama bulunması çok büyük bi problem değil. İstersen açılıyodur diye tahmin ediyorum Zaten pro anlamda kullananların makine tercihleri belli. Bu arada ulan tüh kamera yanımda değil dediğim çok durum oldu. 15-20 sn'lik bi durumda kullanılabilir nolacak. Kendim için şöyle tahmin ediyorum foto için 100 defa deklanşöre basarsam, video için 2-3 kere basarım, bu da benim asil duruşumu etkileme diye düşünüyorum. Hayır yani ileri seviyede olanlar D90 aldıkları zaman boyunlarına "D90 aldım ama videosunu hiç kullanmıyorum haa" mı yazılı bişey mi asacaklar. Bence bu tarz yorumlar nikon'un video koymasından daha komik ve gülünesi olmuş.

• Aynen katılıyorum..

Sonra önemli birşey daha..
    Diyelim ki D90 fiyatı 1000 olsun. video özelligin eklendigi içinde 150 eklense idi durum farklı olurdu.Yok öyle birşey..
    Kullan kullanma-aç açma sana kalmış birşey..
    Hani tiptronik vitesler vardır.İster manuel kullan ister otomatik..

Biz DSLR ciyiz ya....bizi bozar abi...ne bu ya...video mideo.
    "ilkler hep eleştirilir..Ama hep takip edilir ".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müdür -- 16 Eylül 2008; 0:55:13 >
  • ben de son cümlene katılıyorum müdürüm,
    sizinle diğer bi ortak noktamız olan TV konusundan örnek verirsek, önceleri büyük çoğunluk LCD alınır mı, o ne yaa falan yorumlar yapıyodu, ama şimdi artık büyük çoğunluk bilinçli bilinçsiz LCD için canını verecek nerdeyse, "Plazma Öldümü" diye bi başlık açmış birisi, ner tartışmalar yapıyoruz orda bi görseniz

Bu arada ben yine plazmaya devam tabiiki, LCD alınır mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLACKBERRY45

BEN d-slr like makinemde video çekmiyorum.neden böle bişi yapıyorlar anlamıyorum fotoğraf makinesi ayrı kamera ayrı.sonra ccd sini alırsın eline verdiğin para çöpe gider.başkada bişi demicem.

Burada nikondan söz ediyoruz unuttunuz galiba.Bukadar çabuk ve basit bozulabilecek bir makineyi nikon yapar diye inanıyorsanız zaten böyle basit yorumlar yapmanız çok normal.
    Emin olun nikonu takip edicek diğerleride.
  • TAMAMEN KATILIYOM.BEMİN MERAK ETTİĞİM FOTO KALİTESİNDE 450 D Yİ GEÇERMİ EVET İSE OZAMAN BU MAKİNENİN ÜZERİNE TANIMAM.
    quote:

Orjinalden alıntı: kont_andre

quote:

BEN d-slr like makinemde video çekmiyorum.neden böle bişi yapıyorlar anlamıyorum fotoğraf makinesi ayrı kamera ayrı.sonra ccd sini alırsın eline verdiğin para çöpe gider.başkada bişi demicem.

Burada nikondan söz ediyoruz unuttunuz galiba.Bukadar çabuk ve basit bozulabilecek bir makineyi nikon yapar diye inanıyorsanız zaten böyle basit yorumlar yapmanız çok normal.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fz18

TAMAMEN KATILIYOM.BEMİN MERAK ETTİĞİM FOTO KALİTESİNDE 450 D Yİ GEÇERMİ EVET İSE OZAMAN BU MAKİNENİN ÜZERİNE TANIMAM.
    quote:

quote:

• noise diyom
    quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

Orjinalden alıntı: fz18

TAMAMEN KATILIYOM.BEMİN MERAK ETTİĞİM FOTO KALİTESİNDE 450 D Yİ GEÇERMİ EVET İSE OZAMAN BU MAKİNENİN ÜZERİNE TANIMAM.
    quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.