Şimdi Ara

NİKON L810 MU CANON SX150IS Mİ? ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar almanyadan nikon L810 yada canon sx150 almayı düşünüyorum benim için makro çekim ve zoom önemli nikonda 26x optik zoom var ve 1cm den makro çekim yapabiliyor ama canonu da çok methedilince sorayım dedim almanyadan aldıracağım canon yaklaşık 350 tl nikonda yaklaşık 550 tl ye geliyor

sizce hangisini alayım ?

• L810'da hiçbir kullanıcı ayarı imkanı yok gibi gördüm. Herşeyi makinadaki hazır senaryo modları ile çekmek zorundasınız.
    Canon Sx150 ise tümüyle kullanıcı ayarlarına imkan tanıyan bir makina. Makro mesafesi de aynı. Fazla zum fotoğraf kalitesini bozuyor ama zaten bunlarda fotoğraf kalitesi pek iyi olamıyor. O sebeple eğer ben basıp çekeceğim, öyle ayar-mayar işime gelmez zaten derseniz Nikon L810 alınabilinir belki. Fakat ya basıp-çeksin tabi de günü gelir merak ederim ileride ayarlarını da kendim yapıp farklı şeyler çekebileceğim bir makina olsun derseniz Sz150 hatta ona da fazla para vermenize hiç gerek yok, bulunabiliyor ise Canon Sx130 gayet uygundur. Sx150'nin sadece megapixeli yüksek ki o da hiiiç gereksiz bir özelliği, hatta zararı var faydası yok çünki sensörleri aynı !..
  • peki canon sx230hs nasıldır o nuda beğendim ama yüksek zoom dan dolayı nikon beni cezbediyor ve nikonun kutu içeriğide iyi
  • Selamlar...urunu satin aldin mi bilmiyorum ama ben gectigimiz hafta belcikadan aldim. Almanya fiyati 229 € . Kameraya gelince ciddi anlamda cok guzel. Bu kamera benim 5. Nikonum... ama en hos yani 3d cekim ve panaromik cekim yapabilmesi. Tamamen cok keyifli pratik.hazir modlarda cekkm yapiyorsun.ancak bu paralara da aldigin bir makinanin ayarlarini yapsanne olaxak ki. Cok hizli ve yeterli bir makina.ozellikle 3d cekimler epey bir fark atiyor ve zevk veriyor.
  • slm bende nikon l810 almayı düşünüyorum bu konuda bilgi ve önerilerinizi bekliyorum lütfen..yanlış seçim yapmak istemiyorum yardımcı olurmusunuz.. hemen almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viskozite

slm bende nikon l810 almayı düşünüyorum bu konuda bilgi ve önerilerinizi bekliyorum lütfen..yanlış seçim yapmak istemiyorum yardımcı olurmusunuz.. hemen almayı düşünüyorum.

Merhaba,
    L810 normal günlük vb çekimler için ideal bir makine, ama diğer bir arkadaşın da belirttiği gibi manuel kullanım özelliği olmadığı için sadece otomatik ve hazır çekim modlarını kullanmak zorundasınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 6 Kasım 2012; 0:21:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

slm bende nikon l810 almayı düşünüyorum bu konuda bilgi ve önerilerinizi bekliyorum lütfen..yanlış seçim yapmak istemiyorum yardımcı olurmusunuz.. hemen almayı düşünüyorum.

Merhaba,
    L810 normal günlük vb çekimler için ideal bir makine, ama diğer bir arkadaşın da belirttiği gibi manuel kullanım özelliği olmadığı için sadece otomatik ve hazır çekim modlarını kullanmak zorundasınız...

Merhaba,
    cevap için tşk ederim..peki manuel ayar çokmu önemli.. sürekli aynı hazır çekim modları ilerdede sıkmasın aslında çokda profesyonel anlamda kullanmayacağım.bu konuda bilgisizim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,
    cevap için tşk ederim..peki manuel ayar çokmu önemli.. sürekli aynı hazır çekim modları ilerdede sıkmasın aslında çokda profesyonel anlamda kullanmayacağım.bu konuda bilgisizim..

Rica ederim..Eğer amacınız bu konuda kendinizi geliştirmekse temel ayarları öğrenmeniz açısından manuel çekim modları tabii ki önemli, ama salt günlük vb kullanım için düşünüyorsanız L810 gibi modeller fazlasıyla yeterli diyebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 6 Kasım 2012; 18:03:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

Rica ederim..Eğer amacınız bu konuda kendinizi geliştirmekse temel ayarları öğrenmeniz açısından manuel çekim modları tabii ki önemli, ama salt günlük vb kullanım için düşünüyorsanız L810 gibi modeller fazlasıyla yeterli diyebilirim...

