Şimdi Ara

Nikon da 24-105 ayarında lens var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaşım Nikon d700 almak istiyor ancak sırf bu 24-105 f4 L IS için Canon 5dm2 almaya doğru dönüş yaptı. Her ne kadar Nikon d700 istese de sırf bu lensten dolayı Canon kullanmak zorundayım diyor. 24-70 2.8 al dedim ama pek sıcak bakmadı (sanırım tabii)

Nikon da bu aralıkta ve kalitede alternatif var mı? 24-120 var ama sanırım performansı daha düşük.

Bu arada arkadaşın sorusunu sormuşken ben de kendim sorumu sorayım bari

Canon daki 16-35 2.8 L ile Nikon daki 16-35 f4 VR yi FF performansı yönünden kıyaslayabilecek var mı aramızda? Manzara çekimleri için tabikii.

• Nikon 24-120mm VR iyidir, her nekadar 24-105 f/4 IS daha ünlü olsada minimum diyaframdaki performansı dışında çokta üstün değildir.

Canon 16-35mm f/2.8 II versiyonu çok iyi bir lens özellikle Nikonun minimumda verebildiği f/4 diyaframa getirildiğinde Nikonda keskinliği orta dereceyken Canon 16-35 çok daha iyi düzeydedir.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Ekim 2011; 22:03:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

http://www.kenrockwell.com/nikon/24120vr.htm

Vay anasına, Ken Rockwell bile lense sövüp sıvamış resmen.
  • Nikon 24-120mm F/4 VR mevcut..Nikon'un en iyi lenslerinden biridir ,rakibide bahsi edilen Canon zaten.
  • Ken Rockwell diye biri beğenmemiş diye lensin kötü olduğunu kim söyledi ?
    1300 dolarlık lens sonuçta deneyin öyle karar verin.
    Belki bu kez sizi yanlış yönlendiren Ken Rockwell'e siz söversiniz. Kim bilir?
  • ken amca iyi adam ama her yorumuna inanmamak gerekiyor. yani şöyle diyeyim, ken rockwell'a kalsa hepimiz bütün zoom ve prime lenslerimizi satalım, birer 18-200 alalım başka lense ihtiyacımız yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Ken Rockwell diye biri beğenmemiş diye lensin kötü olduğunu kim söyledi ?
    1300 dolarlık lens sonuçta deneyin öyle karar verin.
    Belki bu kez sizi yanlış yönlendiren Ken Rockwell'e siz söversiniz. Kim bilir?

Sanırım 1300 dolarlık olanı 24-120 f4 VR olanı. Ken Rockwell in sövdüğü o değil ve fiyatı 600 küsür dolar.

Haklı sövmüş olabilir yani günahını almayalım adamın :)

Bilgilendirmeler için teşekkürler.
  • Evet dediğiniz gibi.Ancak diğer arkadaşlara katılıyorum.Körü körüne doğru demek olmaz.Ben örnek olsun diye koydum.

Buda en son çıkan versiyon :

http://www.kenrockwell.com/nikon/24-120mm.htm
  • ken rockwell'i ciddiye almayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

ken rockwell'i ciddiye almayın...

Aynen..
    Bazen saçma sapan konuşabiliyor..
  • Ken gecen senelerde her Nikon incelemesinde "9 diyafram perdesi sayesinde mükemmel 18 parçalı ışık parlamaları oluşuyor, Canon'daki iğrenç 8 perdeye 10 basar" fiyordu. Simdi yeni bir kanunla gelir kapıları azalinca Canon lensleri de incelemeye başladı ve "her zamanki gibi 8 perdeli diyaframla harika sekiller oluşuyor" diyor :)
    Ayrıca fazlasıyla "Redneck" (bazen ırkçılık boyutunda)
    Ama bazen seviyorum amcayı, arada delikanlı gibi dogruyu soyluyor.
    Soruya gelirsek, Nikon 24-120 f4 VR Canon 24-105'e karşılık olarak cikti ama Nikoncular bile tutmadılar pek. Aslında sebebi cok kotu olmasi degil, artık eski sayılan Canon'dan daha iyi olmamasi.
  • Ken genelde 18-55 24-70'i döver tarzı yorumları tüketici piyasasına yönelik yapıyor. Eyvallah bazen söyledikleri çok saçma olabiliyor fakat genel gözlemim buna dayalı. "Eğer profesyonel değilseniz ve bu işten para kazanmıyorsanız bu lens size gereksiz" diyebiliyor en azından incelemelerinde. Baz alınmalı mı? Bazen, ve bazen değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Ken genelde 18-55 24-70'i döver tarzı yorumları tüketici piyasasına yönelik yapıyor. Eyvallah bazen söyledikleri çok saçma olabiliyor fakat genel gözlemim buna dayalı. "Eğer profesyonel değilseniz ve bu işten para kazanmıyorsanız bu lens size gereksiz" diyebiliyor en azından incelemelerinde. Baz alınmalı mı? Bazen, ve bazen değil.

Aynen oyle. Nikon D40'i cok övdü ornegin, ki ben de cok severim. Dedi ki: "Daha fazlasına ihtiyacınız yok. D40 ve 18-200 sizin her ihtiyacınızı görür, yanına da 35 f1.8 aldın mı is bitti." Ve haklıydı da, kullanıcıların %95'i icin.
    O zaman öyleydi, su anda d40'in ikinci el fiyatlari saçma sekilde yuksek oldugundan önermiyorum kimseye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

su anda d40'in ikinci el fiyatlari saçma sekilde yuksek oldugundan önermiyorum kimseye.

Merhaba,
    D40'ın ikinci el piyasası istisnalar hariç çok yüksek sayılmaz.Genelde 550-650 tl gibi fiyat seviyelerinden listeleniyor.Fuji'nin ikinci el like makineleri bile 300-350 tl'den satılıyorken d40 için istenen fiyatlar çok normal sayılır.
    İyi akşamlar hoşçakalın..
  • Bir ara 800 tl istiyorlardı, dolar 1.5 tl iken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Bir ara 800 tl istiyorlardı, dolar 1.5 tl iken.

D40 için 800 tl'den daha yüksek fiyat belirleyenler de var,ama önceki mesajımda da belirttiğim gibi istisnalar dışında d40 ortalama 550-650 tl gibi seviyelerden listeleniyor.
    Bu arada ikinci el piyasasını çok yakından takip etmiyorum.Bilgim dahilinde yorumladım.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 26 Ekim 2011; 21:21:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.