Şimdi Ara

Nikon S2600 Çekim Teknikleri Hakkında Destek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün almış olduğum Nikon S2600 giriş seviyesi fotoğraf makinem ile ilgili sizlere birkaç sorum olucak ;

1.İSO ayarı nedir bu cihazda bu iso ayarı nasıl olmalı en net çekimler için ?

2.Bazen fotoğraflar buğulu şekilde çıkıyor bunun sebebi nedir ?

3.En iyi şekilde çekim ( en azından bu cihazdaki en iyi çekim için ) ayarları nasıl olmalı ?

4.Flaş hangi durumlarda açık olmalı ?

arkadaşlar sorularım bunlardan ibaret fotoğraf makinesi konusunda biraz acemiyim kurcalıyorum ama en performanslı nasıl çekilir hala çözemedim sizlerden destek bekliyorum

şimdiden teşekkür ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buferhn -- 4 Aralık 2012; 0:32:01 >

• ben de tam profesyonel değilim, ama bildiğimce yardım etmek istedim.
    1-ISO ayarı , karanlık bölümlerde görünürlüğü sağlamak içindir. Bu yazıyı okumanı tavsiye ederim (http://www.bascek.com/2865/iso-nedir-fotografi-nasil-etkiler/)
    2-Buğulu olmasını nedeni , tam ayar yapamamaktan (netlik ayarından bahsediyorum) olur. Fotoğraf çekme tuşuna (deklanşöre) mümkün olduğunca uzun basmalısın ki; makine netliği yakalayabilsin. Ama; yine de buğulu çıkıyorsa, o zaman makinede sorun vardır.
    3- Aslında bu sorunu cevabı tecrübeyle ilgili. Yani; Nikon s2600 ile ne kadar çok çekim yaparsan, hatta her ayarıyla çeşitli iç-dış, gündüz-gece, yakın-uzak çekimleri çok sayıda yapmalısın ki; makinenin huyunu bilebilesin. Yani; her ayarıyla çok çok çekimler yap. Sonra ; mesela gece çekimi en iyi hangi ayarda ise o ayardayken gece çekimi yap.
    4-Aslında flaşı çoğunlukla açık tut. Çünkü; bazı gündüz çekimlerinde bile , güneş çektiğin objenin karşısından geldiği halde objenin üzerinde flaş kullanmazsan çizikler , çukurlar görebilirsin. (ters ışık olmadığı zamandan bahsediyorum) . Mesela insan yüzü çekerken , düz ışıkta (ışık insan yüzüne karşıdan vurduğunda) insanın yüzündeki kırışıklıkları flaaşın ışığı aydınlatarak bir nebze olsa da kapatır ve insan yüzünün daha pürüzsüz çıkmasını sağlar. Flaşı ben, tv ekranı ya da bilgisayar monitörü gibi yansıma yapacak yerlerde kapatıyorum. Diğer zamanlarda hep açık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.