Merhaba, sizin öneriniz ile l810 modelini almaya karar vermiştim ancak amazon sitesinde olumsuz eleştiriler okudum ( tam odaklayamama - bekleme vs. ). yorumları okuyunca kafam karıştı. Benim için önemli olan görüntü ve video kalitesinin iyi olması , sıralı çekim , ve kullanım kolaylığı olması. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda . Teşekkürler

• manuel ayardan da öte bence aradaki bariz fiyat uçurumu da düşünülmeli . zaten sx150'de de belli otomatik ayarlar var . L810 neredeyse 2 katı fiyatında sx150'nin . arada da bariz kalite farkı olduğunu düşünmüyorum ve sx150'nin 350 liralık fiyatıyla tercih edilmesini düşünüyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

Merhaba, sizin öneriniz ile l810 modelini almaya karar vermiştim ancak amazon sitesinde olumsuz eleştiriler okudum ( tam odaklayamama - bekleme vs. ). yorumları okuyunca kafam karıştı. Benim için önemli olan görüntü ve video kalitesinin iyi olması , sıralı çekim , ve kullanım kolaylığı olması. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda . Teşekkürler

Tekrar merhaba,
    Önceki yorumuma dikkat ederseniz ben "mutlaka L810 almalısınız" gibi bir öneride bulunmadım, sadece kullanım amacınıza göre L810 "gibi" modelleri düşünebilirsiniz demek istemiştim.
    Ayrıca Amazon vb sitelerdeki yorumlar bazen yanıltıcı da olabiliyor, yani bu tip makineleri kullanıp çok memnun olanlar da var.
    Bu arada diğer arkadaşın önerdiği Canon SX150 modelini de düşünebilirsiniz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

Tekrar merhaba,
    Önceki yorumuma dikkat ederseniz ben "mutlaka L810 almalısınız" gibi bir öneride bulunmadım, sadece kullanım amacınıza göre L810 "gibi" modelleri düşünebilirsiniz demek istemiştim.
    Ayrıca Amazon vb sitelerdeki yorumlar bazen yanıltıcı da olabiliyor, yani bu tip makineleri kullanıp çok memnun olanlar da var.
    Bu arada diğer arkadaşın önerdiği Canon SX150 modelini de düşünebilirsiniz...

merhaba, haklısınız siz öneride bulunmadınız..yanlış bir kelime.ya benim amacım 10 aylık olan bebeğimin resim ve videosunu çekmek..bütçe 650 tl, bu bütçeye uygun en iyi nikon marka fotoğraf makinesi almak. teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

manuel ayardan da öte bence aradaki bariz fiyat uçurumu da düşünülmeli . zaten sx150'de de belli otomatik ayarlar var . L810 neredeyse 2 katı fiyatında sx150'nin . arada da bariz kalite farkı olduğunu düşünmüyorum ve sx150'nin 350 liralık fiyatıyla tercih edilmesini düşünüyorum

cevap için teşekkür ederim..fakat ben nikon düşünüyorum.
  • quote:

merhaba, haklısınız siz öneride bulunmadınız..yanlış bir kelime.ya benim amacım 10 aylık olan bebeğimin resim ve videosunu çekmek..bütçe 650 tl, bu bütçeye uygun en iyi nikon marka fotoğraf makinesi almak. teşekkürler.

Rica ederim.. Bu arada kompakt fotoğraf makineleri arasında salt marka bazında (Canon,Nikon,Sony,Olympus,Samsung ve Panasonic gibi) çok fazla bir kalite farkı olmadığını bilmenizi isterim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 10 Kasım 2012; 2:08:28 >
  • Herkese merhaba, ben de aynen canon sx150 mi yoksa nikon l810 mu arasında gidip gidip geldim. Yalnız bu gidip gelmeler ürünün internet üzerindeki yorumlarınıu okumaktan ve görselleri seyretmekten dolayı oldu.
    Dün gidip her iki ürünü de bizzat gördüm denedim, fotoğraf çektim, video kaydettim hatta yetmedi başka makinaları da denedim fuji, samsung ( bu markaların dış görüntülerinden dolayı merak ettiğimden denedim.) ve sonun nikon l810'a karar verip aldım, Fiyat farkı var aralarında biri 350 tl şayet kampanya kartın yok ise 370 çıkıyordu. Diğeri de 610 Tl. Fiyat ve pil kullanım yönünden canon avantajlıydı ancak diğer türlü kesinlikle nikon'du..

Size de tavsiyem gidip ürünü görün, test edin sonrasında karar verin..
  • nikon iyi hoş makinada kozmetiğini birazdaha dslr ye benzetselermış dahada iyi olabılırmış tadından yanmizmiş fujifilm in hs serisi gibi goren full profosyenel sanıyor öylebi yapmışlarki :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.